Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
Pokud se jedná o nádrže v prezentacích, tak je to klasickej problém, nestíhající filtrace, málo prosperujících rostlin a ne zcela vhodnýho dna a to se rovná, problém s N látkama a tam hledej příčinu těch špiček. Začni měnit vodu, vícekrát týdně, vyřeš účinnou filtraci a vyměň to dno.
To dost zalezi na tom, zda jsou spicate protoze jsou slepene do spicky, nebo je to prirozeny tvar. Nektera ocka spicate ocasky maji. Udelej fotku.
Krunyrovce mam v obou akvarcich. (Ancistrusy). Ale jde mi o to, ze opravdu nektera pavi ocka maji spicate ocasky a nektere roztazene. Muze to byt tim, ze spicate ocasky maji budouci samecci?
Fotka by pomohla.A ten krunýřovec tam už není?
0 23.03.2016 13:40 Emasue – Spicate ocasky u mladat pavich ok
Ahoj, mam male akvarko predelane na odchovne, jsou v nem pouze mlade pavich ok.
Ale ted jsem si vsimla, ze nektere maji spicate ocasky a nektere roztazene (jako samice). Je mozne, ze jsou nemocne? Nebo to ma jinou pricinu?
Dekuji, jsem z toho drobet zmatena :(
Starší reakce
většinou když lítá nahoru a dolu, nastává její čas a brzo se vysype.
0 19.03.2016 21:39 Maruška – paví očko v březí
Dobrý večer potřebuju poradit jedna z mých gupek je nějaká divná aspoň mi to tak přijde všechny ostatní jsou tak nějak v klidu čekám že každou chvilkou porodí ale ta jedna co taky čeká mladé mi už druhý den litá jako šílená náhodu a dolů okolo filtru ani nemám šanci ji kontrolovat pupík. Jsem začátečník tak nevím co to může znamenat jestli ji něco trápí či je to nějaké znamení? Předem děkuji za vaše rady
Starší reakce
0 12.02.2016 02:30 Googlik234 – Málo rostlin....mam ji dát uz do jiného ak?
Co myslíte??za jak dlouho?
Až to přijde, tak to přijde, samice bude hranatá, hranatější, narvaná k prasknutí a potom prostě "praskne". Ryby asi nemnožíš na kšeft, ale jen tak pro zábavu, tedy jim dopřej dobré podmínky, nech akvárium hezky zarůst, aby si rodící samice našla klidné místo, hodně plovouček a pak i nějaký ten potěr přežije
Ten potěr tam dej až se ostatním nevejde do tlamy, ale zamě už těch 6 ok je strop v takovém plivátku.
0 09.02.2016 20:22 Mirka77 Chtěla bych se zeptat, mám 25l akvárko a mám tam 2 samce pavich oček a 4 samice. Jak poznám ten praví čas porodu? A potom mám 14dni malé rybičky živorodek a ty můžu dát za jak dlouho k těm očkám. Jinak teď budu kupovat 112l akvárko.
Starší reakce
Tiež sa s tým nepiplem a onehda som daroval cca 500 endleriek a nechal si dve malinké. Už ich mám zase okolo 30
Ak už,tak si sprav kôš z organzi.Ja som tiež nikdy pri gupkách koše nemal a nakoniec sa premnožili.
Chceš ta paví očka prodávat na kšeft, že se s tím tak pipláš?
Nikdy jsem nic takového nepotřeboval. Tyhle rybky se množí úplně snadno a pořád. Stačí mít dost jemnolistých rostlin a vždy část potomstva přežije. Mně se osvědčil růžkatec na hladině, pak jávský mech a taky hnědovka (její kořenový systém).
A pokud přidáš nějakou kobercovku, tak je úkrytů habaděj.
0 02.02.2016 11:05 Danarny – Chovné koše
Zdravím, mám dotaz, udělala jsem si chovný koš na paví oka z Polynetu 5x5 mm, ale hlavně samci těmi oky proplavou. Existuje nějaký materiál s rozměry oka tak 3x3 mm, aby mláďata propadla a větší ale ne zcela dospělí samci neproplavali též? Díky
Je. Rodí každou chvilku, sleduj a dostaneš to do oka kdy už.
Není to moc pěkná fotka,podívej se o pár příspěvků níž,tam vidíš skvrnu březosti a můžeš porovnat.Nebo dej lepší fotku
0 31.01.2016 12:39 Prem177 – Otazka
Je těhotna? A za jak dloho by mohlo něco byt?
Starší reakce
Dej rybě dobré podmínky a máš-li v akváriu i samce (nebo se s ním dříve potkala), časem se dočkáš drobotiny.
To je hodně těžké takto určit. Dej ji čas, ona si poradí.
Jo, je březí
0 26.01.2016 18:07 petrik9 – gupka
Je těhotna?
Za jak dlouho bude rodit?
Starší reakce
Do měsíce to již půjde rozeznat, ale vybarvovat se samci začnou až kolem toho druhého.
U malých Pavích oček to nepoznáš. Pohlaví se vyvýjí postupem času. Narození jedinci vypadají všichni, jako samice. Dočkej času, kolem druhého měsíce už bude rozdíl mezi samicí a samcem zřetelný.
0 17.01.2016 11:00 Ivka – pavi ocko
ahoj.rada bych věděla kdy rozpoznat pohlaví u malých pavích oček ?
Starší reakce
0 08.01.2016 19:32 Dusan – Gupka a mecunka
Starší reakce
0 20.11.2015 22:33 Merst Dik všetkým za rady teraz mam platu a mecunku kotnu tak ich tam necham o tyzden idem kupovat rastliny
Stále se to množí "jako plevel"
Vidíš, přesně o čem jsem mluvil. Nečteš, nevíš... Kdyby si odroloval dolů a přečetl tohle vlákno, tak bys věděl, že přelovovat, nebo izolovat, pokud nejsi produkční chovatel,který ví co dělá, nemá absolutně smysl, spíš naopak... Měl si přidat na rostlinách, přihodit plovoučku a nechat to na přírodě Dal si jí do nějakého pytlíku, nebo co to vidím na fotce, a tady to máš...
Když už nic jiného, aspoň si z toho vezmi poučení pro příště... Akvaristou se fakt nestaneš hned...
Akvarijní ryby až na malé výjimky nejsou kapři, aby se jim mačkalo břicho...
Ked zdochla aom ju zmagol.. Ale to preto asi lebo dostala šok ked aom ju daval do teplejsej vody
A to umřela před tím, nebo potom co si zmagol to břicho?!? A to chceš vážně odchovávat tetry?? Doufám, že už se mé poznámce nedivíš...
Ne, šance není, je po nich...
0 20.11.2015 15:09 Merst Chcel by som sa spýtať zomrela mi gupka a mala velke bruchu 1-2dni pred porodom zmagol som jej brucho a vyšol poter ktorý padol na hladinu... Je nejaka šanca že by sa v tej vode vyvinul alebo prebral?? Možno to je sprostá otázka ale potrebujem odpoveď
No právě. Jávský mech je dole, růžkatec u hladiny. To je ideální. Tak jsem to měl jako kluk před 30 roky ve stopadesátce a nikdy jsem samičky pavích oček nelovil. Nechal jsem to na přírodě, co přežije. Ale chce to úkryty. A nejlépe úkryty i na hladině, i dole.
Ceratophyllum je taky velmi dobrá rostlina, mladé se v něm dobře schovají. A k tomu kus jávského mechu.
A nepřelovovat.
Určitě je to lepší než zavařovačka.
Jak tu bylo psáno aspoň nějakou rostlinku, já používal volně plovoucí mech nebo hnědovku.
No jo šlechtění, šlechtění
Brzy, odhaduji do týdne. Ale jelikož je to opravdu blízko, odlovením můžeš spíš dosáhnout toho, že vrhne předčasně a rybičky budou nevyvinuté.
Dnes jsem přesunula ty prcky do odchovny (Starý AQ o cca 20 litrů - už jsem udělala i prezentaci
) Je tam voda z hlavního AQ když jsem vyměnovala vodu a zbytek normál z vodovodu, bez filtrace, bez dna a dalších věcí, jen pár rostlinek. Tak snad jim bude líp než ve sklenici
Všem děkuju za rady, taťka mi říkal že měli AQ a normál Oka bez kyslíku, ale v dnešní době nikdo neví
Takže přeji i ostatním hodně zdaru
Jo, jsou tam jeden den. Včera nečekaně jsem je objevil a doráželi na ně předchozí sourozenci tak jsem je přesunul.
Bez filtrace to očka daj, ale chce to rostlinstvo
Tak od včerejška mám asi 10 zachránivší se oček v cca 20ti litrovém akvárku bez ničeho, bez filtrace, bez dna a kytek. Původně voda v něm byla odstátá na výměnu. A zatím si myslím, že by mohli přežít. Teplotu jsem nahnal u krbu.
To bude stačit než vyrostou neboj, nemáš jich tam zas tolik, do zavařovačky jsem tam měl i přes 15 a zvládli to než šli do akvárka než vyrostli.
Jenom bych zde v souvislosti odchovů ok v láhvích od okurek připodotknul, že tehdejší(jsme vyrstevníci) populace byla daleko odolnější, než jsou dnešní "slečinky", ale pro tazatelku, naprosto nic proti tomu to zkusit a třeba i mít radost z toho, když se to povede.
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x