Betta splendens - chov
Nedával bych ho tam. Jednak je to dost nízká teplota, měl by se chovat přibližně na 25°C. Bez filtru se bude hůř udržovat kvalita vody. Aby ty rostlinky byly něco platné, muselo by se jim svítit a osvětlení to asi taky nemá.
0 19.12.2008 19:59
lulk [5] - Cichlidy Môže samec betty žiť v tomto (trvalo):
rybicky.net/fotogalerie.php… . Našla som doma gulaté akvárko, cirka 6-8 litrov. Bola by výbava: topenie-nie, filtrácia-nie, krmenie-od vipan, cca 10-15 rastlín + koberček hemianthus callitrichoides. Mohol by samček takto žiť? Teplota vody bez topenia by bola cca 20-23°C. Vopred Ď.
Starší reakce
Asi casem zacnou, az prijde chut na treni a pohlavni dospelost. Take to je hodne o novaccich a teritoriu, takhle spolu vyrustaji, znaji se a zatim se v malem prostoru respektuji.
Ja nedavno pridal do 300l druheho betaka. Do rana byli oba potrhani az hruza. Ted, po dvou tydnech, si sebe uz moc nevsimaji, pokud se dostanou k sobe, jen "zahrozi", a ploutve dorustaji.
O tomhle jsem už někde četl, někdy to funguje. Když jsou spolu od narození a není jich tam moc, tak se spolu celkem snesou. Jak jsou staré?
Jak píšeš. Jsou to sourozenci a nemusí se prát.. Časem ale třeba začnou.
Mám v 50litrovém akvárku asi 10 bojovnic (sourozence), z toho sou tři samci, už jsou velcí ale samci se neperou, jak je to možné?
Tyhle krásné ryby jsem si také pořídil.Tady na webu jsem se dočetl,že je ideální chovat jednoho semce a dvě samice,aby je prý "neuhonil".Samec byl nádhernej,ale do týdne ho samice ůplně oškubali.Skončil ůplně bez ploutví a do rána nepřežil.Odlovil jsem nejagresivnější samici,koupil nového samce,no a teď nestíhá samice.Nedá jí na chvílku pokoj.
Uživatelka si totiž naivně myslela, že se ani samičky neperou a tak jich měla plno pohromadě ... to se nevyplácí, že jo?
Ono neznanemá, že když všude píšou, že spolu nesmí být 2 samci, že totéž neplatí i o samicích.
Přečtěte si mé komentáře stran chovu bet na kterémkoli webu - můj názor je setrvalý, konzistentní, neměnný...
Pokud jste svůj příspěvek myslela jako odstrašující příklad, pak snad...
Jen byste mohla pro své bety něco udělat.

0 14.12.2008 21:57 mirielll – mrchy bojovný

Mazu to... Nebavi me tyhle potycky o nicem.
Míšo
nic si z toho nedělej,ale pouč se z toho,je pravda, že i když v akvaristikách vidíš betty v maličkých nádobách tak je to pro tu rybu hrozné, ani ty úžasný betta kit akvárka nejsou na nic, jen to tu rybu stresuje. Taky jsem je měla v malém akvárku, a nechtěj slyšet jak se do mě tady pustili,byla jsem na tom, že jak ti to prodají v obchodě je to pro ně O.K. a pak jsem si něco přečetla a už vím, že obvykle se počítá 1l vody na 1cm dospělé ryby, to znamená že by měl mít alespoň 7 litrovku(POZOR tohle je podle nepsaného pravidla ale neznamená to že se bude mít fajn), ale kdybys chtěla aby si aspoň trošku zaplaval a měl se dobře tak 20 litrů pro jednoho, 30 litrů, kdybys k němu chtěla holky.
Zkus kdyžtak tenhle odkaz:
rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra
a pak jsou výborné stránky:
www.splendespower.cz a
www.betta.wz.cz
0 13.12.2008 19:16 míša – kolik l????
Ahoj. Poradí mi někdo? Mám bettu, samečka a mám ho ve 3 litrech. A Jeden ****** na mě řval, že je to málo. Tak kolik litrů?

Starší reakce
Já jsem měla samce bojovnice s mollama, jedné vykousl oko a druhou kousla na těle, ted je na samotce ve 25 l akvarku, má tam rostlinky, filtr a topítko, v akvarku je klid a mu tam občas dám pro společnost zrcátko

Souhlasím s Joem. Příčinu hledej tady. Vono to neni vzdycky lehky určit samici, vid joe.

Paví očko otrhat bettu? Spíš bych to viděl na ty samice betty případně nerozpoznaného PK samce.
No to ti pěkně děkuju. To je mám jako dát na samotku za trest?
To by malo byt prave ze opacne

Betak utoci na samcov pavich ok, lebo vnich vidi konkurenciu. ale toto pocujem po prvykrat, asi vzbura.

0 02.12.2008 19:32 Rampepurda Ahoj,
já jsem sám začátečník v létě jsem si na internetu přečetl,že bojovnice se s pavíma očkama snese,takže jsem si pořídil nejdřív kluka a po dlouhém shánění přidal 2 holky.Dlouho se nic nedělo sem tam nějaká ta ploutvička byla natržená,ale všechny rybičky vypadaly v pohodě tak já taky až do tohohle týdne

!V pondělí jsem našel beťáka(chudáka)celého okousaného ty bestie na něm nenechaly kus jeho nádherný chlouby i šupinka byla sem tam pryč.Nevím jestli je to jejich pářící taktika,protože si postavil pěnové hnízdo,ale na každej pád vypadá dost zuboženě a i bych řekl,že se od té i dost bojí.Úkrytů mají hodně,akva je krásně zarostlé(80l)tak nevím kde se stala chyba,ale jestli to někdo víte tak mi poraďte-prosím.Matěj
Nedávat tam bettu.

Diky a dá se tomu nějak předejít?
Ano je to možný a skoro jistý.
0 02.12.2008 18:25 Stana Pred pár dny jsem si koupil bojovnici a zjistil jsem že 2 gupky ( samec, samice ) maji natrhlé ocasky.Dělá to bojovnice?
Starší reakce
I lab
yr
intky potřebují dýchat kyslík, V uzavřeném kelímku ho ale po nějakém čase moc nebude.

To je v pořádku. Ikdyž me to taky rve srdce při pohledu na tak malé místo pro bettky. Ale ve zverimexu to je běžné. A navíc kyslík ani pořádně nepotřebují. Vzdyt to jsou labiryntky.

To betáruim je vynález. Bohužel to neznalí asi klidně koupí a šoupnou do toho rybu. Přítelkyně mi takhle chtěla udělat radost a dostal jsem k narozkám betárium a beťáka v pytlíku. Beťák putoval do akva, betárium do komory. Ale dovedu si představit, jak to nějaká ratolest dostane jako dárek a ryba tam bude chudák přežívat. Blah.
Ta výstava byla asi 3dni. Takže tam tu dobu museli být.
Edit: Máš pravdu, to betárium má 2 litry.
Na přenos ten kelímek stačí (taky používám podobné, ale pouze na přenos na burzu, tam je vypustím do akvárka. A ty, co zbydou v nich odnesu domů a opět vypustím). Ale déle jak 48 hodin by tam určitě být neměli. Ke kouli se radši vyjadřovat nebudu. A ty bettárka ze mi zdají větší než 2l, to víš jistě?
Ještě ale není ten kelímek celý, tak 100ml no.

Určitě nevhodné, nicméně se, prosím tě, podívej co je to 50ml, aby sis to ujasnil.
My dospělí víme že to je velký frťan a v tom kelímku je tak jeden a půl deci.
Jo, taky jsem tam dnes byla.
Můžu jen podotknout, že prodavač o ničem z toho neměl ani páru, když jsem se ptala, jestli jsou všichni praporcoví /myšleni samci, o které jsem projevovala zájem/, řekl, že to jsou všichni samci. Uhm.
Každopádně mohu jen potvrdit všechno, co zde bylo řečeno a jen dodat, že tohle se fakt nedělá

Betty se takhle normálně prodávají (v těch mininádobkách jak píšeš).

Dnes jsem navštívil Exotika 2008 v Lysé nad Labem, ale mezi obchody sem našel i obchudek s krmením, ale měl také betty na prodej, nejdřív bylo v 2litrovém ´´bettárii´´ nabo jak tomu říkají vyrobci jeden samec a dvě samice a ještě k tomu modrý písek a kámen, potom asi 4bettaria s jedním samcem, a potom to nejhorší, asi v 9ks plastových mininádobkách o objemu tak okolo 50ml vody byli samci bett který se tam ani nevešli a byli skoro na boku a ještě měli víčko, takže nemohli ani dýchat, podom byla koule s bettou a potom koule s dvěma závojnatkama a ještě na skle bublinky od čerstvé vody ale to bylo skoro všude, ani se mi na to nechtělo koukat, a jestli to prodejci čtou, trochu se zamyslete hlavně na ty betty v 50mililitrrách, FOTO: SAMEC S DVĚMA SAMICEMI
Já myslím, že on není tak blbý ... dyžtak dej před topítko nějakou rostlinu

Předpokládal jsem, že slovensky rozumíš..

Česky zakrni je slovensky zakrpatí.
Takze mu bude zle, smutno alebo je to v poho?
0 13.11.2008 18:34 dangerblonde –
Re: Imii To co je zakrni? Nepoznam, bude mu zle alebo bude smutný?
Pokud bude v malém tak nevyroste a zakrní.
0 13.11.2008 18:24 dangerblonde –
Re: Imii NO jasan ze ma to skor nenapadlo..... Bojovnica bude v AQ a kuhli, kym nevyrastie tiez a potom bude aj s KOI (možno eče nwm) v jazierku. 150 l tam sa hadam zmesti. Co poviete? Ma dakto vyhrady?
0 13.11.2008 17:56 dangerblonde –
Re: Imii A 1kuhli? Ved to nema ani 3 cm...
Může... Ale ne v 12l! Já mám 2 v 73l a lítaj po akva jak praštění.
0 13.11.2008 16:34 dangerblonde –
Re: Imii A co kuhli? Moze to byt s bettou?
Dej si tam jen bettaka a k němu 1x Anentome Helenu, ?x krevetku japonskou. Ale rozhodně ne neonky. Možná bych uvažovala o 5x razborka galaxy, která je opravdu prťavá.
Já bych tam nedavala zadne neonky. 12 L kostka je tak na 1 samce betty... Vesla by se tam tak max. 1-2 neonky, ale neonky jsou hejnove ryby a rády plavou... Nech si jen bettu a kup si k tomu nějakého zajímavého mlže nebo plže

0 12.11.2008 21:03 dangerblonde –
Re: Imii Viete co? Ja si do toho 12 l kupim asi samceka a neonky. To vraj moze byt. Kolko asi neoniek?
Myslím, že jako pár šťastní nebudou. On ji bude pořád nahánět. I ve velkým akvárku. Uděláš nejlíp když si koupíš jednoho pěkného samečka.
Četla jsi ten web, co jsem posílal já?
Tam je popsané zařízení druhové nádrže atd...
Do 37l tak max 1 samce + 2 až 3 samičky
Do 60l klidně 1 samce + víc samic
Ale opakuju napřed si to přečti a pak se můžeš ptát na to, co ti není jasné.
Přidat reakci
1 ...... [66] ...... 80
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68926x