Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 52 Přejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Kocajs
Fotky špatné, rybka jěště špatnější. Nechtěl bych být špatným prorokem, ale pochybuji že to vydýchá. Rybky někdy po vrhu pojdou, zvláště mají-li za sebou třeba příliš velký počet vrhů, vrhy jsou hodně mnohapočetné anebo rybka je stará.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Beda – Re: Kocajs
Spokojeně nevypadá ale po porodu neumíraj. Rodí třeba každej měsíc když se jim daří. Když se mi ryby nezdají tak přidávám milti-medikal. Prevent se používá po čištění když měníš část vody nebo po přidání nových ryb z obchodu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kocajs – pls
prosim nevite nekdo jestli to neco je nebo je to v poradku?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kocajs
dal sem do vody prevent
Fotka k příspěvku este jadna

Fotka k příspěvku prilozim foto nemam kvalitni fotak :-(

Zdravim este sem se chtel zeptat jestli samice umiraji po porodu?Protoze vcera rodila a dneska rano plave na 1 miste a hlavu ma tak nahore jakoby plavala nahore ale na 1 miste.Diky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer – Re: Kocajs
Kdyz se Ti podari dat k tem miminum nejakou zelenou rasou porostlou rostlinu (treba v kosicku, pro snazsi udrzbu), pomuze jim to rust. Tu rasu mohou totiz dobat kdykoli, je stale cerstva a nekazi se. Kdyz jsi pryc, mohou stale zobat rasu, kdyz pak prijdes, dostanou to nezelene ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JagerMaister
jasné že mohli len neprekrmuj krm viac krát ale v menších dávkach a pravidelne odkaluj zvyšky potravy , zaisti jemné vzduchovanie a samozrejme ohrievač , nejakú rastlinku a tip top :)
Vyzkoušejte
ne myslim si ze hnisava neni jen tam nema oko ale ty mimina by mohli byt v te 12 litrovce?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JagerMaister
Ked ta rana nieje zaplesnená alebo tak :-) tak je to v poriadku aja ja som mal platy bez oka :)
mam 2 akva sem se preklepl 12 a 60
Zdravim dneska sem si koupil par pavic ocek a sotva sem dosel domu a samice uz rodila mam l akva do nich sem dal ten par a mimina sem dal do 12 litrovky ptam se jestli by tam mohli byt a este vsiml sem si ze samec ma 1 oko :( nevadi?Diky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Beda – Re: vikynsouk
Rybky během 5měsíců dospějí. Rychlost růstu záleží na velikosti nádrže a s jejich velikostí v dospělosti je to stejný. Prostě když je budeš držet dlouho v porodničce, protože jsou malý tak se nedočkáš. Porodnička je malá a rybky nemají dostatečný životní prostor pro vyvínutí. Rostou pomalu a vyrostou málo. Proto řikám nech zarůst akva. roslinama a ony se tam poschovávaj a vyrostou. Nebo si pořiď cca 15L akva. jen s filtrem a jinak holý a dej je tam než povyrostou palec palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - palac15
myslím že sumec si rád spestří jídelníček a nepohrdne takovou lahůdkou takže bysi měl asi ještě počkat

jo a jak je velký ten sumec? ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - D@n!€L – Re: vikynsouk
a jak mas velky akvarium??? divim se, ze mas vubec nejaky pavi ocka s tim sumcem hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vikynsouk
Mám Sumce podobnýho co žije v rybnících, 1ho samečka paví očko,a takovou fialovou a veprostřed jí vede černý pruh a takovou rybku myslím, že se jí řiká zebra. ;-) hop ahoj
a taky co tam maš za ryby ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - D@n!€L – Re: vikynsouk
podle toho co mas za osadku ano.. a jak sou mladata velky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vikynsouk – malé paví očka
Ahoj děkuji za odpověď, ale chtěl bych se zeptat mám už malé paví očka měsíce a nevím jestli je mohu dát do normálního aq a ještě za jak dlouho tak nějak přibližně budou dospělé.
Děkuji předem!! ;-) :-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: palac15
Třeba trs jávskýho mechu udělá dobrou službu. Velmi často jsem ve společným akvárku pozoroval, že samička si jávskej mech vybrala jako porodničku. ;-)
já moc osázené aq nemám
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Beda
Mě se osvedčilo nechat část akva pořádně zarůst. Samička se tam schová a vrhne mladý. Ty až povyrostou tak se rozplavou po akva. Spíš mám problém udržet optimální stav ryb než se starat o to kolik jich přežije a dospěje palec palec palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chalybda – Re: palac15
To taky záleží na tom, jak máš porodničku zařízenou, aby se samičce dařilo dobře...
prosím vás chtěl bych svou samičku gupky dát do porodničky protože má už dost velké bříško nevím jak dlouho tam může být děkuji za radu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chalybda – Re: Vikynsouk
U pavích oček nemusíš dělat vůbec nic navíc (kromě normální péče), množí se samy, kdykoliv a kdekoliv, nepotřebují ani žádné šámbré separé :) Naopak, za chvíli budeš přemýšlet jak to zařídit,abys neměl přerybníno... smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: Vikynsouk
V tomhle vlákně odpověď jistě najdeš. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vikynsouk – Paví očka
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak rozmnožit paví očka. jestli je musim dát nějak zvlášť od ostatních rybek nebo mohou být společně. Děkuju mockrát předem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chalybda – Re: palac15
Moje mladé odchované samičky vypadají stejně a to samce zatím ještě nepoznaly :-D (mám pohlaví odděleně) Až bude před vrhem, poznáš to - bude vypadat jako autobus! Hranatej! :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - popelnik
Já už takovýhle ryby dávám bokem do větší porodničky a vracim je zpátky až když se vyprázdní dobrý je mít nějaký akvrarko do něho dát tu porodničku a mít v něm třeba i ancistrusy aby zbírali zbytky žradla co ti propadnou, aby jsi je nemusel furt odkalovat krmení pak máš klid a neřešíš kdy ta ryba prodí a všechno ti přežije.
já jen že chci uchovat vrch cely tak se proto ptám
 Reagovat na tento příspěvek 0  - popelnik
Ty jsou březí pořád jednou z ní určitě něco vyleze
Fotka k příspěvku má samička gupky je březí prosím za jak dlouho to asi bude a kdy ji mám dát do porodničky děkuji hmm

Reagovat na tento příspěvek 0  - D@n!€L
OK :-)... rostlinky jeste pridam ;-).. dik za inspiraci :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - boumi
Takhle je to ideální
X-)
Fotka k příspěvku tady

Fotka k příspěvku tady

poslu ti foto mého mini aq X-)
takze s rostlinama ok?? :-)... su zvedavej jak budou mlady vypadat, protoze mam nekolik samcu (vsichni jsou pekni, samice taky ano ) a nevim ze kteryma ty mlady maji... hmm??
Když jim tam dáš dostatek rostlin nebo něčeho do čeho se mohou schovat no problemo X-)
Vyzkoušejte
ahoj
mam dve tehotne samice paviho ocka a obe uz sou tehotne minimalne 3 a pul tydnu... ocekavam teda kazdou chvilku mlady :-), ale mam jenom jednu porodnicku :-O. bude problem, kdyz tam dam obe dve??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: palac15
když nebude kam se schovat, tak ne. :)
mám ne moc sazene akvarium a mam tam gupky,čichavce,mečovky atd. myslite ze po porodu gupky v ag mi nějake ryby přežijou děkuji
:-O
No jak je už napsáno já je dávam do malého aq (porodničky) až když jsou až jakoby do hranata jsou hodně ztavalité a mají ten flek za 1 den až 2 dny mam v aq min 20 mladých a u mečovek to samé :-D
moje gupka ma uz ten černý flek velmi velky je to znameni ze bude rodit dekuji
matasek83 napsala: dnes se mi dopoledne v porodničce narodilo 45 gupek.mám ztoho radost.co davat malym na papani?děkuji za radu.samičku sem odlovila uz plave ve velkem akva spolecne s ostatnimi a male sou v porodnicce ano
No ja krmim tak že do normálního pytlíku nasipu sušené dafnie,smícham to s vločkovím krmením a rozmačkám to na prach.A krmím ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lolok
ja s tam osobne nemam dobre skusenosti. Jednym casom som prelovoval samicky do porodnicky, ked to s nimi vyzeralo nadejne ze uz vypustia mlade, ale do rana mi v porodnicke samicka zomrela samicka a nevyslo z nej ani jedno mlada ...
a ješte mužu dát do jedné porodničky 2 březí samice ?
Fotka k příspěvku prosím mam březí samičku gupky nevím kdy ji mám dat do porodničky ,mam ji tam dát hned? a za jak dlouho to asi bude děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - Designer – Re: lucicekaquacek
Vis, tohle je zivorodka, takze porodi ziva mladata a jako u lidi, samecek uz neni u porodu potreba. Akorat s jednim rozdilem, lidsky samecek (vetsinou) sve dite nesni ani kdyz u porodu je, tenhle rybi by je sezrat mohl. Takze pro porod samecka k samicce urcite nedavej. A ohledne rozeni, zaved si sesit (nebo moderne zaznam v PC), napis si kdy ktera samice rodila naposledy (snad je rozeznas, ktera je ktera, klidne si je pojmenuj) a priste uz plus minus budes vedet, kdy zase Mařka... A kdyz pak o tom napises clanek, jak to bylo casto a jak pravidelne, pri jake teplote vody v akvariu, mnoho lidi si to moc rado precte a to stoji za to, no ne ;-) .

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [52] ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156427x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728?od=2551