Ancistrus - rozmnožování, odchov
Mě se vytírají v pohodě ve 24°C.
No jo tak to asi neudělám no..

je to jen podlouhlý kámen který byl opřený vzádu o sklo a zahrabanej do písku...mřenky my ho trochu odstrčili a schovávali se tam a ted vyhrabal i ten písek nás Ancistrusák a hlídá si tam jirky..ani tam sama pořádně nevidím...no tak snad bude ta sítka nějak stačit.Pokusim se aspon většinu z nich pak pochytat..

)
Nevím jak jsou ty kameny jeskyně velké. Vždy jsem to řešil jen s kokosákem. Postup byl takový že jsem pod něj podsunul kousek skla a pak to celé překlopil do dostatečně velké odchytové síťky.
0 25.09.2011 20:36 Anet – Ancistrus
Yikra + Filip980:No mě právě předchozí potěr vždycky zničili ostatní obyvatelé akvárka,a tak jsem se rozhodla, že je tentokrát přendám,ale nechám je tam a až vylezou tak se je nějak pokusím polapit a přendat.Nemáte nějakej osvědčenej trik jak ty prcky pak polapit?

Ten kořen bych tam opravdu nedával když tam jsou malí, ohrozil by jsi několik životů tím, že bys je mohl pod tím kořenem pohřbít.
Samec se o ně už nestará po vylíhnutí, jinak nechal bych je ještě až se rozlezou po akva a dával bych potravu vždy na běžné místo, aby se tomu přizpůsobili.
No tak to si je přes léto dost odradila od tření, kdy měli jen 18°C, to by chtělo mít stálou aspoň 25°C.
No mooc jsi to nepřiblížila, co teplota? Je pořád stejná? Nebo neproběhli nějaké změny v akva?
Těch rybek bude pak hodně, to poznáš až vyrostou. Rozhodně na 120 litrový akva bych ti doporučil si nechat tak max. 5 - 6 ks. Ty mladý bych krmil nějakými granulemi s obsahem spiruliny, vím, že jsi to nepsal ale určitě se na to budeš ptát, tak to píšu dopředu. Jinak je důležité dát ancíkům zelenou potravu, protože pak se pouští do rostlin, které jim chutnají (echinodory). Pokud jich však budeš mít strašně hodně (přes 10 - 20 kusů) tak jim dodávání zelené potravy jen k odrazení od rostlin nepomůže. Proto je lepší jich pak mít málo, protože když vyrostou mohlo by tvé akva pak zle skončit. Těch osm kusů na 120 litrů bude takové optimum, já jsem jich měl podobně tolik v takovém akva.
Taky bych to tam nechal, pokud to však chceš přesunout tak se neboj jikry jsou k tomu kameni přilepené, ale samce bych s nimi už nepřesouval.

Mě je takhle samec ze stresu zničil.
Tak je nepřesouvej. Rybky si vyberou místo, které je z jejich pohledu dostatečně bezpečné. Sameček se v naprosté většině dokáže o vše postarat sám.
0 25.09.2011 11:31 Anet – Ancistrus
Dobrý den, mám dotaz.Sameček už hlídá jikry, ovšem nevím jak dlouho, přišla jsem na to včera.K mému neštěstí si vybrali hrozně blbý místo.

Odtáhli podlouhlý kámen a uvelebili se tam.Nerozkutálejí se ty jikry až je budu přesouvat?...A bude se k nim pak sameček hlásit až ho k nim dám do jinýho akvárka?...
Starší reakce
Díky za rady - pokusím se je přechytračit.........

Teď jim dej především pokoj. Od vykulení k rozplavání ještě uplyne slušná doba.
No i tak, buď opatrný. Já mám ve 22L dvě generace živorodek, dobrejch 40 jich bude a už mám strach co bude až se narodí další. Brzy půjdou pryč, jsou ale ještě malý...
Protože budeš mít přerybněno. Na těch necelých 60 L je to moc obyvatel a až dorostou a narodí se ti další dvě nebo tři várky tak bys o ně mohl přijít. Ryby taky kadí a pokud jich je hodně tak se tím otráví. Něco si o tom přečti. Hledej "dusíkový cyklus".
No vidíš, tak jsi se dočkal. Hlavně nezanedbávej údržbu a měň jedenkrát týdně část vody. Tolik ancíků nadělá spoustu bordelu... Až dorostou 1cm tak je dávej pryč, třeba kamarádům... mezitím se ti narodí pravděpodobně spousta dalších, tak ať se ti tam neotráví... je potřeba je dávat pryč...
mě se osvědčil vysavač na ancíky. Silnější hadice z bauhausu 0,5-1 vnitřní průměr a kýblík. Klasika nacucnout hadici a jedeeeem... Chce to trochu praxe, blížit se pomalu zezadu a jak je chytne proud tak neuniknou. Pozor ať nepřeteče kýbl - člověk se nechá jejich lovem snadno unést...
Takhle jsem postupně vychytal asi 30 kousků z mého akva. Když se poplaší a zalezou tak to chce chvíli počkat až vylezou anebo je vylákat na kus žvance....
Nemáte někdo vychytávku, jak odlovit ancíky ze založeného akva, kde mají velký kořen a tak nějak se mi z něj při snaze odlovit nehnou a nechápou můj požadavek na přelovení do jiného akva??Je jich tam asi 15 nyní se opět vesele rozmnožujou a jájim chci udělatspeciál akva jen pro ně, ale zatím se tak nějak myšlenkově nepotkáváme........

No radši bych ho nestresoval, jen počkej co z toho bude.
Prosím tě, před třemi dny se ti vytřeli a ty čekáš že se už vykulí? Vykulí se rozhodně za delší dobu. Chtělo by to aby ses tolik nestrachoval o ty ryby. Hele ve špatnym akva by se nevytřeli, tak to už něco znamená. Udržuj vodu lehce nad 25 stupňů a jinak provozuj akva podle normálního denního programu jako předtím vytřením, jak jsem už psal, kdyby se jim něco nelíbilo nevytřeli by se ti, tak teď se už jen těš na mladý, který budeš mít asi tak na začátku října.
Pokud samec pracuje, není se třeba ničeho obávat. Než se objeví první rybka venku z úkrytu, může to trvat až 3 týdny. Po vykulení totiž ještě pěkných pár dní tráví žloutkový váček. Pokud jsi netrpělivý, doporučuji pořádně pročíst toto vlákno, všechny tvé dotazy, včetně časových údajů, jsou tam diskutovány. To ti čas zkrátí.

0 19.09.2011 17:51
MilosD [1] - Živorodky Myslim, že bys měl být víc trpělivý

Sviť normálka rostlinám, ale ancíka nikterak neosvětluj. Pokud jsou ty jikry co hlídá oplodněný, tak on Ti mladý, až bude chtít ukáže. Trpělivost, nic jinýho nedělej.

To chce kliiid. V přírodě je vše dobře zařízeno, nemusíš mít strach, sameček si s tím poradí a nepotřebuje s ničím pomoc. Buď trpělivý a čekej a neruš ho, za dna až tři týdny ti vyplave ven spousta malejch....
Dwarfy napsala: Dej tomu čas a nech samečka, ať se stará...
Toho neexistujícího samečka?

Nejlepší bude, když Ty nebudeš dělat nic a necháš to na samci, on si poradí. Prostě trpělivost a bude se vidět, to je asi jediný rozumný řešení. Ať už to dopadne tak či tak, je to zkušenost do budoucna.
EDIT: Jsem nějakej pomalej.

Dej tomu čas a nech samečka, ať se stará... dokud nevyplave z jeskyňky, tak ho neruš.
Přidat reakci
1 ...... [51] ...... 82 83
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116539x