Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Dětskej den aneb jak prudit rodičovstvo...a taky jak ho pumpnout...

 

Články » Dětskej den aneb jak prudit rodičovstvo...a taky jak ho pumpnout...   Vytisknout tuto stránku 

Dětskej den aneb jak prudit rodičovstvo...a taky jak ho pumpnout...

Publikováno: 27.05.2011 • Autor: © invalida • Rubrika: Zábava

Tak se v naší škole konal dětskej den. Učitelky s dětma nacvičily vystoupení a taky nás chtěli zapojit do programu. Já ale docela nerad dělám kašpárka takže to chvíli trvalo než mě uke....=) Ale ženský to s náma uměj, a když přišla i chvála (byl sem červenej až na prdeli) tak mi nic jinýho nezbylo. Ale dostal sem i prostor mluvit do organizace tak sem ji využil. Moje první poznámka byla že už tady nechci nikoho z pojištovny. Nelíbilo se mi loni to že místo aby děti běhali, museli 20 minut poslouchat pojišťovácký kecy a ve finále dostali předběžnou smlouvu a starej bombón. Ředitelka taky uznala že těch pár starejch praskavejch balónků už za to nestojej. Takže jsme je odmítli a to dokonce i bez díků...a ještě sem se dozvěděl že ty hnusný nepoživatelný polský sušenky co se dětem rozdávaly,  byly taky práce pojišťovny.

Druhá věc kterou sem komentoval byla účast 2 nejbližších pivovarů v podobě reklamních předmětů. Zkrátka se mi nezdá vhodný aby děti včetně školkovejch dostávali za soutěže otvíráky! Takže sme se dohodli že děti dostanou čepice a takový věci a otvíráky musej vyhrát rodiče..Kompromis byl přijat. Teď už scházelo jen vobjednat počasí.

Počasí se celkem povedlo a netradičně ani nepršelo a ani nebyla zima, jen se navečer uklízeli slunečníky protože je lámal vítr. Ale brzo to přešlo. Večer před dětským dnem se ni povedlo si zlámat žebro takže sem byl spíš jen pozorovatel a tak... Vono polámaný žebro je věc zábavná, teda není li zrovna Vaše=) Tolik k přípravě.

Takže nastal den D a hodina H. Obligátní přivítání a nutný kecy o tom kdo na co přispěl a tak..Prostě masáž ega. Úča mě naštvala s tím že se zmiňovala o mě a akvakroužku.  Taky starosta měl proslov protože se tady opravilo a zvětšilo dětský hřiště. Dostal nějakou dotaci z koloniálních peněz. Byl sem strašně nas...když sem se dověděl jak málo práce se dá odvýst za tak vysokou sumu. Když mluvil o tom jak hluboko museli měnit zeminu, normálně sem se smál nahlas.

A začal vlastní program. Na samým začátku bylo vystoupení dětí ze školky na motivy Křemela a Vochomůry. Hodně se to líbilo. Školní děti měli taneční vystoupení na motivy nějakýho filmu ale bohužel nejsem divák takže název nevím. To ale bylo fakt supr nacvičený. Musím pochválit! Jediný co mi opět vadilo byla davová nutnost fotit a natáčet. To je tak děsně votravný. Připadal sem si jak na zájezdě s japoncema. Plus česká bezohlednost a obrázek je dokonalej .

Teď měla přijít naše chvíle a docela sem měl strach že nastane ta chvilka která se na podobných akcích stává. Mám natočeno, tudíž účast splněna tak hurá domů. Ale jestli sem si dobře všim tak nikdo neodešel.

Takže jsme pozvali rodiče na exkurzi do našeho vodního království. Trošku jsme taťáky a maminy zaskočili vstupenkama. Prostě děti namalovali vstupenky a na každý byl text..vstup dobůravolný, drobné nazpět nemáme=) A kupodivu ani ty nejopatrnější to neodradilo takže se nějaká pětka vybrala. Nějak sme se tam nemohli porovnat, bylo nás moc takže to trvalo víc jak hodinu. Nejvíc se líbili ráčci a krevetky, hlavně filtrovky atyopsky. Fakt to stojí za to, dětský nadšení a tak. Jen mě jedna mamča hrozně štvala..."eště nusíte mít závojnatku v tom kulatým"...Skoro bych i jmenoval ale přece Marcelu Ličků nemůžu takhle veřejně prásknout....=) Malej Marek, její kluk mi šeptal, stlejdo, nic si z toho nedělej..máma je na to blbá. Tak sem ho zatáh za ucho, za slovo blbá a smířil se s tím. Ale když se teda děti se vším pochlubili a začlo bejt hlučno tak jsme šli zase ven. Čekal tam kouzelník. Škoda že letos nebyl skákací hrad...moc penězu a navíc ho někde konkurence prej propíchala takže se opravuje.

Už sem odnaučil děti patlat rukama po skle, a ťukat je snad nikdy nenapadlo a pro dospěláky na příště vyrobím zákazový cedule...to zas bude leštění .........

Další program spočíval v soutěžích na několika stanovištích abychom se neutloukli navzájem, volná zábava na prolejzačkách a mini diskotéka která sestávala z přehrávače v rohu hřiště. Všim sem si toho že rodiče si většinou sedli a měli volnou zábavu. Učitelky byly naopak neustále v pohybu. Vždycky minimálně jedna předtancovávala dětem. To je fakt z nadšení a ne za prachy. Škoda že se rodiče nepřidali. Holt televizní věk...teď skouknu Egypt pak si to přepnu na Novu a projedu si Aljašku ....k tomu pytel popcornu a jdem chrrr.

Kolem 6tý hodiny jsme vzali zase rodiče do třídy a děti předváděli odkalování, lov krevetky skleněnou fajfkou, sázení rostlinek a fígl s matkou na kořenech. Netuším jestli viděli všichni ale fakt i potlesk sem musel ukončit...všeobecný nadšení. A zase jsme si trošku pohráli s rodičema. Najednou se zjevila Klárka vyzvala rodiče aby podle espézetek předstupovali. Bylo jich 19. Jirka s Markem naklusali v policajtským mundůru a začli vyšetřovat kdo z těchto rodičů neumí číst, a 2 táty donutili se přiznat. Tito dva pánové byli následným soudem odsouzeni k hodině čtení. Placené hodině=) To proto aby si příště mohli přečíst nápis.."do areálu školy vjezd zakázán mimo zásobování. Zbylých 17 řidiček a řidičů dostalo pokutový bloček s nápisem hóóóóódně velká pokuta.

Zajímá Vás jak dospělí prošli hodinou čtení? Dostali za jedna odshora až dolů, dali jsme totiž prostor korupci a nechali je vyplatit=)

Zase jsme se přesunuli ven, pekli buřty zlobili a tak dál. Sem tam si dítko vlastnímu rodiči odneslo pokutovej bloček za kouření v areálu...občas dítko přineslo vzkaz mě..jako že sem starej blbec a tak. A od 8 hodin večer který teda nastali z technickejch důvodů až skoro v půl devátý začla akvaburza. Všechny děti z kroužku maj doma nádržku od asi 18 litrů do 54. Kupodivu při tak malý litráži nikdo neměl zatím žádnej fakt fatální průšvih. Akorát Zdendovi ho máma rozbila vysavačem tak sem mu sehnal jiný. Když sem se Jarky ptal jak se jí to povedlo tak se jen řehní a říct nechce. Škoda!

Očumovačů přišlo dost ale obchody se nějak nechtěli rozjet, jen všichni chtěli helenky a cherry. Takže to nakonec dopadlo tak že sme pořádali tu akci s tím dřevěným kladívkem. Dražba se tomu myslím říká. A když se trefíte do prstu je to auuuukce=)

Kytičky sme prodali všechny a rybičky skoro žádný....Když sem se ptal proč, tak prej z nedostatku místa a že nemáme žádný závojový=) Operativně jsem karanténu označil jako rybí útulek...kup si rybu a když ji nechceš dej jí do útulku. Teď mě napadá že to mohlo bejt taky za poplatek=) Tak se i rybky prodali. Vím že to byl pro ryby asi zbytečnej stres ale děti to bavilo a koneckonců i většinu rodičů. Akorát jeden pán kterýho neznám chtěl koupit naše l270ky a nemoh pochopit že nejsou na prodej...asi po 8mý to pochopil, to když sem řek eště jednou a dostaneš pod zuby=). Závěr byl neskutečně úžasnej, výše už zmiňovaná Marcela v bezbřehým nadšení nabídla pomoc našemu kroužku. Když sem se nevinně zeptal jestli je ochotná pomoct hned přitakala. "Tak vytři všude nakapanou vodu a přelešti skla na nádržích, mi jdem na buřta..." Hurá, neprotestovala!!!

Teď už jenom spaní ve školní družině pro děti, čtení pohádek a dětskej den je historií. Co říct závěrem? Při pozorování dětí a rodičů se stále víc utvrzuju v tom že výchova je silnější jak geny. Uječená ženská má uječený děti a blbej táta nemusí mít hloupý děti. Trošku dost platí že úspěch dětí je úspěch rodičů a za neúspěch může akorát škola...Zisk z celý akvaristický složky dětskýho dne je přes 3 tisíce korun. Ředitelka si to odmítla vzít že je to pro kroužek a navíc by to bylo šílený papírování. Takže na pondělní schůzce musíme s dětma hlasovat jestli si za to mám koupit pívo, a nebo pojedem někam na vejlet a koupíme si konečně nějaký tečkovaný krunýřovce. Ale asi mě jako obvykle přehlasujou takže kdo víte o menších tečkovaných krunýřovcích za slušnou cenu tak se nám ozvěte. Eště mě napadá jedna věc..daně! Neměli by se z toho platit daně Vencovi Klausů nebo kdo má teď finance? Jo jasně kdo se moc ptá moc se doví.....Koukám že helenky v útulku žádný..snad se zas namnožej.

Jo otvíráků zbylo moře, rodičové byli líný jak svinská noha a zadarmo jim je nedáme. Přemejšlím o tom jak něco podobnýho vymyslet v zimě o vánoční besídce. Škola tady pořádá školní jarmark, bohužel na návsi pod širákem. Taky bych chtěl udělat něco s tím že děti předvádí co nacvičili a rodičovstvo se tlačí skoupit co nejdřív. Některý výrobky jsou fakt hezký a za pár korun. Prostě jen za cenu materiálu. Když pak některý dítě chce po vystoupení aspoň mámě něco koupit, když musela na tu odpolední a už nemá co , přijde mi to hodně bezohledný. Když na vánoce bude kroužek fungovat, slibuju že s tím něco udělám.

Příště o vejletě   Venca

Možná bych moh podotknout že sme v kabinetě u počítače seděli v 8mi lidech a kecali vo rybách. Já mluvil a kámoška k tomu hledala vobrázky..takže i dospělí si to snad užili...



 

Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 38x Nelíbilo se: 1x Zveřejněno: 27.05.2011 Upraveno: 27.05.2011 Přečteno: 918x

Schválili: Bob66 ** 28.01.13

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Zábava
16.01.2013*****Jací jsme, aneb akvarijní abeceda...71x
12.12.2011*****Rodič neakvarista a jiný pohromy...780x
18.03.2011*****Tolerance1165x
20.08.2013*****Od parmiček až k pokoji plnému zvířat - 2. část - Terčovci488x
10.06.2014*****Můj první rak60x
20.01.2012*****Kterak správně urážeti oponenta svého slovem či písmem aneb průvodce tvorbou trefných urážek587x
09.02.2014*****Rybičky.net aneb pořádná lekce68x
26.01.2011*****Šupleroidní psaní a akvaristika jako taková ...913x
17.07.2012*****Detektivka...769x
11.11.2010*****Ukradený dřevo3035x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
09.06.2014*****Pes akvarista...596x
30.12.2012*****Ženská neakvaristická.....aneb, jak dostat opušťák...1263x
23.10.2012*****Další rozměr akvaristiky...873x
05.08.2012*****Chtěl/a bych akvárko... jsem tady dobře?1290x
17.07.2012*****Detektivka...769x
07.06.2012*****Lojzovo "Paků" a jiný pralesní rybky...1451x
17.05.2012*****Cyprinion macrostomus a trocha asociací...352x
12.04.2012*****Moderní komunikační kanály a jejich význam pro akvaristy510x
10.04.2012*****Proč si nepořizovat mořský akvárko...1171x
07.04.2012*****Zavřenej akvarista1078x
07.04.2012*****Akvabrejle, iluze nebo fakt?653x
07.04.2012*****Úspěchy a něco jako rodičák...486x
15.03.2012*****Akvarista, tvor z jiný panety, aneb když to člověk myslí dobře...2265x
24.02.2012*****Trojky, aneb když se daří...1323x
15.02.2012*****Brazílie a krajiny okolo...926x
13.01.2012*****Amazonie, domov oblíbených krunýřovců trochu jinak...1328x
12.01.2012*****Obchodování čili směna krunýřovce512x
10.01.2012*****Modrý ryby a neboli T.T....1100x
04.01.2012*****Kreveta Ostravská pruhovaná...1009x
04.01.2012*****Říše zvaná akvaristika a její hranice...646x
03.01.2012*****Jak snadno zbohatnout na rybičkách...1169x
01.01.2012*****Bilance...513x
12.12.2011*****Rodič neakvarista a jiný pohromy...780x
06.12.2011*****Vesnická akvaristika v severním teritoriu aneb po česku...974x
19.11.2011*****Mříže, francovka, porcovanej medvěd a tak...682x
10.11.2011*****Proč? Proč ? Proč... aneb běžná schůzka s capartama...1374x
01.11.2011*****Těžká práce redaktora aneb rak...689x
23.10.2011*****Vodní pavouci...800x
21.10.2011*****Doprava krevetek...1016x
10.10.2011*****Kýma, Bíma hárvestr... aneb téměř po prázdninách!752x
19.08.2011*****Jak se vyplácí práce s dětma...994x
22.06.2011*****Kratičkej reklamní...730x
20.06.2011*****Jak sem žehlil vodu...840x
15.06.2011*****Vejlet a jak se něco povedlo a něco mínˇ...583x
01.06.2011*****Kterak si aquarium udržovati v čistotě bez velké náročnosti na čas Váš, Choti Vaší neb Vaší panské služebné..1382x
28.04.2011*****Osmadvacet dní...otevřená věc veřejná..1487x
24.04.2011*****Jazykem, srdcem a jak na akvárko s omezeným rozpočtem.2204x
18.03.2011*****Tolerance1165x
01.03.2011*****Akvaristickej bůh....1820x
24.02.2011*****Souvislosti v akváriu2455x
22.02.2011*****Ekonomicky a různý jiný fígle...1410x
16.02.2011*****Teoreticky...1535x
06.02.2011*****Bludy abo i somariny, abo co sebe ja dovoľujem myšlec....1082x
05.02.2011*****Tak vám pěkně děkuju...1195x
03.02.2011*****Kterak si dobré rady k srdci neberu a o výhodách netu..1004x
02.02.2011*****Tuctero zásad k dodržení, při činnosti bohulibé která jest se aquaristikou zove..1054x
01.02.2011*****Cabarius morbus vernum anguiila především druhu anguilla anguilla.983x
26.01.2011*****Šupleroidní psaní a akvaristika jako taková ...913x
25.01.2011*****Akvaristi na chatě..1482x
24.01.2011*****Biochemická autoregulace vodních rostlin...1185x
27.12.2010*****Akvaristickej potěr a co stále překvapí1460x
02.12.2010*****Zaměněný písmeno a vězni skla1830x
25.11.2010*****Svátky mrtvejch stromečků, ochotnej prodavač a konec akva.2482x
17.11.2010*****Akvaristika bez kravaty a tajemnej Pepa1800x
11.11.2010*****Ukradený dřevo3035x
08.10.2010*****Nepovedenej čtvereček..pozdravit?1628x
03.10.2010*****Pěstování ryb aneb akvaristika včera dnes a snad i..2320x
23.09.2010*****Tři prvňáci1415x
14.09.2010*****Jak sem choval listonoha a dokonce i dva3432x



© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/696-detskej-den-aneb-jak-prudit-rodicovstvoa-taky-jak-ho-pumpnout