Ancistrus - rozmnožování, odchov
Je to možné. Ancík jako ancík

Je to nejen možné, ale v případě možnosti a dobrých podmínek i běžné.

0 08.05.2012 20:15 ladis zdravim je mozne aby se sparovali obyc samec a zlata samice nebo to neni mozne
Starší reakce
no asi to bude tím dnem máte pravdu asi se přízpůsobuje prostředí teď jsem ho vyšťourala vlezl si na kořen a zdá se mi že se to ztrácí.Netušila jsem že mění barvu vůči prostředí.Ty zježené trny to bude asi tím že jsem ho vyšťárala z úkrytu asi se mu to focení moc nelíbí díky
Může... i když ty zježené trny...no něco nemusí být zcela v pořádku...
A nemůže to být tim světlým dnem?
Mám ancitruse a chci se zeptat na jeho zbarvení mám dvě akvárka v keždém jednoho ancitruse jeden je ok připadá mi spokojený pěkně vybarvený a ve vedlejším akva mi příjde takový věčně schovaný a když jej na chvilku zahlédnu tak má po sobě takové bílé fleky ani jej nejde nafotit je pořád schovaný nemůže mu něco chybět?Našla jsem jen tohle téma o ancitrusech tak snad se sem aspoň trochu hodí
Starší reakce
Samozrejme, teplota nie je jediný rozhodujúci faktor ale takto bola položená otázka. Teplotný interval si každý môže vyhľadať aj v literatúre. Ja som pridal osobnú skúsenosť, že pri 26°C to funguje výborne.
Od 22 do 27 (takže teplota není nijak rozhodující) a rozmnožování ovlivňuje nejvíce dostatek potravy a čistá voda.
Ja ich (Ancistrus sp.) chovám pri 26°C a množia sa až príliš rýchlo.
Príma fotka

, naskýtá se však nerudovská otázka "kam s ním?" Stále ještě jich máme kolem 40 a to už šlo 32 z domu
rybicky.net/nadrze/13920 ahoj chtel bych to udelat tak aby se v tom meli dobre a aby to vypadalo dobre ja to potom nafotim a dam sem foto a reknes jestli ok nebo neco pomenit ju
taktéž gratuluju

! máš šikovný rybišky
Jó, kdo umí, ten umí

Je těch je. To gratuluji.

Jetě taky záleží na tom, jestli tu nádrž chceš mít jenom jako odchovničku, nebo jako chovnou pro dospěláky...
Sklo je lepsi na udrzbu, ale blbe se do nej sazej rostlinky

Sterk je prirozenejsim podkladem. Zalezi na tvem gustu a ucelu aq. Vodu bych napustil plnou.
a mam jim tam dat kaminky na dno ci nechat jen sklo co je lepsi
akva mam 90l a nevim jestli ho mam dat uplne plne a nebo jen pulku kytky mam a ty ukryty udelam dik moc za rady
Hodne ukrytu a skulinek. Hodne rostlin. Jeden samec a klidne vice samicek. Zalezi na clenitosti a velikosti AQ...
0 25.04.2012 21:18 ladis – radu
Cus lidi potreboval bych od vas poradit chtel bych zacit s timto chovem jak jim mam udelat akva a kolik muzu mit samcu a samicek dik moc
Starší reakce
Není, klidně ji tam nech.
Cus uz je tam mam 2 dny a nic tak asi zijou vsichni jo ukrytu tam je hodne dik
Záleží jestli máš to akva zarostlý a s mnoha úkryty, aby se když tak mladý mohli schovat. Mě takhle přežívali s velkými kančíky.
Starší reakce
kdyz ja se bojim ze mi je pozerou
Čím menší akvárium, tím věší úsilí bude třeba vivinout k udržení přežitelných podmínek pro omladinu. Odchovat se dá kde co, třeba v láhvi od okurek, ale je třeba se tomu tzv. více věnovat. Denní výměna vody, klidně i denní odkalování bordýlku, dostatek potravy a udržování konstantní teploty, to bych viděl jako základ pro to, aby se povedlo odchovat co nejvíce jedinců.
ja mam 160l ale mam tam jine rybicky a bojim se ze je sezerou tak do 14 dni pujdou do 90l
V 6 litrech? No to je teda mizérie.
tak mi snad nekdo napise jestli to tak muze na chvilku zustat ale dik
Nemám s tímto typem chovu zkušenosti...

to je jen docasne tak 3 tydny
a kdyz je budu mit v akva 20x20x20 bez moturku a topeni a budu jim menit obden vodu
Jestli jsou takhle velcí, tak nějaký určitě zůstane, pokud třeba nechcípnou.
oni maj tak 0,5 az 1 cm ja nevim aby mi nejaky zustal
Tak velké by už serat tyto ryby nemusely.
neni kazdej genius pardon a mam jeste dotaz muzu je dat mezi pavi oka a mecovky a velke ancaky nepozerou mi je
Díky za doplnění a taktéž sdílím Tvůj názor, že kolegovi se to musí všechno trošku více vysvětlit.

Občas mám pocit, že patříš mezi ty, kteří nerozumí psanému textu

pardon
Ja jsem cech a ne tatar ja to nejak udelam
Ty jsi tatar, nepíšu že ne, píšu škrábané, ne vcelku.
Přidat reakci
1 ...... [43] ...... 82 83
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116539x