Ancistrus - rozmnožování, odchov
ty jsem vcera privezl a uz byly nafoukli jeden se s toho dostal a krmim tropica basic
Většinou když se mi ancík nafouknul, tak už to moc dlouho nevydržel a pošel.

Starší reakce
Neboj se toho, instinkt je silný. Vyndával jsem z nádrže kokosák s mladými i samečkem x krát a vždy se do něj po vrácení opět vytřeli.
0 05.03.2011 13:26 ladis – Re: masterPKbanan
Snad ne mam jich tam docela dost a chci je mit na prodej
Tak dej pak vědět, ale věř mi, že ti je žrát nebudou

0 05.03.2011 12:19 ladis – Re: masterPKbanan
Tak jsem tam dal pet kousku tak uvidime jestli budou miznout ty pavi ocka
Určitě můžeš, já je mám u malých Mečovek a je to bez problému

0 05.03.2011 11:24 ladis – Re: masterPKbanan
Mama pavi ocka poter muzu k nim dat ty 3cm ancaky nepozerou mi je?
Ty co mají jen 3cm mladé mít nebudou, až tak za ten rok jak píše Yirka a třou se podle toho, jak se jim chce

0 05.03.2011 09:01 ladis – Re: Yirka
myslis od tich mladich nebo od tich velkych a jak casto se trou
Ale ještě si pěkně dlouho počkáš. Tak asi nejméně rok.
0 04.03.2011 23:40 ladis – Re: masterPKbanan
Takze cim vic samic tak tim veci sance v patek jsem koupil ancaky maji okolo 3cm muzou i oni mit mlade
Pokud se jedna vytře, tak samec bude jikry hlídat a ani se od nich nehne asi tak dva týdny

0 04.03.2011 20:43 ladis – Re: masterPKbanan
Aby se mi nevytrela jedna samice do jednoho baracku a ta druha co se nevytre tak aby nelezl za ni do baraku a ti mali mi nepochcipali
To snad ne

Ale čím víc schovek, tím líp

0 04.03.2011 19:24 ladis – Re: masterPKbanan
Tak kdyz dam 2 samicky a 1 samce a jen jeden baracek tak by mi je nemeli sezrat
Takže odedneška se začneš ptát kdy se rozplavou?

Je vidět, že sis ani nedal práci pročíst toto vlákno. Kdyby sis udělal trochu času a těch pár stránek prošel, vše by ses dozvěděl.
0 03.03.2011 20:40
TomV [13] Dej mu hlavně klid. Schovaný bude 2-3 týdny.
Žlutá až žlutooranžová barva je OK, co se mi nezdá je ten počet. Ledaže by to byly již opravdu velké, hodněleté ryby po mnoha výtěrech a velmi dobře krmené. Podle mých zkušeností je počet jiker tak poloviční.
Pokud nejsou plesnivé tak jo

Sameček by jí to určitě sežrat nenechal

0 02.03.2011 22:32 ladis – Re: boumi
a kdyz se ta jedna samice vytre nesezere to ta druha
0 02.03.2011 22:26 ladis – radu
Chci si zalozit chov ancaku muzu dat do akvarka 2 samice a 1 samce a nebo 2 a 2 nevim poradte
Tak je nepřendavej

já přendal rovnou jikry i s taťkou, je to jistější než pak honit po akvu malý prcky

To určitě může

0 02.03.2011 17:15
boumi [0] Minulé dva dny jsme to zrovna řešili

Když jsem je měl ve společném postupoval jsem velmi podobně. Nyní mám chovný pár v extra odchovně, nechal jsem to zcela na samečkovi a řekl bych, že výtěžnost je o cca 25% vyšší. Když začali první malí opouštět kokosák, začal sameček dělat výlety po okolí také. Nedá se říci že by hlídal do posledního kusu. Celá akce do opuštění hnízda posledním trvala tak 24 dní.
Vtom případě je chyba na mé straně. Jak dlouho vydrží samec s posledním potomkem netuším, tudíž nemohu říct. Vždy samce s potěrem dávám stranou a odebírám i s květináčem po vykulení potěru. Dále jeho přítomnost není potřeba, jeho úkol končí "vykousáním" potěru z jiker a tomu věřím. Bez samce se kulí jen část potěru, mnoho rybek uhyne v jikerných obalech. Osobní zkušenost.
jj, vodu máte akorát teplou

a je fakt, že než vyplave poslední rybka z úkrytu, tak tam klidně ty tři týdny bude

Tomu dotazu jsem vždy rozuměl tak jak byl položen a tak na něj bylo odpovězeno. Jak dlouho je sameček zalezlý a jak dlouho se stará. To, že se potěr vyklube v kratším termínu a přebarví se nikdo nezpochybňuje, já ho však považuju za samostatný až od okamžiku, kdy se začně sám pohybovat mimo úkryt a sameček o něj ztratí zájem. A tomu odpovídá mnou udaná doba i v nádrži bez predátorů.
masterPKbanan: pán studenou vodu nemá, je možno se podívat do prezentace

Aha, tak tady je původ nedorozumění. Já mluvím o rozplavání potěru, někdo o tom kdy vyplave ve společné nádrži poslední malá rybička. Mě vůbec nenapadlo, že někdo mluví o situaci ve společné nádrži, kde mladé skončí v něčím žaludku.
Tak ono taky asi záleží, jak to máš.
U mého ancíka číhá hned u praskliny v kořeni, kde odchovává potomstvo, na každého odpadlíka velkej peřovec. A to je pro taťku taková motivace, že ty 3 týdny u mne taky dává běžně - dokud je tam alespoň poslední ratolest, nehne se...
edit - a vodu mám teplou dostatečně...
mně taky, ale třeba má pán hodně "studenou" vodu

To se mi nezdá. Ujasněme si pjmy, jestli nedochází mezi námi k nedorozumění. Vykulení je jasné, larvy opustí jikerný obal. Rozplavání je naplnění plynového měchýře po strávení žloutkového váčku. Naplnění plynového měchýře se u ancistrusů moc nepozná

ale to že rybka se vybarví, nemá již oranžové bříško a přestane se shlukovat s ostatními sourozenci je rozplavání.
Nemíním tu nikoho trumfovat počtem odchovaných rybek, nejsem velkochovatel, ale nějaká to tisícovka ancíků, za těh 25 let, co je mám už jistě ode mě odplula. Proto se mi údaj tří týdnů zdá moc.
Já mám teplotu tak kolem 25-26°C, takže z mé zkušenosti je to těch 10-14 dní a klidně věřím, že to může trvat i ty tři týdny, u každého to může být jiné

Přidat reakci
1 ...... [55] ...... 82 83
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116539x