Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 14 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.08.2016 18:47 Žena drvi [2894] Re: michalcod
Ne, ve 25 litrech se ti pobijou, drive nebo pozdeji. To je akorat tak velikost na jednoho samce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2016 18:35 Muž michalcod [13]
Chci si pořídit Bojovnici samečků do akva 25l a k němu 2 nebo 3 samičky. Akva je plné rostlin a velký dekorační kámen. Budou spolu přežívat v pohodě? Stačí samičky 2 ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.08.2016 18:58 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: prasan
Já přece nepsala o velkochovatelích, zmiňovala jsem, že je jasné, že je musí oddělit, tak je mají v menších prostorech. Tady šlo přece o ty, kdo si pak koupí tu jednu bettu, které by se měli snažit připravit příjemné žití a ne přežívání v kouli s plastovou kytkou. Jinak měním jednou týdně, ručně, ne automaticky :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2016 18:53 - Re: Belisana
Na obrázku čo som dal majú rybky automatickú výmenu vody možno i denne.Koľko krát vymeníte do týždňa vodu bojovnici?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2016 18:51 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: prasan
no comment
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2016 18:49 - Re: Belisana
Tak poďme teraz linčovať každého veľkochovateľa bojovníc. Peace people peace. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2016 16:27 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: Bacoun
Přesně to jsem měla na mysli palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.08.2016 15:13 Bacoun Re: prasan
Ano,souhlas,že přežije i v betáriu.Měli jsme samičku měsíc v té kostce.2 x týdně jsme měnili polovinu vody cca 1l,při kterém jsem vždy odsál její výkaly.Betta neonemocněla.Krmily jsme ji peletami od hikari(hodně střídmě),protože jsem si ji netroufl krmit ničím jiným,aby se z betária nestala stoka.Betta sice není kdovíjaký plavec,ale ten rozdíl,když jsme ji přesunuli do miniakvária s rostlinami,i když je jen 9l.Byl prostě na chování té rybky vidět od první chvíle.Takže ano,lze ji chovat"ve flašce",ale jsem přesvědčený,že to pro tu rybku je utrpení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.08.2016 14:43 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Belisana
Kdyby to ten člověk měl, že si právě pořídil, určitě ho přesvědčím, ať si zařídí něco lepšího. Takto je ale riziko, že zásadní změna nemuší být pouze k lepšímu a pro tu konkrétní bojovnici je pro zbytek života lepší, ať se o ni stará, jak dosud. Svět není černobílý.
Dal jsem to sem jako příklad právě této nečernobílosti. Standardně bych vyskočil, že trápení zvířat, ale ono to na druhou stranu jde, když to člověk umí nebo nevědomky dělá správně.
Osobně mám v posledním čase takový přístup, že nejen, že chci, aby mi něco přežilo, ale taky mi jde o to, mít dlouhodobě udržitelný stav. Proto "zbírám" divoké živorodky, protože se dají rozmnožit a je šance na dlouhodobě fungující skupinu. To samé krevetky nebo korýši. Na druho stranu jsem opak poctivě a pravidelně pracujícího člověka a proto moje akvária nemohou být postavena "na vodě" jako tato kulička s bojovnicí, ale musí být vyloženě blbuvzdorná a musí si umět hodně pomoci sama, když je delší dobu nestíhám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.08.2016 14:15 - Re: Belisana
No pomaličky.Ja nikomu nedoporučujem bojovnice chovať takto,ale ani na druhej strane to neodcudzujem.Nikto si nezoberie do huby ,,odborníka,, chovateľa lebo má za chov bojovníc ocenenia z výstav aj napriek tomu,že ich odchováva a chová takto
i73.photobucket.com/…
Len píšem,že to netreba brať tak tragicky.Aj keď je betta v 1L a je o ňu náležite postarané a chovateľ vie ako na to,tak môže tá rybka prežiť krásny život dokonca sa úspešne rozmnožiť atď.Jasné,že prírodu nenahradíme.
Naopak ju niekto môže mať aj v 200L kde sú absolutne nevhodné podmienky z dôvodu prekrmovania,nemenenia vody atď.Nakoniec tá rybka aj keď v 200L zahynie práve pre tú neodbornosť chovateľa a naopak tá v 1L môže žiť niekoľko rokov.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   04.08.2016 13:43 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: prasan
Jasný, tak ať si každý strčí beťáka do dvou litrů s plastovou kytkou, však on to nějak překlepe, než bude po něm rozzureny Jedna věc jsou odchovy mladých, protože se musí samci po pár měsících oddělit, aby se neporvali (ale i ty jsem viděla u chovatelů ve slušných podmínkách), ale my přece kupujeme rybky, aby se měly dobře a ne jen přežívaly v kouli s plastem :-( . A srovnávat se životem v přírodě to nelze, nikdo z nás nedokáže vytvořit biotop tak, aby to bylo jako v jejich domovině. Mě tyto úvahy (však mu stačí litr, je to víc, než měl předtím) dost vytáčí..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2016 13:11 - Re: JirkaŠčobák
Stačí sa pozrieť na chovateľov čo to robia vo veľkom.Ako si písal flaška na flaške, resp. 5l akvárečko jedno vedľa druhého.Ak majú vôbec filtráciu je to ten lepší spôsob.
Bojovnica si vystačí i bez kyslíku a keď si uvedomíme,že napríklad samec prežije 3/4 života okolo jednej palmy,kde si stavia hniezdo a zaháňa-láka na párenie samičku,tak to až tak zle nevidím.Ak chlapík ako si písal,sa stará poctivo/ mení vodu a kŕmi-ví vo co go/ nevidím problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2016 12:32 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: LiborSprysl
Jo. Popisoval jsem mu, jak se chovají - že to je flaška na flašce, že se po nich chodit dá.

Je hrozně diskutabilní, co je vhodné prostředí. Bojovnice má nediskutabilně málo životního prostoru, ale na druhou stranu, jak je to brutálně bez štěrku a s umělýma rostlinama, udržuje se to snadno čisté. Tenhle člověk "postavil chov na vodě" a poctivé pravidelné péči (je taková povaha) a ono to k udržení života a kondice stačí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.08.2016 10:43 Muž LiborSprysl [9015] Re: JirkaŠčobák
Dva litry je přece luxus proti tomu v čem vyrostla... :-) ... a podmínky měla stejné, dostala nažrat a vyměnili jí vodu...Takže žádná změna mimo dekorace... ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.08.2016 10:35 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky
Fotka k příspěvku Toto jsem včera vyfotil v jedné firmě. Asi dva litry, umělá rostlina, bez dna, bojovnice. Prý to takto v akvaristice v bratislavském Hornbachu doporučili (dotyčnému se to sice nezdálo, ale dal na radu profesionála).

Ta bojovnice žije takto už rok. Každý týden ji vymění vodu (mění všechnu a dává filtrovanou). Používá jen granulované krmivo pro bojovnice (ukazoval, neznal jsem). Ryba vypadala normálně.

Nemohl jsem mu doporučit výraznou změnu, protože ta ryba je už nastavená na konkrétní podmínky a i změna k lepšímu dokáže zabít. Vysvětlil jsem, že mu prodavač neporadil dobře, ale na druhé straně jsem ocenil, že se o bojovnici dobře stará (a dodal, že to asi bude dost odolný exemplář). Doporučil jsem mu založit nezávislé rostlinné akvárium.

P.S. Člověk to měl původně doma a zanesl do firmy v čase dovolené. Doporučil jsem mu odnést zpět domů, protože má ve firmě klimatizaci a chladněji, než doma.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.06.2016 21:10 R Muž romant [27982] Re: ***
Ne, žádnou samičku. Je to odvislé od povahy ryb, nekdy se snesou v 50 litrovým kluk s dvěma holkama a někdy se ve 100 litrovým nesnese kluk s holkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2016 21:07 *** Re: romant
Jak velké by akvarko tedy mělo být? A jde pořídit pouze jednu samičku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.06.2016 21:05 R Muž romant [27982] Re: ***
Nechat v akváriu samotnýho beťáka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2016 21:02 *** – Betta splendens
Ahojda, jsem tu nová. Před 3 měsíci jsem si pořídila samce betty. Má 17litrové akvárko,rostlinky a ukryty. Prvně jsem si myslela že budu mít jen jeho a to je vše ale chtěa bych mu pořídit samičky. Bohužel akvárko je na 1 samce a 2-3 samice malé. Proto jsem chtěla koupit pouze jednu samičku ale prý jí samec užene. Nevím si rady a nechtěla bych něco pokazit a nedej bože ublížit samici.
A také jsem četla že se samcům nemá níčit pěnové hnízdo. Voda lze vyměnit takabych to moc neponíčila ale nechávat to do nekonečna taky nejde ne? nebo se mlím??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2016 16:54 Jonny Re: romant
Přijde mi ze přidáním gupek samec nerve už vůbec samičku protože se spis ztrati v davu, ale čistotu vody budu nejspíš vyřešit když to říkáš. Zatím to vypadá v pořádku vse :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2016 12:46 R Muž romant [27982] Re: Jonny
Ve 20 litrech vadí a zvláštěpak jedná-li se o rozmetadla hnoje, jako jsou paví oka. Následné problémy s kvalitou vody se negativně odrazí na kondici beťáka, ale to je cesta, kterou si holt musí ujít každej sám. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2016 12:43 Jonny Re: Belisana
Jedna Betta a 6 dalsich rybicek ale nevadi ne? Neutočí na sebe nijak co sem se dival
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2016 10:49 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: Jonny
Mám 112-litrový akvárko a i to bylo pro samce a dvě betty málo, i když tam úkryty jsou.. během dvou hodin po přidání byl oškubaný samec, pak přišly na řadu samice. Sice pak došlo i k výtěru (neplánovanýmu), po něm se ale situace opakovala, prostě jsem je musela oddělit. Ve 20 litrech by to dopadlo podstatně hůř.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   11.06.2016 09:22 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Jonny
20 l je jen pro jednu bettu, ostatních ryb se zbav, když nemáš prostor na větší akvo, vrať je do akvaristiky, rozdej, prodej... možností je více
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2016 09:01 Jonny Re: Wendy2
Větší akvárium není moc kam dát bhužel, tak nevím jak to vyřešit. Myslím že tam mám hoodně rostlin jako ukryty. Teď tam jsou dvě betty a 6 gupek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2016 08:52 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Jonny
Ahoj, hnízdo bych teď neřešila, ale rozhodně prostor. Pro tři betty je 20 l strašně málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2016 08:40 Jonny – První Betta
Ahoj jsem tu nový. Koupil jsem si pvni Bettu s nadšením, zvedavostí a nevědomostí jsem ji umístil do malé nádobky. Po řečtení několika článků jsem připravil 20l akvarko. V nádobce byl samec asi tyden. Po přemístění žačal na hladině tvořit bublinkové hnízdo jak sem potom zjistil a po přidání dvou samiček je začal prohánět a okusovat. Prvně modrou samičku, tak jsem jí dal bokem s obavou, že toje barvou a potom i červenou. Hnízdo po asi tydnu zmizelo bez výsledku. jako dno jsem měl velké oblázky. Za jak dlouho může zase tvořit hnízdo?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2016 15:52 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: MiroslavAdam
Já zrcátko nedávám, můj beťák vidí svůj odraz v bočním skle a úplně si s tím vystačí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2016 13:36 R Muž romant [27982] Re: MiroslavAdam
V domění že vidí svého soka, naparuje se tak před svým obrazem. Někdo bude tvrdit, že zrcátko rozhodně ano, někdo zase že rozhodně ne. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2016 12:52 MiroslavAdam – zrcatko
Ještě by mě zajímalo jak ke to s tím zrcátkem na jak dlouho bych ho měl samci dát nebo má se tam vůbec dávat ??? A jak to vlastně funguje
Dekuji za odpověď :-) :-) :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.04.2016 07:54 Muž LiborSprysl [9015] Re: MiroslavAdam
V nádržích 500 litrů a dobře zakytkovaných jsem občas ztratil orientaci, kde už samec dorostenec plave a kde ne. Stalo se mi, že jsem měl v nádrži samce dva, jednou dokonce tři...Zatímco tam kde byli dva, došlo brzy k odhalení, protože se vyhledávali k vzájemnému přetlačování, vědomi si toho, že slabší nemá úniku, v nádrži kde byli tři, se v podstatě nic dramatického nedělo. To nepochybně souvisí s dělením agrese. Při odchovu jsem míval samce pohromadě se samicemi také až do doby, kdy se začali vydělovat ti s nejsilnějšími ploutvemi. Nechtěl jsem aby se potrhali, tak jsem je separoval. Ovšem pokud nejste u ryb skoro furt, nedoporučuji to pro možnost fatálních následků na slabším jedinci. V malých nádržích, i zarostlých, je to brzké...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2016 21:37 Žena Turbínka [2558] Re: MiroslavAdam
Nespekuluj. Když se potkají dva samci v přírodě většinou dojde jen k zastrašování, lehkému boji možná a slabší ustoupí (hlavně má kam), protože i ryby mají občas i pud sebezáchovy... Nedělala bych to, ryby tu nejsou pro naše experimenty, jen aby si naše ego něco dokázalo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2016 21:34 MiroslavAdam – myslenka :-D
Dobrý večer
Chci se zeptat jestli je vůbec možné chovat 2 samce v jednom akvariu, já vím že se všude píše že je to nemožné ale nějak mi nejde do hlavy že v přírodě se nepotkají dva samci a když potkají tak to prý končí smrtí :-( skoda. Co kdyby byla nádrž hodně zarostlá šlo by to. Pokud ano kolik si myslíte že by muselo mít litru
Děkuji za odpovědi a omlouvám se za můj pravopis ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.03.2016 20:05 R Muž romant [27982] Re: Táňa
Nejlepší bude, když to vyzdobíš živejma rostlinama, včetně plovoucích, měj teplotu ne nižší než 25 st. pravidelně týdně měň min. 1/3 objemu vody, akvárko přikrtý, pestrou stravu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2016 20:03 Táňa – Dotaz
Ahoj, včera jsem si koupila domů jednu bettu. Chtěla bych jí nějak vyzdobil akvárko, ale někde jsem četla, že by se rybičkám do akvárka neměly dávat žádné ulity, mušle a nic podobného, protože to uvolňuje Ca a rybám to nedělá dobře... Ale dále jsem i viděla několik akvárek, která tam ty ulity normálně měla.. Můžu jí je tam teda dát?? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.03.2016 13:31 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: cccp
bety v naprosto maličkých plastových nádržkách,ve kterých kromě nich ,nebylo nic!!! Byli jsme opravdu v šokujednoho nádherného samečka koupili + neonky,paví očka,nějaké přísavky a párek černých molinzařídili jsme akvárko(cca50litru)
V tom tvem prispevku se to strasne tluce – na jedny strane tvuj sok a rozhorceni, v jakych podminkach jsou rybky drzeny v prodejne, ale na druhou stranu jsi, reknu ti to neslunickove, uvaril rybi polevku – mas prerybneno a na ty ryby male akvarium, coz je stejne trestuhodne jako beta v male nadrzi (tam to ale maj prechodny, dokud je nikdo nekoupi, u tebe v nadrzi je to pro ne ale na dozivoti). Black molla – pozadavek na parek min. 80 litru, ta prisavka bude hadam ancistrus – to je tak na nadrz 60 litru a vyse...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   24.03.2016 00:08 Žena Turbínka [2558] Re: cccp
Radíš tu jako mistr světa, ale celý tvůj příspěvek je jen přehlídka šílených začátečnických chyb a přehnaného nadšení. Doporučuji místo youtube studovat zde:
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
a také pročtení místního atlasu ohledně nároků jednotlivých ryb z toho tvéhu guláše by nebylo od věci, jiank se brzy setkáme ve vlákně o nemocech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -4   24.03.2016 00:01 cccp – beťák-betka
Ahoj všem příznivcúm betek
před 7 dny jsem si po 30letech donesl domů akvárko co leželo u popelnice a znova si vzpomněl na to jaká je to paráda chovat rybky-je to lepší podívaná jak ta přiblblá televize.Jelikož mám malou dcerku,tak jsem ji chtěl udělat radost a spolu jsme se vypravili do jednoho z místních zverimexů.
Krom jiných,nás ihned zaujaly bety v naprosto maličkých plastových nádržkách,ve kterých kromě nich ,nebylo nic!!! Byli jsme opravdu v šoku jak je možné v tak maličkých prostorách-ne více jak 3litry,chovat něco tak nádherného jako je sameček od betky.
Nedalo nám to a po příchodu domú jsme začali na internetu hledat veškeré informace co je vlastně betka za rybku a prošli 10sítky filmů na youtubku.
Je to dost zajímavé jak je to v ázii a celkově s lovem,chovem a obchodem s těmito chytrýma rybkami. (doporučuji těm co to neviděli)
Nedalo nám to,a hned jsme si jednoho nádherného samečka koupili + neonky,paví očka,nějaké přísavky a párek černých molin.
Zařídili jsme akvárko(cca50litrú) a dali do něj všechny rybky
no to bylo něco,beťák dal hned najevo kdo bude v akvárku šéf a přes neustálé šarvátky ze samečkem od černé molky si beták udělal jeden roh akvárka pro sebe a ten opravdu brání.
Bilo mi ho líto a tak jsem mu přikoupil 2 krásné samičky...ty jsou vcelku v klidu,ale jakmile se k němu do jeho prostoru dostanou,hned je žene. A i ostatní rybky.....,je naprosto dominantní a velice chytrej.
U akvárka se to "netrhne a je před ním pořád plno,protože se tam neustále něco děje.
Zřejmně od stresu jedna paví očica porodila asi 15náct rybek,které během 3dnů zmizeli
zřejmě si na nich betky pochutnaly,takže 100% dravci.
Nechám tomu volnej průběh,a uvidíme co se bude dít.
Chtěl jsem jen dodat tady k těm názorům jak chovat betky říct to,že malé akvárko na chov těchto krásných a chytrých rybek,je akorát trápení a stres, pro toto zvířátko... A není na škodu k jejimu spokojenému a šťastnému životu zařídit plnohodnotné akvárko s dostatkem místa!! Rostlin-hlavně plovoucích,a kvalitní filtrací a potravou!!
Za odměnu vás bude čekat nádhrná chytrá rybka,na kterou se budete zvědavě těšit každej den a dočkáte se i "miminek"
přeju všem úspěšnej chov a určitě ještě napíšu jak to u mne s betkama pokračuje,bude to zajímavé. R ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2016 10:59 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: Petronella
Těžko se radí, když o tom, v jakém akvárku bydlí, nevíme vůbec nic. Velikost? vybavení technikou? filtr? teplota? jak dlouho založené? atd. atd. Píše se to tady pořád dokola.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2016 10:44 Petronella Re: Sitius
Nemám tam žádný proud. Proplave se a zase tam naplave :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2016 13:35 Muž Sitius [26] - učit se, učit se, učit seRe: Petronella
Lapá po vzduchu, když je normálně v akva? Nemáš tam silnej proud?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2016 12:46 Petronella – nad hladinou
Zdravím a prosím o odpověď, proč mi můj betak, leží na teploměru a hlavou celou je nad hladinou ? Díky moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2016 22:58 Muž Lukasinho [0] Re: Alan Gallo
Tož podle fota se mu to moc nedaří. Nedělej nic. U mě přestal po měsíci či dvou, a to mám i samičku :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2016 20:09 Alan Gallo Re: Lukasinho
Fotka k příspěvku Ahoj moc dekuji za reakci ale co znamena, ze si stavi to hnizdo, co mam delat prosim? Pripojuji foto.Děkuji předem
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2016 22:32 Muž Lukasinho [0] Re: Alan Gallo
Tipl bych že si staví pěnové hnízdo. Ale bez fotky těžko odhadovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2016 22:04 Alan Gallo – Beta bubliny na hladine
Dobry den, chtel bych nekoho poprosit o radu, mam betu doma asi mesic a zacali se objevovat na hladine bublinky, vzdy asi den po tom, jak mu vymenim vodu. Nevi nekdo, cim to muze byt? Moc dekuji predem za kazdou odpoved :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.03.2016 12:57 Žena Karnal [196] Re: bettaalfred
Pokud je to akvárium větší než sto litrů, už se tam s bettou dá chovat i ten ancistrus.
Ale nečekat, že je to čistič. S kvalitou vody nepomůže, spíše naopak. Řasy a zbytky potravy sice ožužlá, ale co sežere, to z něj taky vyjde a o nic čistší. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.03.2016 11:42 R Muž afc1886 [14655] Re: bettaalfred
Do toho akva co máš ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 11:34 bettaalfred – Betta a ancistrus
Zdravím, mohu k bettě (sameček) přidat ancistruse? A jak často vzduchovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2016 11:14 MiroslavAdam Re: Belisana
Ano 1. jestli nevite existuje něco jako nano filtr ( male rozmery- vysoka efektivita) 2. Topeni: v pokoji kam chci rybky umistit se teplota vody pohybuje okolo 26 stupnu 3. Jsou vyslechtene rostliny ktere jsou primo do mini akvarii( mohu umistit treba rasokoule). Ps: jak mužete srovnavat kyblik a akvarium o objemu 11 litru hmm

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [14] ...... 79

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 67622x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221?od=651