Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Slepá hladina

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy  

Přejít na předchozí stránku 38 Žádná další stránka   1  
Slepá hladina
Slepou hladinu způsobují aerobní fermentační mikroorganismy. Podmínkou pro její vznik je nehybnost hladiny a dostatek organických živin ve vodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2006 00:09 ivan Re: biginner Efik
Mě se občas taky udělal na hladině,tak dříve jsem ho sbíral ubrousky,ale musel jsem každý den.Tak jsem vyhrabal vyřazený Shark2 a dal ho vzhůru nohama,takže mi nasává ten povlak.Za 1 den je hladina čistá.Shark má takovou přepážku,že nenásává vzduch a jen si nastavím kolik cm je nad hladinou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2006 16:27 biginner Efik Re: Sid
Vam moc Diky:) zacnu na tom pracovat.. Ale zadna rybicka mi neumira, tak v poho. Katastrofa zazehnana:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2006 16:27 911 Re: biginner Efik
Souhlasím s předchozími příspěvky, ale "pozdě bycha honit" :-) V tuto chvíli bych nastavil výtok filtru tak, aby co nejvíce čeřil hladinu. "Povlak" na hladině nedovoluje vodě přijímat kyslík a proto ti možná začíná smrdět voda (ůhyn bakterií, nebo jejich nedostatek k rozkladu odpadu z krmení a ryb). Nebylo by od věci povlak z hladiny čas od času sebrat. Častá výměna části vody taky nebude na škodu... Snad ti moje rada pomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2006 15:16 Márty Re: biginner Efik
Je to kratka doba na zabeh, brzo si tam dala ryby a brzo zacala krmit, urcite vymen cast vody. Trpelivost ruze prinasi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2006 12:13 Heavyk1 – bílé kousky
Já můžu přispět zkušeností, která je několik let stará. Zakládala jsem poměrně malé akvárko, napustila převařenou vodou, vyvařila štěrk, proprala NOVÝ molitanový filtr a nechala běžet asi dva dny. Potom vsadila rostliny, které byly v pořádku (z jiného akva), dala topítko a týden čekala. Voda se zdála být v pořádku, navíc byla podpořena nějakým preventivním roztokem. Proto jsem se odhodlala po týdnu dát tam rybky, ale ty postupně začaly hynout, v akváriu se na přísavkách a u filtru objevilo cosi bílošedého, docházelo k zaplísnění ryb, nepomáhala léčba. Po několika dnech jsem odkalila a když jsem přísavky vyndavala, utrhávaly se kousky té hmoty z celé zadní stěny a filtr toho byl plný. Připadalo mi to jako plísňový zákal, který jsem vysávala dlouho, molitan proprala v odstraněné vodě, naposledy přeléčila a doplnila vodou. Od té doby se to už neopakovalo, zbytek rybek přežil, ale závěr...týden je prostě málo na to, aby se vytvořily nitrif. bakterie a rybek je velká škoda. Nevím, zda je to stejné, ta hmota byla trochu slizká.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2006 11:46 Sid Re: biginner Efik
Co si tak na netu přečíst, jak postupovat při zakládání akva?! Tady všechno špatně - rostlin málo a nemohou zatím fungovat, ryby příliš brzy nasazeny, filtr na prd (viz můj předchozí příspěvek)...
Dá se čekat nárůst dusitanů, takže bych zkusil částečnou!!! výměnu vody, (podle potřeby, třeba i denně,), ovšem za vytemperovanou!!! a odstátou!!!, určitě bych nahradil filtr jiným typem, (např. molitanová kostka + vzduchovací motorek, přiškrcený průtok, aby nedocházelo k "turbulencím"), do této případné výměny bych pravidelně čistil molitan stávajícího filtru tak, aby přežily nitrifikační bakterie, tzn. pouze v odčerpané vodě z akva. A kdyby bylo možné na dobu, než se toto akva "zkonsoliduje", dát rybky do jiného, určitě bych jim to dopřál. Každá nádrž potřebuje čas na zajetí. Tady k němu evidentně nedošlo a náprava nebude jednoduchá a rychlá...
Hodně štěstí!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2006 07:53 biginner Efik Re: Márty
vodu jsem jeste nemenila, mam avarko teprve necelych 14dni a z toho tyden v nem mam rybicky. Rosliny tam mam zatim dve.Povlak neni do hneda.. je to takovy opravdu sedo-bily..mela jsem filtr zapnuty celou noc a je to horsi a horsi.Na povrchu se drzi spousta bublinek, u filtru jsou maly bublinky.huste vedle sebe. Opravdu to vypada, ze to jde z filtru. A vsude na povrchu bilo-sedy-ale temer pruhledny fleky.. Tak zkusim vymenit vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2006 06:00 Márty Re: biginner Efik
Filtr urcite neplechu delat nebude, spise jestli moc neprekrmujes, bilosedy povlak? neni spise do hneda? taky mnozstvi rostlin jake mas v akvariu? a jak casto menis vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2006 21:53 biginner Efik Re: Sid
akvarium 54lit, takze docela male, filtr model DJ100 -min140-max.350. Filtr mi ze zacatku pekne vycistil vodu od hrubych necistot..Ale prece neni mozne aby po tydnu,co mam v akvariu par rybicek(5parmicky petipruhe,2danio,2blackmolly,pancernicek) zacal filtr delat takovou spoust. Na hladine se drzi spousta bublinek a necistot.
Edit: nebo to muze byt vodou?? Ale vsechno zacalo v okoli filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2006 20:48 Sid Re: biginner Efik
Poněkud málo informací k seriózní úvaze. Zkuste jich poskytnout více. Velikost akva, výkon filtru... Filtry tohoto typu považuji za (relativně) vhodné k rychlému vyčištění akva od hrubých nečistot, např. při zvíření detritu při manipulaci s rostlinami nebo dnem. Jejich výkon i při případném přiškrcení je dle mého názoru příliš velký a objem filtrační hmoty zase příliš malý na to, aby takový filtr účinně plnil funkci biofiltru.
Já bych jej používal z výše uvedených důvodů jen jako "rychlofiltr" a ke standardní filtraci bych pořídil jiný - s větším filtračním médiem a možností upravit výkon tak, aby tento činil cca 70-100% obsahu nádrže/hod.
Doufám, že se na základě mého příspěvku ozvou oponenti a pomohou najít řešení.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2006 18:35 biginner Efik – bily povlak
Ahojte, prosim Vas, mam dva tydny stary akvarko. Konecne po dvou tydnech jsem mela cistou nezakalenou vodu.. ale ne na dlouho :-( .Mam v akvarku ponorny filtr DUETTO, jede non-stop. Ale pred dvema dny se kolem filtru zacal delat bilo-sedy povlak, jakoby z toho filtu se ty necistoty vracely zpet. Nejprve jsem si myslela, ze je filtr zaneseny, vycistila jsem ho. Ale stejne to je nesmysl, je starej jen dva tydny.Pak jsem z nej vyndala tu uhlikovou napln, ale taky to nepomohlo.Uz si nevim rady a ten povlak na povrchu je horsi a horsi a zda se mi, ze uz je i zakalena voda.Urcite to dela ten filtr, ale nevim kde je problem. A taky mi nejak smrdi voda..:( ach jo..Neznate pricinu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.03.2006 19:09 Eva M. – Mléčná voda
Děkuji za rady. Už tři dni rybky nekrmím a mám zase čistou vodu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.03.2006 15:39 Killer – nálevníci
nic s tim nedělej,ono to přejde
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   16.03.2006 15:03 Ještě já – Voda
A nebo zkus koupit nějakej přípravek...oni Ti v krámku poradí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2006 15:02 Vlaďka – Mléčná voda
Co mi poradil prodejce, tak to,že se mají rybky tejden nechat o hladu-nic jim nedávat! Já to teda vydržela (nemám srdce) 4dny a pomohlo to! Voda byla zase čistá. Zkus to a uvidíš... Mě to pomohlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2006 15:02 Eva M. – Nálevníci
A co mám s těmi nálevníky dělat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2006 14:44 tatoch – zakal
To jsou nálevníci. Nikdy senesmí vyměnit celá voda!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2006 12:36 Eva M. – slabá mlha
Prosím poraďte mi. Máme v akváriu vodu do bíla, jakoby taková slabá mlha. Nedávno jsme měnili všechnu vodu a voda byla krásně čistá, ale jen týden. Čím by to mohlo být a jak by se to dalo odstranit? Děkuji
Slepou hladinu způsobují aerobní fermentační mikroorganismy. Podmínkou pro její vznik je nehybnost hladiny a dostatek organických živin ve vodě.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 37 ...... [38]

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 45380x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6671-slepa-hladina?od=1851