Ancistrus - rozmnožování, odchov
Nevím nevím, škoda že nezůstaly pod kamenem, tam by byla větší pravděpodobnost odchovu. V tom druhým akvíčku budeš mět mooooc velkou úmrtnost ( pokud se teda vylíhnou ). Každopádně držím palce

0 18.02.2010 14:15 reddriver tak jsem to dal do samostatného 9 litrového akva...voda z původního akva, teplota stejná, topítko jsem dal, teploměr..některé jikry jsou od začátku spíše žluté a ostatní oranžové, čím to je? není to plíseň? jak vůbec vypadá plíseň na jikrách?
0 18.02.2010 13:36 vlachos Jikry se dají odebrat a dát na sítko ve vodě pod kterým je zavedeno mírné vzduchování...počase se vylíhnou embrya.
0 18.02.2010 12:36 reddriver – problem s jikrami
Už nějakou dobu se těšim, kdy se mi vytřou ancistrusové ve společenském akva, nedaří se. Jenže v akváriu nastala totální nerovnováha, tak jsem chtěl prozatím dát rybky do jiného. Ve společenském chci měnit dno a pořádně ho vyčistit. Jenže tedka když lovim rybky tak nadzvednu kámen a hle...jikry a u nich samec...pěkně jsem to podělal..je nějaký šance na záchranu? mám ty jikry tam nechat se samcem nebo to dám do samostatného? opravdu nevím:(

...ale jo, něco dobrého si občas dám i syta...

Jen se optám......když po obědě zbyde např řízek..udržíš se...nedáš sijen tak na chuť????????

Já teda jo i dva
Díky za rady - zkusím to. To srdce je potřeba předem nějak upravit ? Speciální žrádlo pro Ancistruse mám, ale nezdá se, že by jim to nějak zvlášť jelo. Ta kytka je jednoznačně ožraná od nich. Jednak začala ubývat od chvíle, co je mám, jednak po ní oba non stop rejdí...
Mimichodem, koupila jsem včera speciální mikropelety a byla úplně v šoku, jak po nich ryby vystartovaly. Neonky, které při krmení standardně čekají ve svém ponorném pásmu, co spadne, se originál porvaly s Razborama a všechny ryby svorně šmejdily po dně a kytkách a dojídaly zbytky. To jsem ještě neviděla. Podotýkám, že to nebylo hlady - jedly naposledy ráno...

Odkat jsi ti daruji klidně 5ks (potřebuji se jich zbavit)

Řek bych kilo až tři..ale je to moc do tak malý nádrže......
Jestli máš toho samečka tak mu přikup dvě samičky a stejně to bude až, až.
Já nevím, budu to kupovat z akvaristiky.. zhruba kolik?
Záleží na stáří a velikosti.
kolik by jste dali ancíků do 50 l akva?
Já myslím že tabletka vydrží než ji sežerou

Tabletky Hikari. Zkraje jim je lámu po půlkách jak povyrostou zvládnou jednu sami.
0 16.02.2010 18:16 losos Chtěl bych se zeptat čím krmíte potěr ancistrusů já spařenou okurkou znáte něco lepšího i kromě zeleniny?
0 16.02.2010 18:15 losos – Re: 720Martin720
co vím od chovatelů tak trvá přibližně 2-3 měsíce než se samička zaplní jikrami. pak už to záleží na samečkovi jestli bude mít vyčištěnou jeskyňku a bude připraven se množit a také na samičce aby byla připravená se množit. pak sameček zažene samici do jeskyně a tam se vytře
jak rychle se množí?Ancíci
ok děkuji skusím sehnat samičku

Ano, to je sameček ancistruse.

je toto ancitrus?
3 mm to jsou nějací drobci. Já mám zkušenot že většina ancistrusků má po rozplavání tak 7-10mm.
0 16.02.2010 14:06 Cenda Já jsem mu dával bramboru /plátek/ a nějak mu nejel stále si žužlal svůj kmen.
Ale nedavaj tam cele jablko, ale iba tenky platok

maly cerstve rozplavany ancik ma cca dle velikosti samice 3mm jako ty jen tak nenajdes ve spol akva jak zde rikal invalida najdes je casem az povyrostou a pokud tam mas vetsi rybky tak je mozny ze je jenajdes nikdy protoze je sezerou
já navleču na nit bramboru ,okurek ,zelí,celer,zelenou papriku a přivážu na kamínek a šup s tím do akva, a brambory jim jedou nejvíc

moji maji taky moc radi jablko, u zeli jsem neuspela

Budes im ho musiet rozmrazit a nejak zmakcit (napr. povarenim nad parou alebo obarenim vriacou vodou), pretoze ho nebudu vediet zjest...aspon moje 7cm prisavniku sa nanho sice vrhnu, ale zozeru max. 1 gulicku z 10, a bud im ho musia "nacat" mrenky, alebo ho musim predtym zmakcit.
No to jim radši dej červenou papriku... zelí jim nejede

Dával jsem ji ho, neublížilo, ale moc jim nelezlo. Trošku ho brali, když bylo den odležené ve vlažné vodě a takové vláčné. (Teď si uvědomuji že nevím jestli to bylo čínské zelí nebo čínský salát, ale bylo to z takové té podlouhlé hlávky).
Někdo je ochutnal...klidně i starší sourozenci

Za těch pár dní by jikry neměly být prasklé a za normálníchokolností bys to neměl ani vidět. Něly by být někdy v péči samečka přilepeny na skrytém místě.
0 15.02.2010 17:44 mailos – Re: Koldy
myslím že pokud hlídá tak tam ty jikry sou až se vykulej tak přestane hlídat
0 15.02.2010 17:30 Pepa – anscitrus
Musí mít dutinu, treba v kořenu.
Zdravim. Potrebujem radu. V piatok sa mi vytreli prisavnici, a vcera som si vsimol, ze dost vela ikier je prasknutych. Ryby sa vsak neviliahli ziadne, iba z tych ikier vytiekol obsah. Neviete cim by to mohlo byt?
Mě je uhlídal a přišel sem na ně až za 2-3 měsíce

0 15.02.2010 14:54 Koldy – ancistrus
Potřebuju poradit mám v aqa(220 l) 5 acistrusů,2 samce a 3samice.Před 12 dnmi se mi vytřeli a samice si vybrala toho mešího samce ,9 dní hlídal on jikry a fakt pečlivě ani se nepohnul,ale 10 den se začal mlátit s druhým samcem a ted hlídá jikry on.Myslíte si že ty jikry sežral,protože jsem neviděl zatím ani jednoho malého ancistruse,ale pořad tam hlídá.
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [67] ...... 82 83
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116539x