Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvaristika bez kravaty a tajemnej Pepa

 

Články » Akvaristika bez kravaty a tajemnej Pepa   Vytisknout tuto stránku 

Akvaristika bez kravaty a tajemnej Pepa

Publikováno: 17.11.2010 • Autor: © invalida • Rubrika: Zábava

Protože se snažím trochu zabavit děti, a je úplně fuk, jestli kroužek bude akvaristickej nebo třeba sběratelskej, hodně mě překvapilo, jaký to vyvolá diskuse. Dokonce to došlo tak daleko, že se hodnotilo moje iq. Protože  mě jako každý správný celebritě nevadí, že o mně řeknou, že sem pako, ale hlavně, že se vo mě mluví, dál to nebudu rozebírat. Jen se pokusím trošičku osvětlit můj styl psaní. Jelikož nejsem nejmladší, mám problém s krátkodobou pamětí, a proto musím psát rychle. V kombinaci s jednoprstním ťukáním do kláves a špatným zrakem je snad pochopitelný, že nemám čas pořád hledat interpunkční znamínka a jiný podobný méně obsahově důležitý smetí. A to přestože vím, že slova sem, prej, nebo blbej nejsou úplně spisovně, nehodlám psát jinak. Protože já osobně si myslím, že  do češtiny slovo třeba prdel patří. Jestli ho nepoužiju za každým druhým slovem, tak myslím nevadí. Slovu hýždě by asi taky rozuměli všichni, ale takovej musculus gluteus by asi většině lidí nic neřekl. Tolik úvodem.

Že blesk bije jen do opravdovejch velikánů, snesu i nějakou tu pecku. Vždycky sem trošičku vyčníval a bejval vidět. Můj řídící učitel při každý příležitosti vzpomíná na můj první den ve škole. Jdi smazat tabuli Vendo! Nepudu..já ji nepočmáral. Hezky v noci pršelo, já rači pudu na houby..a šel sem. Proto mám dodnes se školou supr vztahy, i když už učí moje spolužačka. A proto mám i možnost se dětem věnovat. Zajímá Vás, proč to dělám? Protože se to smí a taky, aby měly děti na co vzpomínat. Jo a píšu proto, že nám pár lidí pomohlo materiálně, jen proto, že si o našem kroužku přečetli tady na webu ty moje děsný slinty, jak to někdo popsal. Konkrétně nám to vyneslo 3 starší použitelný akvárka, peníze na novej set do třídy a nějakou techniku. Ještě musíme korunu vrátit, protože set ve slevě měl na konci číslovku 99. Samozřejmě nešlo použít všechno, protože, jak je v český povaze, tak nám občas přijde i hromádka starejch nepoužitelnejch krámů. Podle hesla..Tohle už je fakt k ničemu, ale pošlu to harantům a eště budu za samaritána. Takovej je život.

Jak takovej kroužek funguje? Nejsem sice pedagog, ale Škola hrou si myslím je nejlepší charakteristika. Honza Ámos to měl zmáknutý a dodneška na něj nikdo nemá. Úplně na úvod se mi do toho vůbec nechtělo a chvilku trvalo, než sme z dětma našli ten správnej vztah k sobě, ale dneska to myslím klape. Někdy sice i vrže, ale co je dokonalý? Že?

Na úplně první schůzce sme si ukázali akvárko na obrázku a pak 2 prázdný nádržky v místnosti, kterou nám škola přidělila. A pomalu jsme scháněli a založili první nádrže. Vysvětlili jsme si s dětma, že když nerozuměj nějakýmu slovu, že se musej zeptat. Jinak bysme se nikam nedopracovali. Jsou fakt poslušný a chápou. Určitě jsme si řekli, že akvárko je ze skla. Hlavně proto, že je do něj vidět, a to je skoro bych řek to nejdůležitější. Rozhodně sem ji nevykládal, že sklo je přechlazená kapalina vyrobená z...a že na akva se používá takzvaný floatový sklo, vyráběné plavením po hladině rozžhaveného kovu nebo tak nějak. Je o hodně opticky vhodnější, ale já už blbě vidím, takže je mi to celkem fuk. Jednak protože týhle technologii moc nerozumím a za druhý by je to určo nebavilo a v jejich věku by jim to bylo platný asi jako mongolská učebnice fyziky pro 7 třídu pralesnímu indiánovi z kmene Nga-Urubu. Taky sem jim řek, že rybky budou až za tejden, protože akvárko chce čas na uzrání. A hlavně sme založilili první pokus. Ten spočíval v tom, že sme do 2 sklenic dali vodu a uřízli do každý kousek voděnky. To je taková kytka, u který nevím ani českej ani latinskej název. Asi víte, vo čem je řeč. No a do jedný jsem nasypal pár kuliček NPK. To je hnojivo, který používaj jezeďáci a obsahuje natrium fosfor kalcium. Podle Toho název. Fosfor je cizáckým slovem vod p. To jen na vysvětlenou. Není to ideální akvahnojivo, to uznávám, ale nám to stačilo. Po Pár dnech sme zjistili, že sice pohnojená kytí je sice víc povyrostlá, ale je taky bledá a vyčouhlá a ta její sklenice je úplně zelená od řas. Tím sem dětem dokázal, že přidávat hnojivo do nádrže nemusí prospívat ani kytkám, a hlavně můžem docílit zelených skel, a to by se pak blbě čučelo na ryby. A víme taky, že málo rybníků je na kopci, voda teče dolů takže zelený koupaliště má na svědomí pohnojená voda. A hnojivo je vlastně umělej hnůj. Tak sem děti vzal kouknout ke kravínu a ejhle..kolem hnojiště zelený kaluže. Aha ..tomu rozumíme a strejc neblafe. A to je u týhle specifický akvaristiky to důležitý. Tak sem dětem řek, že my hnojit nebudem. Tam na tý hromadě hnoje, co naprděli kravičky, je lebeda, že by se nám do akva ani takle velký kytky nevešly. A do akvárka budou prdět ryby a to stačí.

A tak sme první nádrže založili in natura. Jasně že sme dělali i další pokusy, ale o tom třeba jindy. Možná, že je to scestný řešení, a  možná tu akvaristiku neberu dost vážně, ale...Když na děti vyrukuju s euroasijskou taxonomií vodních rostlin, nebo s pohlavním dimorfismem Xiphophorus nezahualcoyotl a nebo jim vysvětlím ..todle je mečovka a ta s tím dlouhým je kluk. Co myslíte? Co je vhodnější? Já myslím, že pohlavní dimorfismus je pro ně stejně zbytečnej jak námořní mapa sahary. Tohle je dětskej kroužek na vsi.

Ono tady na netu netů=) je ta odbornost poměrně rozšířená..skoro každej, kdo má rybičky, má nejmín 2 chemický vejšky a doma mluví pouze latinsky, místo na záchod chodí na toaletu a jí pouze s míšeňskýho servisu. Dokonce i na banán si berou příbor jako Englická manželka Kinga. A když je to ženská, tak je to tutově blondýna, má 16 let a hrozně velký číslo podprdy. Lidi lidi. Zkuste přemýšlet. Ti, co se berou moc vážně, bejvaj nejsměšnější. Klidně si vopisujte chytrý řeči v latině..nás to až tak nebere. Hodně lidí za tímhle monitorem si připadá dost jinak než ve skutečnosti. Ale každej máme 3 ksichty. Jaký sme, jaký si myslíme, že sme a jaký bysme chtěli bejt. A ohledně těch, co si řikaj akvaristi, je to nemlich to samý. Někdo má akvárko pro radost, někdo pro zlost a někdo proto, aby moh vykládat, jak bylo drahý.  Esli mezi sebe nechcete obyčejný děti, v teplákách nebo starýho kreténa, co se vo něco snaží, jste nemocná parta. Komunita se dycky pozná podle toho, jak se chová k nejzranitelnějším. Ale klidně i odejdem, když se budete Šprajcovat. Úplně normálně vštěpuju lidem, i když jsou ještě malí lidi, zásady a základy akvaristiky a vztahu k přírodě. Věk totiž není zásluho, abych tak řek. A jestli ano, jistě ne vaše, ale vašich rodičů. Nemyslím si že v dnešní době je lehké přesvědčit pár dětí k běhání po kopcích a tak sem celkem rád, že mě se to povedlo. Zkouším jim vysvětlit, že když vím, že je to ryba aktivní v noci, stojí za to si k akvárku vstát. Když mám rybu, která se schovává za kořenem, řekl bych, že nebude spokojená, když ji vezmu kořen. Spíš to chce vylepšit podmínky!!! Jak říkám, i v akvárkaření se použití vlastní hlavy meze nekladou. Raději jedna moje chybná zkušenost než šíření cizích bludů. Hodně mě taky baví lidé..a není jich tady  málo=) kteří pod jedním nickem pokládají přihlouplé dotazy a pod jiným si dokazují, jak jsou znalí. My prostě budeme dělat i nadále to špatný rybičkaření bez kravaty a latiny.

Jo a ten tajemnej Pepa v názvu..Nevím, jestli ho nemám nechat dál v utajení. Dobrá, já ho tedy  prásknu. Tajemnej Pepa mi pomáhá na úřadech. Tam, kde to na úřadech nechce jít, používám osvědčenou větu. Jestli jste si fakt jistý, že to nemůžem vyřídit, tak mi vraťte papíra a já si s tím skočím za Pepou. A tajemnej Lojza nebo Jiří..který samozřejmě neznám, mi pomůžou můj problém dotáhnout. Poseroutkovství českýho národa mi ulehčuje život!!! A proč je v názvu? Zištnej důvod, jako marketingovej tah. Lidská zvědavost nutí lidi přijít věcem na kloub, a blbej název funguje stejně. Hodně lidí to otevře a o to mi šlo. A třeba když to dočtou do konce, zjistěj, že jim přebejvá kus tapety nebo něco jinýho použitelnýho pro děti.

V šest v práci! I když já osobně sem pro půl devátou. Lehká korektura provedena..Na víc už sem blbej, i když sem klidně moh napsat "přehlédl"



 

Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 21x Nelíbilo se: 1x Zveřejněno: 17.11.2010 Upraveno: 17.11.2010 Přečteno: 1801x

Schválili: Bob66 ** 07.01.13 • Jarka ** 18.01.14 • Rex ** 18.01.14

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Zábava
26.01.2011*****Šupleroidní psaní a akvaristika jako taková ...913x
11.02.2007*****Akvaristický výlet do Hradce Králové-10/02/2007761x
04.01.2012*****Kreveta Ostravská pruhovaná...1009x
04.01.2012*****Říše zvaná akvaristika a její hranice...646x
28.10.2010*****Ve městě je nový šerif aneb jak jsem se stal spolupracovníkem :-)1987x
03.01.2012*****Jak snadno zbohatnout na rybičkách...1169x
24.01.2012*****Sehnala jsem akvárko709x
10.04.2012*****Proč si nepořizovat mořský akvárko...1171x
06.02.2011*****Bludy abo i somariny, abo co sebe ja dovoľujem myšlec....1082x
27.12.2010*****Akvaristickej potěr a co stále překvapí1460x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
09.06.2014*****Pes akvarista...596x
30.12.2012*****Ženská neakvaristická.....aneb, jak dostat opušťák...1263x
23.10.2012*****Další rozměr akvaristiky...873x
05.08.2012*****Chtěl/a bych akvárko... jsem tady dobře?1290x
17.07.2012*****Detektivka...769x
07.06.2012*****Lojzovo "Paků" a jiný pralesní rybky...1451x
17.05.2012*****Cyprinion macrostomus a trocha asociací...352x
12.04.2012*****Moderní komunikační kanály a jejich význam pro akvaristy510x
10.04.2012*****Proč si nepořizovat mořský akvárko...1171x
07.04.2012*****Zavřenej akvarista1078x
07.04.2012*****Akvabrejle, iluze nebo fakt?653x
07.04.2012*****Úspěchy a něco jako rodičák...486x
15.03.2012*****Akvarista, tvor z jiný panety, aneb když to člověk myslí dobře...2265x
24.02.2012*****Trojky, aneb když se daří...1323x
15.02.2012*****Brazílie a krajiny okolo...926x
13.01.2012*****Amazonie, domov oblíbených krunýřovců trochu jinak...1328x
12.01.2012*****Obchodování čili směna krunýřovce512x
10.01.2012*****Modrý ryby a neboli T.T....1100x
04.01.2012*****Kreveta Ostravská pruhovaná...1009x
04.01.2012*****Říše zvaná akvaristika a její hranice...646x
03.01.2012*****Jak snadno zbohatnout na rybičkách...1169x
01.01.2012*****Bilance...513x
12.12.2011*****Rodič neakvarista a jiný pohromy...780x
06.12.2011*****Vesnická akvaristika v severním teritoriu aneb po česku...974x
19.11.2011*****Mříže, francovka, porcovanej medvěd a tak...682x
10.11.2011*****Proč? Proč ? Proč... aneb běžná schůzka s capartama...1374x
01.11.2011*****Těžká práce redaktora aneb rak...689x
23.10.2011*****Vodní pavouci...800x
21.10.2011*****Doprava krevetek...1016x
10.10.2011*****Kýma, Bíma hárvestr... aneb téměř po prázdninách!752x
19.08.2011*****Jak se vyplácí práce s dětma...994x
22.06.2011*****Kratičkej reklamní...730x
20.06.2011*****Jak sem žehlil vodu...840x
15.06.2011*****Vejlet a jak se něco povedlo a něco mínˇ...583x
01.06.2011*****Kterak si aquarium udržovati v čistotě bez velké náročnosti na čas Váš, Choti Vaší neb Vaší panské služebné..1382x
27.05.2011*****Dětskej den aneb jak prudit rodičovstvo...a taky jak ho pumpnout...917x
28.04.2011*****Osmadvacet dní...otevřená věc veřejná..1487x
24.04.2011*****Jazykem, srdcem a jak na akvárko s omezeným rozpočtem.2204x
18.03.2011*****Tolerance1165x
01.03.2011*****Akvaristickej bůh....1820x
24.02.2011*****Souvislosti v akváriu2455x
22.02.2011*****Ekonomicky a různý jiný fígle...1410x
16.02.2011*****Teoreticky...1535x
06.02.2011*****Bludy abo i somariny, abo co sebe ja dovoľujem myšlec....1082x
05.02.2011*****Tak vám pěkně děkuju...1195x
03.02.2011*****Kterak si dobré rady k srdci neberu a o výhodách netu..1004x
02.02.2011*****Tuctero zásad k dodržení, při činnosti bohulibé která jest se aquaristikou zove..1054x
01.02.2011*****Cabarius morbus vernum anguiila především druhu anguilla anguilla.983x
26.01.2011*****Šupleroidní psaní a akvaristika jako taková ...913x
25.01.2011*****Akvaristi na chatě..1482x
24.01.2011*****Biochemická autoregulace vodních rostlin...1185x
27.12.2010*****Akvaristickej potěr a co stále překvapí1460x
02.12.2010*****Zaměněný písmeno a vězni skla1830x
25.11.2010*****Svátky mrtvejch stromečků, ochotnej prodavač a konec akva.2482x
11.11.2010*****Ukradený dřevo3035x
08.10.2010*****Nepovedenej čtvereček..pozdravit?1628x
03.10.2010*****Pěstování ryb aneb akvaristika včera dnes a snad i..2320x
23.09.2010*****Tři prvňáci1415x
14.09.2010*****Jak sem choval listonoha a dokonce i dva3432x



© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/545-akvaristika-bez-kravaty-a-tajemnej-pepa