Ancistrus - rozmnožování, odchov
0 22.12.2011 16:20 - Ochotnejšie sa trú jedince v skupinke chované spolu odmala.
Pro rozmnožení ancíků . je lepší koupit starší a větší kusy nebo radči prcky 3-4 na nádrž 200 L. A nechat je ať vyrostou společně a společně se rozmnožej nebo jim to je jendo ? Díky

0 21.12.2011 23:35 - Píšeš,že sa ti bežne trú a odchovávaš tak predpokladajme,že NO2 je ok.V prírode bežne lezú po kameňoch aj z vody pre riasu.Niekde bolo aj video,ak si spomeniem kde tak dám odkaz.Na mieste je otázka či to robia všetky hromadne,alebo len občas dáky jednotlivec.
0 21.12.2011 17:18 Nosound89 – Re: romant
romant napsal: O.K. Rozumím a souhlasím, přistupuji k tomu obdobně.
ale i tak všem díky za odpovědi

připadalo mi to jen zajímavé, že tak vylízají z vody
O.K. Rozumím a souhlasím, přistupuji k tomu obdobně.

0 21.12.2011 17:11 Nosound89 – Re: romant
romant napsal: Jaký je Ph vody?
to opravdu nevím, v životě jsem neměřil (ale nebudu to už asi více řešit, vytírat se vytírají, neumírají a nikdy jsem neměl větší problémy s úhynem)
0 21.12.2011 16:55 Nosound89 – Re: Filip980
Filip980 napsal: A co vysoký obsah NO2? Ten nemáš?
dělají to i těsně po výměně vody (akvária mám dvě a dělají to v obou nezávisle na sobě) takže v čerstvé vodě vysoký obsah NO2 nebude
A co vysoký obsah NO2? Ten nemáš?
0 21.12.2011 03:09 Nosound89 – Re: prasan
prasan napsal: Poznám len dva prípady kedy to robia:
1.málo kyslíka,vysoké NO2
2.lezú za potravou,riasou
prokysličenou vodu mám dost tak to bude těmi řasami

díky za vysvětlení
0 20.12.2011 23:14 - Poznám len dva prípady kedy to robia:
1.málo kyslíka,vysoké NO2
2.lezú za potravou,riasou
0 20.12.2011 23:05 alfik1 – Re-Nosound89
no, normální to neni, mě se to stává když se mi ucpe filtr a málo čeří vodu a tím pádem málo provzdušněný
0 20.12.2011 21:12 Nosound89 – je to normální?
Chtěl jsem se zeptat jestli je normální, že mi mladí ancistrusi (když mají okolo 2cm) vylézají i 5 cm vysoko nad vodu? Nechybí jim něco? Nebo jim prostě nedojde, že nejsou ve vodě když je nad hladinou vlhko?
Starší reakce
Okurku malým dávám normálně 1x-2x týdně a nic jim není takže si myslím že to okurkou nebude. Sázel bych na ty dusičnany ve vodě. Já prckům měním vodu každý 5 den nebokaždý týden a neuhynul ani jeden. jinak jim dávám normálně vločky a to ráno i večer a pěkně mi rostou. A ještě jim dávám takové zelené tablety pro krunýřovce ale strašně malinko!
Bude to tou stravou, já si jich jednou dost zabil podáváním okurky jako potravu.
Doporučuji projít si celé tohle vlákno, je tu o tom spousta informací. V tvém případě by mohlo jít o velké množství dusičnanů v tom salátu, tudíž bych zkusil jinou stravu. Každopádně jen z informace, čím je krmíš, toho člověk moc nepozná, možností, proč odcházejí, může být spousta...
0 17.12.2011 15:00 bbroskevv – ancitrusi
zdravim chci se zeptat uz po druhe se mi vykulili mladi ancitrusi.pri prvnim vrhu jich bylo asi 40 a prezil jen neden a z druhelo mi take porad umiraji davam jim ledovi salat zerou ho jak zbesili ale porad umiraji..poradi mi nekdo jak na ne abych je odchovala vsechny nebo aspon vetsi pocet??
Starší reakce
No záleží to jestli máš akva v dobrých podmínkách a jestli děláš pravidelnou údržbu. Jestli ne tak jak se tu už píše je to vodou.
0 04.12.2011 09:15 - Píšeš,že tam máš len krevetky a dospelé ancistrusy.Viac nič?V tom prípade bude príčina jasná.Zlá kvalita vody.Mladé sú na to dosť citlivé.Ak uhynuli tak ich krevetky dokážu za noc rozobrať.
0 03.12.2011 20:29 Anett – Zmizení malých Ancistrusů
dobrý den,
mám jeden dotaz: narodili se mi malí ancistrusi, asi týden byli vylezlí a měli se dobře, už měli asi 2cm a najednou zmizeli (neměnila jsem zrovna vodu, ani jsem nedala jiný druh krmiva, ancistruse mám jen ty dva a red cherry krevetky by je asi nesežraly (ty se jich bály)...) a nikdo mi nedokáže pordit, čím to... Předem díky za odpověď.

Starší reakce
Rodiče z toho asi žádný stres nemají. Stejně s nimi děti společnou domácnost nesdílí

Když to tu máš již 3x napsané a ptáš se pořád dokola na to samé, tak se nediv

Někdy prostě není takové řešení, na které čekáš...
Děkuju za užitečnou radu k věci. Určitě mi to pomůže a taky mnoha dalším.
Můžeš taťku zkusit přemluvit

Takže rodiče od násilného odebrání potomků nijak neuchráníme? Pokud teda nejsou v samostatném nebo chovném akva.
takže přelovit pár před třením nešlo
To by ti ani moc nepomohlo, ancíci se musejí vytřít, když oni chtějí a
kde chtějí. To nejsou tetry

Takže buďto je mít dlouhodobě v chovném akvárku nebo odlovovat potěr jak psal třeba Yirka nebo odebrat jikry než se prckové vykulí.
Díky moc, ta kachlička je super nápad.
Vytřeli se mi ve společném. Samozřejmě jsem to zjistil až po aktu, takže přelovit pár před třením nešlo.
Nechat u skalár a možná ještě horších mečovek je nechci, je mi jich jednoduše líto.
Jeden prcek už začal cestovat po akva, tak jsem celou jeskyni i se štěrkem (jeskyně nemá totiž dno) zabalil do síťky s gumičkou (od porodničky)a vylovil. Utekli mi asi dva.
Samec z toho byl ale dost rozhozenej a po vrácení pořád hlídá prázdnou jeskyni bez malých. Kdyby opustil mladé před rozplváním, neměl by to trauma. Škoda, že to tak nedělají.
Nevím, kde se ti vytřeli. Ale vhodná varianta je opravdu odlovit i se samcem v době rozplavávání a samce vrátit. Když jsem je třel ve společném, dělal jsem to tak, že jsem hned po nalepení jiker do kokosáku tento podložil dlaždičkou a později pak bez problémů celé podebral do síťky a samce vrátil zpět. Většinou utekli jen tak 3-4.
A nechat je tam kde jsou by nešlo? Nebo jich chceš nechat co nejvíc a proto přelovuješ? Že mám mladé od ancíka jsem zjistil v úterý odpoledne když už mi začali prckové plavat po nádrži, tak je tam nechám a snad jich přežije co nejvíc. Přelovovat je mezi lávovejma kamenama kde se schovávaj je téměř nemožné, tak je nechám osudu. Jak se ale budu snažit o cílený odchov, tak je dám mimo už před třením
Díky za odpověď. Moc mě to ale netěší, protože se to bude blbě přelovovat. Jedině se samcem.
Ahoj,
chci se zeptat, jak se krunýřovci rozplavávají.
Začnou plavat a časem všichni utečou z jeskyně, kterou chrání samec a ten potom jen přestane hlídat, když nebude mít co?
Nebo samec prostě přestane hlídat a mladí až potom postupně opouštějí úkryt?
Díky moc
nebude to spíš tím,že jsi neměnil těch deset dní vodu?a zvlášť tím,když krmíš zeleninou...malí ancíci jsou podle mě hodně choulostiví...spíš bych měnila vodu častěji..
je lepší alespoň jeden kýbl mít úplně stranou a ten používat jen a jen na akvárka...
Nevím jak ty, ale vždy když si beru kýbl (taky z prádelny od pračky), tak nikdy nevím co tam bylo, tak ho vždy vypláchnu a aspoň rukou vytřu abych z něj dostal bordel co se tam usadil. Ale být to tím práškem, tak bych řekl, že to odnesou i jiné ryby než jenom šneci a ancíci. Ale asi taky záleží jak velké množství to bylo. Každopádně ten kýbl vždy vypláchni.
praveze nedavam, nevím je to zvlastni

No mě se jednou stalo, že když jsem úplně malí krmil okurkou, že mi pochcípli, ale tím to asi nebude. Jinak jako docela pěkná škála krmení co jim dáváš. Nedáváš do vody nějakou chemii?
tak krmim je tabletama, okurkem a jinou zeleninou, a majou i dost rasy
No tyhle potvůrky jsou známý tím, že okusují pavím očkům ploutve a i jiným rybám závojovité ploutve, tak se už pouští i do ancíků, jinak proč by o teda okusovali, kdyby nebyli agresivní? A parametry to nebude, kdyby se zkazila voda tak by chcípli všichni. Jinak nepřidával jsi do vody nějakou chemii?
Pokud tomu samcovi pokousali ty výrůstky tak jsou ty parmičky dost agresivní, jaký jsi to přidal druh? A jinak už víš příčinu proč ti ty ostatní pochcípali?
Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli když už se jednou ancistrus vytře se tŘe každý měsíc když se zachovají stejné podmínky, daj jsem do akva kořen a všichni kromě jednoho malého ancíka a dvou velkých ancíků pochcípaly (nic jiného než ancistrusi tam nebylo) teď jsem tam přidal parmičky a oni okousaly samcovi ty hmatové výrůstky i když jich tam bylo 10 je možné, že se kvůli tomu přestali třít? Děkuji za odpovědi
Starší reakce
já si nějak nemohl vzpomenout na přesné znění

Přesnější než "spotřebují zbytek jikry" je - stráví žloutkový váček a pak se rozplavou.Začít s krmením.

Krmit je nemusis,nějaky ten den jim po vykuleni se trva než spotřebuji zbytek jikry a jak se rozplavou tak bych nekrmil vločkama,ale spíše temi potápejícími se kolecky se spirulou a to jeste velmi stridme,používám od Hikari algae wafers pro maly anciky,dal jak povyrostou tak okurku,salat,spenat.....Na fotce jsou jiz rozplavani,tehdy muzes zacit krmit
Přidat reakci
1 ...... [49] ...... 82 83
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116539x