Ancistrus - rozmnožování, odchov
Trošku Tvůj nápad Venco musím upravit. Uříznu pilkou na železo jelikož flexu nemám a vydlabu to lžičkou, jelikož se taky chci nabaštit. Mám obavu, že za 15 minut to nevyhrabu, tak nepiš, že než vypiju pivo to mam hotové (snad to není přiznání k alkoholismu, pivo mam prostě rád)
Uříznu to flexou na velikost cca 20koruny...pak to šroubovákem udloubneš...než vypiješ pivo máš to hotový...v létě to dej do mraveniště...nebo to hodku dvě vař a tu sr... pak vylej
Tys udělala takovou malou dírku a komplet ho vydlabala? Máš pravdu, co bychom pro ty naše miláčky neudělaly, ale nervy mám skutečně pouze jedny, takže tohle bych skutečně já teda nedlabal a zvolil nervově přijatelnější způsob.
No jednoduchý to nebylo, ale co bychom neudělali pro rybičky
Tady je foto hlídajícího hnědýho ancíka. Pravda, trochu s tím kokosem splývá
To musela být docela otrava ho takto vydlabávat ne? Nicméně nějakou možnost k výtěru jim chci dát.
Já ho nepůlila. Nechala ho celý, jen do něj udělala "vchod". (Samozřejmě vydlabala z vnitřku kokos a vyvařila). To 14-ti dnů se mi v něm ancíci vytřeli.
Dej sklenici s vodou do tepla na osluněnou stranu za okno. Do týdne by se ti měla vytvořit zelená řasa. Sklenici poté ponoř do akva. Maličtí ancíci to ocení. Uvidíš.
Počkej až ho stráví. Když se mi jednou narodily, tak potom lozily po skle a živili se tím co jim přišlo pod tlamku, ale jak je tady asi několikrát zmíněno, tak okurka, filé... tiliček a invalida upřesní nejlépe.
Invalido, říkal jsi kokos jo.... Fajn, koupím si nějakej, vypiju, vyjím, očistím dám do akvárka. Chci zase mladé od ancíků. Dej sem fotku jak ho máš umístěnej. Rozpůlenej a udělanej "vchod"?
0 14.02.2012 10:22 reddriver Ahoj, snažil jsem se přečíst pár stránek tohoto rozsáhlého tématu, ale nenašel jsem odpověď na svou otázku. Čím krmit krmit mladé několik dnů staré ancíky? Mají ještě váček, jsou stále průhlední. Předpokládám, že mám počkat, dokud nespotřebují obsah váčku a potom můžu přidat třeba jednu tabletku? Mám je v porodničce ve společenském akva bez samce.
Eště strouhat
kus ulomí a hotovo
jj, chápu. Já mám teda 5 čichavců zakrlsých, ale filé strouhám, takže než se na ně dostane, tak už není ledový
Zatím mi problém nehlásili
Jsou háklivý a nedočkavý...z mrazáku jim nedávám a spařuju protože odležený v teple zapomínám hodit do akva..přeleju vroucí ..studenou a hned hodím. Jo dá se říct že kvůli labyrintu...proto se jim akva i zakrejvá
Těm dává smažené filé
OT
Labyrintkám spařuješ kvůli labyrintu?
Nakrájím předem do kelímku a hodím..když tam nemám labyrintky tak zmrzlý...když jo tak spařený...žerou to i platy očka mečovky.
není proč brzdit
OT
To jim tam to filé prdneš jako kostku a oni si to ožmoulají, což?
Filé a mrkev..mrkev maj celou velkou v akva tak 3 dny..filé dávám denně tak kus 3x3 cm
A zkoušel si jim dát patentky rybí filé? potom by ti třeba nechali rostliny na pokoji.
U mě to mělo úspěch. krmit je víc a pak se ti na rostliny vyprdnou
Nejspíš mají hlad...
při dostatečném krmení devastují ancistrusi pouze výjmečná rostlinná akvária. V běžných jsou škody minimální.
okurkou, tabletama, pojídají i sušený, mražený, všechno...
Nojó, to neni moc platný
Zkoušel si je přikrmovat?
Jéé já tam přihodím pár texíků
U mňa ich udržiavajú na bezpečnej úrovni raky.Dravé ryby nemám.
Čo prežije prežije,rozdám,predám a tak.Niečo ostane.
Nemám rád dravý ryby...nemůžeš jich mít víc druhů většinou
U mňa majú status živej potravy.Prevažne.
Souhlas. U mě už si taky vysloužily status plevele...
Lovim a rozdávám...to první není žádná prča
Jo jo, množia sa ako králiky v Austrálii
Co s nimi děláte?
Já jich mám zase plnej kokos
mrchy množivý
Tak já teda taky ještě jeden - z vůbec prvního aktuálního výtěru jednoho páru jsem napočítal 16 mladých, není moc pravděpodobné, že by jich bylo víc, kromě jednoho prcka, který byl už od rozplavání malý a uhynul brzy (tedy s ním 17ks), takže ten počet prvních mladých je opravdu nízký...samozřejmě to zase bude +- autobus
Jasně v roce je jistota,jen sem přidal postřeh
což je cca ten rok pomalu
Když je přidanej do zajetýho hejna tak kolem 8-10 měsíců už se pokouší...když je přidanej sám nebo najednou jako základ hejna tak to bejvá dýl...a asi taky kus od kusu, akva od akva
Dospívají právě když se objevují pohlavní znaky, tedy v té velikosti od cca 6cm a v té době - stáří kolem půl roku - jsou schopni se množit
Někde jsem četl, že půl roku, ale tomu se mi nechce moc věřit. Ze zkušeností to je spíš rok a více...
0 08.02.2012 16:55 Lila1 [31] Pokud sou Tvé fotky nádrže aktuální, či opravdu staré něco přes 2 měsíce, měl by se tam v pohodě schovat
Jestli má 1,5 cm neměl by být problém pokud máš akva zarostlé schová se.
Vždyť já tvé prezentace vidím. To není o kvantitě, ale o kvalitě.
To ale není úplně dobře. Zřeď to alespoň půlkou vody z druhého akva. Infikuj filtr a doufej, že nenastanou problémy. Měň často část vody. Nebo je mrskni zase nazpět tam, kde byli. Pozor na velikost akva. Vidím, že nemáš zrovna ideální osazenstvo ve svých akváriích.
S pokusy o odchov bych pokračoval až poté, co budeš mít vhodnější podmínky a trošku více znalostí. Nemyslím to vůbec špatně, jen se snažím trošku poradit. Hodně zdaru. Držím palce.
0 04.02.2012 21:46 jirkamrvik já tam mám takovou pidi skalku tak uvidím jestly se tam vytřou ..
Přidat reakci
1 ...... [46] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116172x