Ancistrus - rozmnožování, odchov
Nech ji stejnou,je zcela vyhovující.
Starší reakce
Tak tomu uz říkám extrém a omlouvám se, že jsem v předchozím komentáři zkomolil vaše jméno

Tak tomu Václave věřím, jak je tak sleduju

Nic jim neudělá...ale lovit je budeš těžko..vlastní zkušenost

Dobré ráno akvaristi, chci se zeptat jak dlouho muzu nechat samce u mladých ancistrusů, je nějaké riziko, že by jik něco udělal??
Díky moc za rychlou odpověď, alespoň jsi mě uklidnil na noc

Šanci maj..ale až je budeš odlovovat nebudeš je mít rád..chytat nejdou

Dobrý večer, právě jsem nadzvedl jeskyňku s ancistrusem a vyplavalo dost mladejch, vůbec jsem to nečekal protože samice je o dost mladší a je poloviční jak samec. Chci se zeptat jakou mají reálnou možnost na přežití ve společenském akva?? Ryby jsou v popisu. Díky moc předem za všechny odpovědi

Landvir
Starší reakce
Starší reakce
Jo a jak Ti jich vyleze na 8 mi místech přes sto na každým...do rána oholej všechno zelí a chytit nejdou

0 27.08.2010 14:18 Non Mě se před asi rokem vytřeli pod velký kus břidlice pod kterým si vyhrabali místo a vznikla tak jeskyně. Vodu jsem měnil pravidelně (vodovodní řád ) a upravoval jsem jí jen pomoci Akvaregulátoru, ph vody jsem v té době vůbec neměřil. Dařilo se jim výborně.... je nádherné vidět jak se vám po akváriu proháni 30 mini anciků

. Obecně platí čím více se snažíme o co nejlepší udržbu tím vice to stojí za ...
Starší reakce
0 18.07.2010 20:10 pioter16 – Re: Yirka
Díky za radu, ony už budou vylíhle, protože sem jednu odchytil asi se nějak dostala ven. Ale pořád má u sebe ten žloutek, tak si myslím, že tam budou i ty ostatní, že až to stráví tak pak se rozplavou.
Jedna věc je kdy se vykulí z jiker a další kdy spotřebují žloutkový váček. Obě tyto doby, a ještě nějaký den navíc jsou pod dohledem samečka a dohromady to klidně může trvat i 14 a více dní. Pokud je to možné, zkus si dovnitř posvítit baterkou a určitě uvidí kmitající ocásky a zcela jistě rozpoznáš jestli jsou již rybky připraveny k rozplavání.
0 18.07.2010 18:48 pajik Líhnou se mi do 5dnů(přesněji ten pátý den)
0 18.07.2010 14:21 pioter16 A když se přiblížím k otvoru tak samec ho ucpe ploutví, takže si myslím, že tam něco bude
0 18.07.2010 14:14 pioter16 Ale jak sem vyndal tu jednu zachráněnou tak ona má na sobě pořád ten váček, ale je už větší, takže si myslím, že tam ještě v té lodi budou
Mě ještě ne, a myslím, že by sežral případně pouze již rozpadlé zbytky.

mne je to jasne...
len ma zaujima ci sa niekomu uz stalo ze ancik pozral ikry???
Omyl,ne sežrat ale nemusely být oplodněny a mohly se rozpadnout.
ancik ikry nezozere - oni sa dobre o nich staraju...-ale to je moja skusenost...
zozral uz niekomu ancik ikry???
Ancíci se kulí cca za 5dní a dalších cca 5dní než vylezou.Buď to tě jikry sežral nebo budou mladý před opuštěním ukrytu.
Bojím se, že se ti už nevilíhnou. 10 dní, to je moc. Zkus se podívat do lodi, třeba tam jsou malí ancíci. Než se přebarví, moc často ven nechodí...
0 18.07.2010 10:38 pioter16 – 10 den - jikry ancistruse
Chci se zeptat už to je 10 den co samec ancistrusa hlídá malé a je zalezlý v lodi, za jak dlouho by měli už se rozplavat? Pár dní zpátky se dostali dvě jikry ven jedna umřela a jednu sem dal mimo do porodničky, tak uvidím co dál.
Starší reakce
0 01.07.2010 21:14 Ivulik1 – Re: TomasOxx
Tak to propadle bricho znaci jedine

Jsou schopne se vytrit cca kazdy mesic. Jak se tu uz napsalo, hodne zalezi na krmeni. Kdo chce odchovy, musi prikrmovat. Nejsou nijak narocni, zerou vsechno. Jiker byva 50-100, mozna i vic. Zase zalezi na veku, nebo kdyz to reknu jinak, s kazdym vyterem pocet jiker narusta. Kolik jich zbyde, zalezi hlavne na tom, jestli je nekdo sezere, nebo ne. Tak chovu zdar

0 01.07.2010 21:13 Tereza kortezhugo napsal: ...pri tej "velkosti" cca 20ks...
klidně 50. ale většina nejspíš nepřežije.
0 01.07.2010 21:05 radim – Re: provokater
jj pestrá strava dělá divy(hlavně teda živá amražená)

0 01.07.2010 19:09 kreten – Re: kortezhugo
Při tej velikosti klidně i sto, to záleží na krmení...
...pri tej "velkosti" cca 20ks...
0 01.07.2010 12:15 Alabastr – Re: Uli
Samec je cca 10cm, samice o něco menší, odhadem 6-7cm. Akva je dosti malé, asi 60 l.
0 01.07.2010 12:13 Alabastr – Re: matlala
Jasný, vim že nejsou živorodý, jen jsem nepřišel na to pravé slovo. Díky

Jasně, ale nevěděl jsem jak jsou dospělci velcí a ani jak je velké akarium, tak jsem dal jen takový příklad

Ale naprosto souhlasím že jich může být vícero
Uli napsal: klidně jich může být i 30
A ještě víc

.
může být jeden, ale klidně jich může být i 30
0 01.07.2010 11:39 Alabastr – Kolik potomků mívá krunýřovec ?
Našel jsem v akvárku malinkatého krunýřovce,ale vzhledem k tomu že tam mám spoustu skrýší, může jich být víc, kolik tak mívá Krunýřovec sp. (obyčejný) potomků v jednom "vrhu"? Díky.
Starší reakce
Starší reakce
0 28.05.2010 18:22 radim – Re: voko
převařením vody lze odstarnit jen Ca(HCO3)2 hydrogenuhličitan vápenatý,který způsobuje přechodnou tvrdost... ještě si z té školy snad něco pamatuju

No snad to nebude mít fatální následky.

Přeji ti, ať si jich mnoho odchováš.

Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [61] ...... 82 83
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116539x