Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
Ahojte mám 50 litrové akvárium mám tam tak 2-3 páry pavích oček a 10 mladých a teď se mi furt nechcou množit nevíte čím to je?
coskoro
- ak to chces urychlit tak pridaj 1-2 stupne teplotu...
ale radsej "cakaj" - aj tak ich budes mat tolko ze nebudes vediet co s nimi...
0 23.01.2010 12:05 jasanek29 Aktuální foto.
Umí být nafouklejší ještě více a mít bříško do tvaru kvádru.
Chtělo by to prosím fotku z boku, nebo zezadu, jinak ti nikdo moc neporadí, protože nevidí skvrnu březosti..
A neboj neprasknou, sou to paví očka..
0 23.01.2010 11:11 jasanek29 – Kdy asi porodí?? Poradte....
0 21.01.2010 15:34 Jindrik – paví očka
tak tyhle rybičky se mi přesně hodí, mám 96l akva a když jsem tam dal 5 razborek tak byli během půl hodky všechny pryč, já mám otiž želvy šíleně nenažraný
0 21.01.2010 14:55 JuraS – Re: Jindrik
v nějaký zoo prodejně jsem viděl želarium či jak se to jmenuje kde měli prostor a gupky měli normálně ve vodě a želvy je moc nelovily..v přírodě snad jen člověk se nacpává aniž má hlad...záleží jak velký máš akva pro želvy...a gupky se dokážou množit i ve flašce od okurek...stačí ti akva 30 lt..nějaké plovoucí rostliny a stonovky aby se měli kam ty malý gupky schovat..4 páry gupek a uvidíš ten fofr..měnit vodu, vzduchovat, filtrovat a krmit klidně libovolným vločkovým krmením..za mražené třeba černé komáří larvy se odmění promiskuitou...
přesně tak, pokud se budeš trochu starat, tak nebudeš vědět co s malejma
0 21.01.2010 11:37 Jindrik – paví očka
Když jsem si to tady tak pročítal, tak koukám, že byste mi asi doporučili paví očka, když potřebuju nějaký rybky, který jsou poměrně snadný na odchov.
Mám totiž 2 želvičky a živý rybky jim moc chutnaj
Takže chov pavích oček bude asi ta nejjednodušší varianta, je to tak?
Nádrž máš čerstvě založenou, rybky jsi tam dal poměrně brzy a tak musíš změřit NO2.
25 - 26 C .. mäkká voda.. podrobnejsi rozbor som nerobil, vymena 1x tyzdenne 1/3 vody - 8litrov, citenie filtracnej peny 1x tyzdenne pri vymene vody
hodnoty vody, výměna, údržba...
mne do 1 tyzdna po porode vykapali vsetky pavi ocka z akva... 8 ks... neonky 6 ks ostali v pohode... a taktiez pomreli aj male gubky
neviete cim to moze byt?
Starší reakce
Mino - aby Ti někdo odpověděl konkrétněji. Moje zkušenost. Když rybkám v akvárku vyměním vodu, tak samečci okamžitě začnou samičkám imponovat vehementněji než obvykle. Takže hurá do výměny vody. Aspoň 30 %
Už to tu máš napsané, noc neurychluj, oni to udělají sami.. Proto sou živorodky doporučovány pro naprosté začátečníky..
Nepatří to sem, ale odpovím. Živorodky netřeba k páření stimulovat, je to jejich životní smysl. Nic jiného než páření a konzumace žrádla je nezajímá jak je den dlouhý.
Já dávám do akva dutý větve a nezaslepuju naležato šikmo různě...Dřevo různý buk dub akát vrbu. Tvrdili mi že vrbu nedostanu pod vodu ale dostal. Zatížil kamenem a ok. Po pár měsících už šel kámen odstranit. Blbý je že to nějakou dobu barví....Ale vypadá to dobře. Většinou jsou to větve ze stojících stromů tak to nasáknutí trvá. Dřevo jde i z rybníka a neplave hned ale nenajdeš dutý. A dřevo musíš mít kvůli balastním látkám pak se množí líp. Ty dutý větve ale stojí spoustu kilometrů. Václav
Je to zhruba za 3-5 týdnů, nikdo ti to přesně na den neřekne. Musíš si to odpozorovat, časem to bezpečně poznáš den dva předem a to bude taky nejvhodnější čas pro přemístění rybky do porodničky.
Mám dotaz, jak dlouho po porodu, který byl dnes, ze kterého se mi bohužel podařilo zachránit jedno paví očko :(, bude samice znovu rodit, prosím co nejpřesněji a jak dlouho před porodem ji dát do porodničky.
no ted nechci delat chytrou, ale v akva mam dalsich 30 mrnek, ktere maji normalni ocas, tyhle se tak rovnou narodily, nestalo se jim to casem.
0 06.01.2010 11:48 0 Je to přesně tak , jak píše SAA. Ta rybka se necítí dobře a proto má staženou ocasní ploutvičku.
tou vodou určitě nic nezkazí, ale na slepené ploutve bych neřekl, že to vypadá
Vyroste z toho paví očko, pokud doroste. Mají jen slepené ploutve, tj zkontroloval bych vodu nebo hledal onemocnění.
taky bych počkal co z toho vyroste, na vadu to nevypadá.
o tom jsem taky uvazovala, ale tuhle rybku jsem nemela ani koupenou, byla od chovatele a mela jsem ji od velikosti poteru (ocasek mela normalni), samecka netusim, ale nemam zadneho se spicatou ploutvi (vim,ze ta varianta existuje, ale nikdy jsem ji nazivo nevidela). a od pavich ocek je to 100%, samicka byla v porodnicce sama. tak asi holt pockam, co z toho vyroste. spis jsem mela strach, aby to nebyla nejaka vada.
No, a nemohla se nějak setkat s nějakym jinym samečkem? taky jak dloho je koupená? a seš si jistej že to sou pavích oček? pak by to mohla být jedna ta forma s špičatym ocáskem /jak se menuje si teď nevzpomenu/m protože ten má takovej ocásek do špičky..
tak takovych mam aspon dvacet
nemaji zadny problem plavat, spis mi to prijde divny.
Tak platy nemam, jen mecovky a black molly. dam sem fotku, treba nekdo bude vedet.
0 05.01.2010 16:42 Mima – Re: gaume
Nechováte náhodou aj platy? Varianta Spitz sa rodí so špicatým chvostom a nemusí byť hneď vyfarbená, mne sa časť vrhu narodila červená a časť je bledá, pričom obaja rodičia sú červení,sama som zvedavá, čo z toho vyrastie...
Nemohl by jsi to vyfotit? Pač sem to ještě nikde neviděl.. A co, dyť můžeš počkat co z toho vyroste..
no já teď prohlédl tři nejnovější vrhy, cca. 1-týden staré a nic takového nevidím
Chtěla bych se zeptat, zda se vám taky nekdy narodil potěr, který má zadní ploutev do špičky, cekam, jestli se ten tvar zmeni nebo ne. dekuju!
ono taky záleží jak moc máš zarostlé akva, pokud se mají malé kam schovat je to taky lepší a tolik jich nesežerou
0 05.01.2010 01:11 Kiwiooo – Re: Linduš
No asi mas pravdu, vypada to, ze mam v mem akvariu prevlecene pirane.
ahojky, já je tam dala po deseti dnech. jen jedna černá neonka šla vysloveně na lov. tu jsem odlovila a pak už ani největší mečovku nezajímali víc, než nějaké smítko.
nedávno rodila zas (normálně v akva), pár hodin poté si prckové vesele plavali v jesličkovém stádečku volně uprostřed hladiny, krmili se s ostatními...
určitě záleží hodně na konkrétních rybách
0 03.01.2010 23:56 Kiwiooo – Re: Yirka
I tak Vam dekuji za rady. Clovek tu brouzda, dovi se mnohe, ale stejne se obcas nevyvaruje nejake te boty. Mym cilem je, mit funkcni akvarium, a aby se tam ty rybicky mely dobre. A jsem rad, ze jsou tu mezi Vami machri, kteri maji s nami, amatery, trpelivost.
Není nad osobní zkušenost, myslím že si tím prošel skoro každý.
0 03.01.2010 19:51 Kiwiooo – Re: Yirka
Mas Svatou pravdu-alespon jsem uz chytrejsi. Trochu to pravda zamrzi...
Pokud se vejdou do tlamky mečovce či čichavci, budou bez šance.
0 03.01.2010 19:22 Kiwiooo – Re: AdamqoSVK
Tak jsem byl nedockavy a nebyplatilo se. Odlovil jsem dvapokusne exemplare, umistil je do velkeho akvaria a jejich pobyt trval neco malo pres 10sec... Podotykam, ze byly 3tydny v samostatne nadobe... Co jsem stihnul zpozorovat, tak na jednom si pochutnal cichavec, a druhy prisel vhod krunýřovci-v zivote jsem ho nevidel tak rychle plavat.... Utesuji se tim, ze jsem je tam neumistil vsechny.
0 03.01.2010 18:55 Kiwiooo Zdravím všechny akvaristy! Chci se zeptat, jak dlouho po narozeni, jsou mladí schopni návratu do akvária mezi dospělé /složení: 2xmečovka,5xneonka,1xčichavec,3xgupka/, pochopitelně bez újmy ? Díky za radu
Starší reakce
řekl bych tak cc.20kč, jak kde
0 29.12.2009 20:09 Lin pokud ti je odkoupí.
Přidat reakci
1 ...... [62] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x