Copak je to za rybičku?
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Velmi pravděpodobně čeleď sumíčkovití (Bagridae), favority bych měl někde v rodech Mystus nebo Hemibagrus. Víc se o té rybě bez znalosti původu a trochu slušných fotek říct nedá. Někteří anténovci (Pimelodidae) jsou sice některým sumíčkům stavbou těla hodně podobní, ale u téhle ryby mě to opravdu táhne do Asie k bagridům.
Jaroslav Hofmann
Nějaký peřovec tam je, keříčkovce teda nevidím a to puntíkaté je anténovec Pimelodus pictus...

Edit: Ještě zkuste kouknout na anténovce velkoploutvého...
0 28.07.2016 11:57 zekke10 – info ryba

Dobrý den,
Nevíte někdo co je tohle za druh ryby? Mám ji již asi 15 let
Našel jsem jen podobné druhy pod názvem catfish, ale nic konkrétního.
Děkuji.
Starší reakce
0 23.07.2016 12:47 kali4477 – Kolegove, poradte mi
Starší reakce
Parmička černopruhá,ale připadá mi,že je přecpaná k prasknutí.
0 14.07.2016 19:40 Hana – Co to je?

Ahojte,vi nekdo co to je za rybu?Dostala se ke me nahodou.Pomozte urcit...Dekuji
Tak tyhle rybky mají modrý očka

Goldky žhavek by měli být červenoocí albíni

No, ono se to tam tak nějak drží pospolu celkově v tý konzervě
Když jsem si detailně prohlédla tu neonku yellow a to co mi tam plave, tak to sedí

No... taky jsem si to myslel... ale že se drží těch žhavek... není to spíš žhavka v goldu?

Řekl bych, že první ryba je neonka obecná (forma Yellow). Na třetí fotce je světlá forma obyčejného dania pruhovaného.
Dík

Možná je to danio růžové? A to první nevíš?
Jinak tady je video
youtu.be/…
Nahoře mi pořád plavou dvě rybky, jsou stříbrné a tečkaté, nad tím taky pořád tápu...
Na druhé fotce asi bude Corydoras aeneus 'Black Venezuela'
Na třetí fotce to vypadá na nějaké danio

Ahoj všem, v mojí koupené "rybí polévce" plavou tyto rybky, u kterých si nejsem jistá názvem nebo druhem....kvůli dalšímu třídění, ovšem potřebuji vědět, co tam vůbec plave.

Na první fotce: jedná se o neonku zlatou? Je to ta bílá.
Druhá fotka: pancéřníček, ale druh?
Třetí fotka: tečkovaná rybička uprostřed, vedle kořenu, jsou takové růžové až oranžové nebo světlounce lososové barvy.
Díky moc za pomoc

Ano, zcela jistě

Mohla by to být ona...

Starší reakce
Je to on a možná dokonce z lokality Escondido...

Mi to přijde jako
rybicky.net/atlasryb/kancik_texasky
Pokud to není on, tak to bude jiná středoamerická cichlida. Moc se v nich nevyznám. Každopádně ta ryba vyroste hodně velká a bude hodně agresivní.
0 07.07.2016 18:41 Neo – Help

Dobrý den, nedaří se mi určit tuto rybku. Poradíte mi prosím?
Předem děkuji.
Tetra černá - xantorická forma
0 05.07.2016 19:55 MikyKokoska – jak se jmenuje?

Ahoj manžel mi dneska přinesl rybky a nevím jak se tato jmenuje moc díky
Chondrostoma nasus - Ostroretka stěhovavá
Jak psal Ciffik

Taky zkusím... Podle mě je to Jelec a nejspíš jesen. Ať už se ti zdají jakokoliv super, tak je dej pryč, protože studenovodní ryby do tropického akva nepatří a budou trpět

Jetli je to opravdu Jelec, tak se jedná o velkého plavce a bude u tebe tuplem trpět. Zeptej se dárce odkud je vzal..kde je chytil.
Závojnatka x Skalára je celkem... no nic

skoro jak bych viděl ostroretku stěhovavou...
chce to lepší foto
No co je to za rybu si netroufnu tipovat z té rozmázlé fotky , nicméně takové 15cm obludy se závojnatkami a skalárami ve 160 litrovém akva - to si říká o velkej malér a soudě dle Vašeho prvního příspěvku v tomto fóru ,na sebe nenechá moc dlouho čekat.
Ani jednomu druhu co v tom akváriu máte ta velikos nedostačuje , natož pak všem dohromady
0 04.07.2016 17:49 nicooo – ryba

Nevíte co je tohle za rybičky? Dostala jsem je a nevím název, jsou cca 13-15 cm dlouhý, dost živý, takže se blbě fotí, ale nezdají se nějak agresivní nebo útočný, mám je ještě se závojnatkama, skalárama a pancéřníkama a žádnej problém, neokusujou se, neútočí, nic.
Bude to nějaké živorodka. Možná:
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_ostrotlama
Určitě bych to nevozil, u nás si jich za pár korun koupíš kolik chceš bez rizika problémů na celnici. A pokud chceš nějaké extra odolné ryby, doporučuju Dunajskou gupku. Dunajská, protože byla zavlečena do Dunaje a tam zase odchycena.
Pokud chceš přesnou identifikaci, zkus jednu odchytit a vyfotit z boku. Pak to někdo pozná. Mi přijdou živorodky všechny stejné.

Zdravím. mám dva dotazy, copak je to za rybičku a zkoušel je někdo dovést a chovat?
maj to tu v každém květináči velkém a napadlo mě si je přivést.jak je to s dovozem z Thajska je třeba nějaké povolení?
Díky moc Sitius
Hmm, u bojovnic si určením pohlaví ani vzájemným chováním nemůžeš nikdy být jistá. Vždy u nich hrozí, že se ti poperou tak, až jedna z nich uhyne. Pokud máš fungující soužití bojovnic nebo nějakého dlouhoploutvého samce, tak bych tu rybu do akvária nepřidával.
Navíc to ani nemusí být Bojovnice pestrá, ale může to být jiný druh bojovnice (i když toto je nepravděpodobné).
0 04.07.2016 13:13 midas00 – Jedná se o bojovnici?
Starší reakce
Vlastíku není.. to je synonymální název ... platný je Anisitsova

Ta 8 je tetra červenoploutvá
Být tebou, nechám si 1-2 druhy teter z těch co tam máš, vyber si které se ti líbí (třeba neonky a červenohlavé) a doplním na 8 každé (nebo 10-15 pokud jen jeden druh). Pak pár čichavců a 1 druh pancéřníčků a doplnit na 6-8 kusů. Víc se mi líbí ten pancéřníček pod mřenkou, ale z fotky nejde určit druh.
A časem bych dokoupil něco, co žere řasy.
Pro určení ryb to chce fotku každé ryby. Jak jsem viděl tu "polívku" na fotce, hned mě přešla chuť něco určovat a ani jsem nečetl co píšeš.
No každopádně kluci, až to přijde, vyfotím to a začnu posílat do světa, jako první půjdou skaláry, čichavci, mřenka, ancáci....ze zbytku si musím vybrat, co si nechám a co půjde pryč....to bude oříšek
Jen pro zajímavost přikládám seznam ryb, co mi poradili ostatní "rybičkáři" na netu jinde, ale nejsem si jistá:
nenonka obecná a zlatá, tetra (krvavá, červenoústá-červenohlavá, červenoploutvá,žhavá, měděná), razbora klínoskvrná, parmička nádherná, sekavka pákistánská.
Bohužel lepší fotku mi pán neposlal.
Díky vše za radu

8 A.anisitzi? je to zrovna v dost přesvětleném místě...asi tam budou ještě rhodostomy, zlaté kardinálky, citronky jsem teda nenašel, ale je tam něco v "goldu"co skoro vypadá jako obyčejná neonka... kosočtverce a kolumbie jsem teda také nenašel...
Trochu mi to připomnělo "kimovky" z dob před třiceti lety, když jsem ještě jezdil na tábory...

Úžasná polívka, ale vypadá ještě ke všemu velmi zdravě...
P.S. Nebude ta skalára spíš "koi"?
A nad 9-viatkou ancistrus

vedle neonky s číslem 10 vpravo od ní bude asi pancéřník možná skvrnitý (je bez čísla)
Tak doporučím podívat se na tetru citrónovou, krvavou, žhavou, kosočtverečnou, kolumbijskou, měděnou, čichavce perleťovýho, skaláru amazonskou mramorovanou, razboru klínoskvrnnou, neonku obecnou, tedy z toho co jsem tam dokázal snad i určit.

Brej večír všem,
kupuji akvárium 80x30x40, bohužel ho musím koupit i s rybí polívkou.
Můžete mi prosím poradit, co zde plave za rybky?
Budu je měnit za kytky nebo dobrou čokoládu
Některé znám, ale nejsem si jistá druhovým, jako např, že zde je čichavec, skalára nebo mřenka, které tu nemají vůbec co dělat.

Starší reakce
0 24.06.2016 18:35 drotar – Tak toto som nevygooglil

Coje to za rybicku prosim
Starší reakce
Tipoval bych to stejně jako janesik1xjakep - saulosky dvě samice, M. auratus samec a ta poslední ryba bude nejspíš samec druhu:
rybicky.net/atlasryb/tlamovec_cynotilapia_pulpican
Jinak tyto ryby v takhle prťavém plivátku nemají co dělat, standartní dvoustovka je na ně minimum, plus pořádná filtrace. Jestli jsi v chovu ryb laik, raději je někomu věnuj, není to záležitost pro úplné začátečníky

Nejspíše pseudotropheus saulosi -ty žluté, melanochromis auratus - hnědý, ten bílý s pruhy, to nevím. Nicméně moc se v tlamkach nevýznam, takže je možné, že jsem všude vedle. Jak ta jedle, počkej si na rady zkušenějších, já se jen pokusil pomocí.
https://rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb. Je-li ryba správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování ryb přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... 71
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 227941x