[1] 2 3 4 5 
Ahoj,mam taky problém z odchovem ancistrusů,ale ten můj zpočívá v tom,že v nádrži,kde mi teď samička nakladla jíkry(už po několikátý)
je asi jen 20stupňů.Teplotu nemůžu zvýšit,protože v akwa sou závojnatky.Myslíte,že bych mohla celej kořen i s jíkrama a samcem opatrně
přendat do jinýho akwa,kde je 28 stupňů?Nemůže se jíkrám nebo samci nic stát? V akwa kde teď sou se nikdy nemůžou vylíhnout,když je voda
tak studená..Ale nevim,jestli neni už pozdě,jíkry samička nakladla během noci,nebo rána..Díky za všechny rady..
Jestli se ti už vytřely v tak studené vodě,přendej jikry i samce do jiné nádrže a dej tam tu samou vodu co v ní byly.Nezapomeň zavést
alespoň vzduchování.Pomalu zvedej teplotu vody na 25 stupňů a čekej tak dva dny jestli se bude samec o jikry starat,bude to pro ně šok,ale
mohlo by to vyjít.Možná,že by se jikry vyvynuly i v tak chladné vodě,ale trvalo by to o pár dní déle.
rád bych taky odchoval krunýřovce ale nevím jak nato poraďte někdo pls. jak velké akva, atd. atd. atd dík
05.04.06 12:16:13
R -
Killer® – ancistrusy
nech je tam 20°C ancistrusum vubec nevadí,ale když ho mrskneš do o 8°C teplejší vody,tak by mohl zadřít i ten samec,vajca teda nevim.
Navic ryby se rozmnožujou,když maj na to podmínky,tak jim ty podmínky neměn,navic zavojnatky sou snad býložravý,tak je možná ani
nepožerou
Závojnatky ti sežerou všechno,jen musej mít podíl rostlinné stravy,aby nežraly rostliny.
Ahoj,nechci to zakřiknout,ale vypadá to,že se mi co nevidět vykulí potěr krunýřovců.nakonec sem je nechala u závojnatek,zvedla teplotu na 26
stupňů a vzduchuju.Dřív mi vajíčka po dvou dnech zmizely a teď už se držej 5 dní a samec je neustále hlídá.Už maj v akwa připravenej
zpařenej salát a domečky z kokosu,aby se měly kam schovat.Ale stejně se bojim,aby mi je ty závojnatky nesežrtaly..Co myslíte??Nechci je
přelovovat jinam,někdo tu psal,že sou do 4cm hrozně náchylný k nemocem..A co krmení??
Zatim sem místo kde je kořen s jíkrama oddělila od zbytku akwa sklem a jen co sem to udělala,vykulily se první mrňata

.Tady sem četla,že
až strávěj žloutkovej vak,má se jim dát spařenej salát(ten už tam maj) a čim je mam krmit pak?Jo a je pravda,že jim rodiče neublížej?A
jak rychle dorostou do velikosti,aby je nesežraly závojnatky?Jo a eště neco:kdy můžu začít pomalu snižovat teplotu??Díky,já vim,hodně
otázek
07.04.06 16:55:01
R -
Killer® – ancistrusy
než začnou bejt maskovaný,tak je brání samec,samice je neutralní k mláďatum.Jakmile je samec vypustí,tak už jsou volný oběma
rodičum.Jinak 26° je zbytečně moc ale zatim to nech,než je samec vypustí.Rostou podle toho jak žerou..za 2 měsíce klidně 4 cm naberou,ale
některý můžou bejt chudáčci a růst pomaleji
Díky za rady
Jo a čim je mam krmit,aby pořádně rosli?Něčim výživnym,třeba nitěnkama??Nebo jen rostlinnou potravou,tabletama atd.?
07.04.06 21:30:21
R -
Killer® – krmení
zezačátku je asi neuvidíš.Nakrm je až třeba hodinu po zhasnutí akvárka jim tam dej buˇ%d ten salát nebo tabletu pro ancistrusy. ancistrusy
totiž vnoci řáděj a ostatní ryby spí
je tu někdo? Potřebuji poradit. Rodí se mi krunýřovci.
24.01.08 10:07:29
Malapa® – Re:
No a co? Konkrétní dotaz, máš?
24.01.08 16:50:50
PaDa® – Re: pepik
Jestli jsi je odlovoval šetrně, tak by to vadit nemělo. Jen nerozumím tomu, proč jsi rovnou neodlovil jen parmičky?
24.01.08 17:20:31
PaDa® – Re: pepik
Tak to by mělo být úplně v pohodě, když jsi je bral i s domečkem, já to pochopil tak, že jsi lovil už rozplavané...
24.01.08 17:49:54
dox® nevíte někdo proč mě samec sežral jikry

když jsem ho s jikrama přelovil do vitíračky o stejné teplotě vody jako v akvárku.
Když ho přelovíš do jiného prostředí, může být ve stresu a jikry spapá. Stane se to i u jiných ryb.
24.01.08 18:30:31
dox® dik za odpověd ale mam ještě jeden dotaz muzu dat ancíkum plátek jabka??
24.01.08 18:32:55
PaDa® – Re: dox
já už to nedělám, hodně mi to kalilo vodu... zůstávám u klasiky: okurka, brambora, salát apod.
dneska jsem našla jikry v akvárku, zítra odjíždím na týden pryč, tak jsem chtěla jikry i samce přelovit do jinýho akvárka. samec se ale
lelk a utekl a nejde ho odlovit. Můžou jikry zůstat samotný v akvárku, nebo bez samce zahynou? dala jsem tam filtr, bude to stačit?
25.05.08 23:35:40
Vocko88® – Re: Martina
nejsem teda odborník, ale myslím, že samec je potřeba...k vyhazování špatných jiker a starání se...ale je to jen můj názor...
26.05.08 07:31:34
Malapa® – Re: Martina
Samec pomáhá potěru dostat se z jikerných obalů. Jde to i bez něj, ale vykulí se jen část potěru a hrozí, že od uhynulých zárodků se
voda zkazí.
Také se mi občas stane, že samec jikry opustí, když chci vyndat květináč s jikrama. Stačí vrátit ho zpět, chvíli počkat až se k nim
vrátí a pak vyndat květináč i se samcem. U mě v przentaci Akva je vyfoceno.
14.06.08 13:30:14
allysh® – jikry
potřebuji poradit..ancitrus mi nakladl jikry (snad po 2letech, co mám jeden pár,tak sem ráda)ale problém je v tom, že jikry nalepil do rohu
akva, na sklo.v akva mam spoustu druhu ryb, a dokonce i drápatečku malou, tudíž by bylo vhodný přesunout je jinam..ale jak? to je mam
odškrábnout, nebo až se vykulí..prostě nevim jak ted postupovat, pač když nic neudělam tak my je bud ryby sežerou, nebo je už nepochytám,
či mi je sní žabka..děkuji za rady.
14.06.08 14:05:54
Malapa® – Re: allysh

Docela bezvýchodná situace. Pokud jikry seřízneš a dáš bokem, vykulí se jen pár rybek, z obvodu hroznu, pokud je nechš v akva, tak buď je
někdo sežere ještě jako jikry, což není moc pravděpodobné, nebo hold pak budeš muset odsávat jednotlvé rybičky hadičkou až se
vykulí.
Primární chybou je, že ancistrusi nemají vhodnou třecí jeskyni, výtěr do rohu nádrže je jejich čisté zoufalství. Je s podivem, že se
vůbec vytřeli! Mě se nejvíc osvědčil květináč s otvorem viz mé foto.
[1] 2 3 4 5 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora