Přihlásit se RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 66 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lulk Re: Danila
Ludia, klud. ;-) To nieje moje "akvárko", naštastie. Našla som túto fotku tu na rybicky.net ako fotky k rybe bojovnica pestrá. Ja mám gulu, 8-10 litrovú. Tak ked som videla toto, chcela som sa spýtať,či betta môže žiť v takomto type akvárka. V akvárku by bola IBA betta, normálny jemný piesok, okolo 10 rastlín, topenie už mám (aquael 50W - menšiu watáž nemám a s tým filtrom uvidím. Ked hovoríte že by mal veľký prietok. Asi sa inšpirujem a spravím "pidifuk". Pre informáciu, tento des čo je na fotke patrí užívatelovy/užívatelke anulais.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov Re: Joecz
Ale profesionální chovatelé a chovatelé bez zkušeností, tady je trochu rozdíl. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoeczRe: Danila
Profesionální chovatelé z thajska chovají ryby v lahvích od whisky (3 dcl) a jsou to ryby o kterých se Vám, běžným smrtelníkům, ani nezdálo.
Tím jsem nechtěl říct, že chov v pidinádržích doporučuju.

A ten aquael mini je pěkná blbost. Co udělá filtr s průokem 200 l/hod v 8 litrech? (to na fotce 8l ale ani náhodou nemá) Vodní vír...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Danila Re: lulk
Ježiš, to je děsný. Co je to tam pod tím beťákem za rybu? anciček? hmm
V tomhle žít nemůžou. Ta sklenka má tak max. 0,5 litru. To není ani na pivko dost velký, bože. tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lulk Re: Jurasek
Svetlo je stolová lampa 36 W. Filtrácia by možno bola aquael mini.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jurasek Re: lulk
Nedával bych ho tam. Jednak je to dost nízká teplota, měl by se chovat přibližně na 25°C. Bez filtru se bude hůř udržovat kvalita vody. Aby ty rostlinky byly něco platné, muselo by se jim svítit a osvětlení to asi taky nemá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lulk
Môže samec betty žiť v tomto (trvalo): rybicky.net/fotogalerie.php… . Našla som doma gulaté akvárko, cirka 6-8 litrov. Bola by výbava: topenie-nie, filtrácia-nie, krmenie-od vipan, cca 10-15 rastlín + koberček hemianthus callitrichoides. Mohol by samček takto žiť? Teplota vody bez topenia by bola cca 20-23°C. Vopred Ď.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi Re: TomášB
Asi casem zacnou, az prijde chut na treni a pohlavni dospelost. Take to je hodne o novaccich a teritoriu, takhle spolu vyrustaji, znaji se a zatim se v malem prostoru respektuji.
Ja nedavno pridal do 300l druheho betaka. Do rana byli oba potrhani az hruza. Ted, po dvou tydnech, si sebe uz moc nevsimaji, pokud se dostanou k sobe, jen "zahrozi", a ploutve dorustaji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoeczRe: TomášB
O tomhle jsem už někde četl, někdy to funguje. Když jsou spolu od narození a není jich tam moc, tak se spolu celkem snesou. Jak jsou staré?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Imii Re: TomášB
Jak píšeš. Jsou to sourozenci a nemusí se prát.. Časem ale třeba začnou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomášB Re: zdenall
Mám v 50litrovém akvárku asi 10 bojovnic (sourozence), z toho sou tři samci, už jsou velcí ale samci se neperou, jak je to možné?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zdenallRe: mirielll
Tyhle krásné ryby jsem si také pořídil.Tady na webu jsem se dočetl,že je ideální chovat jednoho semce a dvě samice,aby je prý "neuhonil".Samec byl nádhernej,ale do týdne ho samice ůplně oškubali.Skončil ůplně bez ploutví a do rána nepřežil.Odlovil jsem nejagresivnější samici,koupil nového samce,no a teď nestíhá samice.Nedá jí na chvílku pokoj.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Imii Re: mirielll
Uživatelka si totiž naivně myslela, že se ani samičky neperou a tak jich měla plno pohromadě ... to se nevyplácí, že jo?
Ono neznanemá, že když všude píšou, že spolu nesmí být 2 samci, že totéž neplatí i o samicích.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: mirielll
Přečtěte si mé komentáře stran chovu bet na kterémkoli webu - můj názor je setrvalý, konzistentní, neměnný...
Pokud jste svůj příspěvek myslela jako odstrašující příklad, pak snad...
Jen byste mohla pro své bety něco udělat. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mirielll – mrchy bojovný
Fotka k příspěvku Mazu to... Nebavi me tyhle potycky o nicem.

Reagovat na tento příspěvek 0  - PikyRe: míša
Míšo
nic si z toho nedělej,ale pouč se z toho,je pravda, že i když v akvaristikách vidíš betty v maličkých nádobách tak je to pro tu rybu hrozné, ani ty úžasný betta kit akvárka nejsou na nic, jen to tu rybu stresuje. Taky jsem je měla v malém akvárku, a nechtěj slyšet jak se do mě tady pustili,byla jsem na tom, že jak ti to prodají v obchodě je to pro ně O.K. a pak jsem si něco přečetla a už vím, že obvykle se počítá 1l vody na 1cm dospělé ryby, to znamená že by měl mít alespoň 7 litrovku(POZOR tohle je podle nepsaného pravidla ale neznamená to že se bude mít fajn), ale kdybys chtěla aby si aspoň trošku zaplaval a měl se dobře tak 20 litrů pro jednoho, 30 litrů, kdybys k němu chtěla holky.
Zkus kdyžtak tenhle odkaz: rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra
a pak jsou výborné stránky: www.splendespower.cz a www.betta.wz.cz
 Reagovat na tento příspěvek 0  - míša – kolik l????
Ahoj. Poradí mi někdo? Mám bettu, samečka a mám ho ve 3 litrech. A Jeden ****** na mě řval, že je to málo. Tak kolik litrů? :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DanuškaRe: Rampepurda
Já jsem měla samce bojovnice s mollama, jedné vykousl oko a druhou kousla na těle, ted je na samotce ve 25 l akvarku, má tam rostlinky, filtr a topítko, v akvarku je klid a mu tam občas dám pro společnost zrcátko :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vena Re: Rampepurda
Souhlasím s Joem. Příčinu hledej tady. Vono to neni vzdycky lehky určit samici, vid joe. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoeczRe: Rampepurda
Paví očko otrhat bettu? Spíš bych to viděl na ty samice betty případně nerozpoznaného PK samce.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RampepurdaRe: prisavnik
No to ti pěkně děkuju. To je mám jako dát na samotku za trest?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - prisavnik Re: Rampepurda
To by malo byt prave ze opacne :-D Betak utoci na samcov pavich ok, lebo vnich vidi konkurenciu. ale toto pocujem po prvykrat, asi vzbura. smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rampepurda
Ahoj,
já jsem sám začátečník v létě jsem si na internetu přečetl,že bojovnice se s pavíma očkama snese,takže jsem si pořídil nejdřív kluka a po dlouhém shánění přidal 2 holky.Dlouho se nic nedělo sem tam nějaká ta ploutvička byla natržená,ale všechny rybičky vypadaly v pohodě tak já taky až do tohohle týdne coze !V pondělí jsem našel beťáka(chudáka)celého okousaného ty bestie na něm nenechaly kus jeho nádherný chlouby i šupinka byla sem tam pryč.Nevím jestli je to jejich pářící taktika,protože si postavil pěnové hnízdo,ale na každej pád vypadá dost zuboženě a i bych řekl,že se od té i dost bojí.Úkrytů mají hodně,akva je krásně zarostlé(80l)tak nevím kde se stala chyba,ale jestli to někdo víte tak mi poraďte-prosím.Matěj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vena Re: Stana
Nedávat tam bettu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - StanaRe: vena
Diky a dá se tomu nějak předejít?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vena Re: Stana
Ano je to možný a skoro jistý.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Stana
Pred pár dny jsem si koupil bojovnici a zjistil jsem že 2 gupky ( samec, samice ) maji natrhlé ocasky.Dělá to bojovnice?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - ustavprochore Re: Agis
I labyrintky potřebují dýchat kyslík, V uzavřeném kelímku ho ale po nějakém čase moc nebude. :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AgisRe: TomášB
To je v pořádku. Ikdyž me to taky rve srdce při pohledu na tak malé místo pro bettky. Ale ve zverimexu to je běžné. A navíc kyslík ani pořádně nepotřebují. Vzdyt to jsou labiryntky. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PentueR Re: TomášB
To betáruim je vynález. Bohužel to neznalí asi klidně koupí a šoupnou do toho rybu. Přítelkyně mi takhle chtěla udělat radost a dostal jsem k narozkám betárium a beťáka v pytlíku. Beťák putoval do akva, betárium do komory. Ale dovedu si představit, jak to nějaká ratolest dostane jako dárek a ryba tam bude chudák přežívat. Blah.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomášB Re: Joecz
Ta výstava byla asi 3dni. Takže tam tu dobu museli být.
Edit: Máš pravdu, to betárium má 2 litry.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoeczRe: TomášB
Na přenos ten kelímek stačí (taky používám podobné, ale pouze na přenos na burzu, tam je vypustím do akvárka. A ty, co zbydou v nich odnesu domů a opět vypustím). Ale déle jak 48 hodin by tam určitě být neměli. Ke kouli se radši vyjadřovat nebudu. A ty bettárka ze mi zdají větší než 2l, to víš jistě?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomášB Re: Yirka
Ještě ale není ten kelímek celý, tak 100ml no. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: TomášB
Určitě nevhodné, nicméně se, prosím tě, podívej co je to 50ml, aby sis to ujasnil.
My dospělí víme že to je velký frťan a v tom kelímku je tak jeden a půl deci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BikyRe: TomášB
Jo, taky jsem tam dnes byla.
Můžu jen podotknout, že prodavač o ničem z toho neměl ani páru, když jsem se ptala, jestli jsou všichni praporcoví /myšleni samci, o které jsem projevovala zájem/, řekl, že to jsou všichni samci. Uhm.
Každopádně mohu jen potvrdit všechno, co zde bylo řečeno a jen dodat, že tohle se fakt nedělá rozzureny tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Imii Re: TomášB
Betty se takhle normálně prodávají (v těch mininádobkách jak píšeš).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomášB – Betta v kapce vody a závojnatka v kouly
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dnes jsem navštívil Exotika 2008 v Lysé nad Labem, ale mezi obchody sem našel i obchudek s krmením, ale měl také betty na prodej, nejdřív bylo v 2litrovém ´´bettárii´´ nabo jak tomu říkají vyrobci jeden samec a dvě samice a ještě k tomu modrý písek a kámen, potom asi 4bettaria s jedním samcem, a potom to nejhorší, asi v 9ks plastových mininádobkách o objemu tak okolo 50ml vody byli samci bett který se tam ani nevešli a byli skoro na boku a ještě měli víčko, takže nemohli ani dýchat, podom byla koule s bettou a potom koule s dvěma závojnatkama a ještě na skle bublinky od čerstvé vody ale to bylo skoro všude, ani se mi na to nechtělo koukat, a jestli to prodejci čtou, trochu se zamyslete hlavně na ty betty v 50mililitrrách, FOTO: SAMEC S DVĚMA SAMICEMI

Reagovat na tento příspěvek 0  - Imii Re: martineu
Já myslím, že on není tak blbý ... dyžtak dej před topítko nějakou rostlinu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - martineu
Cau, ja mam tiez problem s bojovnicou, ale ineho charakteru: Samcek sa naparuje pred zrkladlom, vzdy ked mu ho tam dam, ale natrvalo by sa tam dat nemalo, pretoze by sa potom vysilil. No, a ten moj bettak sa vidi v ohrievaci ako v zrkadle a naparuje sa pred nim, no a kedze ohrievac je v akvariu stale. Bojim sa aby mi sa mi nevysilil. ano ano Poradi mi niekto ci sa casom na to vykasle, alebo ci to bude v poriadku?? :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: dangerblonde
Předpokládal jsem, že slovensky rozumíš.. ;-) Česky zakrni je slovensky zakrpatí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dangerblondeRe: Yirka
Takze mu bude zle, smutno alebo je to v poho?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: dangerblonde
Zakrpatí...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dangerblondeRe: Imii
To co je zakrni? Nepoznam, bude mu zle alebo bude smutný?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Imii Re: dangerblonde
Pokud bude v malém tak nevyroste a zakrní.
NO jasan ze ma to skor nenapadlo..... Bojovnica bude v AQ a kuhli, kym nevyrastie tiez a potom bude aj s KOI (možno eče nwm) v jazierku. 150 l tam sa hadam zmesti. Co poviete? Ma dakto vyhrady?
Moji mají kolem 10cm a sou to macci
Takhle mi lítá po akvárku www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoeczRe: dangerblonde
Ne! Dorůstá víc.
A 1kuhli? Ved to nema ani 3 cm...
Může... Ale ne v 12l! Já mám 2 v 73l a lítaj po akva jak praštění.
A co kuhli? Moze to byt s bettou?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [66] ...... 80

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 69085x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221?od=3251