Ancistrus - rozmnožování, odchov
0 18.07.2010 14:14 pioter16 Ale jak sem vyndal tu jednu zachráněnou tak ona má na sobě pořád ten váček, ale je už větší, takže si myslím, že tam ještě v té lodi budou
Mě ještě ne, a myslím, že by sežral případně pouze již rozpadlé zbytky.
mne je to jasne...
len ma zaujima ci sa niekomu uz stalo ze ancik pozral ikry???
Omyl,ne sežrat ale nemusely být oplodněny a mohly se rozpadnout.
ancik ikry nezozere - oni sa dobre o nich staraju...-ale to je moja skusenost...
zozral uz niekomu ancik ikry???
Ancíci se kulí cca za 5dní a dalších cca 5dní než vylezou.Buď to tě jikry sežral nebo budou mladý před opuštěním ukrytu.
Bojím se, že se ti už nevilíhnou. 10 dní, to je moc. Zkus se podívat do lodi, třeba tam jsou malí ancíci. Než se přebarví, moc často ven nechodí...
0 18.07.2010 10:38 pioter16 – 10 den - jikry ancistruse
Chci se zeptat už to je 10 den co samec ancistrusa hlídá malé a je zalezlý v lodi, za jak dlouho by měli už se rozplavat? Pár dní zpátky se dostali dvě jikry ven jedna umřela a jednu sem dal mimo do porodničky, tak uvidím co dál.
Starší reakce
0 01.07.2010 21:14 Ivulik1 – Re: TomasOxx
Tak to propadle bricho znaci jedine
Jsou schopne se vytrit cca kazdy mesic. Jak se tu uz napsalo, hodne zalezi na krmeni. Kdo chce odchovy, musi prikrmovat. Nejsou nijak narocni, zerou vsechno. Jiker byva 50-100, mozna i vic. Zase zalezi na veku, nebo kdyz to reknu jinak, s kazdym vyterem pocet jiker narusta. Kolik jich zbyde, zalezi hlavne na tom, jestli je nekdo sezere, nebo ne. Tak chovu zdar
0 01.07.2010 21:13 Tereza kortezhugo napsal: ...pri tej "velkosti" cca 20ks...
klidně 50. ale většina nejspíš nepřežije.
0 01.07.2010 21:05 radim – Re: provokater
jj pestrá strava dělá divy(hlavně teda živá amražená)
0 01.07.2010 19:09 kreten – Re: kortezhugo
Při tej velikosti klidně i sto, to záleží na krmení...
...pri tej "velkosti" cca 20ks...
0 01.07.2010 12:15 Alabastr – Re: Uli
Samec je cca 10cm, samice o něco menší, odhadem 6-7cm. Akva je dosti malé, asi 60 l.
0 01.07.2010 12:13 Alabastr – Re: matlala
Jasný, vim že nejsou živorodý, jen jsem nepřišel na to pravé slovo. Díky
Jasně, ale nevěděl jsem jak jsou dospělci velcí a ani jak je velké akarium, tak jsem dal jen takový příklad
Ale naprosto souhlasím že jich může být vícero
Uli napsal: klidně jich může být i 30
A ještě víc
.
může být jeden, ale klidně jich může být i 30
0 01.07.2010 11:39 Alabastr – Kolik potomků mívá krunýřovec ?
Našel jsem v akvárku malinkatého krunýřovce,ale vzhledem k tomu že tam mám spoustu skrýší, může jich být víc, kolik tak mívá Krunýřovec sp. (obyčejný) potomků v jednom "vrhu"? Díky.
Starší reakce
Starší reakce
0 28.05.2010 18:22 radim – Re: voko
převařením vody lze odstarnit jen Ca(HCO3)2 hydrogenuhličitan vápenatý,který způsobuje přechodnou tvrdost... ještě si z té školy snad něco pamatuju
No snad to nebude mít fatální následky.
Přeji ti, ať si jich mnoho odchováš.
Starší reakce
0 23.05.2010 14:17 voko [9] - Živorodky 0 21.05.2010 21:09 Kent [3] - Raci, krabi, krevetky v tom 20 litrovom to neni
ale v druhom .. neni tu pretoze sa doraba a mam tam rajovcou guramy mecune dania pancierniki a este 5 dalsich prisavnikou .. a je to take male miestecko .. no a ak by som tie male cucky dal do toho 20 litorveho a neskor vranil nas5
ak to teda preziju ..
prisavniki sa mi + prat vytreli
Klidně je nech v akvárku.Ale záleží jaké další ryby tam máš?Tak jsem to zkouknul.Máš tam jak píšeš poze kupky.Tak se jim nic nestane.Odrostou i v akvárku.
prerabam akva a v poslednom case sa mi vo velkom aqva schovaval samec .. jemne okdrijem ukryt a co tam nevidim? cca 30 ikier na sebe .. prikril som ukryt naspet .. prisavik tam bohuzial este stale nevplaval .. preziju? a ak ano tak kde ich chovat ??
Starší reakce
...ako chces...
ja mam presne to iste...teda tetry a prisavnikov...
oni su pomerne velke ked ich uz samec "pusti" cca 1cm...
a mam cca80 kusov od 1cm do 5cm a priebezne ich predavam...alebo vymienam v akvaristike za krmivo...
teda nechaj ich tak...aspon budes vediet ci sa do nich pustia alebo nie...ja som problem nezaznamenal skvor naopak...teda ak ich je vela co s nimi?
0 16.05.2010 15:55 Monika – Co s jikrami
Ahoj, v mém akvárku mám tetry a 2 krunýřovce. Ty teď nakladli jikry. Nějak nevím co s nimi. Bojím se, aby je tetry nesežraly. Poraďte mi. Mám dát jikry do samostatného akvárka nebo nechat vše na samečkovi, ať se postará? Díky
Moc pěkné. Taky jsem před 2 týdny měl plnou jeskyni jiker.
Poodkryté tajemství
Starší reakce
Já je vyplachuju z kořenu až po vylíhnutí...do menšího..
Sameček by to měl uhlídat,ale v akva je dost rybek kterým potěr chutná,asi bych to přelovila,celý domeček i s taǩou.
0 07.05.2010 10:34 Dodin – preloveni jiker
ahoj,prosim vas mohl by mi nekdo poradit?vcdra se mi vytreli ancistrusy ve spolecnem akvarku,ale mlade bych chtel odchovavat v jinem mensim,mam jikry prelovit hned i ze samcem nebo mam pockat az se vylihnou? diky
Určitě jich dost ubude - to neuhlídáš
Přidat reakci
1 ...... [61] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116172x