Vracím se s dotazem ohledně slepé hladiny. Již 24 hod. po výměně 50% procent vody pozoruji po namočení prstu hnědý povlak, 48-72 hodin mastný film, který jentak nepronikne. Optimální poměr hnojiva hledám, aktuálně hnojím 2ml zelené Tropica
Mám 7.týden založené Nano akvárium a po prvních záběhových problémech (NO2 a mírná přestavba po měsíci od založení) se zdálo vše ok. Nicméně pozoruji problém se slepou hladinou (viz foto). Toto je stav po 2 dnech od výměny 50% vody. Hladina je tak "ucpaná", že to vypadá, že Buddha zhnědnul 
Už je to asi tak 3 měsíce, co se mi začala tvořit slepá hladina, tak jsem to začal trochu sledovat. Samozřejmě jenom sledovat, protože jsem strašně lenivý.
Děkuji za upozornění. Prezentaci jsem doplnil. Rybí osádka je momentálně zastoupena zhruba 20 kusy Danio Perlové, 3 Parmičky Černopruhé, 1 Ancik a 1 Makrakanta (v pěstounské péči od kamaráda). Jo a ještě 3ks krevetek Caridina Japonica. Co se týče krmiva, mám několik pixliček s vločkami, granulemi a sušenými drobnými živočichy. Většina od firmy Sera (viz foto). Osobně se domnívám, že nepřekrmuji, ale to asi každej 
Zdravím, trápí mě opravdu rychlá a intenzivní tvorba slepé hladiny. Akvárium celkově neprospívá dobře a domnívám se, že tvorba slepé hladiny bude způsobena dost možná stejným činitelem jako celkový špatný stav akvaria. Bohužel popravdě nevím, co by v mém akvariu mohlo být takto zásadně špatně. Přikládám fotografii akvária po výměně vody a fotografii zachycující slepou hladinu, která se vytvoří během jednoho dne po výměně vody. Hladinu čeřím pomocí rozstřikovací rampy po celé zadní stěně akvária. Používám také skimmer, ale během 1 dne se skimmer zanese a přestane plnit funkci. Pokud alespoň 1x denně skimmer nevycistim, přestává fungovat výměna plynů a dochází velmi rychle ke zvýšení koncentrace CO2. Napadlo mě, že by slepou hladinu mohly způsobovat kořeny, které mám již v akváriu delší dobu a na dotyk se ze dřeva uvolňuje poměrně velké množství nečistot. Kořeny jsem tedy vyndal a umístil do kyblů mimo akvárium. Výsledek je takový, že voda v kbelících s kořeny je na hladině čistá. Za to v akváriu se slepá hladina tvoří vesele dál. Napadá Vás prosím čím jiným by toto mohlo být způsobeno? V prezentaci akvaria jsem se snažil podrobně vysvětlit, jak akvárium funguje, respektive nefunguje. Za případné rady budu moc vděčný. DěkujiZpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 45648x