Ancistrus - rozmnožování, odchov
savan napsal: najlepšie výsledky mám s keramickou trubkou
Já teda se špulkama od pytlíků na pečivo z marketu
Ale pro mé ancistrusy (asi ne jen pro mé, ale obecně) je u třecího prostoru důležitý další únikový otvor. Takže dvě díry do trubky...
jo byli by sme rádi když by sme zahejbali vodou a hned se ty ryby na povel rozmnožili
ale spousta faktorů může hrát roli. a jeden faktor je čas.. mě se taky nemnožili rok a jakse skamarádili tak se množej pořád.. a teď opět přestali hodili 4 vrhy a mám po srandě a to sem nijak neměnil vodu nekolísal s teplotou nic. Prostě jen tak se množili... za to pestřenci se začli množil a momentálně opět je v kokosu co tam mám a vypadá to že ho hlídá takže budou další mladý a to sem měl před tejdnem další mladý a měsíc předtím znova a předtím znova
Po čase ,po čase a zase po čase.
jak poznám, že ho nemám stabilní ?
Nijak ich do toho nenutím,oni to delají úplne sami-pravdepodobne aj dobrovolne a rádi
Ale teraz vážne,pokial sa mi nepodarilo aby bolo akvárko stabilné,tak sa nič nechcelo množiť.trvalo mi viac ako rok než sa mi začali ryby pravidelne množiť.
a tobě se množí sami nebo je nějak přinutíš? třeba změnou tý teploty?
pozri mi fotky v prezentácii
co to je ?? nějaká fotka ?
najlepšie výsledky mám s keramickou trubkou
právě .. dal jsem jim tak kokos do něho jít nechtějí tak zkusím ještě tu rouru ale moc tomu nevěřím ..
Ano je čas čas a zase jenom čas
Jak donutím samici aby nakladla jikry ? měnil jsem tu vodu jak jste mi radili ale nic!! není nějaký jiný způsob ?
Starší reakce
Prostě zacvičit jim s teplotou a oni jim ty geny ťuknou a zvpomenou na to období dešťů z domoviny.
jo jo tim se nabudí pěkně
chladnější vodou tak o 2-3 stupně při výměně
Áno... příště napíšu nějaké širší rozmezí teplot
, protože jak již skoro všichni vědí, ancistrusi jsou schopní se třít téměř v jakékoli vodě a to jak měkké tak tvrdé. Pokud jsem ryby chtěl přinutit ke tření, tak kromě pestřejšího jídelníčku byl postup takový, že jsem při č. výměně vody dopuštěl vodu studenou a tu nechal postupně vyhřát na těch 27°C. Třeli se jak oživot. Proto jsem uvedl těch 27°C
Zvyšovat teplotu na 27° pro vytření ancistrusů je rozhodně zbytné. Třou se při normálních teplotách kolem 24°C.
DrChila napsal: já neřikám že jsou to vegetariáni....
...no nejspíš to sou vegetariáni....O příspěvek níž, který jsem opalcoval...
Myslím, že už několikrát jsem psal, jak jsem vždycky překvapený, jestli dokážete vymyslet ještě větší kravinu, než byl váš předchozí výplod odkudsi z lůna vaší tělesné schránky. A vy ano...Kdyby ty vaše blbiny byly alespoň k obveselení...Fakt byste měl zatím spíš víc číst než psát...
Nevím jaký jste praktik, ale to MUDr.Cvach také nebyl velkým ortopedem (že se furt k Nemocnici musím vracet
), avšak načtené to měl tak, že nakonec smáznul i svého primáře...
když už teda kokos, tak satčí jen napůl seřízlý a postavený tak, aby tam pod to mohl samec vlézt(stačí škvíra jen aby prolezl)
nic hrabat nemusíš samec si to srovná podle sebe
teplota cca 27°C
že nakladla samice jikry jde poznat na první pohled, protože má po vytřítí několik dnů doslova propadlé břicho
samce tam klidně nechej do rozplavání potěru
mám je dlouho už asi 6 měsíců a hele jak řežeš ten kokos na půl? a pak uděláš v písku prohlubeň nebo tak něco ?
a stálou teplotu kolik tak asi 25C díky a ještě bych chtěl vědět jak poznám, že samička nakladla jikry ?
množí se v obouch variantách jak o samotě pokud máš pár... nebo ve společným(akorád pak až budeš mít jikry musíš je přendat malý utečou z kokosu a jsou hodně jednoduchou kořistí) nakladou napříklat jikry do kokosu do nějaký dutiny pak si o ně pečuje sameček. kterýho tam musíme ponechat jinak jikry splesnivý. Když se vykulej tak vyndavám ancistruse, rybám malým se ze začátku nemusí nic dávat mají žloutkoví váček. až ho snědí tak jim tam vždy hodim kus lupenu a pak trošku práškovýho krmiva udržovat vodu čistou stále o stejný teplotě jak se narodili a mladý jsou na světě... akorád jim chvíli trvá než si najdou ten správný pár, hned pokud si je koupíš a chceš je množit tak to se mi nepodařilo vždy museli bejt nějakou dobu spolu
Zdravím chci se zeptat když chci rozmnožit krunýřovce obyčejného jestli se mi rozmnoží ve spol. akvárium nebo musím dát zvlášť kameny atd..? :O díky
já neřikám že jsou to vegetariáni jenom to že ty moji na ten malej potěr nejde že běžně kolem nich proplouvají a i rodiče je nechaj k nim přiblížit ale já když tam strčim ruku tak mě hnedka ženou. A to že maj rádi okurku nítěnky a artemii mrtvolky na dně tak to víme
Ale hodit tam nějakej kus masa jsem opravdu nezkoušel jestli by na to šli
Mimo akvárií DrChila se prostě ancistrusi chovají jinak! Nejsou to vegetariáni, žerou maso a malý potěr ležící v noci na dně je úplně běžnou potravou...
no nejspíš to sou vegetariáni no
je fakt že řasy je dost. do toho každej druhej den jim tam hodim tabletu a nějakou tu okurku 2x do tejdne. tak asi nemaj potřebu požírat něco dalšího
Tak to máš štěstí na vegetariány.Mám smíšený potěr a větší pravidelně konzumujou ty menší.
No tak to u mě asi neplatí protože já mám už po 3tí potěr v akvariu a dost drobnej a všichni žijou 3x 60 ryb tam bylo
A jinak moji žerou vedne i v noci.
Chci poděkovat všem za rady......zatím všichni cucíni přežili,mají se čile k světu a rostou jako z vody
Kdybys viděl jak se mi ancík cpal patentkou. Masité žere s chutí a v noci by potěr klidně najít mohl a dát si ho.
K poteru by som väčšie ancíky určite nedával
DrChila napsal: v životě sem neviděl aby ancík snědl nějaký potěr... maximálně omylem když se na něm přisaje
No co je tohle za sdělení, to zase žasnu
Tak vy jste to neviděl, a maximálně když se na něm přisaje...
Tento inteligentní pisatelský skvost nemá mnoho logického v sobě...Tak to trochu uvedu na pravou míru...Bodejť byste to v životě viděl, když nejvíc ancistrus žije v noci...to normální lidi spí - a některé rybky na dně akvária také...i potěry...A věřtě tomu, ten ancistrus to vůbec nedělá omylem...
no jsou agresivnější ryby
jako myšleno jiný že jsou agresivnější
Tak to jsem rád ;) a potom malý můžou tam s nimi být taky že ;)
v životě sem neviděl aby ancík snědl nějaký potěr... maximálně omylem když se na něm přisaje
Starší reakce
Cyklop, jemný, určitě si z něj něco vyberou, ale zase ne jen ten. Pokud jsou hubené, mají propadlá bříška, pak je to již hodně špatné, z toho se těžko dostávají. Potřebují mít dostatečný přísun potravy a hlavně ten potěr, plná bříška.
petra79 napsala: No já na nich žádné zvláštní chování nepozoruji. Prostě jen najdu občas nějakou mrtvolku. Ty oranžovi ...mrtvolky byly bílé,ale to je asi normál...na hnědých nejsou žádné ranky,fleky atd....no jen mi přijdou takové hubené,jakoby vysušené,ale to je asi spíš jen můj pocit. Jinak chování normál, no možná malinko lezou ven,ale rozhodně ne pořád a všichni. Nešlo by třeba přidat nějaké vitamíny,nebo něco preventivně....třeba preventin Každopádně zkusím to 40 litrové akva a krmit spíš tablety,buchanky a nechemickou zeleninu,až bude domácí-vůbec nehnojime a nestříká mel,.... A mužů kyklopy? No a uvidíme. Moc děkuji za pomoc
No chemii určitě ne. To bylo to, co jsem chtěl číst...bez poškození padající...koukněte na heslo brousilka...možná vám to pomůže...ancistrusi na ni trpí velmi často...mimochodem, souvisí to i s tím, jak Václav psal - hrabáním do dna...ale úplně v jiném slova smyslu...když s ním nehnete, tak nemá ta mrcha tendence "doplňovat stav" a ancistrusům je lépe...
No já na nich žádné zvláštní chování nepozoruji. Prostě jen najdu občas nějakou mrtvolku. Ty oranžovi ...mrtvolky byly bílé,ale to je asi normál...na hnědých nejsou žádné ranky,fleky atd....no jen mi přijdou takové hubené,jakoby vysušené,ale to je asi spíš jen můj pocit. Jinak chování normál, no možná malinko lezou ven,ale rozhodně ne pořád a všichni. Nešlo by třeba přidat nějaké vitamíny,nebo něco preventivně....třeba preventin
Každopádně zkusím to 40 litrové akva a krmit spíš tablety,buchanky a nechemickou zeleninu,až bude domácí-vůbec nehnojime a nestříká mel,.... A mužů kyklopy? No a uvidíme. Moc děkuji za pomoc
Není zač.
Hodně štěstí s odchovem.
Super
Díky moc!
Kulí se v závislosti na teplotě, je to okolo těch 5 dnů. Z úkrytu je vypustí až se rozplavou. Potom ho můžeš dát pryč. Potěr tráví 4 dny žloutkový váček, potom je začni krmit.
Tak se mi povedlo tam dát celou trubku i se samečkem.. zatím neplaší, tak pokud to vydrží, tak je ovzdušnění zajištěno... z jiker by se měli rybky vykulit tak do 5 dní? A ty by pak sameček měl přestat hlídat. Mám pravdu?
Vzduchování tam dát můžeš.
To by asi šlo, jen si nejsem jistý, jestli proud projde dostatečně přes tu tkaninu. Ta látka je hodně hustá.. Předpokládám, že jikry by se měli v proudu trochu pohybovat?? Co do té porodničky dát vzduch. kámen a upravit intezitu vzduchu aby to nebylo moc?
Umístit nad vzduchování, nebo k vývodu filtru, aby tam proudila voda.
JJ.. tak to jsem přesně komentoval před chvilkou. Tuhle porodničku mám. Ale jak v ní jikry vhodně provzdušňovat?
A co zkusit klasickou porodničku (takovou tu uzavřenou, bez děr pro vyplavání). Tu bych nechal ve společné nádrži - tedy voda by byla pořád stejná. Samečka bych tam nedával, jen vypustil jikry... ale jak to vzduchovat, aby se vzduch dostal ke všem jikrám, tak jak má?
To jsi měl spíše odlovit páreček před třením a odchovat je v samostatné nádrži. Přelovováním si můžeš zadělat na problémy s velkou úmrtností, jelikož mladíčci jsou hákliví na přelovování. Pokud je nehodláš prodávat ve velkém, tak to nech na přírodě a příště se pokus o cílený odchov v samostatném akvárku.
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116172x