Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ancistrus - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 73 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.04.2009 01:37 Muž Romy [1839] - Cichlidy
U sumcovitých platí,čím častější výměna vody a kvalitní krmení,tím líp rostou.V přírodě pochází z potoků,velmi okysličených vod.Teplotu bych nechal na 23-24°C,měnil vodu denně asi polovinu.Paví oka nemusíš dávat pryč,ale je důležité znát hodnoty NO2,ty se rychle v chovných nádržích zvedají.Padla tu otázka kolik ryb je v jaké litráži,to je také důležité,od toho se odvíjí výměna vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.04.2009 22:06 ondra08
dej pryč ty pavi oka a vyměn skoro všechnu vodu.pokud sou ancíci dobře živeni tak by mělo byt všechno v pořádku.aspoň uvidíš jestli to zabere v kolikalitrovém akvu je kolik ryb?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.04.2009 21:12 Muž Dixon [13] - Sumci – Re: Ewusinka
Ja si myslim ze to je otrava N-latkami. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2009 20:58 Žena Ewusinka [0]
No dneska zase uhynul dalsi. Ale taky 1no pavy ocko. Tak ja fakt nevim doufam ze to prestane zkusim tam dat desinfekci treba je tam nejaka nemoc a nebo zkusim udelat testy vody a pak uvidim:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.04.2009 16:52 MaPa – Re: Dixon
Je to možny...Podle pavích oček by ses neměla moc řídit někteří chovatelé je prý používají jako testry vody takže oni toho vydrží docela dost prý i trochu slanou vodu. Oproti tomu malí antíci moc nesnesou jsou poměrně háklíví jako všechny malí ibičky :-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2009 15:09 Muž Dixon [13] - Sumci – Re: Ewusinka
Ked tam mas 80 pavich ok,mozno sa otravili N-latkami.... :-) ale ked menis vodu tak to tym asi neni...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2009 15:03 MaPa – Re: Ivulik1
Ještě se někde zeptam a potom mi nic jinýho nezbyde než dát inzerát. Dík za ten nápad s tim inzeratem to mi ani nedošlo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2009 14:59 Ivulik1 – Re: MaPa
Podej si inzerat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2009 14:48 MaPa
Ewusinka tu vodu skus neměnit tak často. Skus filtrovat přes aktivní uhlí. ;-) Občas to pomůže. Když blednou jikry tak to muže byt tim že nejsou oplodněný. Nejsem si stim tak jisty,ale s tou vyměnou vody to moc nepřeháněj. Aktivní uhlí docela dobře funguje (aspon u mě). :-) Snad ti ty rady trochu pomůžou. ;-).

Co mam dělat s cca 50 malejma atikama když je nechtěj ve zveraku ani v akvarystice? Pomoc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2009 19:49 Žena Ewusinka [0]
No je to možné a nebo třeba okurka kterou jim davam tak mohla být zkažená ale jedli ji všichni tak je divny ze by chciply jen 4...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2009 13:20 Muž Yirka [9243] – Re: Ewusinka
Jenže rybky určitě seberou vše čerstvé a ancík mohl najít ve dně něco již zkaženého. (Ale to je jen jedna z hypotéz)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2009 10:04 Žena Ewusinka [0]
Asi pred mesicem na akvaristické burze ale krmim tim i rybky ve spolecenskem akvariu a tem nic neni takze tim to asi nebude
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2009 16:52 ondra08
kdy jsi naposledy kupovala nové krmení?(patentky).mohlo by se jednat o nákazu z patentek. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2009 16:42 Žena Ewusinka [0]
Tak 1 za 2dny 1/3vody a uz mi zacinaj chcipat i pavy ocka. A take samice ancistruse gold pred 6ti dny nakladla vajicka a dosud se z nich jeste nic nevyklubalo a nektery jsou praskly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2009 10:31 Muž Yirka [9243] – Re: Ewusinka
A jak často a kolik měníš vody? Není problém tam?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2009 09:57 Muž gigimasters [8] – Re: miguel
Ahoj nevím jak je to se všema cichlidama ale jé mám cichlidy kakadu s ancistrusama a je vše ok. Je pravda ža kakadu v dobrých podmínkách je mírumilovná takže ancíků si nevšímá a oni jich. Vůbec ancistrusi v mém akva si nevšímaj vůbec nikoho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2009 09:47 Žena Ewusinka [0]
Ahoj:)...potrebovala bych poradit.Před měsícem se mi vytřeli ancistrusy. Jeste pred 3ma dnema bylo vse v poradku ale den ode dne mi začinají umírat. Vůbec nevím čím to je v akváriu mám 26°C..Nevím jestli je přerybněné je to 25litrové akvárium bez povrchu, mám tam PVC trubky a kořen.Je tam asi 20ancistrusu maji tak 3cm, deně je krmím okurkou a vločkama a 2x do týdne také patentkama, a připadá mi že nějak blednou a jejich zlatá barva přechází do bíla, a take male pavý očka asi 80. Víte někdo co by mohlo být následkem????
Děkuju :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2009 08:31 Muž Pepa56 [0]
Dnes jsem našel a akvariu jikry, tak bych se chtel zeptat když je budu dávát s tátou do jinyho akva jestli tam mam dávat dno a nějakou rostinu děkuju předem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2009 14:03 Muž Malapa [494] - Afrika – Re: Kisssi
Není zač, ancistrusi mám zmáknutý. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2009 14:01 Kisssi – Re: Malapa
díky :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.04.2009 13:53 Muž Malapa [494] - Afrika – Re: Kisssi
Samec má vousy na tlamce, najdi si třeba v atlase ryb, nebo koukni tady na mého samce. rybicky.net/nadrz/1567/18.jpg Jiank když se ancistrusi třít chtějí, vytřou se, pokud ne, nikdo a nic je nedonutí. Jikry se neodebírají, při rozumné teplotě 23-25C stačí pátý den vyndat dutinu s jikramma i samcem a dát do elementky a vzduchovat. Samec "vykouše" potěr z jiker, bez něj často část rybek ze středu hroznu uhyne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2009 13:43 Kisssi – ancíci
ahojky nevíte někdo jak u ancíků rozeznám pohlaví? mám 2 ale nevim co je co. dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.04.2009 18:28 luboss86
no tak moje anciky to majú asi len predsa radšej po ležiačky :-D lebo mam tam 2 trúbky jednu na ležato a druhu na stojato a stále samec trčí v tej na ležato tak asi sa vytrú najskôr tam :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.04.2009 11:26 Žena červík [4] – Re: Pavel
mě se ancistrusi třeli pod kamenem, pravidelně. Jen si trochu upravil okolí, aby měl víc místa a lepší přístupa bylo... :) takže si myslím...když se chtějí třít, tak se třít budou a je jedno jestli naležato a nebo na stojato ;-) .Spíš bych to řešila jak se mi to líp vejde do akva, abych mohla i pozorovat ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2009 10:12 Pavel
jak je to s tou novodurovou trubkou? je lepší dát ji kolmo nebo vodorovně? a nebo je to úplně fuk?? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.04.2009 09:39 Muž Sid [6736] - Rostliny – Re: luboss86
Ancitrucy třeme nejlépe tak, že o sebe. Ancistrusy tak, jak je psáno níže. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.04.2009 07:45 Muž Snofrev [54]
přesně jak píše Ivulik
samec odhání samici aby jí dokázal jak dobrý bude při hlídání jiker
jakmile bude samice připravená naklást jikry, tak jí tam vpustí a vytřou se
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 22:25 luboss86
jaj tak si to myslel a keď ich dám osobitne do aqa lebo v spoločenskom nemám vzduch ovanie ale len filter cize ja to budem musieť oddeliť a dám do odchovného len vzduchovanie ale ešte zatiaľ ani ikry nemám a už sa rozprávam o tom ako ich budem odchovávať heh no toto smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 21:54 Otta
Já je dal nad vzduchování a nikdy nezaplesnivěli. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 21:48 luboss86
Ivulik1 hmmm zaujímavá teória teda to by som fakt nepovedal ale tak je to dosť logické no a vodu som už znížil asi o 3-4 stupne tak som zvedavý že ako to dopadne palec
Otta a inač tebe super nápad stým sitkom a keď sú tie ikry samé bez samca nezačnú v tom sitku plesnivieť ??
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 21:38 luboss86
Ivulik1 hmmm zaujímavá teória teda to by som fakt nepovedal ale tak je to dosť logické no a vodu som už znížil asi o 3-4 stupne tak som zvedavý že ako to dopadne palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.04.2009 21:29 Ivulik1 – Re: luboss86
Nekde jsem cetla, ze samec odhani samici, aby ji dokazal, ze umi uhlidat jikry. Zajimavy pohled na vec, ale asi to tak bude. Zkus snizit teplotu vody o 2 stupne, melo by to vyprovokovat vyter ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 21:20 Otta
Vydrž,moc tam nehrab,věřim že do týdne tam bude oranžový hrozen.Já ten hrozen hodil do cedníku který se vznáší na hladině/ovinul jsem ho hadicí kterou jsem spojil vodotěsně kolíkem.Mrkni na tuto adresu.http://rybicky.net/forum/1479?od=26
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 21:06 luboss86
nie nie čosi tu trúbku som im tam dal len dnes teda predtým tam bola jedna ktorú čistil ale mala malý priemer len 3cm teraz som im dal z priemerom 5cm a je vo zvislej polohe asi tak 75 stupňovom uhle kdesi som to tu čítal že takto im to vyhovuje tak neviem uvidíme
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 20:53 Otta
Jikry hlídá samec,nejsou už náhodou v tom novoduru,mrkni tam. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 20:30 luboss86
hmmm no tak to potom majú divoký vzťah ako Taliani :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 20:23 Muž elko [30] - Sumci – Re: luboss86
nepřešvihla,trochu trpělivosti,jsou na nejlepší cestě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2009 20:18 luboss86 – Trenie ancitrucov
Caute chalani počujte potreboval by som poradiť ohľadom ancitrusov mam samca a samicu asi tak 11cm samca som pozháňal len nedávno a asi po 2 týždňoch som spozoroval že samica je akosi tučnejšia lenže nevidí sa mi to lebo sa veľmi neznášajú ako že dosť sa bijú o novodurovú trúbku aj keď samec ju čisti ale aj tak potom nechce samicu vpustiť do vnútra neviem prečo??? A ešte jedna otázočka ako dlho samica drží v sebe ikry kým sa nevytrie ?? Žeči to neprešvihla :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2009 16:47 Muž Koemann [1] – Re: BC/.Killer
No nvm já koupil 4 kousky mladý a vyklubala se z toho jen 1 samička... ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2009 16:02 Muž Snofrev [54] – budou malí?
poslední dva dny mi samec tráví většinu času v kořenu
znamená to, že čistí dutinu a chystá se na vytření? je to možný ikdyž žádná ze 4 samiček není viditelně zaplněná?
jsou to ještě mlaďoši, takže případný první výtěr

myslíte, že mohu někdy v dohledný době očekávat jikry?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2009 15:45 Žena Ambra [7]
No je fakt že po vouskách ani stopy, tak to asi budou holčiny, no co se dá dělat, budu jim muset pořídit nějakýho klučinu...Díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2009 10:55 Muž BC/.Killer [4] - Mořské ryby
já jsem si koupil 6 ancíku ( mladejch cca 2 cm ) a mám 5 samic a 1 samce, takže samcu se asi moc "nerodí", protože jinak by to byla hodně velká náhoda :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2009 10:35 Muž BC/.Killer [4] - Mořské ryby – Re: Ambra
už by to bylo vidět, pravděpodovně máš samice ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2009 20:18 Žena Ambra [7]
Zdravím všechny, mám tři ancíky sp., mezi 4mi až 5ti cm a chci se zeptat, kdy je tak možné rozpoznat pohlaví, jestli už by to bylo vidět, nebo mám ještě vyčkat. Děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2009 15:50 simča
jsou schopni se třít při velikosti kolem osmi ceňťáku plus minus i s ploutvemi ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2009 12:02 Muž BC/.Killer [4] - Mořské ryby
těla ? nebo i s ploutvema ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.03.2009 10:47 suchysvatonovice – Re: BC/.Killer
Mně se začali ancíci třít,když dosáhli nějakých 6 cm.Dej jim čas a prostředí a oni do toho praští.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2009 10:43 Žena Ewusinka [0]
Ja sem mela 25ti litrovy akvarko dala sem jim tam kvetinas a udelala par skal u kamenu a do 14ti dnu se mi vytreli a ted uz mam krasnejch 10malejch anciku....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2009 22:29 Muž BC/.Killer [4] - Mořské ryby
Při kolika cm se cca tře ancistrus ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2009 20:04 Žena Hatomi [27] – Jak se zaručeně vytřoü...
Fotka k příspěvku Stačí vyrobit jednoducha a účinou vytíračku. Vemeš se nějakou rouru nahoře vyřízneš otvor,jednu stranu zalepíš izolepou a druhou zacpeš např. filtračním molitanem... gumičkama to připevníš k dlaždičce a vložíš do akva... když sumce budeš krmit brambory výsledek by se měl brzi dostavit tak mnoho štěstí. Na fotce je tato rourka vidět (sice nic moc ale jako inspirace postačí

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [73] ...... 82 83

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116539x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1479?od=3601