Ancistrus - rozmnožování, odchov
Tak jsem pohledal na netu a v jednom článku autor opravdu použil "larva", ale zaběhlejší je třeba vykulený plůdek nebo potěr. Ryby opravdu nemají larvální vývoj.
Pochybujem, že majú prísavníky vývojové štádium larvy, ale ak hej, tak to nájdeš tu:
www.catfish.cz
0 27.06.2012 15:48 skorpy001 – prosím
Larva co se vylíhne z vajíček píšou to v knihách
0 27.06.2012 15:27 skorpy001 – prosím
jak vypadá larva krunýřovce
Starší reakce
Tak paráda.Človek by to do nej na tej fotke nepovedal.

Tak to je hlavní!

Paráda

.
Tak očividne nie som realista, ale pesimista a Ty máš ancíka jedáka

tak uz je v pohode zase hubena a zije to je hlavni
Netuším co je to ve vašem podání - v chladnej vode- jen bych upozornil, že ancistrus zcela bez problémů zvládá teplotu hodně pod 18 stupňů a na suchu bez úhony vydrží i více než 12 hodin...Takže to bude bude chtít na utrácení nějaké jiné řešení...

Obávám se že se zase vracím k mému oblíbenému - hynoucí včlenit do potravního řetězce jiného predátora. Pro venkovské nemající kočky mohu doporučit třeba i slepice. Rána zobákem je to poslední co ancistrus ví.
Obávam sa, že nie, ale môžeš ešte počkať na rady iných. No ja fakt pochybujem, že niekto príde s rozumnejšou alternatívou. Ale bodaj by.
Máš 2 možnosti:
1: Chytíš zlatú rybku, ktorá plní želania
2: Utratíš ho v silne perlivej vode a chlade(lepšie riešenie ako spláchnuť rybu do WC)
Ako realista doporučujem 2.možnosť, aj keď je drsnejšia

Utratiť v chladnej perlivej vode-minerálke

Ahoj jak jako perliva voda a chlad nechapu
Silno perlivá voda a chlad

tady posilam dalsi foto
Tak když přestaneme teoretizovat a snažit se z té mazanice něco vyčíst a dáme na Tvůj slovní popis, tak rozhodně nic neskazíš vodoléčbou, ale je otázka jak dalece to zabere, protože je-li ten problém již více rozjetej, tak pomoc bude problematická. Podívej se na ten odkaz co jsem před chvílí dával, je to tam pěkně popsaný, třeba Ti něco z těch možností, který jsou tam uvedený bude něco pasovat.
jo cele bricho i ritri otvor ma nafoukly

Z toho ti toho fakt povíme, hoď lepčí foto

Ale jestli je to ve spodu ten nafouklý "vak".. Aby to nebyla vodnatelnost poslyš..

0 16.06.2012 21:21 ladis – radu

cus lidi potrebuju poradit uz 3 dny mam takhle nafoukliho ancaka a nevim co snim je pridavam foto nic moc
Starší reakce
Ano, ideální je nechat ho uschnout a pak rozemnout...
0 12.06.2012 11:21 sláva Zkoušeli jste někdo krmit ancistruse řasami z jezírka respektive přímo žabím vlasem?
Presne ako píše Roman, základom úspechu je voda a potrava.
Podle mě je problém v hygieně akvária a to jmenovitě v nedostatečné kvalitě vody pro ty prcky. Dostatečný přísun potravy je taktéž velmi důležitý.
Jednou jsem jich viděl 9 v akvárku a nepřežil ani jeden. Chce to trochu zvýšenou péči o akvárko. Jinak se přikláním taky k hadasovi a tomasovi.
Tak se taky přidávám k HaDaSovi je to víc než pravděpodobné, že jsou někde mezi těmi oblázky co máš v akvárku. Nebo jestli byli čerstvě z boudy, tak je dost možné, že i někteří z nich pomřeli.
Martin Honzejk
Jen jestli se ti nešprajcli mezi těmi kameny. Jsou opravdu velké (dno). Z tvé osádky by je nemělo nic baštit.
Pred nedavnom som objavil v akvarku cca 20 malych prisavnikov. Bol som rad lebo po cca 3 rocnom spoluziti prisavnikov sa konecne rozmnozili. Ale po 2-3 tyzdnoch tam vidim maximalne dvoch. Mohlo ich daco z osadky pozrat? V 57l akvarku su 2 samci prisavnici + 2 samicky, nejake Black Molly a gubky, kopec krevetiek a uz len slimaky - piskorky. Krmil som ich ako doposial raz denne tabletami. Mozno sem tam raz za dva dni

Do buducna je lepsie malych prisavnikov dat do extra nadrze a venovat im viacej pozornosti?
Edit: Ozaj a ziadnu chemiu som v zivote nepouzil, filter cistim ako sa ma ked uz je upchany... akvarko funguje tak ako je niekolko rokov... ale je pravda ze som davno neodkaloval, ale zase je tam kopec kreveriek a piskoriek... tak neviem...
No jo máš perverzu co rád lolitky

...že by jaký pán...

že jsem objevil jednoho prcka ancíka na kořenu. Je to zcela nečekaný přírůstek i když je pravdou, že trochu jsem ho čekal když jsem asi 2-3 týdny neviděl dospělého samce. Jenom co mě trochu zaráží, že je to s hodně mladou samičkou. 14.5. jsem donesl domů tři nové mladé ancíky, velikostně asi třetinové-čtvrtinové oproti stávajícímu samci a dnes toto. Ale potěší. Snad to není pedofil

nekteri maji cca 5 cm a maj i na bocich ty ostny maj to samice samec co ho mam tak to ma
6 cm, niekedy aj skôr

Až budou mít samci jasné fousy, tak to poznáš.
a kdy to poznam jak musi byt velky
Trny mají obě pohlaví. V této velikosti asi vytřídíš prd.
0 08.06.2012 20:21 ladis Cus chci se zeptat jestli samicka ma na ploutvich takove ostny nebo to ma jen samec ja mam deset mladych 3,5 - 4 cm a potrebuju z nich vytridit samce pujde to poznat diyk za odpoved
Starší reakce
No to právě je nic...borci jich dávají týdně dva,tři tisíce...

Urcite nemusi. Na funkci to nema vliv. A rostlinare uz vubec ne

Libore nejsme spolu ve sporu, jen třeba u mě nefunguje bordel = krupice, ale spíš stres = krupice (pokud je vůbec je parazit v nádrži). Bordel samozřejmě často může vést ke stresu. Je to i hodně o vodě (hygienicky čisté akva je u mě o průser), o zarybnění nádrže... Je třeba fakt, že se mi krupice objevila v akva s pískem na dně, ale vždy se jednalo o nové ryby.
Jinak jsi borec, ne že týdně odchováš 5-6 stovek ancáků, ale že je dokážeš udat! I když to asi máš k dalším rybám, takže ti to výkupce bere naráz(?) a taky jistě máš své kontakty

V poslední době mě čím dál více láká jít od špeků cestou komerce, ale naštěstí mě limituje prostor. I když řešit by se to dalo...
1 13.05.2012 21:28 Tomáš Zajímalo mně jestli nemá bejt větší samec
No jasne. Proc by ne?

Přidat reakci
1 ...... [41] ...... 82 83
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 116539x