Ancistrus - rozmnožování, odchov
Bramboru a file dáváte syrové nebo vařené?
No já to nechám plavat a oni se nacpou a eště se pobavěj honěním..a brambora stejně neplave..že si ji odtáhnou je věc jiná...
zdravím čím bych mohl nějak tu bramboru nebo tak připevnit ke dnu,zkoušl jsem to páratkem ale vždy to vyplulo na hladinu
díky předem za radu
0 05.04.2010 16:43 sustík – ?
Dají se zkřížit normální hnědý ancík se zlatym?
Ono to asi bude tym "zivym" krmenim, darmo priroda je priroda... U mna sa napriklad zacnu triet razborky hned na druhy den po tom, co zakrmim patentkami. A nie som sam, kto si to vsimol
Aj prisavnici sa mi stale tru, za mesiac tak 2-3krat (mam 2 ci 3 samicky), tym staci ked im dam raz za cas trochu spenatu s hlavkovym salatom. Hmmm, ked tak na to pozeram, tak asi preto sa mi mnozia ako divi
Zacnem ich asi znova krmit len "umelym"...
Takže otázka zní..povedli se vám ancíci bez dřeva? Dáváli jste brambor? Opakovalo se tření?
No frk sem tam plátek..takže po tejdnu se ozvu..a zkusím to i jinde až bude místo bez dřeva z bramborem...
Kdepa dřevo tam bylo taky spoustu let stejnej kořínek. Anubias zbyl z nákupu kytek do nového akva. Asi to bylo tou bramborou. Do dnešních dní žrali jen padlé vločky a tablety se spirulinou (nebo jak se to píše). Každopádně na to čekám celý život a oni se rozhoupu, zrovna když je potřebuju přestěhovat a udělat domov pro krevetky.
Asi sem možná napsal pitomost..všude se píše dřevo= balastní látky= rozmnožování...mě jdou velmi..mám hodně dřeva? Mám= funguje to. Ale jinak..mám elka 270ky..zatím jen 2..daří se jim i když strašení s náročností jsem zažil.. Někdo si elka otrávil zeleninou z obchoďáku.= dávám jen svou..= v zimě dávám jen mrkev a brambory..koncem zimy jen erteple protože mrkev vyschne... V zimě hlavně koncem stále obsazený dutiny...dávám první salát..všichni samci venku...na posouzení nechám Vám nejsem ani bůh ani Lenin..
ale něco na tom jablku ehm bramboru je...
Anubias byl na dřevu a to tam dřív nebylo ..hádám správně
Možná Vám to jako zázrak připadat nebude, ale dnes se mi stala krásně, ironicky podivná věc. Začnu od začátku.
Již od dětství a prvních akvárié doma, tedy něco přez 20 let, mám pokaždé v akváriu nějakého toho Ancistruse. Posledních 5, ze kterých mi zbyli 4 jsem dostal přibližně před 8 lety od kamaráda, kterému se rozmnožili v 20 l akváriu a nevěděl co s nima (vlastně jsem je zachránil, žili v otřesných podmínkách, bez filtrace a vůbec čehokoli). Do té doby jsem si nemyslel, že je možné Ancistruse v domácích podmínkách rozmnožit, trochu jsem si myslel, že si ze mě dělal srandu. Internet nebyl a tak jsem nevěděl, že se to někomu daří až moc. Doufal jsem že se i mě povede je rozmnožit, ale po 8 letech ani Ň. Dnes jsem se chystal je a zbylé ryby ze staré nádrže přelovit do nové a starou upravit pro krevetky, které přijdou v úterý. Vše jsem si připravil, vyhrnul rukávy a vyndal první lávový kamen ze dna. Pod ním ležel největší sameček Lojza a ze spoda na kameni bylo asi 30 jiker. Opatrně jsem vrátil kamen nad něj a teď budu čekat co se z toho vyklube. Doufám, že když jsem mu kamenem pohnul neztratí o jikry zájem. Nedokážu si vysvětlit čím to je, Proč 20 let nikdy nic a poslední den před stěhováním najednou sou tam. Poslední změny v akváriu byly ty že přibyl jeden anubias, ale hlavně jsem jim prvně v životě dal plátek brambory, které si týden nevšímali a po dalším necelém týdnu dnes byla snězená. Takže asi nová kytka a kus žvance na ně zabral
Stalo se i Vám něco zvlášního?
Někdy je vidět pod kořenem ploutev jak se hýbe takže mrtvý rozhodně není.
0 04.04.2010 18:12 MatroneK – Re: Yirka
Tak to sem smolař , mít ve 112L ze 6 ancíků 6 samic
6-7cm, při normálním chovu cca 9 měsíců.
0 04.04.2010 07:11 kreten – Re: Lucky005
Když chcípne, tak taky nevyleze
pokud samec uz opravdu nekolik dni nevystrcil hlavu ani pri krmeni, je hodne pravdepodobne ze tam hlida male, teda aspon u me to funguje na 100%. tak drzim palec
Vytřou, ale lepší poměr je 1 samec+2-3 samice.
Vytřou se mi ancistrusi když mám 2 samce a 1 samici? Jeden samec se několik dní schovává ve skulině v kořenu a nevylézá ani na jídlo. Možná tam už hlídá...
Starší reakce
0 26.03.2010 21:26 Cloudy a co s tou teplotou?!
prosimvás,vadí když je jinak starej samec a samice?a vadí když spolu nejsou odmala?
Starší reakce
Malapa napsal: Po vykulení se dalších 4-5 dní drží pohromadě... Pak vyplavou a pochcípaj.
Proč by měli "pochcípat"?
Mám momentálně ten samý "problém" (jiker plné hnízdo) a tak zjišťuji, co mně čeká až se mládež vykulí...
Jj a ještě nějaké informaci měří 8 cm a stál 120 ,-
uvidime jestli se vyjadri nejaky odbornik
No právě proto jsem to vyfotil i břicho taky mě to doost pletlo
rekl bych ze ano, trochu me ale matou ty tecky na brise, moji je tam tolik nemaji
0 16.03.2010 16:47 Naruto1992 ja myslim ze to je ancistrus sp
Prosím poraďte
Vyzera to tak, ze hej
A tday je ta druhá
Ahojte v neděli jsem si koupil ancistruse samičk a nevím zdali to je ancistrus sp. obyčejný tak tady jsou dvě fotky tak skuste prosím poznat děkuju
Také jsem přidával 2 ancistruse (sirotky) do nádrže kde už 2 kusy byly. Asi týden si ujasňovali teritoria a pak byl klid, stačí mít dostatek "úkrytů" v nádrži.
Pokud budeš na akvaristické burze v dubnu tak bych ti mohl klidně nějaké přivézt
Aha díky už spolu furt všude lozí
0 15.03.2010 20:52 solasido – Re: 720Martin720
Neboj ..to oni se jen vítaj
ne-e mají stejnou barvu ale bojím se že je to každý jiný druh potom pošlu foto
Co myslíte tím jiným druhem?
Barevné variace?
Odpověď zní, jako když se zeptáte, jestli se může spářit běloch s černochem?
Amůže se spářit i jiný druh?
Já mám teda samičku o dooost větší než sameček
Přidat reakci
1 ...... [63] ...... 82
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116172x