Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vodní pavouci...

 

Články » Vodní pavouci...   Vytisknout tuto stránku 

Vodní pavouci...

Publikováno: 23.10.2011 • Autor: © invalida • Rubrika: Zábava


Všechno to začalo u doktora. Jako že už sem stará herka a potřebuju generálku, a tak mi napsal lázně. A prej kam to chceš? Tak sem si napsal Třeboň a Bechyni. Obojí už znám a v Třeboni maj u bazénu supr akvárko. Teda je velký, ale přerybněný, ale aspoň něco. Na pojišťovně asi neuměj číst a skončil sem v Jáchymově. =)

Štyry tejdny nudy... tak si musím najít nějakej program, abych se tam nezbláznil! Tak sem se rozhod, že se trochu vodsádlim a vemu si i kolo. A taky vemu pár krevetek do plastovky, protože si myslím, že to v pohodě přežijou. Jen chci ověřit, že i bez techniky je možný něco chovat, a hlavně dokázat, že transport krevetky celkem dobře snášej. Sem už takovej pokustón. A přece jen to bude kousek domova.

A tak sem se začal připravovat. Nejdřív sem začal zařizovat kolo. Přeprava kola vlakem je skoro stejně nepoužitelná služba jako kurýr a posílání rybiček. Musíš to hlásit nějakej den předem a objednat se. Kolo si překládáš sám, jen platbu věnuješ dráhám, tři železničáři Ti vytvořej tři ceny... to jako že každej jinou. A kolo nemá jízdenku jako takovou, sou to 3 částky... to asi pro zjednodušení. Bomba! Jen 2 hodiny vyřizování.

A teď co eště s sebou. Žena se mě ptala, co chci, tak sem ji řek 2je slipy a 60 tisíc. Proč se tak podívala, nechápu... Vybavila mě jak na 2 roky na Aljašce a furt mi připomínala, že... Doufám, že nebudeš chodit v teplákách... Neboj se, znáš mě... Právě že znám... Je drzá. =)

Kamarád dělá na dráze, takže mi tam schová tašku zbytečnejch hadrů na ten měsíc, a já pojedu se svým baťůžkem. Hurá, naplánováno, zařízeno, za 14 dnů odjezd.

Ještě drobná logistika jako předání ryb cestou atd. a jdem na to. Odjíždím ráno v 5, ale vstávám v 1 v noci, abych měl rezervu, kdyby něco šlo blbě nalovit. Šlo to celkem dobře, tak sem i kafe stih.

Na nádraží táhnu kolo, 5 termoboxů s havětí, 4 plastovky s krevetama, batoh, přes dva metry dlouhou dutou větev a obrovskou tašku, co mi připravila žena. Ta ale zůstane na nádraží u Pavla.

Peníze, co sem měl v obálce na jízdenku po ruce, mi nejsou nic platný, musim z tašky lovit peněženku, protože je to dražší. Pavel si včera zlomil nohu a ta cizí paní mi tady tašku nenechá. Supr to začíná.

Narval sem se do vlaku vověšenej jak vánoční stromek, sedřenej jak pata z vietnamský adidasky a lidi po mně blbě čuměj. Co je na mně divnýho, nechápu. =) Už jen 4x přestoupit. Vždycky musím vylízt z prvního vagónu... čekaj na mě lidi a budou si vodebírat ryby a krevety. Teda aspoň doufám. Dřív se lidi domluvili a šlo to. Dneska má každej mobil, a často to nevyjde.

Přestup sem zvlád, akorát mě naštval pán v zavazadlovým voze. Kam prej táhnu tu plečku? Moje kolo nazval plečkou, drzoun jeden. Jo a nesmím do prvního vagónu, je to první třída. A pán, co sem s ním domluvenej, nebere telefon... hlavně že se něco děje. =)

Jo a v jednom rychlíku mi bylo oznámeno, že musím mít eště nějakou cedulku za 10 korun... že je ten rychlík mezinárodní. Dobře, tady je 10... to nejde... já Vás bez toho nemůžu vzít a vydat Vám to taky nemůžu. To Vám měli dát na nádraží. 3, vlastně 4 lidi pracovali na vydání jízdenky a pátej řekne, že je to blbě. Co mám teď dělat? Já potřebuju dojet včas! 200 pokuty!!! To si děláš? Tady máš pade na pívo...víc Ti nedám... Tak jo, tu jednu stanici Vás svezu, ale pšššt...

Abych to zkrátil... pán dorazil a i ostatní si přišli, jen si 2 zapomněli peníze, se kterejma sem počítal... jako obvykle se přestanou ozývat ... a mně zbyly jen 2 láhve krevetek navíc. Přestupy sem zvlád a stojím na nádraží s kolem, batohem, příšerně těžkou taškou (tam je určo i kravata), třema plastovkama krevet a čeká mě 12 km po cyklistický stezce.

Koukám po ceduli kudy a tady píšou 16 a vypadá to do kopce (= , ale na netu fakt psali 12... blbej sem, ale ne tolik. Asi 800 metrů sem statečně šlapal... pak sem hrdinství zrušil... ten kopec je děsnej a taška těžká a překáží. Navíc nemůžu najít značku. Třikrát sem se vrátil k poslední a pak se začal vyptávat. Tři lidi netušej, ale čtvrtá paní ví! Tady stezka končí, není dodělaná. Ptám se, jak je to možný, když v mapě je? A mapu mám 3 roky starou. Prej si starosta vzal dotaci v milionech, převed majetek na ženu atd... běžná česká realita. A paní, jak je to daleko? Asi 18... čím víc ujdu, tím je to dál... perfektní, pohyb je zdravej a já tam musím bejt v poledne... začíná to bejt zajímavý!!!

Tašku sem 100x zahodil a zase zved... začlo pršet a u silnice maj všude plastový trpaslíky, šneky, sněhurky a jiný ohavnosti..., plechovku piva za 40 a je teplý... sakra. Každý 2 kiláky podle cyklokompu se ptám, jak je to daleko... když mi po čtvrtý pán řekne asi 18, tak na sebe zkoušim dejchnout... to neni možný... já už nemůžu. Serpentiny, asfalt a každejch pár metrů pomačkaný svodidla, jak se někdo nevešel... moc příjemná cesta. (=

Dolez sem a prvního člověka se ptám, kde je tenhle lázeňskej dům... ukazuje mi barák úplně na kopci... už mě to nepřekvapuje... 20 kiláků do kopce, tak už ten kilák zvládnu taky.

Rozhovor na recepci byl stručnej... Pán je na kole? Jak se Vám jelo? Nemám Tě rád!!!!!!!!!!!! Potřebujete poradit s programem na dnešek? Ne, já si akorát voběhnu konťáky! Mám s sebou krevety...

Jeho pohled byl všeříkající... Ale já fakt musím sehnat pár plastovek na přelejvání vody. A přece nebudu tu vodu kupovat, když ji nepiju. =) Pán to má placený pojišťovnou takže zdarma, jen mi dáte za dejchání, za jídlo atd... ani 12 tisíc to není... a zas mám ho...

Sem ubytovanej jinde a sem budu chodit na jídlo... tenhle kopec 3x denně plus na procedury, tak 6x... Dám si malý kyselý pívo za 35 a jdu se zabydlet. Budu bydlet s chlapem, co vypadá sympaticky... první dojem ale klame. Ten pán spí s pistolí pod polštářem... 24 hodin denně sleduje televizi, vedle má puštěnej noťas s jiným programem, neustále přepíná a komentuje... jeho nejoblíbenější věta je "já bych to vystřílel...Tady já nebudu!!!!"

Kouká na krevetky ve flašce... na co máš vodní pavouky? To nechávám neokomentovaný... asi si myslíme svý navzájem.

Zjišťuju, co mám s sebou... asi 50 triček, holení, fakt i kravatu a jiný nezbytnosti. Eště že zbytečnosti jako sou berle, léky atd. sem nechal doma. Takže zařídit balík s lékama a jít někam uříznout hůl.

Když už tady mám ty krevetky na pozorování, tak do jedný láhve dávám místní léčivou radioaktivní vodu. Ode dneška kontroluju krevetky ráno a večer... co 3 dny dávám jednu tabletku pro ancíky do láhve... rozdělený sou asi po 5ti a nepozoruju žádnou újmu... i barevnost ukazuje na pohodu.

No a když už sem tady, tak Vás provedu po okolí a všimnu si i toho, co zaujme jen nás dostatečně švihnutý rybičkama. Město samotný je kruhák, pár lázeňskejch domů... po zhruba 300-400 metrech začíná část, kterou sem pracovně nazval Bronx. Horší jak Žatec, přísahám. Skoro na každým baráku je napsáno... vystaven kolem roku 1540... a ruina... někde metr odpadků. Akvaristika tu není a hospody drahý. Takže budu courat po okolí. Nejbližší akvaristika je ve Varech, ale tam probíhá festival, takže spousta lidí, a na to zvědavej nejsem. Jo, sou tu dvě jezírka s ukázkovejma chorobama ryb... tohle je celý nějak špatně postavený. To druhý eště hůř... ryby sou nejspíš jen vo rohlíkách, co jim lidi házej. =(

Na recepci sem se ptal, kam se dá jít a jak je to daleko... asi sou ovlivněný ruskou klientelou a maj to ve verstách, kilometry tady neseděj, sou jaksi delší. Tady to sváděj na horskej terén,  ale já jim nevěřim... chodit sem zvyklej a vodhad bych řek, že mám... ale lidi toho nakecaj. Jak se tam dostanu? To sednete na tenhle autobus... Já chci jít pěšky! To je strašně daleko... obvykle 2-3 hodinky chůze. Takže sem utvořil skupinku lidí, co chodila. Já, arabskej obchodník se zlatem žijící ve Švédsku, australskej obchodník se strojema na výrobu uzenin a jedna hluchá bába. Plus občas někdo jinej... třeba autobusák důchodce... Prostě parta hic.

Časem si i zvykli, že vobčas honím motejla nebo brouka kvůli fotce. Šutry tady v okolí sou břidlicovýho typu, řek bych laicky, a tady vo tom něco je http://www.zdarbuh.cz/dejiny-hornictvi/historie/doly-v-okoli-jachymova-doly-u-boziho-daru/. Prostě řečeno, dá se tu najít spousta šikovnejch placáků a je tu spousta starejch spadlejch baráků. Ty byly krytý břidlicí a to se tady všude válí... jen koukat. Barvu černou i hnědou a některý fakt tenký. A bagrujou tu v kopci parkoviště, takže šutrů dost.

Takže jeden den sem si přines šutry, druhej den sem si přines šutry... ty první sem vodnes vyhodit, protože tu mám kolo a ne tatru a přemejšlel, jak se vymluvit. Žena říkala... ne, že zase přivezeš šutry. Taky říkala něco vo dříví. A tady je starejch polámanejch stromů... To nepoberu. To mi eště večír ta hluchá babča nosila šutry na pokoj! Tenhle si musíš vodvýzt, je v něm kočičí zlato...nebo tohle je krásná placka, když sbíráš placáky(umělá moderní napodobenina břidlice, co se dává na střechu. =))

Prostě krevetky přežily, cestou domů sem je rozdal, protože tam měli internet a tak sem je nabíd. Sice počítač eště na kliku pro zrychlení (kliku sem nenašel, asi ji někdo štíp =)), ale po kafi se i Rybičky otevřely. Domů sem dojel... dříví a šutry přivez a pak 3 dny ležel ztrhanej.

Věnováno Pavlovi z Práglu, zubařce z Moravy, Tereze z Mostu, Marušce z francovkovejch hor, češtinářce, co dělá korekturu a vůbec všem, co dostali nebo dostanou obrázky od dětí, kterým pomohli kačkama nebo materiálně...

Venca



 

Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 40x Nelíbilo se: 0x Zveřejněno: 23.10.2011 Upraveno: 23.10.2011 Přečteno: 801x

Schválili: Bob66 *** 28.01.13

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Zábava
01.02.2011*****Cabarius morbus vernum anguiila především druhu anguilla anguilla.983x
03.02.2011*****Kterak si dobré rady k srdci neberu a o výhodách netu..1004x
30.12.2012*****Ženská neakvaristická.....aneb, jak dostat opušťák...1263x
14.09.2010*****Jak sem choval listonoha a dokonce i dva3432x
01.11.2011*****Těžká práce redaktora aneb rak...689x
29.06.2014*****Výstava - Pod hladinou Vltavy244x
27.12.2010*****Akvaristickej potěr a co stále překvapí1460x
24.02.2012*****Trojky, aneb když se daří...1323x
15.06.2011*****Vejlet a jak se něco povedlo a něco mínˇ...583x
06.02.2011*****Bludy abo i somariny, abo co sebe ja dovoľujem myšlec....1082x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
09.06.2014*****Pes akvarista...596x
30.12.2012*****Ženská neakvaristická.....aneb, jak dostat opušťák...1263x
23.10.2012*****Další rozměr akvaristiky...873x
05.08.2012*****Chtěl/a bych akvárko... jsem tady dobře?1290x
17.07.2012*****Detektivka...769x
07.06.2012*****Lojzovo "Paků" a jiný pralesní rybky...1451x
17.05.2012*****Cyprinion macrostomus a trocha asociací...352x
12.04.2012*****Moderní komunikační kanály a jejich význam pro akvaristy510x
10.04.2012*****Proč si nepořizovat mořský akvárko...1171x
07.04.2012*****Zavřenej akvarista1078x
07.04.2012*****Akvabrejle, iluze nebo fakt?653x
07.04.2012*****Úspěchy a něco jako rodičák...486x
15.03.2012*****Akvarista, tvor z jiný panety, aneb když to člověk myslí dobře...2265x
24.02.2012*****Trojky, aneb když se daří...1323x
15.02.2012*****Brazílie a krajiny okolo...926x
13.01.2012*****Amazonie, domov oblíbených krunýřovců trochu jinak...1328x
12.01.2012*****Obchodování čili směna krunýřovce512x
10.01.2012*****Modrý ryby a neboli T.T....1100x
04.01.2012*****Kreveta Ostravská pruhovaná...1009x
04.01.2012*****Říše zvaná akvaristika a její hranice...646x
03.01.2012*****Jak snadno zbohatnout na rybičkách...1170x
01.01.2012*****Bilance...513x
12.12.2011*****Rodič neakvarista a jiný pohromy...780x
06.12.2011*****Vesnická akvaristika v severním teritoriu aneb po česku...974x
19.11.2011*****Mříže, francovka, porcovanej medvěd a tak...682x
10.11.2011*****Proč? Proč ? Proč... aneb běžná schůzka s capartama...1374x
01.11.2011*****Těžká práce redaktora aneb rak...689x
21.10.2011*****Doprava krevetek...1016x
10.10.2011*****Kýma, Bíma hárvestr... aneb téměř po prázdninách!752x
19.08.2011*****Jak se vyplácí práce s dětma...994x
22.06.2011*****Kratičkej reklamní...730x
20.06.2011*****Jak sem žehlil vodu...840x
15.06.2011*****Vejlet a jak se něco povedlo a něco mínˇ...583x
01.06.2011*****Kterak si aquarium udržovati v čistotě bez velké náročnosti na čas Váš, Choti Vaší neb Vaší panské služebné..1382x
27.05.2011*****Dětskej den aneb jak prudit rodičovstvo...a taky jak ho pumpnout...917x
28.04.2011*****Osmadvacet dní...otevřená věc veřejná..1487x
24.04.2011*****Jazykem, srdcem a jak na akvárko s omezeným rozpočtem.2204x
18.03.2011*****Tolerance1165x
01.03.2011*****Akvaristickej bůh....1820x
24.02.2011*****Souvislosti v akváriu2456x
22.02.2011*****Ekonomicky a různý jiný fígle...1410x
16.02.2011*****Teoreticky...1535x
06.02.2011*****Bludy abo i somariny, abo co sebe ja dovoľujem myšlec....1082x
05.02.2011*****Tak vám pěkně děkuju...1195x
03.02.2011*****Kterak si dobré rady k srdci neberu a o výhodách netu..1004x
02.02.2011*****Tuctero zásad k dodržení, při činnosti bohulibé která jest se aquaristikou zove..1054x
01.02.2011*****Cabarius morbus vernum anguiila především druhu anguilla anguilla.983x
26.01.2011*****Šupleroidní psaní a akvaristika jako taková ...913x
25.01.2011*****Akvaristi na chatě..1482x
24.01.2011*****Biochemická autoregulace vodních rostlin...1185x
27.12.2010*****Akvaristickej potěr a co stále překvapí1460x
02.12.2010*****Zaměněný písmeno a vězni skla1830x
25.11.2010*****Svátky mrtvejch stromečků, ochotnej prodavač a konec akva.2482x
17.11.2010*****Akvaristika bez kravaty a tajemnej Pepa1800x
11.11.2010*****Ukradený dřevo3035x
08.10.2010*****Nepovedenej čtvereček..pozdravit?1628x
03.10.2010*****Pěstování ryb aneb akvaristika včera dnes a snad i..2320x
23.09.2010*****Tři prvňáci1415x
14.09.2010*****Jak sem choval listonoha a dokonce i dva3432x



© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/777-vodni-pavouci