Ancistrus - rozmnožování, odchov
Ancík mi hlídá snůšku zespodu na "kameni" na 3D pozadí. V akvu mám závojnatky, sežerou mi je až se vylíhnou? Nebo mám to místo nějak zahradit?
opravdu si toho hodně přečti, máš v rukou životy ryb
Není to tak jednoduché jak si většina lidí předtavuje, že v obchodě koupíš akvárko s rybkama, pak tam občas nasypat žrádlo a je po starostech
0 29.01.2011 20:22 TONY mám dotaz: Kdyz měnim v akvarku vodu tak odchytim rybycky do nejakeho kýblu a pak naplnim akvárko a necham vodu v akvárku 2dny odležet. je to spravný postup ?
zamyslela bych se nad celým akvárkem, jestli příčina úmrtí nebude někde jinde. Nejlíp si tu založ prezentaci a už ti někdo poradí jestli neděláš něco špatně
tak zkus okurku, salát nebo kus papriky
Převařit není třeba. Já osobně dávám veškerou zeleninu před zkrmením na den "namočit" do vlažné vody. Obalí se takovým slizem, tvrdá změkne a rybky ji lépe berou.
0 29.01.2011 18:09 TONY – přísavka
děkuji za radu. A to zelí mam nejdřív uvarit nebo normálně syroví ?
0 29.01.2011 14:03 Tony – přísavky
zkusil jsem jim dát kus zeli do akvarka jestli by to nezrali ale oni se toho ani nedotkly
0 29.01.2011 14:00 TONY – JAk chovat přísavku ??
Buď trpělivý a v klidu, sameček si to ohlídá. Většinou je to 10-14 dní a další dobu pak je sameček s mladými "v hnízdě" než stráví váčky a seškrábou vše okolo.
Ancíky tzv. udáš snadněji než kančíky, tím bych se nestesoval.
0 28.01.2011 19:45 Ivo – Re: romant
Děkuji za odpověď. I když vlastně, co já s nima budu dělat? Mám akvárium na 160 litrů. Jednou jsem měl podobný problém s Kančíkem příčnopruhým, že se mi v akváriu přemnožili a neměl jsem kdo by si je vzal. Nakonec dominantní samec některé slabší jedince uhnal k smrti.
0 28.01.2011 18:15 sustik samec ancistruse mi už hlídá 7 dní nakladené jikry,neměly se už dávno vykulit? plísen na nich neni
Tak toho se bát nemusíš.
0 28.01.2011 16:29 Ivo Ve "společenském" akváriu jsem při čištění akvária objevil maličké Ancistrusy, mají asi 0,5 - 1 cm. Neohrozí je tetry měděné, jako že by si chtěly zpestřit jídelníček? Žádné jiné ryby tam momentálně nejsou.
Starší reakce
Starší reakce
0 19.01.2011 17:14 L-sumci-Havířov – Re: zasos25
lidi omlouvam se musim letet prectu si vase rady moc dik
0 19.01.2011 17:08 L-sumci-Havířov – Re: zasos25
no mrknu se nato a diky
Třeba taky ještě dva týdny, pokud tam budou mít co seškrábnout. Ale pomalu budou akční rádius rozšiřovat.
Tak vidíš, že když nechals tátu A. v klidu, dočkal ses. Po strávení váčku mají při rozplavání cca 1cm.
Dikes!!!
řekl bych tak rok a půl až dva přibližně
Potěr se při 25C vykulí pátý den a devátý den se začne rozplavávat.
proč by to dělali??? lidi své děti taky málo kdy si dají k večeri....
kolem vánoc jsme objevili mladé Gold varianty Ancaka, byli po celé nádrži a ještě s velkýmy vaječnými váčky... ani bojovnice se o ně nezajímali.... a to je už co říct...
Jestli je u jiker opravdu 2 týdny tak do týdne by měly mít váček určitě strávený a být přisátí na stěně a vykukovat.
Nech ho to dohlídat, co nevidět se rozplavou.
Starší reakce
Jde o to jak to myslíš. Já je mám v té velikosti asi měsíc a pak jdou do pětadvacítky kde dorostou do prodejní velikosti. Množství - většinou 20-30 ks.
Hlavně jim do toho "nekecej" a nech je na pokoji. Pokud tam samec je, je jisté že tam jsou i jikry. Ty jsou v hroznu nalepené celou dobu do vykulení, což může trvat i týden. A po vykulení třeba další týden "zpracovávají" žloutkový váček. Takže to nech na něm.
Libore - díky za zajímavé info, ještě jsem se s tím nesetkal.
Jiří, samice se zcela neplodně umí sice ojediněle, ale umí,vyklást sama...není nutný samec nablízku, Věřte, že je to krásné a dokonalé, nepukne na zatvrdlé jikry....a máte čas na to najít jí samce.
Přidat reakci
1 ...... [57] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116172x