Ancistrus - rozmnožování, odchov
Zvládnu 3 výteri aj v trubke. Vid. foto
Existuje krásné české slovo - darmožrout.
Bylo to ve vysoustružené díře ve větvi.
No...zase bych byl opatrnější, protože to jsou často velmi nedisciplinovaní tvorové. Zlatí jsou samci jsou buď dobří plodiči a nebo k ničemu...A po těch letech bych řekl, že těch k ničemu je převažující počet...
Tak dobre poridim jim jen jednoho kluka. Dekuji za rady
Snad sezenu zlateho
To už asi ne ale v trubce...
Můžu potvrdit. Můj kaňour zvládl dokonce 3
No úplně "na trojku" to není...
ony k němu lezou po sobě...
a dvě snůšky uhlídá v pohodě. Někdy je problém s těsnou trubkou, takže ta druhá samice jedny jikry vytáhne, jak leze ven. V jeskyňkách je to v pohodě, a i v těch trubkách jsou dvoje jikry velmi často.
A to jakože i najednou?? Že on pak bude hlídat třeba dvě snůšky?
Pořídím tedy jen jednoho. Toho slabšího který by měl smůlu by mi bylo líto
Ony se umí vytřít dvě s jedním hochem
0 08.01.2013 09:06 salenky Ahoj, tak jsem zkoušela fotit, bohužel to nejde. Koukala jsem ale, podle mne se to vůbec nehýbe...vypadá to jako tmavé oválky v bublině, je jich tam tak osm, což mi přijde teda taky málo, podle toho, co jsem vyčetla...neco je asi špatně
...
Vím že nebudou mít každá svěho. To proto ten smajlík za větou ;) bylo to myšlěno jako legrace .. Taky sem se bála aby jeden z nich neutřel nos proto sem se ptaa jestli mohou být dva
kupovala sem je vážně jako malé špunty, takže sem neřešila pohlaví vzala dva (dvě) a bylo. Doufala sem, že se trefím do párku, ale jak se ukázalo nepodařilo se. Zde v atlase se píše, že doporučený počet ryb je 2:1, přičemž převažují samice. To tedy ale stejně ta která neukořistí samce bude mít smůlu nebo ne?
To velmi pravděpodobně nebude mít každá svého, ale obě budou usilovat o přízeň toho silnějšího.Což dokonce může vést k drobným či větším rozmíškám mezi děvčaty. A protože 450 litrů vody není žádný "světa lán", budou o tom silnějším vědět obě, a ten druhý bude mít utrum. Slabší si vrzne pouze za předpokladu, že silnější taťulda "bude sedět na vejcích" a bude vytřený jen s jednou samicí. Pak by tedy ta, co se nevytřela vzala za vděk i tím slabším elementem.
0 07.01.2013 22:29 Terisek Dekuji
. Alespon bude mit kazda sveho xD
Do 400l bez problémů
Dekuji
a mohli by byt tedy dva do te ctyrstovky?
neporubou se?
Můžeš
1 07.01.2013 21:48 Terisek Pekny vecer, mam v skva dva anciky gold. Uz maji oba kolem 7cm (mam je asi od 2cm) a ani na jednom jsem nepozorovala "vyrustky" tedy jsem si jista ze se jedna o dve krasne zlate kamosky
. Ovsem chtela bych jim poridit kamarada a vzhledem k tomu ze u nas uz burza dlouho nebyla a asi jeste dlouho nebude tak bych chtela vedet jestli muzu k tem holcinam dat obycejne zbarveneho ancistruse sp. A nebo dva (uz 100% kluky) kdyz budu zanedlouho mit akvo o velikosti 450litru. Moc predem dekuji za odpovedi a preji prknou dobrou noc ;)
Normálně to zvedni a podívej se.
Kddyž já myslím, že tam vůbec není vidět, vlastně to jen prosvítá skrz skořápku ulity...je to za ohybem té ulity totiž..bych potřebovala periskop
Aha, tak já to nějak zkusím..a to se ani po vylíhnutí moc nehýbou?..No zkusím vyfotit jestli to půjde
Nebo se podívej na tvrdo a je, samec se nepos...!
Jikry jsou oranžové, viz foto.
www.wds.cz/…
Tmavé tečky už budou asi vykulení mladí. Zkus si na ně posvítit baterkou.
to už by mohly být vylíhlé. Můžeš to zkusit vyfotit, hm?
Moc všem děkuju za rady, vodu měním pravidelně, je krásně čisté. Když už ale hlídá jikry v ulitě tak domeček asi nemá význam...nebo jo?..rostlinky tam mám, ale zas nějaký super úkryt v nich nevidím, možná ještě pod kořenem, ten taky ale není moc veliký vzhledem k velikosti akvárka.
V kokosáku si sameček své mladé v pohodě uhlídá viz foto.
rybicky.net/fotogalerie.php…
K odchovu používám podobnou nhádržku jako máš k dispozici.
Nechal bych všechno tak jak máš a neřešil to. Prostě pokud bude mít něco přežít, přežije. To akvo je dost malý, tak nepodceňuj údržbu, hlavně pravidelný výměny vody.
A můžu teda ten domeček z kokosu použít i jako úkryt pro ty malé?..nevím jak to vypadá..půlka kokosu a do ní ještě otvor?
Bohužel právě nemám zatím možnost druhé, byť menší nádrže...příp. co postačí na tu chvíli než trochu dorostou? Omlouvám se za tolik otázek, mám akvárko cca rok a krásně jede, zatím jsem nic neřešila, myslela jsem si taky, že je dost malé (25l) na to, aby se mi tam nějaké rybky vůbec vytřely...mám z toho radost.
Ahoj. Myslím si, že platy ani pancéřníčci je neohrozí. Ten kokos se používá taky jako místo pro tření. Pokud máš i dostatečně zarostlou nádrž, nějaké mladé se určitě schovají a vydrží. Nebo můžeš samce i s jikrami přenést do jiné nádrže, kde bude sám a bude mít klid.
jo . proti velkejm ancíkům se rak nezmůže. všiml sem si , že se zajímá možná tak o ocasní ploutev . ale jak zjistí , že je to něco většího , tak ho nechá napokoji.
Chovám raky a ancíky spolu.Lovia hlavne mladšie jedince.Dospelé ancíky buď tolerujú,alebo sami raka zaženú.
No tak samozřejmě existují predátoři, kteří ancíky žerou, ale taková ta obyčejná osádka akvárka jako nějaké živorodky apod. je nežerou.
Teda alespon mě ne!
tak u mě byl predátor rak modrý. ten lovil úplně vše
No tak oni se nepřelovujou hlavně kvuli predátorům, ale aby si pak nemusel lítat se sítkou a odlovovat malé ze zarostlého společného akvárka, kde by si těžko sbíral. Mě malé ancíky nikdy žádná ostatní ryba nesežrala. Jsou většinou dobře zašití a když se rozplavávají od tatky tak už mají kolem 1cm možná i víc takže v tom bych problém neviděl.
Kryštov: však ty kokosy se většinou půlí, já to mám taky tak. Bez problému tu půlku sebereš s jikrama i s tatkou, jak psal Fido.
Zase z toho nedělejte vědu! Pokud se ti něco nepodaří, za pár měsíců má mladé znova, ne-li dřív! Mě se ten jeden pár tře tak 3-4x do roka.
já si osobně myslim , že hlavně záleží na stáří samce . pokud máš nějakýho troubu , kterýmu začali růst fousky , tak ten zatím není moc teritoriální . já mám červenýho mladýho ancáka , kterej sice proháni samičky okolo sebe , ale k úkrytům se vůbec nemá a ani nevyhání černýho staršího samce který si zabral díru v kameni .. kdybych měl vybírat znova úkryt, tak jedině nějakej členitej kámen s dírama , protože ten můj ancák se do něj snad zamiloval(sotva vyleze ven)
, a nebo keramiku . asi bych nedělal úkryt v lahvi od kečupu a už vůbec bych ji nebarvil na hnědo (to už je mnohem lepší ten kokos). přelov malejch ancáků vůbec neřešim , protože v mém akvárku nemají žádné predátory .
Normálně otočíš kokos jako mysku i se samcem a dáš to do druhého akva. Nehledej v tom problém samec možná bude trochu v šoku ale zvládne to
Já mám osvědčenou mušli, ale vesměs je uplně jedno co to je, hlavně to musí mít úzký otvor a nesmí to být na rušném místě v akváriu! A ten otvor by měl být namířený taky nějak rozumě! Předevčírem jsem dal kokos, ale samec hlídá ještě mladé v mušli tak uvidím jak se mu bude líbit až se malí rozplavou a on bude lítat po akvárku! Každopádně si myslím že je nejlepší volit ten kokos nebo přírodní materiály, nejenom že se kolem toho ryby cítí líp, ale hlavně to dobře vypadá!
Můžeš je přelovit ale já bych je nechal vytřít v tom akva v kterém jsou, a pak až bych samce i s jikrama přendal do odchovny. Tak to dělám já
uz jsem si nachystal kečupovku a až samice bude připravena na treni tak je oddelím a zkusim kečupovku no a když tak přidám kvetinac a co si vyberou to budu používat a je v hodné je přelovovat?
Ještě by bylo možná dobré se mrknout po takových hliněných trubkách přímo pro ancáky. A nebo zkusit květináč
KOKOS mám a dva dokonce ve spolecnem akva a k tomu se vuec nemají :(
Tak to bych nedělal, to jim radši vydlábni kokos
to je jen ocas krunýřovce velkoploutvého
Co se to válí na tom kameni za Lko?
0 05.01.2013 18:43 xing189 Přidat reakci
1 ...... [36] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116172x