Ancistrus - rozmnožování, odchov
No i tak, buď opatrný. Já mám ve 22L dvě generace živorodek, dobrejch 40 jich bude a už mám strach co bude až se narodí další. Brzy půjdou pryč, jsou ale ještě malý...
Protože budeš mít přerybněno. Na těch necelých 60 L je to moc obyvatel a až dorostou a narodí se ti další dvě nebo tři várky tak bys o ně mohl přijít. Ryby taky kadí a pokud jich je hodně tak se tím otráví. Něco si o tom přečti. Hledej "dusíkový cyklus".
No vidíš, tak jsi se dočkal. Hlavně nezanedbávej údržbu a měň jedenkrát týdně část vody. Tolik ancíků nadělá spoustu bordelu... Až dorostou 1cm tak je dávej pryč, třeba kamarádům... mezitím se ti narodí pravděpodobně spousta dalších, tak ať se ti tam neotráví... je potřeba je dávat pryč...
mě se osvědčil vysavač na ancíky. Silnější hadice z bauhausu 0,5-1 vnitřní průměr a kýblík. Klasika nacucnout hadici a jedeeeem... Chce to trochu praxe, blížit se pomalu zezadu a jak je chytne proud tak neuniknou. Pozor ať nepřeteče kýbl - člověk se nechá jejich lovem snadno unést...
Takhle jsem postupně vychytal asi 30 kousků z mého akva. Když se poplaší a zalezou tak to chce chvíli počkat až vylezou anebo je vylákat na kus žvance....
Nemáte někdo vychytávku, jak odlovit ancíky ze založeného akva, kde mají velký kořen a tak nějak se mi z něj při snaze odlovit nehnou a nechápou můj požadavek na přelovení do jiného akva??Je jich tam asi 15 nyní se opět vesele rozmnožujou a jájim chci udělatspeciál akva jen pro ně, ale zatím se tak nějak myšlenkově nepotkáváme........
No radši bych ho nestresoval, jen počkej co z toho bude.
Prosím tě, před třemi dny se ti vytřeli a ty čekáš že se už vykulí? Vykulí se rozhodně za delší dobu. Chtělo by to aby ses tolik nestrachoval o ty ryby. Hele ve špatnym akva by se nevytřeli, tak to už něco znamená. Udržuj vodu lehce nad 25 stupňů a jinak provozuj akva podle normálního denního programu jako předtím vytřením, jak jsem už psal, kdyby se jim něco nelíbilo nevytřeli by se ti, tak teď se už jen těš na mladý, který budeš mít asi tak na začátku října.
Pokud samec pracuje, není se třeba ničeho obávat. Než se objeví první rybka venku z úkrytu, může to trvat až 3 týdny. Po vykulení totiž ještě pěkných pár dní tráví žloutkový váček. Pokud jsi netrpělivý, doporučuji pořádně pročíst toto vlákno, všechny tvé dotazy, včetně časových údajů, jsou tam diskutovány. To ti čas zkrátí.
0 19.09.2011 17:51 MilosD [1] - Živorodky Myslim, že bys měl být víc trpělivý
Sviť normálka rostlinám, ale ancíka nikterak neosvětluj. Pokud jsou ty jikry co hlídá oplodněný, tak on Ti mladý, až bude chtít ukáže. Trpělivost, nic jinýho nedělej.
To chce kliiid. V přírodě je vše dobře zařízeno, nemusíš mít strach, sameček si s tím poradí a nepotřebuje s ničím pomoc. Buď trpělivý a čekej a neruš ho, za dna až tři týdny ti vyplave ven spousta malejch....
Dwarfy napsala: Dej tomu čas a nech samečka, ať se stará...
Toho neexistujícího samečka?
Nejlepší bude, když Ty nebudeš dělat nic a necháš to na samci, on si poradí. Prostě trpělivost a bude se vidět, to je asi jediný rozumný řešení. Ať už to dopadne tak či tak, je to zkušenost do budoucna.
EDIT: Jsem nějakej pomalej.
Dej tomu čas a nech samečka, ať se stará... dokud nevyplave z jeskyňky, tak ho neruš.
P ® MilosD - Živorodky
Prosím odpovězte mi co dělá samice ancika s jikrama kdyz je ma v sobe ale nema samce?
Reagovat na tento příspěvek Citovat tento příspěvek + 0 - 16.09.2011 07:09 Nahlásit nevhodný příspěvek ke smazání P ® MilosD - Živorodky
Tak dneska nebo vcera se mi vytreli ancistrusi doufam ze z toho neco bude budu davat dalsi info hop
Že by Pana Maria? Neposkvrněné početí?
vždyť je mu 12 let tak se to snad dá pochopit... Ale to nic nemění na tom, že by se měl snažit pozorněji pročítat dosavadní diskuze
"Kolegu" spajka číst odkazy nebo vlákna diskuze nepřimějete.
Vždy se vymluví, že to tam nevidí.
Ještě vám za to vynadá, při hodně velkém štěstí slušně.
Přinutit k množení je nelze. Lze jim pouze vytvořit podmínky-předpoklady, aby se do toho pustili. Ty podmínky jsou přesně popsány v atlasu v popisu této rybky i v předchozích příspěvcích. V podstatě to chce jen vyspělé ryby, dobré krmení, dobré podmínky v nádrži, vhodný úkryt.
teď se to tu řešilo, zkus si projít diskuzi...
asi jim projde datum trvanlivosti :o)
Jak je to se zráním jiker u ancistrusů to nevím, ale myslím že samice má vždy v sobě připravenu zralou várku... tuto odpověď nechám někomu jinému.
myslím že ho spíš zajímalo co se s jikrami stane pokud tam třeba samec není
co s nima dělaj záleží na druhu ryby. Anictrusí samice je naklade do vhodné dutiny, kterou vybere samec a naláká jí do ní. ihned po nakladení je oplodní svým mlíčím a samici vyžene. Dál se o vše stará sám. Jiné ryby to dělají trošku jinak, záleží na druhu... princip je ale vždy stejný. Samice vypustí svůj příspěvek, samec oblodní. Vyjímkou jsou snad jen živorodky, které to nosí celou dobu v sobě.
Přečti si něco na internetu, třeba tady a pak se ptej:
www.aquapage.cz/…
Tvůj dotaz je poněkud hloupý a nepřesný, proto na něj nikdo neodpověděl.
Ne, ryby nemají menstruaci
Druhý dotaz nechápu, nebo na něj neumím odpovědět...
horší je pak je všechny pochytat :o) takový ty klasický pasti z PET lahve mi nefungovaly. Chytám je vysavačem. Hadice o vnitřním průměru cca 0,5 cm, kyblík, nacucnout... a pořádně vyluxovat
no to taky, ale u mě si je mečovky vždycky najdou, zarostlý nezarostlý, no prostě zaleží na rybách
určitě záleží jaké mají možnosti úkrytů a jak je nádrž velká. Já mám ve 200 litrech spoustu zeleně a úkrytů. Ancíci se schovaj a vždycky jich tak 20 - 30 odroste...
0 11.09.2011 18:28 anulovat no voni ty mečovky taky nic moc nejsou mam samotnyho samce meč zeleny a samičku meč červeny a asi 3 maly črveny
No mě to vždycky tak vyjde na 14 - 16 dní.
Přidat reakci
1 ...... [51] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116172x