Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 35 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2012 11:26 Muž Ad@m [1051] Re: Vutus
To asi budú dvaja samci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2012 11:24 Vutus – Dominantní samice
Fotka k příspěvku Dobrý den,

pokouším se o vítěr bet. 1 samce a 1 samici jsem dal do 13 l akvárka . Samice je doslova dominantní, už potrhala ploutve samečkovi a chová se knižně jako samec, napařuje se a hnízdo staví jen ona, natož sameček se pořád jen schovává a bojí se jí. Napadá mě jen jestli samička není transexuální:-D nebo jestli jsem se nezmýlil a není to náhodou sameček, což si nemyslím.

příkládám foto
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2012 19:10 Muž LiborSprysl [9015] Re: habik226
Tak ten by za krmivo považovali... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2012 19:09 habik226 Re: LiborSprysl
je 5-ti dení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2012 19:04 Muž LiborSprysl [9015] Re: habik226
Záleží na tom, jak je ten potěr velký...aby ho ancící nepovažovali za krmivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2012 18:49 habik226 – bojovnice pestra
Ahoj, muzu dát k poteru bojovnice pesré malé ancistruse

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.09.2012 19:37 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: malyLibor
Semtex v Brně nebyl a asi i na vánoční burze nebude.

Důvod je ten, že přwvážnou produkci ryb vyvážím za hranice a velká část jde do zverimexu.
Navíc jsem musel produkci omezit, ale tady doufám, že se vše brzy změní a na jaře bych mohl mít výrazně větší produkci převážně Bojovnic. Největší poždavky jsou netradiční barvy. Vsoučasné době mi tu plavou 3 dorostenci MODRO/ŽLUTÉ, několik Bílo-žluto-modré, a jinak strakaté.

Bojovnice na Burze byli tuším převážně z importů z Thajska. Tyhle bojovnice jsou o něco náročnější na kvalitu vody a stravu.

Pokud jde o přípravky do vytíraček, tak já úspěšně používám výtažky z rašeliny. Ty by měli být v akvaristice běžně k sehnání.
Hlavní výhodou výtažků je antibakterialní efekt proti zaplísnění, tlumí agresivitu samců a působí jako afrodisiakum ve spojení s čerstvou vodou a nízkým tlakem vzduchu (před příchodem a běhen deštivého počasí). Pokud dáte třít ryby a nejen bojovnice při deštivém počasí, máte zhruba tření v kapse, tedy ve vytíračce. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   04.09.2012 05:26 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Pedro94
Hromady informací o bojovnicích
www.splendenspower.cz
betta.wz.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2012 22:49 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Pedro94
Tak to jsem rád, že jsem tě špatně pochopil. Pokud budeš chtít rostlinky, mohu ti poslat za poštovné nějaké asijské přebytky. Roste mi to potvora jako blázen a vše, co mám, se hodí k betám. Já bych tedy spíš než pancíka dal na dno nějakou maličkou mřenku - annamskou nebo malou, jsou taky asijské a jsou to hezké rybky... ale záleží na tobě.
Černé písky od sklorexu si lidé hodně chválí. Já si ho chtěl také pořídit, ale nakonec vyhrál Liapor. Přepočet tohoto písku je snadný: 1 l = 1,6 kg. Písek je přírodní křemičitý, jen je něčím obalen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2012 22:22 Muž Pedro94 [0] Re: malyLibor
Půjdu do té 54 l nádrže. Opravdu nepřemýšlím nad 2 rostlinkami, špatně jste pravděpodobně pochopil jak jsem to myslel. Chtěl jsem dva kusy od každé rostlinky, kterou je schopen daný akvarista mi za rozumnou cenu odprodat, tzn. 8 druhů x 2 od každého = 16 kusů rostlin. S tím ancistrusem to byla spíše taková jen řečnická otázka, opravdu to do takové akva nemá smysl, volba padne asi na nějakého otíka či pancéřníčka, bude to také záviset na volbě dekorací, pravděpodobně černá břidlice, ikdyž to tedy taky není moc velký biotop thajska :-D. Jaký je váš názor na umělé písky tohoto typu:

www.sklorex-akvarium.cz/…

Pro 54l akvárium bude potřeba tak 10 kg? Nedokážu si moc představit objem umělého písku když to není přírodního původu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.09.2012 21:54 Žena kyo [271] - LabyrintkyRe: Pedro94
nechces si tam dat nejakeho pancernicka? nektere druhy maji treba jen 3 cm a nejsou nijak narocni. Ancistrus je na takove akvarium fakt male. To by byl chudacek. :)

Treba: rybicky.net/atlasryb/pancernicek_maly
Nebo: rybicky.net/atlasryb/pancernicek_drobny

A jinak bych sla urcite do vetsiho alespon tedy toho 54l. Aspon by se s tim dalo neco vymyslet i po strance rostlin a nebylo by to pro rybky takove stisnene. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   03.09.2012 21:43 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Pedro94
Nejlepší odpověď sis dal na konci sám. Všechny informace by sis našel, kdyby sis prošel toto fórum. Ale když tak hezky prosíš, zkusím něco málo:
- nejjednodušší odpověď jak vyčistit staré akva od stop vodního kamene - použij ocet a houbičku na nádobí. Jde to krásně, zrovna jsem čistil starou elementku
- pokud můžeš mít čtyřiapadesátku, pořiď si ji, rybky ti budou vděčné za každý litr vody navíc
- na dno můžeš dát černý písek, který spolu s břidlicí koupíš v Brně ve Sklorexu (viz sekce obchody na horní liště)
- pokud chceš chovat betty, zapomeň na dvě rostlinky. Betty potřebují nádrž zarostlou a navíc i nějakou plovoucí rostlinku, aby se samičky mohly schovat před samcem i jedna před druhou
- ancistruse do akva nedávej, je to pro něj malé. Psal jsi, že jsi zodpovědnější a máš více znalostí, tak to také dokaž.
Budu ti držet palce a kdybys něco víc potřeboval vědět, podívej se do zdejšího atlasu ryb a projdi si toto vlákno a kdybys něco nenašel, tak se ptej.
A poslední rada nakonec - moc krásné betty prodává nick semtex a to na brněnské akvaburze.

rybka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2012 20:23 Muž Pedro94 [0] – Založení nádrže pro chov Bojovnice pestré
Zdravím,
něco na úvod o mě :
Před cca. 2 roky jsem se začínal zajímat o akvaristiku, v té době mi bylo cca 15,16. Choval jsem převážně nějaké živorodky, pancéřníky, ancistrusy. Akvárium mi vždy vydrželo rok, pak se jeho stav začal zhoršovat vlivem zásahu ostatních členů rodiny, mojí absencí času, apod.
O akvárium se po dobu mé pauzy staral otec, chytl jsem však nový elán a myslím, že s rostoucí zodpovědností, svými znalostmi už jsem připraven vytvořit nádrž, která bude za něco stát.

Mám k dispozici dvě nádrže, jedna má 40 litrů, ta druhá pak cca 16 (sloužila by pro potenciální páření). K dispozici mám základní akvaristické vybavení - filtr, bublinkovač (nemůžu si vzpomenout na oficiální název, i tak to asi nebude třeba vzhledem k povaze dýchání bojovnice), topítko, teploměr.

Moje dotazy tedy zní:

Stačí 40 litrů nádrže pro jednoho samce, 2-3 samice a potenciálně jednoho ancistruse (vím, že mít ancistruse v takové mini nádrži je zlo ale myslím, že je to docela dobrá údržba akvária).

Jak vyčistit staré akvárium od stop vodního kamene, můžu použít Cillit Bang? :-D

Jaký použít substrát? Používal jsem vždy takovou černou drť, chemické složení mi není známo, myslím, že na chemismus vody ale vliv neměla.

Kde se dá v Brně sehnat břidlice v rozumném množství v rozumné ceně, je břidlice pro bettakvárium vhodná?

Našel by se tu nějaký chovatel bojovnic z Brna, který by mi byl ochoten za úplatu předat pár hezkých kousků bojovnic a třeba dvě samostatně rostoucí rostlinky od každého druhu jeden ( pro případ, že by jedna se neuchytla nebo nepřežila transport)?

P.S.: Mám docela velkou šanci mít i 54 litrové akvárium tak kdyžtak napišté své návrhy počtu ryb i pro tuto nádrž.

Doufám, že jsem vás svým dotazem příliš nevysílil. Prosím také aby mne hned každý neodkazoval na fórum abych si tam informace našel.
Děkuji za každou užitečnou radu :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.08.2012 18:36 R Muž romant [27981] Re: majka0007
Ty výměny vody Ti pomůžou, budeš si tím suplovat činnost filtrace. Ta redukce ryb je na místě, to by do budoucna nedělalo dobrotu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2012 18:34 Žena majka0007 [108] - AmerikaRe: romant
Veľa rýb, čo? Už som napísala inzerát, že darujem. Ďakujem za pomoc, poriešim to...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2012 23:22 Žena Jupí [125] - AsieRe: majka0007
Já bych řekla , že bude spíš už starý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2012 19:56 R Muž romant [27981] Re: majka0007
Vyměň párkrát za sebou co dva dny vodu a uvidíš jestli ho to probere. Stáří se vyloučit nedá, ale když se podívám na to rybí složení a tu filtraci, tak sázím na podmínky v akváriu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2012 19:32 Žena majka0007 [108] - Amerika – ...lenivá ryba?
Mám otázku... Je vporiadku, že môj samec betty je stále taký lenivý...? Proste pláva niekoľko centimetrovou rýchlosťou za hodinu, niekedy leží na dne a vôbec sa nehýbe aj pár minút, že až občas uvažujem, či vôbec žije... Váľa sa po dne, nič nerobí, aj jesť chodí málokedy keď sypem, skôr len neskôr niečo nájde a zje... Stále bol lenivý ale v posledných týždňoch je ešte viac... Nepripadá mi, že je chorý, len fakt lenivý. Je to pri rybách normálne? Chovám ho asi rok (z predajne, neviem, aký starý vtedy bol) a v akva je jedna neonka červená, dve black molly, dve mrenky siamské a gubky dobludu, kooopa rastlín, riadne filter, vzduchovanie a pod. Čo vy na to? :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2012 19:53 KAKTUS1010 Re: jajinek
Rozdiel je vo vetveni paprskov na chvoste. A HM samičky maju 180 stupnový uhol a daju sa rozoznat delia sa tak iisto ako samce...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2012 17:06 Muž LiborSprysl [9015] Re: jajinek
Blbě...jen samci jsou oploutvení... smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2012 17:04 jajinek – Betty
Dobrý den ...zaprvé bych vám chtěl poděkovat za informace ,které jsem se dočetl zde na fóru ,ohledně chovu,odchovu,rozmnožování betty splendens ,Dále bych se vás chtěl zeptat zda se dáJÍ rozeznat samičky podle typů ploutví ,mám na mysli třeba VT a HM a tak .popř jaký je rozdíl :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.08.2012 22:46 - Re: sakic
Ok.Tak ti poradím viac rastlín a tú lebku beta potrebovať nebude. smich Hlavne plávajúce samček ocení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.08.2012 12:03 Muž sakic [7] Re: prasan
Úkryt je to bezvadnej a nikde neni napsáno že musí akvárium vypadat jako replika amazonky...mně se lebka líbí...chtěl sem poradit ne hodnotit ;-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 23:43 - Re: půlpy
Asi preto,že mi to skôr príde ako z filmu Terminator a nie ako kus prírody. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   19.08.2012 20:28 Muž půlpy [2131] Re: prasan
Proč? Vždyť rybám je to jedno, naopak maj prima schovku smich nebo myslíš, že si rybky uvědomují, že to má být lidská lebka a proto k tomu maj odpor? :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.08.2012 18:20 - Re: sakic
Nie je to najhoršie,ale tá lebka je des.Ja by som ju dal von.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 16:30 Muž sakic [7] Re: malyLibor
Fotka k příspěvku Tady je mám...je to malá padesátka čerstvá takže zatim nezarostlá...je možný že to nakonec nebude pěnové hnízdo protože ho ten sameček nehlídá a už dál nestaví...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 15:07 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: sakic
Kdybys měl prezentaci nádrže, byl by člověk chytřejší. Koukl bych se na velikost, na fotky, jak ji máš osázenou a tak a mohl bych ti k tomu říct víc. Např. kdybys je měl v mojí třístovce, nemusel bys řešit nic... v klidu by se vytřeli, sameček by si je ohlídal až do vykulení a pak by se děla vůle přírody...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 10:18 Muž sakic [7] Re: malyLibor
A samičky budu muset teda odstranit obě asi co...ty mi dávaj den spolu a už do toho přaští :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 10:01 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: sakic
Hnízdo neodstraňuj, nech ho stavět a vytřít, to je přirozené... Když se nebudeš o potěr potom starat, rybky ho taky přirozeně sežerou. Tak to v přírodě je. Na každou rybu, která se dožije dospělosti, připadá jedno mladé, které se dožije dospělosti.... ze všech těch stovek a tisíců jiker, co za svůj dospělý život ryby nakladou či oplodní.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 09:38 Muž sakic [7] Re: malyLibor
No takhle ještě se zeptám jak velké je hnízdo? jak dlouho ho sameček staví? když odstraním hnízdo tak zarazím tření? to asi ne co...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2012 22:24 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: sakic
Je možné, že se vylíhne spousta mladých, ale je také možné, že samec samičky při tom zabije.... podle toho, co jsem četl o agresivitě těchto zdegenerovaných bett... ale je fakt, že už v dobách, kdy jsem je já odchovával bylo lepší dát samici pryč hned po výtěru, pokud se nevytírali ve velkém a dobře zarostlém akva... což jsem tehdy přiznám se nedělal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2012 20:15 Muž sakic [7]
Zdravim...měl sem jednoho samečka a včera jsem k němu koupil dvě samičky...dneska už sameček staví hnízdo...je možné že se vylíhne pár mladých i když neodlovím samičky a nesnížím vodní sloupec? Díky za odpověď

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2012 18:40 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Tereza
Záleží jestli máš všeobecné znalosti jak založit a provozovat akvárko a ptáš se jen jak je to s betami, nebo nemáš ani moc zkušeností s akvaristikou.

Být tebou tak bych začla jen s tím jedním beťákem třeba v té 25, a jestli budeš chtít později víc tak si třeba založíš i to další se samicemi. Z jakého důvodu chceš ty betty 2? Soužití více bett někdy může být složité.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   05.08.2012 16:34 R Muž romant [27981] Re: Tereza
Tak se toho neboj a jdi do toho, protože základní penzum znalostí jsi již obsáhla a teď je třeba to prověřit praxí. Co člověk to názor a není nad osobní nepřenosnou zkušenost přímo z danou rybou, to si prostě musí každej odsloužit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2012 16:31 Tereza 2 betty do 25l
Obje dvě stránky už mám pročtené dávno. Nějaké osobní zkušenosti nemáte??? Ale každopádně děkuji :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2012 13:40 Tereza 2 betty v 25l
Děkuji za tipy na roslinky:) Uvidím jak to nakonec bude. Možná si zkusím pořídit to větší akvárium a dát tam obě betty a nebo risknu to menší a kdyby jim to nevyhovovalo tak pořídím druhé akvárko. Ještě bych se chtěla zeptat na Vaše zkušenosti s bettami, na co bych se měla připravit a co bych měla rozhodně vědět a nikde se to nepíše. / Jinak toho mám o akvaristice nastudáno opravdu hodně, tak samo o bettách, ale přeci jen se každá nová informace hodí ;) /
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   05.08.2012 09:53 host Re: ivaha
Omlouvám se, nemyslel jsem to na Tebe, promiň. Psal jsem všeobecně, že se různě opisují věci, ovšem bez dalších souvislostí. Proto i ten příklad s ocelátem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2012 09:43 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: Tereza
Můj má rád tuhle rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora. Vždy, když doroste na hladinu, tak v ní odpočívá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2012 09:43 R Muž romant [27981] Re: Tereza
V jednoduchosti je krása, tak třeba použít jenom nějakou plovoučku rybicky.net/atlasrostlin/ceratopteris_pteridoides . Mezi kořeny těch plovoucích rostlin se betty rády schovávají a realxují tam.
Edit: Nenáročná bez potřeby sázení třeba tato rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   05.08.2012 09:42 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: host
No, nesmysl je tohle "1cm délky těla - 1l vody" - to je, jako kdybych do 25l strčila 5 neonek jenom proto, že se tam vejdou. Přitom potřebujou něco úplně jinýho.
Nic jsem tu nepapouškovala, navrhla jsem, jak při pouhých pár cenťákách navíc mít mnohem větší akvárko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.08.2012 09:39 Tereza 2 betty do 25l
Děkuji za odpovědi. Tak nějak jsem pochopila že to je tedy pro jednoho bojovníka dostatečné. A ještě prosím nějaké ty roslinky, které by mu vyhovovaly. Patří do Asie, ale nejsem v těch rostlinách nijak sběhlá, tak bych byla ráda, kdyby mi někdo poradil :) děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   05.08.2012 09:28 host Re: ivaha
Názorný příklad "nesmyslů" co se různě tradují. Neprve ale musím zdůraznit: čím větší nádrž, tím LÉPE!
Běžně se uvádí: 1cm délky těla - 1l vody. Tedy co je na tom špatně, když chce Tereza do 25l dát párek Bett? Vždyť podle toho příkladu by jich tam mohla mít i víc. Kdyby jsme používali trošku víc vlastní mozek a nepapouškovali jen to, co si někdy, někde, někdo vypotil, to by bylo dobře. Pokud by jsme to vzali doslova, tak do takové nádržky může dát i 25ti centimetrového oceláta! smich
Pokud Tereza zvládne dobrou(!) péči, není myslím důvod, proč by pár Bett nemohla v nádržce mít. Samozřejmě, jak jsem napsal, čím víc vody tím líp a taky jednodušší péče. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.08.2012 08:23 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: LiborSprysl
Na druhou stranu - pokud by mělo jít o klasický 25l akvárko (40x25x25), tak pokud by se našlo dalších jen 5 cm místa, mohlo by už mít 50x30x30 a jsme hned úplně jinde. Že? ;-)
Ono taky těžko předem odhadnout, jakou ten samec bude mít povahu a nakonec tý samičce může každičkej kousek místa navíc přijít vhod.
Já si jenom vzpomněla na svojí "akci betta" - okusoval ryby i ve 112-ti litrech a musel do separé.
Edit: nebo tam Tereza může přidat samičky dvě, když bude mít akvárko větší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2012 06:29 Muž LiborSprysl [9015] Re: malyLibor
no Nějak jsem nepochopil proč, když chce dvě betty... no To je jen papouškování nějakého dogmatika, že to bude 30 a ne 25 litrů , a už to všichni budou hlásat?
Milá Terezo, nenechte se odradit a když to akvárko fakt zakytkujete, budete střídmě krmit a měnit vodu, tak si tam klidně ty dvě betty dejte.
Dnes jsou pětadvacetilitrové nádrže s docela dobrým vybavením, ve kterých se vede rybám i kytkám, takže pokud do ní investujete, jste na startu "velké" akvaristiky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2012 21:52 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Tereza
Odpověděla jste si sama. A pokud nemáte prostor na větší než 25tilitrové akvárko, tak by možná bylo nejlepší nepořizovat si žádné. Omlouvám se za upřímnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2012 21:07 Tereza – 2 betty do 25l
Dobrý večer. Chtěla bych se zeptat, je-li možné chovat 2 betty splendens (samici a samce) v jednom akváriu o objemu 25l, kdyby bylo hojně osázené roslinamy, bylo různě členěné a bylo dostatek úkrytu ?? Všude píšou že pár by měl mít 30l, ale v jakých podmínkách by tam měl žít to už nepíšou. Dáke bych se chtěla zeptat na rosliny vhodné pro betty. Vím že by jim vyhovovaly kryptokoriny a nejspíš i javský mech, ale co dalšiho?? Akvárium si teprve chci založit, tak bych o tom ráda vědela co nejvíce, aby se rybička/rybičky měly co nejlépe (jen mi orosím neraďte větší Akvárium, obávám se, že na větší nemám prostor).

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2012 16:32 Žena majka93 [79] - ŽivorodkyRe: Yirka
Přesně tak, řekla bych totiž, že mražené krmivo nebylo před mražením proplachováno a to pro akva asi není nejlepší. Kostka by se měla dát do síťky a rozpustit pod tekoucí vodou. Tím se krmení i propláchne ;-) A jinak mám tu zkušenost, že samečkovi (zvlášť v samostatném akva) trvá než začne vůbec jíst. Třeba i několik dní. Taky záleží na jaké krmivo byl zvyklý. Chce to trpělivost ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   25.07.2012 08:30 Muž Yirka [9118] Re: sakic
Kostku bych tam rozhodně neházel. I v případě kvalitního krmiva je lepší nechat ji (nebo potřebné množství) rozmrazit, propláchnout a potom teprve zkrmovat.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [35] ...... 79

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 67620x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221?od=1701