Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
Vynesená samice, nebo naopak nějaká prvnička co to prostě nezvládla. Půjde kukat, tedy s největší pravděpodobností.
Ahoj. Byl jsem 4 dny pryč. Ryby krmeny byly. Jedna má březí gupka porodila. Našel jsem cca. 4 malinké rybičky.( zbytek asi sežrán ) Jenže ta gupka co porodila je nějaká divní. Skoro neplave, je pořád u hladiny. Poloho taková, že ocasní ploutev je směrem dolů a hlava nahoru. K tomu je mírně nakřivo, jakoby levou stranou padala dolů. Vyjmul jsem ji teda z akvária a dal do karantény. Teplota v akváriu 26°C. Zbytek rybek je bez problémů. Co by této rybce mohlo být? Jinak teď si ještě všímám, že v té karanténě je na dně a pohyb taky nulový.
Starší reakce
Stres.. Pokud na ní často civíš, zkrátka se lekne a couvá, až není kam.
Tak už je v porodničce a proč vráží zadečkem do stěny ?zacouve a vrazí zadečkem do stěny porodničky.... je to normalní ?
Starší reakce
Gravidita trvá přibližně 4 týdny, dle stáří, kondice, stresu, prostředí atd. se může časový údaj lehce lišit od průměrné délky trvání těhotavství. Jak neslyšíš poprvé: Dej jim čas
tak už mám gupku 3 týdny od porodu a muže to trvat ještě déle třeba až 4-5 týdnů ?
Starší reakce
Surdo napsal: ak máš aj samca tak určite je březí
v akva kde je samec som ešte gupku ktorá nebola březí nevidel
Ještě málo jste viděl...
images.google.com/…
Tento typ samců to má dost složité...
0 16.07.2014 23:31 Tess17 Samečky mám 2, ale samičku jsem koupila teprve dnes. Proto ta zvědavost. Jsem začátečník. Děkuji moc za Vaše odpovědi
PS: Za tu kvalitu fotky se omlouvám..
Není podmínkou aby byl samec. Už si ji v tom stavu mohla přinést.
ak máš aj samca tak určite je březí
v akva kde je samec som ešte gupku ktorá nebola březí nevidel
0 16.07.2014 23:05 Tess17 – Skvrna březosti
Přikládám ještě jednu fotku
Za kvalitu fotek se omlouvám...
0 16.07.2014 22:59 Tess 17 – Skvrna březosti
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo z Vás má zkušenosti a pozná, jestli je březí nebo ne. .Někdy skvrnku vidím, někdy zase ne... přikládám fotky... Děkuji moc za Vaše odpovědi
Starší reakce
Pořád mladý mít nebudeš, s převahou samců ti dříve či později tu samici unohí k smrti, spíš tedy dříve než později. A i samice, která je již několik týdnů odlovená od samců může mít mladý, řečeno polopatě a zjednodušeně: "nechává si nějaké sperma do zásoby". Radim ti poradil zkusit i něco přečíst, kdybys náhodou nevěděla tady máš i odkaz:
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova jako začátek a pro zodpovězení asi tak 95% tvých dotazů je zcela postačující
Radim: Máš pravdu s tou "rovnicí"
Proč si o těch gupkách konečně něco nepřečteš a bombarduješ to tady stále hloupějšíma otázkama?
Opravdu smekám před zdejšími vytrvalými uživateli
romant, Turbínka a další...
PavíholkaXXL = Monča, nebo cooo?
Když bych nechala gupku u samců tak by mladý měla pořád ??
ok nechám ji zatím ve společenském
a pak se uvidí
a je možný že by se nějak zasekl růst ?
Když budou dobře živený, tak určitě a těhule s největší pravděpodobností je, žádný brekule, necchat kde je má móře času.
Až se všem ostatním rybám nevejde do tlamy.
a kdy už můžu omladinu pustit do společenského asi tak po 2 týdnů ?
a takto vypadá druhá samička bude mít mladý asi ano že ?
mě jich zatím stačí tých 8
a budu moc ráda i za další mladý a mám ještě jednu samičku březí a mám ji v oddělené nádrži s rostlinkami.Čekám až porodí ale zatím to nevypadá nadějně
černý flek už má velký ale ještě né a né porodit
Ano, tak to je. Jasně zpátky do společenakýho a nechal bych jí tam, ono se to vysříbří a i tam nějaká omladina přežije.
takže v ní zůstalo oplodnění samce ? někde jsem četla že když samec oplodní samičku tak že v ní to sperma zůstane a je na další dobu.Je to těhotenství o čem mluvím ?
a kdyby jo tak jak dlouho to asi bude trvat ? a ten černý flek už jí zmizel ale mimča nikde :/ tak je buď sežrala nebo ještě rostou
a to jí mám zase pustit do společenského a pak ji zas odlovit ? až přijde ten správný čas ?
Ano, to jsou mimina v dalším, ted předchozím vývojovým stádiu, až v samičce zase dorostou, tak je porodí, to je to sledování o němž píšu.
no už porodila 8 prcků a černý flíček u zadečku má pořád tak nevím jestli jště nějaký budou....
Někdy je to otázka několika minut a někdy klidně i několik hodin, taky může rodit tzv. na etapy, nedá se to jednoznačně napsat. Odsleduješ, budeš si pamatovat a budeš vždycky trochu překvapena, zase změna.
jak dlouho gupka rodí ? je to jedno ?
Pořádně zarostlá nádrž ,klidně třetinu hladiny pokrýt plovoučkama např-
rybicky.net/atlasrostlin/pistia_stratiotes
rybicky.net/atlasrostlin/limnobium_laevigatum
mají husté kořeny a v tom si potěrové chrochtaj blahem ,hlavně do toho furt nehrabat, nevymejšlet kraviny s porodničkama a podobně , což při málo zkušenostech akvaristy, vede většinou jen ke stresu samic, předčasným vypuzením omladiny atd , příroda si poradí v tomto sama , krmit raději dvakrát denně mín , než jednou denně hodně , a samozřejmě adekvátní péče o nádrž a vodu, za půl roku budeš mít gupáků tolik že je budeš rozdávat
PS: omílá se to tady pořád dokola , stačí přečíst starší příspěvky
a co proti tomu dělat ? aby tam neplavali ?
Kdyz me ryby sezerou co jim dam, smejdi tam jeste nejaky cas, jestli jeste neco najdou a nebo jeste neco "z nebe nespadne". A kdyz takhle bude nekde vypadavat zradlo, budou tam taky smejdit, a je jedno ze vypadava z rodici samice.
Ryby se chovaji asi jako bezny houbar, ktery vi, ze kde konecne neco nasel, toho muze byt okolo vic, a tak tam smejdi
.
Stát ne ale plavat ano
A kdybys chtěla vědět co udělá ryba na suchu tak chcípne
a jetě mám otázku,když by gupka rodila je možný že ji ostatní rybky budou stát za zadkem a pak to sežerou jen co porodí ?
Jestli chceš koupit nové akvárko,tak do něj dej aspon polovinu vody z již zaběhnutého akva a také by bylo dobré do něj dát filtr (bublifuk).Jinak když dáš samičku do nezajetého akva tak to nebude dobré.Ale udělal bych to tak jak Ti tady radí,dokoupil radši rostliny a nechal to tak.
vím moc dobře co s nima dám je Bettám
aby si taky trochu zalovily
a nějaké si nechám
To určitě nestačí. Místo akva bych si koupil víc rostlinek do stávajícího a nechal to na té přírodě. Pokud budeš mít dost rostlinek, aby se potěr mohl schovat, tak za chvíli nebudeš vědět co s těma gupkama dělat
V 54L jsem s tim měl dost problém a dalo hodně práce je udat. Cílené rozmnožování gupek bych si ještě rozmyslel. Co potom s nima
takže radši dát do jiného akva a velká miska nebo něco nestačí ??
fajn zítra koupím akva
I tak se neboj, že ti v akva nějaký ten potěr nezustane. Na a když chceš použít porodničku, tak kam je potom dáš, aby vyrostli? Potřebovala by jsi akva na odchov a pokud ho máš, tak tam samyčku rovnou dej, aby porodila tam. Porodila by v klidu a né ve stresu v malé porodničce.
budu je mít prvně tak si chci nechant co nejvíce
Nech to na přírodě. Nechat rybku týden v porodničce je dá se říct týrání
si myslím prorože ostatní rybky jsou v klidu že ?
Gupky většinou rodí k večeru nebo v noci.
když bych nechala gupku v porodničce na týden muže porodit i v noci ??
Dodala bych, že aby to s tou schovávačkou mělo šanci fungovat, musí těch rostlinek být plné akvárium a nikoliv jen tři, čtyři stvoly, třeba i od každé z těch rostlinek. A to samé platí i pro ty betky
Fajn, tak doladit ty poměry a nemít je v měnším než 50 lirovým akváriu a vono to půjde.
mám z jemnolistách cabombu carolinianu,egeria najas a egeria densa
Chce to poměr kluků a holek 1:3 a možnosti schovávaček, ideál někde v houštinách jemnolistějších rostlin.
jak má gupka porodit v klidu když jí samci porád otravují ?
Ano je těhule, ale na to kdy bude rodit se neptej, nemám křišťálovou kouli, ale podle mě má ještě nějakej čas.
Přidat reakci
1 ...... [16] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x