Ancistrus - rozmnožování, odchov
0 21.08.2007 14:42 irilin – prosím poraďte
kolik je dobré mít ancistusů v 50l akváriu aby se rozmnožily???
Starší reakce
0 19.07.2007 00:50 marius Moja rada je, urob si viac kokosov s pomerne malými otvormi. Otvor má byť taký aby tam samec dosť na tesno vošiel. Niektorý z kokosov si potom určite vyberie a obýva ho. Ešte mám pomerne dobré skúsenosti z drevom v ktorom je otvor. A môj názor na tie umelé kamenné domčeky? Je to strašný gýč!!! Inšpiruj sa prírodou a len prírodou. Čiže taký kokosový orech pôsobí v akváriu vierohodne a určite Ti poslúži. Ja som totiž strašný odporca tých všeliakých umelých napodobenín, fototapiet či umelých bublinkujúcich mušlí a potápačov... Niečo strašné, no žial je stále veľa ľudí ktorým sa to páči a preto sa to celkom dobre predáva, podobne ako umelé rastliny. Hrôza!!! Ak robíš akvaristiku so srdcom, časom prídeš na to čo do akvária patrí a čo nie. A ešte Ti niečo poradím k tým trubkám. Tá je dobrá akurát tak na výter Loricarie a nie ancistrusov. Ináč taká trubka z PVC je v akváriu tiež strašná a preto ak ju chceš mať tak tam daj bambus. Kamoš v nich vytiera Loricarie ako na bežiacom páse a je to 100 krát lepšie ako tá z PVC. Toť môj názor, ktorý sa asi nebude všetkým páčiť...
0 18.07.2007 22:56 Vláda Je fakt,že si podklad čistí,ale do všech skulinek se nedostane.Já krmil jen živým a s trubkou jsem měl lepší zkušenost.Dá se zakrýt kamenama a není vidět.
0 18.07.2007 22:17 Vlada V dutém kořenu většinou dost jiker splesniví.Nejlépe se vytírají do novodurové trbky, ale musí mít šířku jako sameček i s ploutvema.
četla jsem že hodně lidí používá trubku, a samec si pečlivě vybírá podle velikosti děr...dej vědět jestli se ti to povede,držím palce
dutej kořen
0 18.07.2007 17:12 Behy – acistrusi
co je lepsi pro vytreni ancistrusu kvetinac, trupka nebo kokosak
diky
Starší reakce
0 23.06.2007 14:28 samantha ja dávam prísavníkom očistený kokos tam sa vyliahnu a buď potom ikry prenesiem normálne so samcom alebo bez neho do menšieho akva s tou istou vodou po vyliahnutí čistím dno. Sú v 70 z toho napustená je len 30l vymením zatýždeň max. tak 10l, krmenie normalka, suché, cyklop tablety, šalátové listy oparené horúcou vodou
- až keď sú trochu zdatnejšie tak ich premiestnim do väčšieho akva prípadne dolejem vodu. S tou vodou fakt nepreháňaj a aby ich nebolo veľmi veľa
Starší reakce
1 18.06.2007 22:49 Laďa – Pro Anonym
Samec jikry neúnavně brání.Ten je určitě nesežral,to obstaraly jiné ryby,které tam máš.Pokud ale nebyly oplozené nebo zplesnivěly,tak je jednoduše vyházel ven z úkrytu.
0 18.06.2007 22:03 Anonym – Zmizení
Taky se mi vytřeli ancistrusi, a samec je asi sežral. Byly tam 2 dny a ze dne na den zmizely. Asi je požral. Mrva.
A samička se teda zaplní asi za ten měsíc jo?
1 18.06.2007 21:42 Laďa – Pro Jáju
..a ještě jednou..
3 18.06.2007 21:40 Laďa – Pro Jáju
Posílám fotku mého Aloise s dvoudenní mládeží.
0 16.06.2007 22:20 Laďa Krunýřovci se vytřou ochotně téměř v každém akváriu.Potřebují k tomu úkryt přiměřený jejich velikosti.Jikry jsou oranžové a mláďata se vykulí asi za 4-5dní.Dalších 5 dní trvá,než stráví vajíčko a ztmavnou.V této době jsou nejvíce zranitelná.Žerou úplně všechno,ale nejlepší je dát jim mladý salátový list.Počkej nějakou chvíli,jestli nejsou někde schovaná.Pokud je nenajdeš,tak je asi sežrali ti pancéříčci.
určitě se v pohodě rozmnoži ve společnym akva,ale spiš došlo k tomu že jikry nebyly oplozený
a samec je vyhodil ven a pancici je požraly
0 16.06.2007 14:18 Jája – Kam zmizli ancistrusi?
V týdnu jsem náhodou objevila 5 vajíček ancistrusů v kokosové skořápce při čištění, mám samce a samičku v malém společenském akva s několika neonkama a 2 pancéřníčkama. Samec se o ně pěkně staral, pořád byl ve skořápce, ale dnes už vylez!Tak jsem se tam mrkla a po vajíčkách jak když se zem slehla, ani ty bílé obaly tam nebyly
. Poradí mi někdo, kde se mohla stát chyba nebo kdo je mohl sežrat?? Nebo se vůbec ve společenském nedají rozmnožovat? Dík!!
Starší reakce
0 08.06.2007 17:25 Zdeněk Tření ancistrusů nastává často hned po výměně vody z důvodu chladnější dolité vody. není to pravidlo!!
no mne se vytreli kupoval sem je jako 2-3cm a ted zacatkem srpna to bude rok a uz se mi asi pred dvema mesicema vytreli ve spolecenskym takze nic nezustaleo ale nevim kolik jich muze bejt... samec ma tak 7cm a samice neco malo kolem 5cm
1 07.06.2007 15:25 Anonym – pro Radeno
Na velikosti záleží - u samičky. Ta se obvykle začne zaplňovat jikrami v délce 5-6 cm.
0 07.06.2007 12:22 Radeno A aka velikost je uz na vytrenie dobra? Od kolko centimetrov su schopni ...
?
0 06.06.2007 23:08 Sally – Tření ancistrusů
Ahoj,jak prosím připravujete ancistrusy ke tření?myslím tím prostředí,dekoraci,teplotu a tak.Děkuji.Čau.
Starší reakce
Malapa: Nejsem tedy nějaký znalec genetiky, ale znamená to tedy, že gen pro albinismus je u toho samce recesivní?
Myslíte, že by se mohl zkřížit Ancistrus gold s normálním hnědým?
Starší reakce
Starší reakce
0 29.03.2007 19:51 jirkaHu Hlavně udržet jikry pod kokosem, aby je mohli ovívat ploutvemi..
Mě se celkem dařilo je vyndat než se vypravili z kokosu.....
Malí se drží zevnitř na kokosu, když de kokos otočí, vznikne nádobka, která jde přenést
0 29.03.2007 17:36 kaja maj se nechat poter v akvarku neboho dat nekam jinam?????
Starší reakce
0 26.03.2007 09:19 jirkaHu Choval jsem ancistrusy. Nejvíc se mi osvědčilo: 1 samec, 2 samice, 1/2 kokosového ořechu s vybráním na vchod, malé akv., cca. 15 lt., bio filtr se vzduchováním, každý den odsát 10% vody....
Třeli se mi pravidelně 1x za 21 dnů......
tak díky moc..vypadá to že to budou samice..už je mam tak rok a pořád nic..tak ještě jednou díky
a mohli byste mi říct přesné pohlavní znaky samce a samice?furt nevim co mám..kupovala jsem je stejně..jeden má tak 6cm a druhý vůbec neroste a má tak 3,5cm..ten je často schovaný, méně aktivní a má hodně velké bříško..nemůže to být těhotná samice nebo nemocná rybka? vousky má ten větší ale jen tak 2mm..prosím poradte...díky
Tak to je úplně jednoduchý! stačí mít pár - schovku a ,,druhej den" jich tam máš ,,10000000" kámoška jich má už snad vě stě! a to nic nedělala prostě jen měla pár!
0 25.03.2007 11:47 umax je lepší když jsou spolu od mala dospělí samci dělají teritoria mají rádi úkryty díry v kamenech nebo kořenech nebo kus novodurové trubky tak 4cm průměr dokrmuj zeleninou plátek bramboru spařený salát,zelí,mražený špenát,jsou všežravci občas filé,patentky vytřou se v té trubce do hroznů velké žluté jikry pak tmavnou vyndat vedle voda vodovodní normální.
0 25.03.2007 11:45 Rigo Já osobně mám jeden pár hnědých velkých ancistrusů, dno mám obyčejnou černobílou drť. Chce to hodně vzduchovat akvarko a nějakou skovku kam si můžou zalézt. Mám teď asi 10 uplně malých, je to moc super ryba, jedna z mých nejoblíbenějších.
0 25.03.2007 11:18 kaja – jak rozmnožovat ancistrusi
mohl bystemi nekdo poradit jak rozmnožit ancistrusi kolik ma bejt samecku na jednu samicku jak ma vipadat dno atd...............................
Starší reakce
0 21.11.2006 19:10 miguel – ancitrus a cichlidy
Ahul. Chtěl jsem se zeptat jestli mohu jestli mohu kombinovat ancitrusy a cichlidy v jednom akváriu? Dik za odpověď
0 21.11.2006 18:58 Usine – ancitrus
Já jsem je dal do malého akvária a nechal vylíhnout Když už byly vybarvení jak rodiče tak jsem je vrátil do akvária. Bylo jich ale hrozně moc a co s nimi až ti vyrostou ?
Přidat reakci
1 ...... ...... [81] 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116172x