Ancistrus - rozmnožování, odchov
0 14.09.2012 18:07 Krupiiii Zdravim,jsem začátečník a viděl jsem na fotkách že se jim dává třeba kolečko okurky,musí se nějak předem upravit?Nebo stačí opláchnout a dát ji tam?Nebo čim ještě se může krmit?
Děkuju
Už to tu proběhlo, ale já to naživo ještě neviděl...Tak nevím. A mám jich pár tisícovek...
0 14.09.2012 16:28 Nell – Leží na zádech?
Také vaši ancistrusy občas leží na zádech a nejsou "přicucnutí"? Já ho mám asi dva roky, ale tohle jsem zpozorovala až poslední půlrok.
Starší reakce
romant napsal: Já netvrdím, že tomu tak bylo, to je jenom názor na jednu z možností. Co už jsem několikráte zažil, že ryba která byla po nějakou, i třeba krátkou dobu vyšším hodnotám dusitanů vystavena, tak se posléze ukázala jako sice bojující, leč po nějaké době podlehnuvší, i když už byla tzv. v čitý vodě.
No jo, to je těmi změnami působícími na přenos kyslíku v krvi...To funguje i u člověka...Taky bojuje, i když už je moc otrávený...
patamatix napsal: Dokonce odchovala mladý,no co se dá dělat.Budiž ji záchod lehký
A byla to fakt samice? Ta teda mladé u tohoto druhu neodchovává...
Dokonce odchovala mladý,no co se dá dělat.Budiž ji záchod lehký
Já netvrdím, že tomu tak bylo, to je jenom názor na jednu z možností. Co už jsem několikráte zažil, že ryba která byla po nějakou, i třeba krátkou dobu vyšším hodnotám dusitanů vystavena, tak se posléze ukázala jako sice bojující, leč po nějaké době podlehnuvší, i když už byla tzv. v čitý vodě.
NO2 stále hlídám a vodu jsem měnil i obden,když to bylo kritické,tak nevím. No snad se to nebude opakovat
Jako možnou příčinu úhynu bych viděl v té výměně dna. Přecijenom je to zásah do nádrže a ve Tvém akváriu to bylo provedeno poměrně brzy po založení, takže jakž takž fungující dno bylo nahrazeno nefunkčním(bez nitrifikačních bakterií) a pokud jsi velmi často neměnil vodu, tak vyšší hodnoty N látek, který se při těchto operacích můžou vyskytnout, to bych viděl jako to co se spolupodílelo na úhynu toho ancíka.
Zhoršená kvalita vody, pokud to nebylo stáří. To bylo v té 180l nádrži?
nevíš proč takhle může chcípnout,bez jakychkoliv viditelných potíží?
Ano třeli, krížení je u nich běžný jev. A spousta chovatelů je kříží proto je strašně moc barevných kombinací
Ahoj všem,myslíte,že ancistrus gold a klasicky černý by se třeli,měl už jsem teď mladý,ale mamina mě dnes zemřela chuděra,nevím proč a samici gold tam už nemám.
Starší reakce
To že ti začali žrát rostliny je tím že jim nedáváš pestrobarevnou stravu. Zkusil bych jim dát filetu, patentky, okurku, salát, bramboru, mrkev atd. Zvyknou si na to a rostlinám dají pokoj. Ale když píšeš že si jich nechceš nechat podaruj je. To akva je na ně akorát
0 29.08.2012 16:22 MíšaV [30] Mám k dispozici dva ancistruse. cca 4cm a 6-7cm.
Prodám nebo vyměním třeba za Otíky.
Začali mi jíst rostlinky, sálat to spravil, ale i tak si je tam nechat nechci vzhledem k velikosti mého akva.
Starší reakce
Já tablety se spirulinou, SAK mix, strouhám zmrzlé filé, okurek - toto střídám. Nejvís jim chutná okurek a filé.Občas jim nedám nic ať požerou co spadne na dno od krmení ostatních ryb a oni se mi pomstí tím, že mi přes noc ohoblují nějakou rostlinu.
Já dávám patentky,file,okurku papriku,mrkev,tablety se spirulinou...Důležitá je pestrost potravy a hlavně nezapomítat na velký (hlavní) podíl bílkoviny..
prosim porad jake myslis ze je nejvhodnejsi krmeni?
Chce to čistou vodu a dobrý krmení a ono se zadaří..
Co myslíš...tobě se mladý holky nelíběj? Jen trochu podmínek
Někdo tvrdí,že by měli být spolu odmala,ale já si myslim,že za dobrých podmínek by si mohl dát říct.
0 02.08.2012 20:55 calif – odchov ancitrusu
ahoj vsem mam dotaz je mozne aby se vytrel starsi samec s mladsima samicema ? samec cca10 let a samicky jeste nemam prosim poradte diky Calif
Starší reakce
0 18.07.2012 12:14 ladis cus lidi nebyl by tu nekdo z meho kraje a nemel by na prodej anciky
Starší reakce
Něco podobného se mi povedlo se skořápkou kokosu,a samec se vrátil,tak snad to bude O.K.
Měl bych dotaz lidi. Týká se to ohledně samce ancitruse, musel jsem nachvilku vyndat dekoraci nad vodu a z ní vypadl samec
. Nevěděl jsem že tam mají jikry, no nic vrátil jsem ji hned zpět ale nevím jestli se vrátí i ten samec k nim ? Díky za odpověď
Starší reakce
Jak píše ZOIDIK,skoro s jistotou se jedná o předávkování C02.Doporučil bych pomocí Ph testu a testu na uhličitanovou tvrdost kontrolovat obsah Co2 ve vodě.Stanovíš ho podle Tillmanovy tabulky.
www.aquato.cz/… ve Tvém případě aby jsi zamezil podobným událostem,tak by asi bylo dobré zastavit přívod Co2 hodinu před zhasnutím osvětlení a pustit ho zase hodinu před jeho zapnutím.
Ano, mohlo by to být CO2 spíše bych řekl že určitě
0 28.06.2012 22:41 Luboš Akvárku 240l teplota 25 stupnů. Na levé straně difuzor CO2 z tlak lahve.
Včera večer jsem si všiml, že tlamičky a Otíci jsou nalezlí všichni na pravé straně akva. Bohužel dopoledne leželi ancici, otíci a neonky na zádech na dně a jen stěží dýchaly. Po přelovení do čisté vody to po hodině rozchodily. Tak jsem vyměnil púlku vody a zastavil CO2 a teď večer je vrálil. Zatím jsou přisátí na skle po akva. Ostatní rybky /živorodky/ byly v pohodě, jen pár krevetek to nepřežilo. Mohlo toto způsobit předávkování CO2 ?? Usuzuji z toho důvodu, že večer před tím byly co nejdál od difuzoru. Ještě večer se nažrali okurky, ale tou to asi nebude, protože neonky ji nedlabou.
Děkuji
Tak jsem pohledal na netu a v jednom článku autor opravdu použil "larva", ale zaběhlejší je třeba vykulený plůdek nebo potěr. Ryby opravdu nemají larvální vývoj.
Pochybujem, že majú prísavníky vývojové štádium larvy, ale ak hej, tak to nájdeš tu:
www.catfish.cz 0 27.06.2012 15:48 skorpy001 – prosím
Larva co se vylíhne z vajíček píšou to v knihách
0 27.06.2012 15:27 skorpy001 – prosím
jak vypadá larva krunýřovce
Starší reakce
Tak paráda.Človek by to do nej na tej fotke nepovedal.
Tak to je hlavní!
Paráda
.
Tak očividne nie som realista, ale pesimista a Ty máš ancíka jedáka
tak uz je v pohode zase hubena a zije to je hlavni
Netuším co je to ve vašem podání - v chladnej vode- jen bych upozornil, že ancistrus zcela bez problémů zvládá teplotu hodně pod 18 stupňů a na suchu bez úhony vydrží i více než 12 hodin...Takže to bude bude chtít na utrácení nějaké jiné řešení...
Obávám se že se zase vracím k mému oblíbenému - hynoucí včlenit do potravního řetězce jiného predátora. Pro venkovské nemající kočky mohu doporučit třeba i slepice. Rána zobákem je to poslední co ancistrus ví.
Obávam sa, že nie, ale môžeš ešte počkať na rady iných. No ja fakt pochybujem, že niekto príde s rozumnejšou alternatívou. Ale bodaj by.
Máš 2 možnosti:
1: Chytíš zlatú rybku, ktorá plní želania
2: Utratíš ho v silne perlivej vode a chlade(lepšie riešenie ako spláchnuť rybu do WC)
Ako realista doporučujem 2.možnosť, aj keď je drsnejšia
Utratiť v chladnej perlivej vode-minerálke
Ahoj jak jako perliva voda a chlad nechapu
Silno perlivá voda a chlad
Přidat reakci
1 ...... [40] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116172x