Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.
Zajímavé. Halogenovy reflektor o výkonu 120w a má spotřebu 36w. Jak jen toho dosáhli to fakt nevím. K tomu úctyhodných 2700lm

tapetu preferuju černou. víc všechno vynikne

a nebo 3D
tak 100W LED jdou sehnat na ebay kolem 20-50$ + zdroj taky nějak tak, takže se to hodí
skoro zadarmo

nebo tady maj reflektory ty by šli taky hezky pověsit třeba nad akvarium a taky záře jak něco
www.ledzarovkysvitidla.cz/… a ta cena je naprosto parádní

Tak to jsem slepej, ale třeba tam má Epistar, ty 3528 údajně vytáhli na 100lm/W

.
jak psal,tak tam má 3528 a ty jak jsem se různě díval (určitě záleží na kvalitě)mají max. 300lm./m.-5lm./LED,62.5lm./W.což je dost málo,na to,jak to svítí a hodně pod "tvůj limit"
To má studená,teplá má míň-max. 240lm./m.
to sem mi vyparila voda zajtra ju doliju

duko1995 napsal: 0,1W/litrZajímalo by mně, jaký má pásek světelný tok, podle čipů bych tipoval na 100 - 120lm/W, což by vycházelo 10 - 12 lm/litr, těsně pod "můj limit"

.
Důležité je, že jsi spokojený, ale zajímalo by mně, jak by osvětlení vypadalo, kdyby byla zepředu vidět jen voda (hladina by byla zakryta deklem, taky mi to přijde hezčí

), takhle ten vršek trochu zkresluje dojem a vypadá světlejší.
0 20.02.2013 21:56
Celiny [293] - Rostliny to sem rád že se vám to líby

i mne to natchlo jak krásne to svíti

a tapetu jakou ?

dekuju
světla jak vedne

super
Trafo doma nějaky zplaším. Jak půjdu do 300L aqa tal s ledkama
panečku to je záře

skládám uctivou poklonu

a né že bych chtěl nějak buzerovat ale nějaká tapetka by se tam taky hodila

zeď je nudná
no návod,zašel sem do zdejšího obchúdku vyptal si 2m pásku teplé bíle 2m studené bíle,bral sem LED-ky 4,8 watt na metr takže mám tak 20w potom zežeň nejakej trafák naletuj nalep a hotová práce

já sem mnel trafo doma takže sem zaplatil jenom za ty led pásky ale ten trafak nevíde hodne na ledky zeženeš aj za 200-300 kč když nemáš neco doma

berte prosím ohled na kvalitu mobil.foťáku :/
to je dobrá cena. To bys mohl hodit nějakej stručnější návod, jak to zfouknout

a za fotku se taky přimlouvám

jojo sice ješťe jdu zasadit rostlinky ale udelám moment

Hoď sem prosím foto jak to vypadá na akvárku když to svítí.Díky
reknu ti tak 600 kč

ale má to omnoho vietší životnost a omnoho to méň žere elektriny

Tak dneska sem nasadil na aqua kryt z páska a krása

sem spokojen,a dekuju všeckým za rady !

ViktorX tu někdy zmiňoval aspoň 15lm/litr.
0 20.02.2013 19:21 jezour – ledky
Zdravím, chystám se založit nové akvárko a chci použít led osvětlení. Nikde ale nemůžu najít jaké hodnoty by ledky měli mít aby kytky dobře rostly. Nějaký přepočet watů na litry atd. Poradí někdo ? Díky moc

Jasně, IP x1 je vlastně taky voděodolné.
no asi radostí...
KarlosS napsal: jak zářit?
Má krytí IP65 což je též voděodolné.
Nedavno jsem kupoval vodotesne 5630 14,4W neutralni bila 1500 lm/m, cena 285 kc s dph....sviti perfektne

jo, to je ideál. Ale nemaj IP67, proto ta cena.
o páskách jsem přemýšlel taky, mám možnost sehnat za 199kč metr o výkonu 14w na metr, což je slušné.
Ty pásky by byli originální na 220V ale ta cena je taky originální

A když sou na tak vysoký napětí tak asi budou taky trošku zářit o proti obyč na 12V
A co tam dát několik vodotěsnejch pásků o minimální délce 1m, protože jsou na 220V!!!
www.aquario.cz/…
Když jich tam pár dáš tak by to utáhnout mohlo. A nemusíš shánět dimenzovanej zdroj, stejně máš v krytu zavedeno 220V.
nebo potom pořádný světlo
www.aquario.cz/… Ale to je na nano akvarium, že? Já mám 450l

ale na dx.com jsou pěkne hotové lampy od 60 - 120w, ale kolem 200 dolaru no

Ten si najít nemohl,omlouvám se,já dak odkaz na pásek co jsem koupil a tím pádem už aukce neexistovala-promiň

,ale daji se najít ještě dneska podobné.

Je to opravdu teplá bílá? Já svítím do nádrže nesrovnatelně míň a taky mi to roste

.
Tak tohle je paráda,ani to nevypadá jako bodově osvětlený - jak vysoko nad hladino jsou ty ledky?
Dekuju musim precist nejakej navod na nejake reflektory nech tto neunika svetlo

já tam jednou zkoušel dávat místo normální žárovky co mám tak LED žárovku... která opravdu svítí bodově a výsledek stál za prd..ale když to máš takhle po celý ploše tak to budeš mít snad dobrý tak držim palce
Jojo to si nechavam na zajtra aspon sa mam naco tesit pak tam pridam potom jeste tak pul metrika tej modrej

V jednoduchosti je síla.

Kvalitně odvedená práce

ještě by to bylo dobrý vyfotit jak ti to tam svítí v akvarium

A nakonec je to na svete dekuji za rady ;)

!
Mam z dx.com opravdu vyborne LED svetlo. Dal jsem na nej link u prezentace, tak tady uz nebudu spamovat.
zdravím, víte o nějakém ověřeném eshopu z číny, kde se dají objednat led lampy? Myslím, už hotové osvětlení, ne pásky nebo samostatné diody, ale viděl jsem třeba nad mořským akváriem takový panel i s chlazením už hotový.
Ano nakonec to bude v 100 cm no mpzno 99cm

diky moc urcite tu modru pridam na vyfarbeni rybek a celkoveho dojmu

dekuju moc za rady

Přidat reakci
1 ...... 160 161
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 256471x