Nechces si nejprve koupit nove akvarium?
Ja proti tem malym nic nemam, hodi se vzdycky (jako odchovnicky, karantenky atp., nebo i vhodne ryby, ne ale prikladem Mecovky ve 25l), ale kdyz uz mas 2, rekl bych ze se tim zabyvat chces, a tak by nebylo od veci si pro normalni chov poridit aspon 54l (60x30x30cm), coz povazuji za prvni velikost, kde ryby neumiraji z niceho nic (kdyz jich neni moc), ze dne na den, kde uz aspon chvili trva, nez se voda zkazi. A leckdy uz takto velke akvarium jede tak nejak samo (to je prehnane, uplne samo nebezi ani mnohem vetsi, ale snad je jasne co pisu). U mensiho akvaria je to umeni, cim mensi akvarko, tim to chce vic umet a vedet, protoze pokud ne, jeden den ryby ziji, druhy ne.
BTW, neudelej tu stejnou blbost, jako spousta jinych, kteri vybiraji akvarium podle objemu. Vidim co se mi kam vejde, zmerim to a litry vyjdou samy, maximalne je beru v potaz ohledne toho, aby se neco nepropadlo pod tou vahou. Ze si pred akvarko muzes na tech precnivajicich 5cm z podlozky polozit mobil je sice hezke, ale je to misto naprosto k nicemu, protoze kdo by si chtel pred akvarko cokoli pokladat, zatimco o par desitek litru mene je znacny rozdil - akvarko s dvojnasobnym objemem se "okometricky" nezda o moc vetsi. Akvarko 20x20x20cm ma 8l, ale 25x25x25cm ma skoro 16l. Ze pisu neco samozrejmeho? Kez by, mnohdy to tak nevypada!
Kdyz chces udelat rybe radost, udelej ji radost tim, ze bude mit kde plavat.