Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.02.2020 19:21 R Muž ctibum [6902] Re: sirius
Nepasoval bych mě za odborníka na to všechno, co píšeš tak jen k bettám.
Za mě je betta dost nevyzpytatelná ryba. Samice mi zavraždila samce, vyžrala okružáky a tak. Jiná byla ok. Samec tak polomagor. Takže do akvárka sama, ať už samec, nebo samice, k tomu odpovídající objem, tak 30 litrů, ani malé, ani velké (větší s jednou rybou by podle mě vypadal prázdný).
Když jsem jednou z nouze přelovil bettu z "61" do "200", tak se jí tam vůbec nelíbilo. Byla pořád zalezlá za rozstřikovací rampou. Když šla zpátky do svého, tak zase ožila.
Tolik moje zkušenost.
Určitě tu ale najdeš spoustu lidí, kterým to funguje... Tak si vyber ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2020 14:20 Muž sirius [54]
Čo by ste povedali na toto? Velké aq (<900 l, 180 x 79 x 66 cm vyška), vyhradne len s labyrintkami: majoritne väčšia skupinka Trich. leeri + menšia (4 až 5) Helostoma temminckii (líbající). Akv s množstvom zelene, ükrytov.
Dokázali by sa tam predsa len "vmestit" - 2 / 2 Betta splendens (male/female)? Myslím sociálne... Obrúsil by ten objem hrany intradruhovej kompetície 2 samcov tych bojovníc, dokázali by ako tak, pri skryšach, pri osádke inych väčších ryb - spolukoexistovat? Lebo bojovnica... je královská rybka. :-) Hriech ju nemat... Zaujíma ma, či tu máte niekto skúsenosti s chovom bojovníc (bez odchovu, len na krásu) vo velkom až poriadne velkom akvárku (čo nie je zväčša štandard), ako uvadzam parametre aq vyššie.
V podobnom garde napr. Macropodus (rajovec): tam sa mi 2 / 3 M/F zdá ešte o niečo lepšie realizovatelny. Najma ak by sa rajovce pridali, este male, až k už odrastenym guramam perl. (Ktovie ci by si konkurovali napr. samec Macr. opercularis s.l. vs. Macr. ocellatus (tmavy), predsa len, iné gény...) Betta vs. Macropodus - šlo by to ako tak v ich spolunažívaní? Predsa len, rajovec sa mi zdá konštrukčne mocnejší, než bojovnica. Poradíte mi k tomu? vopred ďakujem. S.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 22:04 Muž Lister [169] Re: ladalup
Fotka k příspěvku Může, ale většinou to nefunguje.

Sice jsem měli jeden pár ve 25 litrovém akvárií, ale fakticky jsem chovali jednu rybu a druhou schovávali. Sice se asi 4-5x vytřeli ale nic z toho nebylo, protože nebylo kam dospělé nebo potěr přelovit.

Pro jednoho samce malé betarko jako třeba na obrazku. K němu může být pár menších rybek, ale není to podmínka.

Nebo můžeš dát několik samiček do společného akva s dostatečně teplou vodou. Díky kratším ploutvím většinou nemají problém s větším proudem jako samci.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 20:27 Muž ladalup [3] Re: michalt
Jj jsem stejnýho názoru.Neni to jak v té mojí dvoustovce.Skaláři se mi třou o 106,pancéřníčci to samí,akary hnědý a pod.Todle je trochu jiná liga z mého pohledu a jak vidím tak iz tvého.Udělám něco pro samečka plus nějakou drobotinu k tomu a bude. hop Je to přsně jak říkáš chce to dobrou ruku při výběru a další faktory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.02.2020 20:17 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: ladalup
Za mě: Betty chovat pouze v lichém počtu a tři je už moc.

Najdeš tady lidi, kteří to nějak umí a měli štěstí na výběr, ti chovají i v nevelkých objemech chovné páry, které spolu žijí bez problémů nebo trojice (2x samička + sameček). Já mám zatím pocit, že je to kombinace obou: Je potřeba umět to a mít trochu štěstí. Taky se mi zdá, od kamarádů a z jiných fór, že přírodní betty jsou na to spolužití méně háklivé než vyšlechtěné formy, které běžně najdeme v akvaristikách.

Podle mé zkušenosti to o objemu zcela není (když zapomeneme na zcela nevyhovující malé objemy). Já měl dvě samičky a samečka ve 128 litrové nádrži, hustě osázené a nefungovalo to. Nerozdělily si teritoria, mohl jsem to akvárium přeskládat, jak jsem chtěl, prostě to skončilo tragicky.

Myslím si (můžu se plést, rád se nechám vyvést z omylu), že když je problém najít místo na víc než 40 litrů, bude problém s místem i v případě úspěšného odchovu. To je potřeba někam odlovit samičku, po rozplavání potěru a při nějaké velikosti malých rybek oddělit samečky, každého do samostatné nádrže, které je potřeba samostatně udržovat. Chce to vhodné krmení, jestli mluvíme o živém, zase to chce nějaké místo, kde se bude líhnout artemie nebo něco podobného v přiměřených množstvích (seznam jako tady: www.youtube.com/… smich smich). A jestli se tohle všechno povede, tak je problém ty malé vypiplané rybky někde udat.

Možná budou mít zkušenější jiný názor, ale za mě, jestli to chceš dělat minimalisticky s minimem místa, minimem počtu nádrží a "na doraz," tak to za to nestojí a radost z toho tak zcela není. To si raději pořiď hezkou 40 litrovou nádrž, dej tam jednu bettu, udělej tam hodně rostlinek, ať je to luxusní a hezké, přidej tam hezkého šnečka vhodného do takové velikosti nádrže, možná ještě někdo něco poradí, co by se k tomu do takové nádrže hodilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 19:30 Muž ladalup [3] Re: ctibum
No chtěl sem to zkusit ale po přečtení nějakých článků ani nvm.Na další akvíška už by asi nebyl prostor.Teda on by byl,ale polovička by to asi neunesla hop Chápeš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 18:56 R Muž ctibum [6902] Re: ladalup
A cílem je odchov?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 16:16 Muž ladalup [3] – Beta
Ahojte může se samec bety chovat společně se samičkama,nebo samičky k samečkovi dávat jen k vytření?Pokud ano jak velký potřebujou aq?Je na to víc názorů tak nvm a radši se zeptám.Chtěl bych zařídit 3. aq jenom pro bety.A můžu max 40L co my unese skříňka smich.Dík

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2020 11:14 R Muž ctibum [6902] Re: 3NDorCZE
Za mě hned a měnit vodu tak, jak ti radí druhá strana...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2020 11:13 3NDorCZE Re: afc1886
Kytky tedy ještě dnes či zítra dokoupím dle času. Kryt mám takový plastový i se zářivkou. V tom případě ještě dotaz malej. Kolik dní počkat na zaběhnutí akvária nebo ji tam mám dát hned po vysazení kytek?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   17.02.2020 05:09 R Muž afc1886 [14681] Re: 3NDorCZE
Jestli má být betta ve 2 litrech, nebo v 50, tak tady není co řešit. Hodně živých rostlin, krycí sklo, každodenní výměna části vody o stejné teplotě jako v akváriu a šup tam s bettou.
Ten křemičitý písek bohatě stačí. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.02.2020 01:04 3NDorCZE
Ahoj,

Snad si nejdu pro radu na špatné téma. Založit vlastní mi to neumožní tak doufám, že nebudu zbytečně otravovat zde.
Nějaký čas jsem koukal na Bojovnici a líbí se mi, ale nikdy jsem si ji nekoupil. Přítelkyně mi chtěla udělat radost a koupila mi ji. Jenže v tom "úžasném" marina bettáriu na 2 litry. Kdysi jsem něco málo o nich četl a šel jsem si rovnou koupit normální akvárko. Teď mám rozměry 600x300x300 milimetrů a 54 litrů. Vzal jsem rovnou kytky a nějakou tu výzdobu jenže teď jsem v koncích a potřeboval bych prosím radu. Vím, že ji nemůžu dát do nového akvária hned, ale musím počkat až se tam vytvoří ten správný vodní život. jenže nevím jak dlouho to mám nechat jelikož jsem narazil na rozporuplné rady. jedna strana radí použití různých AquaSafe a balanc něco, nevím jak se ta blbost jmenuje a prý 3tí den mohu vysadit rybku. Druhá strana radí po doby 4 týdnů postupně měnit 1/3 akvária. Nejdříve každý den, pak obden, za 3 dny a 2x za týden a až pak vysadit. jak to je správné? Poprípadě co mohu udělat abych rybku netrápil ve 2 litrech vody? No a pak mám ještě jeden dotaz a to jsem možná pohnojil už já :-D Substrát na dvo vypočital jsem si, že při velikosti mého akvária bych měl mít cca 14kg substrátu na 5cm tloušťku. Jenže použil jsem pouze písek křemičitý 0,5 mm. Mohu to tak nechat nebo doporučíte ještě něco na to dát?
Pro případné dotazy zářivku, regulační topítko i filtr na 200-450 l/h mám :-)
Předem děkuji za rady :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2020 21:16 Muž vlka [3444] – bojovnice
Hezký večer, zajímavé www.youtube.com/… www.youtube.com/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.01.2020 17:10 Králík Re: Akneleh
Raději to nezkoušej, je riziko, že by bojovnice útočila na platy. A dvě betty do jednoho akvária taky raději nedávej.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2019 12:07 Žena BBchory [853] Re: LilaLola
No hlavně že se to vyřešilo. Ať se tvým bettám daří dobře!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2019 12:07 Žena BBchory [853] Re: lacewings
Harémem jsme myslela dvě samice. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2019 09:58 LilaLola Re: BBchory
Už jsem akva dávno umyla a dala vodu, a za den je to tam znova.Tady je opravdu velmi tvrdá voda. A pokud byli od chovatele zvyklé na jinou nedivím vodu se že takto reagovali.Betty jsem dala do vody od tchýně co bydlí 100 km odemě. a Betty jsou úplně v pohodě. Opravdu to bylo vodou.Problém vyřešen
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2019 22:55 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: BBchory
BBchory napsala: ...nové akva má na výšku 50cm. Mají s tím betty nějaký problém, když se píše, že by měly mít nízký vodní sloupec? Chci jim zřídit v polovině výšky akva hustě osázenou větev jako bidýlko.
Myslím si, že ten nižší vodní sloupec je kvůli tomu, aby se betta snadno vyplavala na hladinu nadechnout i když bude odpočívat někde u dna. Čím je ryba starší, tím víc se nadechuje labyrintem a tím víc bude muset plavat ode dna ke hladině. Já měl betty v 40cm sloupci mínus 4 cm dno a nepozoroval jsem potíže.

Jak řešíte teplotu měněné vody, když měníte velké objemy?
V nádrži udržuji 25C. Napustím studenou vodu do jiné nádoby, nechám půl dne odstát na pokojovou teplotu (asi 22C), pak pomalu napouštím. Teplotu v nádrži to dočasně sníží asi na 24C, ale topítko to zase rychle vrátí do normálu. Myslím si, že pro zdravé ryby by to neměl být problém. Já měním 35l týdenně. V nouzi jsem párkrát měnil i rovnou z kohoutku a taky z toho nebyl žádný problém.

Jen velké akvárium samo o sobě ještě nezaručuje dobré spolužití bett. Mně se samičky pořád naháněly a otravovaly i ve 130 l (docela hustě osázených). Když jsem tam k nim přidal samečka, tak z něj za půl hodiny otrhaly ploutve tak, že jsem jej musel odlovit do původního menšího akvária a měl z toho, chudák, špatné sny ještě měsíc. Ty samičky taky nedopadly dobře, jedna uštvala druhou. Ale hodně lidem to ve velkém objemu funguje, závisí na tom, jak se ten harém sejde a domluví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   02.11.2019 22:52 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: BBchory
- vše špatně, takto se Betty nechovají, samec se vysíli a nemá reprodukční chuť na samičku, natož nějaký harem
- voda se nemusí nechávat odstát, natož převařovat v rychlovarné konvici , opět špatně
- doplňuje se běžně studenou vodou, topitko je samozřejmostí u Betty, atd. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2019 21:57 Žena BBchory [853]
Sorry, Lilo, že zavedu nové téma.
Mám dotaz na všechny, co mají betty ve větších akváriích. Pořídím teď beťákovi 200l, aby tam mohl mít harém, nové akva má na výšku 50cm. Mají s tím betty nějaký problém, když se píše, že by měly mít nízký vodní sloupec? Chci jim zřídit v polovině výšky akva hustě osázenou větev jako bidýlko.
Jak řešíte teplotu měněné vody, když měníte velké objemy? V současnosti (mám 50l) měním 13l a doplňuji odstátou vodu horkou vodou z konvice, aby měla přesně 26°C, ale pochybuju, že se s tím budu chtít takhle dělat při výměně 50l... Jak to děláte vy? Lejete studenou? Jak to betty dávají?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2019 21:50 Králík Re: BBchory
Savem bych to radši nedrbal, raději solí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2019 21:46 Žena BBchory [853] Re: LilaLola
Já bych, jako laik a začátečník, řekla, že je to nějaký jednobuněčný hnus, který se v daných podmínkách množí jako blázen. Zdrojovou vodu bych nepodezírala, to by to bylo ve všech akva a ne jen u bett. Odlovit bettu do čisté vody, vydrbat akva savem, důkladně vypláchnout, a bettu vrátit? (zkušenější, kritizujte mě!) Dát tam substrát a kytky, měnit 1/4 vody denně, a doufat, že se nastolí nějaká rovnováha, která si s tím hnusem poradí? Víc mě nenapadá, beťáka mám a žádný sliz z něj nejde ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2019 21:39 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Planorbella
- krmivo to nebude, bude to vodou, něco se tam zřejmě teplotou vyráží, během toho odstátí a zavedení do akva
- ryby sice mohou tvořit nadbytek skizu v důsledku nějaké reakce, ale ne v takovém množství jak je uvedeno
- možná by bylo dobré znát i zdroj vody a mrknout na parametry co tečou z vodárny, pokud se nejedná o studnu,
- ze studny to může být na bázi mykóz, jako je tomu u dřevin co se vloží do akva ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2019 20:42 LilaLola Re: jarda62
Vždycky jsem měnila jednu třetinu vody, pak jednu polovinu a ted celé.. Prostě to tam dělají furt.... Vodu dávám aspoň dva dny odstátou. Bud zvednout teplotu nebo jim vadí hodně tvrdá voda která tu teče. Rostliny nemají vůbec. Jen akvárko s vodou a topením to je vše.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2019 20:38 Jarda62 Re: LilaLola
Ty akvárka jsou zaběhlé, nebo se tam nalije 100% nové vody a šup rybu? Nedávno jsem napouštěl pár akvárek bez dna a udělalo se mi to samé, je to totožné s bakteriálním povlakem na čerstvých kořenech, dal jsem šneky a je to pryč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2019 20:30 LilaLola Re: Planorbella
www.petcenter.cz/…

Dávám toto krmení. A jen trošku, hned to sní během pár vteřin.
Jednou za čas dávám mraženou patentku, kterou taky hned sní. Krmím opravdu v mini porcích aby nic nepadalo na dno. Už jsem zkoušela vše. Leda jim topit na 30 stupnů, jinak už nevím. Leda že by to byla nějaká nemoc kterou neznám .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2019 20:25 Muž Planorbella [643] Re: lacewings
Co kdyby zkusila změnit krmivo, nebo na čas vyřadit krmení? Myslíš, že by mohl být problém v krmivu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2019 20:20 LilaLola Re: silviebaris
Dělají takové chuchvalce jako sliz to vypadá. A když se to rozvíří tak to je jak mouka jako kdyby v akváriu sněžilo. Jak to dělají nevím... Vidím to až po 24 hodinách. Je fakt že betty skoro nekadí, paví očka serou furt. Ale betty tak jedno mini hovínko denně, kolikrát ani to ne. Já si snad pozvu někoho na návštěvu aby to viděl a pochopil mě. :-D Fakt nevím co to je. Asi jsou slizký tak se ten sliz všude válí fakt už nevím. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2019 20:17 Silviebaris Re: LilaLola
Ale co to dělaj? Z čeho to teda je? To jdeš kupovat už 6tou bettu? A kam ji dáš? To se můžeš zeptat, aniž bys ji koupila...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2019 20:16 LilaLola Re: silviebaris
Ptala jsem se. Řekli mi že to dělají... Počkám si na akva burzu jak bude a koupím si bettu. Tam uvidím a zkusím se tam zeptat, snad mi tam poradí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2019 20:07 Silviebaris Re: LilaLola
Je zajímavé, když procházím akvária s bettama, nikde to není. Jak je možný, že ty tvé to dělaj? A nezkoušela jsi se ptát ve zverimexu, když teda tvrdíš, že to bylo u bett i tam?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2019 19:55 LilaLola Re: lacewings
Na rybách nic není, a rostliny tam nemají. Jen na hladině kousek růžkatce který už tam není a bordel je tam furt. Říkám že to dělají ryby když to denně neodsaju tak to ztmavne ten humus. Ryby jsou čisté žádná viditelná nemoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.11.2019 19:41 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: LilaLola
- ten bordel z ryb nebude
- jsou tam nějaké zbytky tmavší barvy, není to z rozkladu rostlin?
- odstátá voda, není to v tom problém, nemůže se něčím kontaminovat?
- je na rybách viditelný povlak? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2019 18:48 LilaLola Re: silviebaris
Mám 3 akvária: 12litrů a v něm 3 holky, v 10l samce, a v další 10l samce, dělají to všichni. Během 24h to takhle zasviní. Teplota je 26. Krmím 1x denně trošku vločkama přímo pro betty. Opravdu nevím. A vodu měním jednou za 2 dny. Dávám odstátou vodu, musím měnit celou nádrž protože je to humus. Kdekoliv v obchodě když vidím bettu tak ten svinčík je tam taky. Zajímá mě proč tomu tak je? Ale tady v prezentacích mají krásná čistá akvária a v nich plno rostin a betty mají čisto. Snad mi někdo poradí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.11.2019 17:47 Silviebaris Re: Lila
Možná by nebylo od věci,se řádně zaregistrovat a udělat si prezentaci akvárii... Děláš v tom trochu hokej... Lila, Kora, Monalisa, Dana, Karel, Marty...
A děla se ti to i v tý druhý nadrži,kde teď jsou daný? A co z krmiva? Kolik téch bett tam máš? A co jiný rybí osazenstvo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2019 16:55 Lila Re: silviebaris
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pěnové hnízdo to není, toto je na dně akvária. Vysaju to hadičkou a druhý den to tam je znova. Dala jsem betty do prázdného akvária bez rostlin. Protože v rostlinném akváriu to vypadalo jako kdyby tam sněžilo, jako kdybych se o akvárium nestarala.

Lépe to vyfotit nejde. Jsou to prostě chomáče slizu :-D Když to zamýchám pak to lítá jako to peří od slepice. :) Betty mám z Brna ze Sklorexu, ten sliz tam mají všechny. A mě zajímá co to je? Protože nemůžu dát bettu do rostlinného akvária.
EDIT- Dělají to jak samci tak samice. Tu petku tam mám protože se holky koušou.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2019 16:46 Silviebaris Re: Lila
A není to pěnový hnízdo? cs.m.wikipedia.org/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2019 16:44 Lila – Betta produkuje sliz?
Betty produkují takový bílý chomáče vypadá to jako sliz, je to na dně akvária,, co je to ?
vypadá to jako by jim v akváriu sněžilo.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.10.2019 11:28 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Monalisa
-nejde o žádnou souvislost, běžná klidová reakce ryby ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2019 11:20 Monalisa
Ahoj, můj beťák se občas zastaví stáhne ploutve a stuhne,,a takhle je asi minutu a pak zase plave..je zdravý,krásný,normálně žere.. je to normální nebo to má souvislost s tim že staví hnízdo a vidí na samici a toto mají být námluvy.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2019 06:40 R Muž Anthrax [4757] Re: Pavligin66
Nedoporučoval bych to, když máš akvárko celkem málo zarostlé. A máš tam na betty celkově nízkou teplotu. Koukal bych spíš po něčem jiném.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2019 06:30 Muž Pavligin66 [11] – Dobrý deň
173 litrov je to dostatočne veľké pre 3 ryby rodu beta 1 samec a 2 samičky?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.04.2019 13:25 Žena drvi [2894] Re: visek
Betta, pokud bude sama, v odpovídajícím objemu (20 - 30 litrů) a budeš dělat pravidelnou údržbu - tj. jednou týdně měnit třetinu vody a nepřekrmovat, tak snad ani filtr nepotřebuješ. Akorát může být problém v cirkulaci vody hmm . A chce to fakt hodně rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 10:35 Muž visek [75] - Tetry
Musi mit filtr? Bude mit hodne rostlin.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2019 23:01 - – Betta splendens od kamaráta Vlada
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2019 18:56 Žena drvi [2894] Re: Martin Karviná
Toho samce dávat k te druhe samici do menšího akvária - to je risk, asi by bylo bývalo lepší nechat samce s jednou samicí ve společným přece jenom tam bude větší prostor pro únik před případným agresorem, ne? A agresorem se může stát kterýkoliv z nich, když mu rupne v kouli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2019 18:21 Muž Martin Karviná [19] Re: afc1886
Taky potěšil. Už hulím třetí a sleduji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.02.2019 18:19 R Muž afc1886 [14681] Re: Martin Karviná
U bett cokoliv. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2019 18:18 Muž Martin Karviná [19] Re: Martin Karviná
Tak dnes jsem odebral jednu samici od holek z 50l a dal ji do spol 175l. Samce ze spol. akva jsem přidal k druhé samici do 50l tak to snad bude vše o.k. Zajímalo by mě co mužu očekavat.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2019 12:16 Muž Martin Karviná [19] Re: Kaira
Po rozdělení a výměny vody už červená neodpočívá ale plave si. A rostlinky přidám. těch není nikdy dost.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 79

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 67764x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221?od=151