Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

ZOO Braník

 

NápovědaFórum » Obchody » Kamenné 

Přejít na předchozí stránku 17 Přejít na další stránku   1  
ZOO Braník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2013 12:23 Muž Yirka [9132] Re: Designer
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2013 11:10 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Yirka
Mam nekolik pratel ve veku 60 az 70 let. Jsou aktivni, nekteri stale podnikaji, a nebo se necemu venuji, treba i jen pro svou radost. A muzu rict, ze kdyz je potkavam a pak vidim ty psychicke trosky v jejich veku, je mi naprosto jasno jak bych v tom veku chtel vypadat ja... Aktivni lide starnou mnohem pomaleji, nemaji na starnuti cas ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   22.08.2013 07:40 Muž Yirka [9132] Re: Ivoš
Říkám, že to máte v té Praze s těmi důchodci blbé. Jinak to je dle mých zkušeností snůška klišé a fejsbůkových mouder.
Já když se tedy setkávám s lidmi mé generace, vidím to trošku jinak, včetně vlastních zkušeností. Většina z nich naopak své děti a vnoučata podporuje, včetně financí. Ty návštěvy obchodů pak jsou z 50% právě pomocí dětem, aby jim ušetřili čas. Většina jich, včetně mě pracovala za obou režimů a z bytů ani domů se nestěhují. A dovolená v zahraničí? Vždyť je levnější než v ČR.
Ukončil bych to asi tak, že nemá cenu generalizovat a to bylo nač jsem původně mířil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2013 06:30 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: LiborSprysl
spis je to vypoved o stavu spolecnosti.... nemluve o kombinaci rodice duchodci + potomci ve stavu na "rodicovske dovolene"

a kdyz obcas nakouknes do zakulisi jak to funguje ve statnich institucich... no vono to casto je podobny i v soukromych dostatecne velkych spolecnostech

to je pak frustrace.... proc mam huz po ranu chut se vozrat?? a na vseco se vykaslat....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2013 05:03 Muž LiborSprysl [9015] Re: Ivoš
Teda zírám kam až to došlo...kdyby Ludvík napsal svou poznámku do tématu o filtraci a ne sem, tak já jsem si asi ani nevšiml, a vy už máte mezitím otevřenou gerontologickou poradnu... ne ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 33   21.08.2013 21:07 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Yirka
Yirka napsal: Můžeš vysvětlit kdo to je průměrný frustrovaný důchodce? A taky podprůměrný a nadprůměrný? Já tu frustraci cítím spíše z tvého příspěvku. hmm

Milerád vysvětlím.
Průměrný frustrovaný důchodce je takový důchodce, který makal za socíku s vidinou, že si sice momentálně nemůže nijak extra vyskakovat, nepodívá se do světa ale když bude držet hubu a krok, tak aspoň bude mít jistý důchod a klidné stáří. Jenže přišel i o toto, takže je (oprávněně) zatrpklý bez reálné vyhlídky, že se jeho postavení ve společnosti změní k lepšímu. Musí se přestěhovat ze svého bytu, kde žil celý život protože nemá na nájem, musí počítat každou korunu aby mu zbylo alespoň na nezbytné léky. Celkem logicky je otrávený a pokud nemá děti aby se o něj postaraly či mu alespoň finančně přilepšovaly, tak žije od důchodu k důchodu a obrací každou korunu.
A když takový frustrovaný důchodce dorazí do obchodu, kde mají základní potraviny dražší než v Lídlu (Tescu, Bille, Albertu...), má za to, že narazil na dalšího nepoctivce, který ho chce nemilosrdně oškubat i o ty poslední koruny, které mu zbývají a tak jedinou jeho obranou je neadekvátní spílání obchodníkovi, který pro něj v tu chvíli představuje kapitalistickou pijavici na které si alespoň vyventiluje svůj bezmocný vztek.

Když to zjednoduším, tak se jedná o jednu z mnoha osob, se kterými naši politici pěkně vy****li.

A pokud frustraci cítíš z mého příspšvku, tak máš pravdu protože mě to pěkně s**e. Minimálně z toho důvodu, že bohatý a vysmátý důchodce je rozhodně lepší zákazník než potenciální bezdomovec v důchodovém věku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2013 20:55 Muž RadekH1 [129] Re: Yirka
Yirka napsal: Tak to to máte v té Praze dost blbé.
Divím se, že vás, giganty, vůbec vychovali.... Docela lituju tvé rodiče.



No jo, blbě se to vysvětluje lidem v důchodovém věku :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2013 20:45 Muž Yirka [9132] Re: Designer
Tak to to máte v té Praze dost blbé.
Divím se, že vás, giganty, vůbec vychovali.... Docela lituju tvé rodiče.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.08.2013 20:38 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Yirka
Tak na to se nemusis ptat jen Ivose, to nas vi vic.

Frustrovany duchodce je ten, ktery si jede pres celou Prahu zdarma MHD pro 5 rohliku o 50 haleru levnejsich, a ackoli jel v te nejvetsi dopravni spice, vynadal 3 lidem kteri stali ze ho nikdo nepusti sednout, aby to stihl, a kdyz tam dojel, rohliky staly jako u nej u baraku, takze podvedeny a plny frustrace nad marnosti tak bohulibeho pocinani ve tvorbe uspor nam vsem, se musi drncat v MHD hodinu zpet...

EDIT: A dopresneni, "prumerny" tam pojede priste znovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.08.2013 19:45 Muž Yirka [9132] Re: Ivoš
Můžeš vysvětlit kdo to je průměrný frustrovaný důchodce? A taky podprůměrný a nadprůměrný? Já tu frustraci cítím spíše z tvého příspěvku. hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2013 17:35 Muž souky [592] - RostlinyRe: Ivoš
máš pravdu, že vůbec netuším. Měl jsem za to, že takovéhle "výlety" za technikou a podobně, s tím, že by se nakoupilo pro více akvaristik, by ušetřilo náklady a čas. Pokud vím, tak Dáša také občas jezdí pro ryby do němec. Šlo mi jen o ulehčení jejich práce, ne jim přidělávat starosti :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.08.2013 16:47 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: Danila
Danila napsala: až sprostě omlacují zákazníci o hlavu ( a věřte, že dojde i na nenávistné syčení, nadávky a slova zloději, hajzlové, podvodníci a jiná).Dan

Tak to bych dělat nemohl, tohle neslýchám ani na bazaru...asi by mě zavřeli, protože bych zřejmě ubližoval spoluobčanům smich :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.08.2013 16:47 S Muž invalida [3881] Re: Danila
Něco dělat kvalitně ať je to jakýkoli obor je činnost až luxusně drahá. Ať to děláš jako zákazník nebo jako prodejce...bohužel...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   21.08.2013 16:38 Žena Danila [4489] - Sumci
Zdravím Kutnou Horu X-)
Moje reakce byla neadekvátní, byl to naprostej výbuch totální frustrace, protože to, že jsme v porovnání s e-shopy dražší je jasně dané a nejde to změnit.

A protože mi to tři roky více či méně nevybíravě až sprostě omlacují zákazníci o hlavu ( a věřte, že dojde i na nenávistné syčení, nadávky a slova zloději, hajzlové, podvodníci a jiná). Nemám obranu, nemohu to vyřešit a tentokrát jsem vybuchla veřejně.

Navíc co se nákladů týče,ty jsou v případě akvaristiky nelidsky vysoké.
Což se ale špatně vysvětluje lidem, kteří potřebují jen připojení, počítač a elektrický proud. ;-)

Nic osobního.
Dan
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.08.2013 16:08 R Muž romant [27987]
No, von ten Bráník, to bude pěkná sebranka. :-D rybicky.net/clanky/764-zoo-branik-akvaristika-anebo-kafilerie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2013 16:07 Muž monty [86] - AmerikaRe: Ivoš
Ne, právě že jsem tam nic nenašel. Jen jsem opovídal, že my máme to samé a víme, co to je. To vyvést z omylu bylo to nato "Věř tomu, že kdybyste byli s Danilou v opačném gardu - ty uštvaný podnikatel a ona coby vysmátá zákaznice"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.08.2013 16:02 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: monty
Hele Monty, já se jen snažím něco vysvětlit, nedávej tomu, co píši jiný podtón. Ludvík nenapsal vůbec nic špatného, jeho poznámka byla věcná a Danila na ní zareagovala očima kohokoliv nezaiteresovaného neadekvátně.
Čili se snažím vysvětlit proč reagovala tak jak reagovala protože vím, co to je několik let být prakticky nonstop ve kšeftě.
Pokud jsi v kterémkoli části kteréhokoli mého příspěvku k tomuto tématu našel cokoli, co by se dalo považovat za výpad vůči Ludvíkovi, budu ti vděčný, když mi ho zde ocituješ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2013 15:50 Muž monty [86] - AmerikaRe: Ivoš
Musím tě bohužel vyvésti z omylu, my toto s lidmi řešíme dnes a denně. Na toto je bohužel jediná obrana - ano mají to tam levnější, ale my k tomu máme to a to.... Já i Ludva držíme hotline a vyřizujeme problémy lidí, kterým něco nejde a chtějí něco levněji, opravdu jak na běžícím pásu.

Ivoš napsal: Moje máma říkávala:"Stokrát nic umořilo vola".
Věř tomu, že kdybyste byli s Danilou v opačném gardu - ty uštvaný podnikatel a ona coby vysmátá zákaznice by byla x.tá v nekonečném pořadí těch, co by tě upozornila na to, že firma Kohn&Roubíček nabízí to a ono levněji, tak bys reagoval naprosto stejně protože bys s naprostou jistotou věděl, že i kdybys byl levnější než Kohn&Roubíček a to i v tomto segmentu, tak se záhy objeví někdo jiný s přátelským upozorněním, že firma Chromajzl a Lebeda má podstatně levnější krmení pro kočky nebo sprej na vši.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   21.08.2013 15:46 Muž monty [86] - AmerikaRe: Ivoš
No, každé má své pánové a dámy. Akvaristika, potraviny i to moje a Ludvíkovo IT+internet. Fakt nechápu, proč se na něj všichni sesypali za to, že řekl, že je někde něco levnější a Mecenauer je drahej. Co řekl za lež?

Nemám problém koupit něco dráž v kamenném obchodě u nosu, než o něco levněji na internetu. Ale pokud je to o dost, tak by to mělo něco vyvážit. Je to přesně jak píše. Pokud mám dát o 30% více za přesun krabice z police k zákazníkovi, je to i na mne moc. Pokud mi ale prodejce k tomu podání krabice řekne - "máte k tomu o rok delší záruku" nebo "v případě poruchy to do tolika a tolika dní vyřešíme nebo vyměníme" tak třeba neváhám. U nás je to ještě horší v tom, že pro to do té Prahy nebo do nějakého většího města musíme jet.

Nikdo nekritizuje přeci Danilu a Bráník, ale ceny Mecenauera. To že si nedokáže vyhádat ceny u výrobce nebo třeba zastoupení pro dva státy místo jednoho my přeci neovlivníme a to to nemůžeme ani okomentovat? V Bráníku normálně nakupujeme, jak ryby, tak krmení, když máme náhodou cestu do Prahy.

Sice nevím jaké to je provozovat akvaristiku, ale vím, co je to pracovat s marží 3-5%, když to jde hodně dobře, tak 10%. A vydělat se dá v IT branži v podstatě jen na servisu. O čem bych se u zverimexů a akvaristik hádal.
Vím také co je to konkurence v internetovém připojení ve městě, kde je dalších x poskytovatelů, vím co je to zaměstnávat několik lidí a sám makat 12-16 hodin denně, když oni makaj 8. Každé má své, ale tyhle výpady si tu snad můžeme odpustit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 19   21.08.2013 15:12 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: ludvik
Moje máma říkávala:"Stokrát nic umořilo vola".
Věř tomu, že kdybyste byli s Danilou v opačném gardu - ty uštvaný podnikatel a ona coby vysmátá zákaznice by byla x.tá v nekonečném pořadí těch, co by tě upozornila na to, že firma Kohn&Roubíček nabízí to a ono levněji, tak bys reagoval naprosto stejně protože bys s naprostou jistotou věděl, že i kdybys byl levnější než Kohn&Roubíček a to i v tomto segmentu, tak se záhy objeví někdo jiný s přátelským upozorněním, že firma Chromajzl a Lebeda má podstatně levnější krmení pro kočky nebo sprej na vši.

Takže dospěješ k poznání, že ať do toho dáš všechno, ať se snažíš sebevíc, je to marný, je to marný, je to marný a jediné, co zjistíš, že nejrychlejší cesta, jak se stát z filantropa mizantropem, je začít podnikat v branži, kde denně přicházíš do styku s lidmi.

To, jak si Danila přebrala tvou poznámku pouze ilustruje to, v jakém stavu se momentálně nachází a opět věř tomu, že ty bys v tomhle stavu být nechtěl.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   21.08.2013 14:56 Muž Horác [3942] Re: Danila
Danila napsala: Přesně... V příspěvku od Ludvíka bylo, že : "Fyzický obchod prostě takové náklady má, většinou větší, než webshop" ... To je tak nehorázná poznámka, že mi jdou slzy vzteku a lítosti do očí.
Já jsem asi dneska nějakej zabržděnej ... ale nechápu to ... vždyť to má správně, ne? Kamennej obchod MÁ větší náklady než e-shop, ne? (Jinak nic proti ZOO Braník - chraň Bůh ... zatím jsem toho tam moc nekoupil, ale není všem dnům konec :o))) ... I'll be back :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2013 14:54 Muž Aforte [533] - Rostliny
Musím víc než souhlasit. Takový obchod mít v okolí, tak jsem tam pořád. Škoda, že je Braník daleko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.08.2013 14:43 Muž ludvik [1082] Re: Danila
Škoda, že sis to takhle blbě přebrala. Přišla jsi o zákazníka. Byť malého.
Danila napsala:
Přesně... V příspěvku od Ludvíka bylo, že : "Fyzický obchod prostě takové náklady má, většinou větší, než webshop"

To je tak nehorázná poznámka, že mi jdou slzy vzteku a lítosti do očí. Nemáte ani páru o tom, co jsou to náklady na kamennou akvaristiku!!! Kde je mozek???V téhle hlavě hledat marno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   21.08.2013 14:36 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Já si myslím...že mít ceny jako eshop, byť jeden z dražších s tím, že si zboží člověk osahá, dostane se mu velmi...ale velmi odborného výkladu k výrobku ZADARMO + pokud se zeptá na něco dalšího tak není odmítnut...

Je v dnešní době DOBRÝ. ;-)

Pokud to někdo neocení, tak si holt info vyčte na netu, osahá si to v kamenném obchodě a pak koupí na netu. Jenže tento přístup povede jen k tomu, že nebude KDE a CO osahávat.

Uvědomte si to až příště půjdete někam, kde se vám dostane všeho co jsem psal výše. A zkuste podporovat prodejce co za to stojí....a že v tomto případě za to opravdu stojí. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   21.08.2013 14:08 Muž LiborSprysl [9015] Re: souky
Toť pravda, Dušan je tam opravdu stále, neb to má "za rohem". Ono to s tou domluvou je poněkud složitější...přece jen se nejedná o společenství podnikatelů... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 20   21.08.2013 13:54 Žena Danila [4489] - SumciRe: Ivoš
Ivoš napsal: .... provoz akvaristiky je mnohem náročnější než provoz potravin, takže Dáša musí být vyloženě "na sračky".

Vsadím své volejbalové potem nasáklé boty, že Dáša se Zikoušem jedou už pěknou dobu na hraně toho, co člověk může zvládnout - důkazem nechť je nevydařený pokus o expanzi Bráníku na Chodov. Pokud se nepletu, tak Dáša mimo obchodu provozuje ještě veterinární praxi, takže ta se opravdu nezastaví.


Takže veškeré byť dobře míněné připomínky a rady musí na Dášu fungovat jako červený hadr na býka protože ono se nám to kecá, když to nemusíme odmakat my...


Přesně... V příspěvku od Ludvíka bylo, že : "Fyzický obchod prostě takové náklady má, většinou větší, než webshop"

To je tak nehorázná poznámka, že mi jdou slzy vzteku a lítosti do očí. Nemáte ani páru o tom, co jsou to náklady na kamennou akvaristiku!!! Kde je mozek???V téhle hlavě hledat marno.

Stále se mluví o tom, že nejsou slušné akvaristiky. Nejsou a nebudou. Bodejť by byly.
Neuživí se, nevyplatí se,nemá to cenu, internet drtí úplně všechny kamenné obchody a ty postupně mizí.

Situace v řetězcích typu Petek - za každou cenu prodat s minimálními náklady - kvalita služeb a ryb jde ke dnu (ryby břichem k hladině).

Naprosto chápu, že člověk vyhledá nižší cenu, pokud to jde. Můj příspěvek byl o tom, že se nám podařilo dosáhnout alespoň na ceny uvedené u Macenauera, je to pro nás posun a plus, ale chápu, že koncového zákazníka to nezajímá....


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2013 12:57 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Moucha
Vysvětluj tohle průměrnému českému frustrovanému důchodci....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2013 12:49 S Muž invalida [3881] Re: LiborSprysl
Zase je zmínka o bráníku jako dobrým krámě (jenže všichni nejsou z prahy) a tak se pan|Sprysl snaží zviditelnit, ještě se přidá dobrej krám v Mělníku....zase obvyklý ten říkal to a ten zas tamto...když to bude dobrý můžu říct že sem se zůčastnil diskuse...když to bude zcestný tak já nic...to říkali tamti.
Jo a diskusi sem možná spustil já. Jenže to nebylo míněno proti bráníku...jen prostě někdo kouká na ceny...Když je to o technice je to někdy dost peněz...na druhou stranu stejný parametry nemusej bejt stejný parametry u různejch značek. To začátečníci nevědí.
LiborSprysl napsal: Ale hoši...kdyk já nenapsal nic jiného. Také jsem napsal, že v Žitavě lze nakupovat za podobných výhodných podmínek dokonce v kamenném krámě, a ještě k tomu dokoupit zajímavé věci. Na internetu se vůbec dá nakupovat mnohem levněji než v krámě. Jen ta kombinace ve vlákně s Braníkem je citlivá...zákazník nese peníze do každého obchodu a Dáša s Pavlem se fakt snaží. Ovšem přes ty zákulisní podmínky našeho trhu prostě vlak nejede...Já jsem tohle mnohokrát řešil i s Tomášem na Mělníce, ale je to prostě o tom sebrat auto, balík peněz a jet nakupovat do Němec. To ovšem většinou v případě kamenných obchodů prostě nejde...
Ludvíku kdyby ta poznámka byla ve vlákně o filtracích, asi by se mnou ani nehnula... ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 34   21.08.2013 12:10 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: souky
No teď jsi to teda rozštípnul smich
99% lidí zde přítomných ani zdaleka netuší, co provoz takovéto akvaristiky obnáší. Já o tom mám alespoň mlhavou představu protože manželka má obchod s potravinama, kde kromě ní maká ještě 1 prodavačka, tchán jí dělá účetnictví a já každou neděli jezdím s dodávkou na několik hodin do Makra. (Samozřejmě, že obchod zásobují především standardní dodavatelé ale tomu Makru se nevyhnu.)

Manželka je za týden vycucaná jak gumovej medvídek od cikáněte a to si troufnu tvrdit, že provoz akvaristiky je mnohem náročnější než provoz potravin, takže Dáša musí být vyloženě "na sračky".

Vsadím své volejbalové potem nasáklé boty, že Dáša se Zikoušem jedou už pěknou dobu na hraně toho, co člověk může zvládnout - důkazem nechť je nevydařený pokus o expanzi Bráníku na Chodov. Pokud se nepletu, tak Dáša mimo obchodu provozuje ještě veterinární praxi, takže ta se opravdu nezastaví.

Velice často se stává, že do manželčina obchodu dorazí kdosi a začne vykřikovat hlášky typu, že chtít za rohlík 2,50,- je zlodějna, když v Lídlu je mají za kačku.
Když se takovému křiklounovi dostane základního vysvětlení o tom, jak fungují řetězce typu Lídl a izolovaný krámek, tak většinou ten človíček řekne z jeho pohledu geniální větu:Tak máte jezdit pro rohlíky do Lídlu!!!

A už ho samozřejmě nezajímá kdo a kdy.
Jak už jsem uvedl, manželka toho má i tak nad hlavu a aby jezdila každé ráno do Lídlu pro rohlíky nebo do Tesca(atd.) pro mlíko (atd.), to je opravdu nemyslitelné.

Takže veškeré byť dobře míněné připomínky a rady musí na Dášu fungovat jako červený hadr na býka protože ono se nám to kecá, když to nemusíme odmakat my...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.08.2013 09:40 Muž souky [592] - RostlinyRe: LiborSprysl
já se právě divím, že se takový krámy nedomluví a nejezdí do němec na střídačku a nespolupracují. Vozili by si ty věci navzájem na střídačku. Samozřejmě nemyslim krámy, které si přímo konkurují:-D. Co jsem mluvil s Paukerem, tak ten je v podstatě furt v německu a shání...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2013 05:33 Muž LiborSprysl [9015] Re: Horác
Ale hoši...kdyk já nenapsal nic jiného. Také jsem napsal, že v Žitavě lze nakupovat za podobných výhodných podmínek dokonce v kamenném krámě, a ještě k tomu dokoupit zajímavé věci. Na internetu se vůbec dá nakupovat mnohem levněji než v krámě. Jen ta kombinace ve vlákně s Braníkem je citlivá...zákazník nese peníze do každého obchodu a Dáša s Pavlem se fakt snaží. Ovšem přes ty zákulisní podmínky našeho trhu prostě vlak nejede...Já jsem tohle mnohokrát řešil i s Tomášem na Mělníce, ale je to prostě o tom sebrat auto, balík peněz a jet nakupovat do Němec. To ovšem většinou v případě kamenných obchodů prostě nejde...
Ludvíku kdyby ta poznámka byla ve vlákně o filtracích, asi by se mnou ani nehnula... ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   20.08.2013 23:35 Muž Horác [3942] Re: LiborSprysl
Člověče ... já ti nevím ... ludvik jen napsal, že se jistý filtr dá sehnat až o 30% levněji než u Macenauera ... to přece není "nemístná připomínka" ... já bych řekl, že je to naopak velice cenná připomínka ... a že je dobré to vědět ... a že za to Macenauer nemůže ... to je mi přece (jako zákazníkovi) u zadele ... co je mi do nějakejch zákulisních dohod mezi firmama? Proč bych to měl řešit? Pokud tady ta možnost je (což jsme se právě díky ludvikovi dozvěděli), tak proč nejít tam, kde ušetřím nemalej peníz?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   20.08.2013 20:36 Muž ludvik [1082] Re: LiborSprysl
Ve tvém pojetí zakázána je. Neboť kdo s tebou nesouhlasí, nemá pravdu, protože se v tom zaručeně nevyzná a tedy kritizuje neopodstatněně. A jelikož to není můj obchod, tak to nemám šanci vyřešit a tím pádem mám mlčet?
A to nemluvím o tom, že to vlastně kritika nebyla, jen vyjádření vlastního názoru, který si ani tento flame nezaslouží.

Já přeci nekritizuji obchod jako takový! Fyzický obchod prostě takové náklady má, většinou větší, než webshop. Ale musí to dokázat vyvážit přidanou hodnotou - ať už je to servis, dostatek náhradních dílů (ať neodbočuji od Eheimu), fundovaná obsluha. Což v bráníku vlastně je ... I když nabídku na (kompletní) akvárium jsem ani přes urgence a sliby nedostal. Ale málokdy to vyváží cenu v případě, že se jedná o "krabici vezmu a podám". Já nemám problém kupovat dražší věci, nedělám to, nevyplácí se to. Ale co je moc, to je prostě příliš. A to je můj názor na Macenauera. A vůbec mě nezajímají dohody výrobců. A v principu - pokud nebudu bydlet někde poblíž, kde si koupím jeho zboží? Přes net, neboť mi ho přivezou až domů ... Většinou to vidět před nákupem nemusím a cena vyjde nastejno. Bavím se o technice, ne o živém.


Až budeš dělat v oboru, kde je běžná 3-5% marže (případně přímo dumping), tak se ozvi. Tímto diskusi končím, šnečky si koupím přes net, co na tom, že tři stovky prodělám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 17   20.08.2013 19:31 S Muž invalida [3881] Re: LiborSprysl
Nesouhlasím ...zákazník má právo kritizovat bez znalosti mechanismů trhu... jestli se to obchodníkům líbí nebo ne je jiná věc. Krom toho se z této věty dalo vytěžit info kde cosi seženu levněji. To je o životě...LiborSprysl napsal: ludvik napsal: Proč nemístná? Je to jen můj názor ... jako zákazníka. Kritika je zakázána?

Kromě toho hlavní část mého postu byla ta o Clithonech :-)


Kritika od neznalého je jen plácáním na vodu bez možnosti řešení...Kritika určitě zakázána není, pokud je opodstatněná a ta vaše jako zákazníka byla zcela mimo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 18:38 Muž LiborSprysl [9015] Re: ludvik
ludvik napsal: Proč nemístná? Je to jen můj názor ... jako zákazníka. Kritika je zakázána?

Kromě toho hlavní část mého postu byla ta o Clithonech :-)


Kritika od neznalého je jen plácáním na vodu bez možnosti řešení...Kritika určitě zakázána není, pokud je opodstatněná a ta vaše jako zákazníka byla zcela mimo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 16:30 amrtin Re: ludvik
Já clithony kupoval na burze na Pankráci,doporučuji se zaměřit tímto směrem ;-) A na ebay jsou tyhle filtry daleko dražší než u nás(většinou tam je šílené poštovné).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 09:07 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Danila
kazdá sranda neco stoji, proto podporujme sve oblibene kamenne akvaristiky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 08:55 RAP Re: Danila
Vy by jste si vymysleli něco jiného.
Doufám, že jinak jste už v pořádku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   20.08.2013 08:50 Žena Danila [4489] - SumciRe: ludvik
ludvik napsal: Zdravím do Bráníka ...

jeden dotaz: budou šnečci Clithon? Koncem září bych měl cestu okolo.

jedna připomínka: zrovna Macenauer mi přijde docela drahý. Třeba filtr Profesionel3 2075 lze pohodlně sehnat i o 30% levněji (a to nemyslím ebay, nebo Polsko). I když další místo kde lze sehnat díly a servis chválím.


Že se na to nevykašlu a jako další akvaristiky buď nezavřu, nebo si nepořídím e-shop. Bylo by to podstatně jednodušší a měla bych svatej klid.Žádný náklady, žádná práce do noci, žádný otázky, žádný nervy, žádný lítání kolem ryb..... Clithoni se určitě dají sehnat levněji na netu.
Děkujeme za pochvalu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.08.2013 08:44 Muž ludvik [1082] Re: LiborSprysl
Proč nemístná? Je to jen můj názor ... jako zákazníka. Kritika je zakázána?

Kromě toho hlavní část mého postu byla ta o Clithonech :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   20.08.2013 06:54 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: ludvik
precti si neco o ty firme... jsme moc mala zemicka nez aby eheim a dalsi znacky udelaly neco proti tomu, aby nemecti preprodejci nerespektovaly rozdeleni trhu

proste dovazej tam kam nemaji a kazi ceny.... a pokud firma typu zoohit nakoupuje opravdu ve velkem, tak ma jiste podstatne jine ceny nez na ktere se dostane vyhradni dovozce pro CR....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   20.08.2013 05:04 Muž LiborSprysl [9015] Re: ludvik
ludvik napsal: Zdravím do Bráníka ...

jeden dotaz: budou šnečci Clithon? Koncem září bych měl cestu okolo.

jedna připomínka: zrovna Macenauer mi přijde docela drahý. Třeba filtr Profesionel3 2075 lze pohodlně sehnat i o 30% levněji (a to nemyslím ebay, nebo Polsko). I když další místo kde lze sehnat díly a servis chválím.


Milý Ludvíku vaše připomínka je sice pěkná, leč naprosto nemístná, ale omlouvá vás, že neznáte zákulisí mechanizmů trhu mezi firmami typu Eheim a českými obchody. (Ono je těch německých firem víc.) Řeší jej mnoho obchodníků. Příhraniční ze severu jezdí například do Žitavy na nákupy, což místní velkoobchodníci velmi vítají. A český obchodník na tom ještě vydělá. Ovšem nesmí být daleko od hranic a nebo by musel dělat nákup za hodně desítek tisíc. (Problém je, že čeští, ale asi ani světoví obchodníci z kamenných obchodů, nejsou žádní Onassisové.) Ceny do Polska, ale i třeba na Slovensko jsou jiné asi nejen u Eheimu, pokud se stav nějak výrazně nezměnil, pere se s tím i Sera a Tetra. Takže pan Macenauer, (potažmo obchodníci od něj zboží odebírající), za to v zásadě nemůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2013 22:15 Muž ludvik [1082]
Zdravím do Bráníka ...

jeden dotaz: budou šnečci Clithon? Koncem září bych měl cestu okolo.

jedna připomínka: zrovna Macenauer mi přijde docela drahý. Třeba filtr Profesionel3 2075 lze pohodlně sehnat i o 30% levněji (a to nemyslím ebay, nebo Polsko). I když další místo kde lze sehnat díly a servis chválím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 15   19.08.2013 21:54 Žena Danila [4489] - Sumci
Fotka k příspěvku A ještě jedna pecka, kterou jsme pro jistotu víc než měsíc tajili, i když někteří už viděli a vědí:

V ZOO Braník plave,žere, žije a roste šest exemplářů Pterophyllum altum real Orinoco. coze
Když přiletěli, měli cca 1,5 cm v těle.....

První dny a týdny jsme je hlídali a pečovali o ně jak o kojence - pro ilustraci - voda, ve které přišli měla pH 5,2 a vodivost 5. coze O krmení nemluvě.

Už jsou odčervení,adaptovaní na naši vodu a žerou jak zjednaní - tři tisíce litrů vody na zahradě plný komářích larev a každé ráno lovíme čerstvé... Teď už žerou i artemii.
Fotka z dnešního večera...omluva za kvalitu....
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2013 21:45 Žena petulinakk [2016] Re: Danila
Děkuju, zítra se stavím :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.08.2013 21:31 Žena Kytka [2146] – Re: petulinakk
petulinakk napsala: Kytka napsala: A budeš ho chodit venčit do Vltavy?
Mam vanu ne

Takže ryba bude bydlet ve vaně a do Vltavy se budeš chodit koupat ty? stydim smich
Mít tohle doma v koupelně, tak se snad přestanu mejt hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2013 21:29 Muž půlpy [2131] Re: Kytka
když jsem to četl naposled bylo to bez editu :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2013 21:28 Žena petulinakk [2016] Re: Kytka
Kytka napsala: A budeš ho chodit venčit do Vltavy? smich

Mam vanu ne :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2013 21:27 Žena Danila [4489] - SumciRe: Kytka
Kytka napsala: Ten odkaz nějak zlobí: "Hmm, stránka kterou jste zadali, nebyla nalezena"
Sorry,opraveno:-)
Ceny a sortiment zde: macenauer.eu/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2013 21:25 Žena Kytka [2146] Re: půlpy
kdybys to četl pořádně, tak bys přišel na to, že už to dávno vím smich

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [17] ...... 81 82

Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 236184x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13617-zrizovani-noveho-obchodu-zoo-branik?od=801