Ancistrus - rozmnožování, odchov
Zlatí jsou trochu "specifičtí"...povětšinou se třou opravdu když chtějí...chce to dobrou, pestrou stravu a pravidelnou výměnu vody.Ovšem stimul je především voda studená, to je jako v obodobí dešťů....klidně kolem 18 stupňů...
Zdravím, existuje něco co by mi stimulovalo chovný pár zlatých ancíků ke tření? Před rokem se třeli každé dva týdny a neměl jsem to ani kam dávat a teď vůbec nic. U jiných ryb se to řeší výměnou vody a zvýšením teploty, ale to u ancíků bude platit spíš jen ta výměna čerstvé vody.
Starší reakce
snažím se novodur trubka i kokos .
Předpokládám že už to trvá nějaký týden, jinak by nemělo cenu to řešit. Pokud ano, tak určitě nebude problémem voda, ale spíš změna prostředí. Proto, aby sameček "přemluvil" samičku k nakladení jiker potřebuje dobrou a vhodnou skrýš, kde je bezpečně dokáže uchránit. Jinak se na něj samička vykašle.
spíš si jen musí zvyknout na nové prostředí. Jak je to dlouho?
0 09.07.2011 08:25 bemi – dotaz
zdravím chtěl bych se zeptat,dostal jsem páreček Ancistrusů kteří spolu vyváděli mladé. na cestě domů nám praskla sklenice a musel jsem napustit vodu s vodovodu . od té doby se přestali vyvádět mladé. je možné jim to ublížilo ?
mě se ještě netřeli, ale co jsem tu pochytila, tak nestarajícího otce bych tam vůbec nedávala
kdyžtak se poohlídni po síťové porodničce. není drahá a nadělala mi spoustu služeb i co se jiker týká.
ne ne bylo by to v ložnici, je to docela světlá místnost. ok děkuji moc za informaci ;) a ještě dotaz mam k těm vajíčkům dát i samce nebo tam můžou být sami, myslím že asi to nemá moc smysl ho tam dávat kdy se o ně stejně nestará ne?
světlo nepotřebují, pokud není přímo ve tmě

a nedalo by se nad ně dát sítka velikosti zavarovaci sklenice, ta sít by nebyla volná, byla by napnutá, menší akvárium mám. asi 3Ol ale nemám na něj světlo....
Starší reakce
Myslím, že to je přesně naopak. Víš co všechno žije v porostech řas, pod kameny? Podívej se do nějakého potoku co všechno tam objevíš.
0 26.06.2011 17:23 JagerMaister ahojte mám v akváriu pár ancitrusa gold samicu a obyč. samca mno už 2x sa vytreli a samec mladé nedochoval vytreli sa do dutiny v koreni samec dutinu stráži veľmi ostro ale mladé ešte nedochoval, dokonca aj teraz ju stráži hoci som do dutiny dal hadičku a žiadne mladé som neodsál ... mohol ich požrať on ?
Starší reakce
v přírodě toho masa asi moc nenajdou, tak bych jim to zelený úplně neupírala

Ale aď si klidně pošmáknou

Jsem velmi rád, že toto konststování zde zaznělo.

Mám s nima naprosto stejnou zkušenost, když si můžou vybrat, tak upřednostňují masitou potravu.

Přesněji, oni to vegetariáni nejsou prakticky vůbec. Jen z hladu jdou po zeleném, vždy dají přednost patentkám, mrtvé rybě...
To filé je výborný řešení. Proč si z nich zbytečně nedělat vegetariány, kteří potom mají o to větší potřebu se pouštět do rostlin. Jou to všežravci a masem v podobě toho filé, nebo třeba patentek rozhodně nepohrdnou. To, že to jsou jenom konzumenti rostlinný potravy je chybný mýtus, určitě to chce pestrost a na tu masitou složku nezapomínat.

Můžu dát ancíkum jahodu? Dík

Starší reakce
No postou bych je neposilal. A je to dalka to je fakt. Jinak samice jsou asi 3 a samci 2.
ahoj ja bych potreboval jednoho samce ale zlin a vary to je od sebe dost daleko

ancici postou asi poslat nejdou co?
Samice mám asi 2 jednu dospelou ta ma cca 7 cm ta druha ma 5.5 cm. Jinak jeden je mensi to jeste nevim co bude a 2 dospele samce. Dam vsechny zadarmo.
No do určitý velikosti se daj odsát hadicí...větší už se udržej přisátý...
0 06.06.2011 21:55 pasman No já s tím tak nějak počítám,něco už jsem o tom přečet a nemyslím,že to bude jednoduchý.Naštěstí mám 370ku založenou asi 3 měsíca a zatím nic moc ryby(tedy přesněji velmi málo,10 neonek,páreček čichavců modrých,jednu parmičku SAE a k tomu již zmíněných asi 25 malých ancíků)takže mě nějak moc netrápí jestli tam budou o něco dýl,než se mi podaří je nějak pochytat.
Nechci Ti brát iluze ale máš asi zaděláno na pořádnou zábavu....těžko se chytaj........
0 06.06.2011 19:49 sabreman – Podařilo se
Mám ancistrusy ve společenském akva už asi 3 roky a vytřeli se mi až teď. Po 250l akvárku mi jich lítá asi 30, v práci, kam jsem si jen pro radost do 20l nádržky umístil dva mladé, menší kousky, se jich asi před 14 dny objevilo možná 20. Žádné úpravy vody ani krmení jsem neprováděl, prostě si samičky daly říct a daly samečkům.

0 06.06.2011 19:39 pasman Díky za radu,vyzkouším to,snad to vyjde.Odlovit je mě napadlo,ale problém je v tom,že se jim na vytření zalíbily lávové kameny naskládané na sebe a to bohužel jde vyndat dost těžko aniž bych nějak poškodil potěr.
Nejlepším řešením (na které je už teď pozdě) je je těsně před rozplaváním odlovit třeba i s jekyňkou či kokosákem.
Pokud jsou již ancistrusci rozptýleni po nádrži, je to o trpělivosti. Já to dělám tak, že do síťky dám návnadu v podobě potravy a až je přisát větší počet, odlovím. Vioz foto v prezentaci:
rybicky.net/fotogalerie.php…
0 06.06.2011 00:13 pasman Zdravím....chci se jen zeptat jak nejšetrněji odchytit malý ancíky,vlastně jak je vůbec odchytit.Mám spoustu mladých ve společenským dost zarostlým akvárku,tak bych si nerad vytrhal všechny rostliny.Mám asi 12 mladých z prvního vytření(nebo jak se to říká)a teď jsem napočítal dalších asi 13,který se asi před týdnem vykulily.A to možná ještě není všechno,neboť samec je pořád zalezlej,tak asi ještě nějaký přibudou.Snad se nebudou množit pořád tímhle šíleným tempem,kdy ještě jedni pořádně nevyrostou a už je tu další várka.Nebo ano?
Starší reakce
Starší reakce
Jééééééééééééééééééj hned mě neberte za slovo

Ancík je živorodý?
že je březí..... co je to za druh?

Je to hlavně o vhodném místě pro vytření.
Aha to jsem nevedel

. No a to nevadi kdyz samice ty vajicka nosi v sobe? Jinak samec se snazi ale asi malo

To přece nezáleží jen na samici. Především ji musí sameček "přesvědčit" že na tomá.
Tak včera jsem toho ancíka už nenašel. tak nevím kam se mohl vytratit. Jinak kytky mám, tak uvidím. Víc mě teď trápí zelená řasa. Nikdy jsem ji neměl. Nemůže to být tím, wxže samec hlídá? Sluníčko mi tam nesvítí
Pokud je to akvárium s kytkami, tak určitě nějaký přežije. Běžně zůstává u mne pár mladých, pokud zapomenu sebrat trubku, i u velkých cichlid.
Máš pravdu, mečovky si na nich pochutnaj. A pozor, mě útočily mečovky i na ancíky v síťce a dokázali je pěkně pochroumat

, takže bych radila dvojitou stěnu. Ale třeba budeš mít větší štěstí.
špatně jsem to napsal, jedná se o takový ten košík, co se zavěsí za hranu akvária. Je to kvádr a stěny jsou ze síťoviny

Rád bych si jednoho ancíka nechal, tak jsem ho dal stranou. Zbytek nevím, zda dokáže přežít s mečovkama a tetrama. Možná že se pořád budou držet u země a nebo pod filtrem. Stejně nevím, čí je to práce. Samec je velký albín a pak tam mám dva menší. Puntikatýho, cca 5 cm velkého a pak ancíka asi 7cm velkého, je to takový ten šedohnědý. Normální druh. Jinak vajíček bylo jen 8
0 11.05.2011 11:41
Martex42 [20] - Tetry Losky napsal: Losky napsal: Ahoj, taky jsem si všiml, že samec je pár dní zahrabanej pod filtrem a z boku skla je asi 10 vajíček. Co mě ale děsí je, že se po celém akvárku začíná objevovat zelená řasa. Dokud lítal po akvárku, tak nikde nebyla žádná, teď jak táboří pod filtrem začínají skla komplet lehce zeleně chlupatět. Je to možná tím, že teď nevylézá ven a nečístí skla? Je velký asi 12cm a albínek. Pak tam mám ještě dva další, tak 8cm a 5cm. Díky
Ještě bych se chtěl zeptat, ancíci se vykulili a chci si jich dát pár stranou do síťky a nechat je ve společném akvárku, protože ve společném s mečovkama asi nepřežijou:( Vadí to, když jich dám pár zvlášť bez samce?
Samec už tam ted nemá žádnou funkci jak se vykulili, ale nedokážu říct jestli s tou síťkou to je dobrej nápad, aby se v tom nezamotali.
Přidat reakci
1 ...... [53] ...... 82 83
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116539x