Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Podobné jim jsou,ale nejspíš to ten samí druh není.
Na planetcatfish se jim podobá snad každá druhá Rineloricaria

.
Ty moje jsou podle kartáčů po stranách hlavy samci.
Asi budou každý jiný druh protože jeden má hlavu do špičky a jeden zaoblenou.
Nejspíš zůstanu u označení "Rineloricaria sp."

.
Dasyloricaria filamentosa mám doma.Chcelo by to možno lepšiu foto a z boku.Mám ešte dosť mladé ryby,ale samce sú dosť chlpaté.Na chvosté mávajú hore i dole lúč,niekedy len hore.
Mrkni tu
www.planetcatfish.com/… Pochybuju, že by to byla Dasyloricaria filamentosa. Tu má možná Millin:
rybicky.net/nadrze/19450… Něco takového jsem kdysi taky měl.
To tvoje vypadá spíš jako něco rodu Rineloricaria. Hodně štěstí s identifikací, podobných ryb je hodně a lidí co se v nich vyzná minimum.
0 29.12.2015 16:20
blegon [152] - Jihoamerické cichlidy hlavně Perleťovky. 

Už delší dobu mám doma dvě tyto potvůrky.
Jsou z odchytu a momentálně 12-13cm velké.
Možná jsou i každá jiný druh.
Řekl bych že to jsou Dasyloricaria filamentosa,ale v těchto rybách se nevyznám.
Nějaké návrhy?

Zůstaňme u toho, že je to gara, což je pravda. Určovat gary do druhu podle fotky, navíc bez jediné další informace o daných rybách, je nemožné, to je čiré fantazírování.
Jaroslav Hofmann
Moje gotyly maj ale drzticku trochu jinou...ale uz taky blbe vidim, ze

? No v atlasu je jedna z nich ta moje, tam to je videt, tak nevim

0 28.12.2015 18:06 dodohonza – jedinec

Ahoj,neví někdo co je tohle? Edit-ta vlevo dole
Starší reakce
V těch 50 litrech by neměla být z dlouhodobého hlediska žádná ryba z fotky, ani ty parmičky u kterých to chce tak 10ks a víc, ať se vůbec ukáže, jaké to jsou vlastně suprovní rybky

druhou akarou na fotce je Cleithracara maronii
Akara modra....Minimalni velikost 200l...
Já to nechápu, že se lidi napřed neinformují, jak rybka vyroste. V dobrých akvaristikách to mají napsané se základními údaji přímo u akvárka (Sklorex Brno například) rozzureny
0 14.12.2015 21:52 vera – Jaká Akara?

Známé prodali dva páry do cca 50L akva.

Starší reakce
0 30.11.2015 22:13 radim není, ale je to Geophagus brasiliensis - Perleťovka brazilská, jak psal "blegon"
v katalogu taky není ? Zkusím se podívat, jestli najdu rozpisy

v porovnání s vrubozubci vypadá větší než 11cm
díky
ale našel jsem tam ještě jednu rybku, že by samice?
0 28.11.2015 16:33 jani2204 – Co je to ?
Geophagus brasiliensis-samec
...a pozri si prosím v tom atlase minimálnu veľkosť nádrže

Teda ak ti nie je ľahostajné týranie zvierat a fakt, že ryby po čase uhynú na stres a otravu produktami vlastného metabolizmu.
0 28.11.2015 09:25 Jirond 
Dobrý den,můžete mi poradit co je to za druh.Předem děkuji za odpověď
bude to nějaký druh Herosu, asi rotkeil...
0 27.11.2015 15:52 nevernoone – co je to za rybu?

Ahoj prosím nevíte někdo co je to za rybu?
To je tvarová deformace, ke které došlo kdysi dávno, a když s ní ta ryba vyrostla do téhle velikosti, tak s ní bude žít i dál, čili jde jen o problém estetický. V obchodě bych si ji nevybral, ale pokud jde o přesun do vhodnějších podmínek, tak proč ne

Ano, dle rychlého googlování s obrázky je opravdu zřejmé, že se jedná o joselimaianuse. Jinak ta "jamka" na hlavě mě taky trochu trápí. Jinak jde o rybu, kterou má známá v malém akváriu a chce mi ji věnovat, takže si pro něj v neděli jedu.
Víš dobře, že já ty ruce do ohně strkám hodně nerad, ale tohle je Pterygoplichthys joselimaianus s pravděpodobností hraničící s jistotou

Navrhovaný P. pardalis rozhodně ne, ten vypadá jinak. Ale na vyfocené rybě by mně trošku vadil ten kráter na hlavě, i když to není život ohrožující...
Kdyby to bylo něco jiné, tak asi nereaguju ale joselimaianus má tu kresbu jasnou bez záměn.
No já nevím, kde teda berete chlapci tu jistotu při určení druhu... podle počtu paprsků je první jméno jasné, ale z hlediska jisté variability zbarvení nevím kdo dá za druhé jméno ruku do ohně. Já teda ne...
Navíc si teda myslím, že je celkem jedno, jaký zajíc v tom pytli je, pokud je ta ryba hezká a zdravá...

0 27.11.2015 08:37
Jespe [3] - Malawi, Tanganika 
Zkoušel jsem to už i ve vlákně "Jaký je to krunýřovec", ale s jedinou reakcí, která zněla
Pterygoplichthys joselimaianus. Já bych spíše tipoval
Pterygoplichthys pardalis. Můžete mi, prosím, ještě někdo poradit ať mám větší jistotu a nepořizuji si tzv. zajíce v pytli?

Starší reakce

Zdravím,
Mám z trhu dvě tyhle rybky. Pomohl by mi ji někdo identifikovat?

Děkuji
0 18.11.2015 22:38 Merst 
Čo je to za rybku?
Na 99% je to tetra krvavá, ale chtělo by to ještě lepší fotku.
0 18.11.2015 21:13 Merst – aká to je rybka?

Neviete aká je to rybička?
Jak píše Libor, Je to ryba rodu Peřovec. Druhové jméno nezjistíš, protože se většinou prodávají hybridi (kříženci). Pokud máš nějaké dotazy ohledně této ryby, pokrračuj zde:
rybicky.net/forum/9116-perovec-chov Tak předpokládejme, že je to třeba tento
rybicky.net/atlasryb/perovec_skvrnity , zde se dočteš informace o daný rybě, ono to bude obdobný i kdyby to tento nebyl a podle toho zjistíš, jak vhodný je do tvojí nádrže. Prostě každá ryba má svojí kartu v atlase, kde se ty informace dají dohledat, je to sekce atlasy a pod jednotlivejma pímenama, jednotlivý druhy.
To je nějaký z peřovců....
0 17.11.2015 08:50 andiame – copak je to za rybu?

když jsem si jí koupila, tak jsem si myslela, že jde o panceřníčka kropenatého, ale vyrostlo z něj cosi jiného. je to rybka, která se nijak neschovává, leží si celý den u tohoto kamenu u čelního skla a vyplouvá až v noci. Nyní má asi tak 20cm, mám ji tak asi 4 roky určitě

. Moc děkuji za odpovědi
0 15.11.2015 07:46
Qvicala [4] - Momentálně snaha o více rostlinné akvárium a do budoucna jen hejno neonek a krevetky. 
Klidnou neděli přeju Všem.
I já bych měl dotaz, jestli by jste mi prosím mohli řict, co je tohle za rybičku?
Díky. Pestřenec mě tedy vůbec nenapadl. Z fotek je to špatně patrné, má ten similis modré oko?
Aháá, proužkovaný... tak jdu hledat ulitu.

Já ho dostala, jediného (od majitele zverimexu, kterému se vykulil z nakoupeného trsu mechu). Bohužel nevím, zda je to samice nebo samec, takže mu budu těžko hledat kámoše.

Všem moc díky za radu.

Jste jako blesk
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 227859x