MalyLibore, já si to myslím proto, že jsem zatím na žádnej opačnej názor nenarazila. Postupně se tady i různě jinde po netu snažím pročíst kde co, a to i o rybách, který nemám. Ty máš zkušenost s chovem vícero samců v jedný nádrži? Já zatím na nic takovýho nečetla, i když je fakt, že informace spešl o bettách cíleně nevyhledávam. Odchovávat je nemam v úmyslu, takže ten jeden samec mi na zpestření akvárka bude stačit, až ho někdy budu mít (zatím ho mám "objednanýho" - nechci ho z prodejny, právě kvůli těm podmínkám, za kterých jsou v akvaristikách prodávaný, jak jsi zmiňoval). A případně, víš-li o tom víc, jak velká by musela bejt nádrž, aby tam několik samců bez problémů spolužilo? Mluvím o betta splendes, ale nedávno jsem tu našla v atlasu ještě bettu imbellis a zde by samci společně měli bejt v pohodě. Ovšem cena je podstatně vyšší než u betta splendens, čímž se tahle rybka nemůže stát jednou z nejprodávanějších - to abychom aspoň částečně drželi téma týhle diskuse
Edit: Počkej, teď nevim, jestli se dobře chápeme. Tys myslel, že myslíme sám - jakože úplně sám, jen jediná ryba? To ne, já vím, že může bejt s rybama jinýho druhu (asi teda taky ne zase s jakýmakoliv, ale tak daleko do toho nevidim, abych věděla přesně, se kterýma ne) - ach, ty moje souvětí
Ale pokud´s myslel, že myslíme, že může bejt jen jeden samec toho druhu (ježiši, to se určitě "hezky" čte
), tak v tom případě viz. můj předchozí příspěvek.