Ancistrus - rozmnožování, odchov
Pokud by byly, musel by tam poblíž být sameček.
Starší reakce
Starší reakce
Tak ancistrus není žádný růstový přeborník, plně vzrostlé ryby, to je otázka několika let. U tebe je ale problém v krmení, prostě mají ve společné nádrži hlad. Odlov je do samostatné nádrže a pořádně krm. Nejlépe několikrát za den pestrou stravou. Zelené vločkované krmivo, Tetra Min, mražené patentky, rybí maso...
já je přendal zvlášť do akva s potěrem, ve velkém akva jim skoro všechno sežrali dospělí a taky moc nerostli, poté co jsem je přendal byla změna skoro okamžitá
0 28.12.2010 10:24 Joeali – růst ancistrusů
Ahoj, tak se mi ancistrusové vytřeli taky, normálně jsem je nechal ať si s něma dělaj co chtěj a jestli přežijou, tak že je odnesu do zverimexu. Krásně rostly, žádnej nechcípl a chlap ve zverimexu mi řekl, ať je přinesu až budou mít 3cm. Jenže oni se zastavili růstem na 2,5cm a tak jsou už hrozně dlouho. Mám jich a aq několik desítek a potřebuju se jich zbavit, dělaj mi tam neplechu. Dokázal by mi někdo poradit jak to udělat aby zase začali rychle růst? pravidelně je krmím střídám tablety, spařený salát a nítěnky. Už si fakt nevím rady. Díky za pomoc.
Záleží spíš na velikosti. Běžně se dávají k výtěru ryby ve velikosti 8-10cm, ale není vyjímkou když se vytřou, třeba jen 6cm velká mláďata.
Starší reakce
Mein herren, po 3 dnech jsou jen asi 4 kusy vajicek žlutá. Co je správně ? žlutý nebo čirý ?
Ahoj, Koukni na mou prezentaci Odchovna II, tam je odchov atd. v deníku. Jinak jak už je tu psáno zbytek je atlase, nebo na foru
Ahoj,
projdi si fórum, už tam takových dotazů je spousty. Hodně zdaru při rozmnožování Ancistrů
Ahoj potřeboval bych poradit s rozmnožováním ancitrusů.Všechny rady uvítám
Kdy pohlavně dospejí,jestli je potřeba premýstení do jineho akvaria atd
děkuji všem
Pátý den se začnou kulit, takže těsně před tím, dát jikry do jiné nádrže, pokud možno i se samcem. To v tvém případě nepůjde, jikry jsou volně v akvárku a né jak by měly být v nějaké dutině. Pokud se potěr vykulí, posléze rozplave, krm hodně. Na ten týden dej do akvárka s rostlinami, nakrm lehce a doufej, že to prckové vydrží, mohli by.
Was is das mein herren ? Po roce a půl piplání zlatých prcků od Ivči / Ivulíka první výsledek od krásných zlatých ancíků, ale co s ním ? Nebudu schopen krmit tak týden o vánocích, když dám vejce do akvárka s živorodkami menšího kalibru tedy pygmáč a paví očka, přežijí týden bez krmení nebo je mám dát rovnou k prckům do porodničky s jávským mechem a modlit se týden ? Co změna tvrdosti pro vejce, tedy z 10 německých na cca 3 německé stupně ?
Nebo na to mám zapomenout, když se začnou třít zase za měsíc ?
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
...jo už jsem to viděl v akvárku v práci....samec tam ležel jak lemra a nechal sežrat půl snůžky než jí vyhnal. Vypadalo to jako by počítal že se samice bude ještě třít.
Dobrý večer kolegové, mám malý dotaz:
Je možný že by samice žrala svoje vlastní jikry?? Samec ji ani nevyhání, ale třou se už průběžně celý den. Díky za odpovědi, Landvir
Tak píšeš že jsou plesnivé..což jsem ti imho psal už níže a chceš mu je vracet? No nevím nevím zkus zapřemýšlet ještě jednou
Přečti si, jak dlouho samec "sedí" na jikrách a je ti jasné, že to není jen otázka oplodnění.
Poradím ti jedno, až budou jikry příště, nechej to opravdu na samečkovi a "nekecej" mu do toho. A hlavně je neprohlížej. Chce to trochu trpělivosti, příroda si v tomto poradí sama nejlépe.
0 28.11.2010 08:48 domik101 [17] - Živorodky ok super
a pak je muzu krmit okurkou?
Vcer se jikry pekne prilitly a celkem i narazily muze to neco zpusobit?samec je dal na vzduchovadi kaminek a letely
Nevadí, uvidíš kolik se jich vyklube. Pátý den se obvykle potěr kulí a devátý den rozplavává.
Ty bílé jakoby prázdné to už jsou jen obaly. Vypadá to, že se potěr již líhne.
Pokud je samec žere tak jsou neoplodněné, plesnivé...prostě špatné.
Samice má jikry neoplodněné, oplodní je samec
Ty jikry, cos našel mimo vrak, nejspíš vyhodil samec, že se mu nezdály. Udělej to taky.
Nedělej s nimi nic,tatík se postará.Ale když ne on,stačí je dát do porodničky a tu zavěsit třeba do proudu od vývodu filtru kvůli okysličení.Barva by měla být oranžová,bez zaplísnění.Může jich být pár nebo taky několik desítek.Je to normální.
0 25.11.2010 18:47 domik101 cau nalsem 4 jikry ancistruse co s nimi mám dělat?jak poznám ze ou oplodnene?a jakto ze jich je tak malo?
Starší reakce
V akváriu to bude spíš dýl, 2 cm bude minimálně ty 3 měsíce starej. Při opravdu dobrém krmení a teplotě 24C těh 3,5cm prodejní velikosti dorostou za tři měsíce. Ale to mluvím o pěstírně, kde ryby leží v krmení.
Na 2-3 cm narastu tak za min. 2-3 mesiace cca.
Lidičky, dnes byla u nás návštěva a kouká do akvária a říká, jé hezkej malej ancistrus. Já říkám, kdepak malej, vždyť už mají skoro 10 cm. A fakt
, vykukoval na mě maličký ancistrusek, ale maličký už zrovna moc nebyl, má určitě víc než 2cm. Já koukala jak blázen. Rybičky ancistrusy mám necelý rok, jen 2x kousky, když jsme je kupovali, tak nešlo poznat, zda je to pár nebo není. No já mám takovou radost.
Nevíte náhodou, za jak dlouho dorostou do velikosti cca 2-3 cm? Já si ho všimla opravdu až dnes
, asi se pořád schovával v kořeni.
Starší reakce
Článeček jsem četla, ale nenapadlo mne, že vlastně mohou být kříženci, ikdyž jsou normálně zbarvení. Znamenalo by to tedy, že někdo z rodičů nebo prarodičů byl albín.
To už asi ale nezjistím. Ale díky!!!
Odpověď máte přímo v tomto vlákně .
Dokonce na aktuální stránce
.
Malapa napsal: Z vlastní zkušenosti, kříženci budou, ale nikdy nic napůl. U mě třeba samec gold, opravdu oranžový, né bílý albín, a samice hnědé, hnědé long fin, davají potomstvo zásadně buď hnědé, hnědé long fin, gold, gold long fin. Poměr kolik je jakých nesleduju, stejně nevím s kterou/ktarýma samičkama konkrétní výtěr byl.Samec hnědý long fin a samice hnědé, hnědé long fin, dávají potomstvo stjné jako v prvním případě, protože byť jsou všichni hnědí jsou nositely genů gold ancistrusů. Někdo z rodičů, prarodičů... byl taky gold. Jestli máš i albínky, tak je to v pohodě.
Dobrý den, dnes jsem při údržbě akvária odklopila sopku a byla plná potěru ancistruse. Polovina jich je normálně černých a druhá polovina je zcela bílá
. Ancistrusů mám 7 (1 samec, 6 samic), barevně jsou klasika obyčjní ancistrusové. Zajímalo by mne, jestli je to normální. Hledala jsem zde na fóru, ale nenalezla jsem odpověď. Věděl by někdo? Popř. už se to někomu povedlo? A je šance, že normálně dorostou? Potěr jsem odlovila a dostal své akva. Děkuji za případné reakce.
Přidat reakci
1 ...... [58] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116172x