Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 27 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.01.2014 20:46 JosefVavra Re: romant
Já si myslím, že to nemusí být tak horké, jak se zdá. A podle fotek bych nesoudil (pokud se někomu líbí umělohmotný blbinec a nebo živé rostliny je jen na něm a nenaznačuje to, že by se mělo jednat o 100% špatné chovatele, navíc bettám je to fuk). Na druhou stranu však přehnaná lítost není nic dobrého a přehnaná blbost prodejců nezná meze (popsaná prodejna s bettama).
Já osobně nemám u chovných samců vůbec nic a jen občas kousek nějaké plovoucí rostlinky, ryby mají životní prostor 30x15x25cm a bohatě jim to postačuje. Aquahum používám jen domácí výroby od pana bošiny a krmím pouze krmením ocean nutrition + mražené a živé krmení. Odchovy mám a tak nic nenaznačuje, že by rybám bylo špatně :-)
Vodu udržuji na 26c. zásadně nesolím kvůli šnečkům, kteří mě pomáhají udržovat čistotu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.01.2014 17:49 R Muž romant [27982] Re: Sasanka1999
Tak upřímně, ty si ho raději nekupuj, nebo ho dorazíš, to co vidím jako prezentace, to mě moc optimismem nenaplňuje. Měnit vodu, častěji než často, umělý hrůzy pryč, živý rostliny, teplotu na min. 25 stupních.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2014 17:43 Muž FD [-4] - MiniakváriaRe: Sasanka1999
Osobně bch řekl, že po celý republice je takovejch bett hodně. A proč se honit přes půl republiky, když můžu zachránit některýho u nás v pet centru apod. No je fakt že chudák to je. Ale nevim nevim co ty betty v koulích u tisíců lidí v čr a co hůř závojnatky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2014 17:38 Sasanka1999 – Chudák betta ve zverimexu - Vzali byste si jí?
Dobrý den, dneska jsem byla v jednom nejmenovaném zverimexu v Praze. Samozřejmně jsem pokukovala po Bettkách. Měli tam nádherného deluxe samce fialové barvy, kterého jsem vzala. Vedle ale měly chudáčka úplně bez ploutví, čouhala mu jen část ukouslé ploutvičky.. Měl evidentně krupičku, protože jsem si všimla dvou bilejch flíčků. Působil strašně smutně a utrápeně. Nemohl ani pořádně plavat. Ptala jsem se prodavačky co mu je a bylo mi řečeno, že ho daly k jednomu dalšímu a přes noc mu tohle udělal.. Prodavačka radši odešla, protože jsem se tvářila na ní asi dost vražedně, že vzala roha.. hmm hmm No odešla jsem s deluxe samcem, ale pořád přemýšlím nad tím chudáčkem... Mám doma celkem dost bettárek a v nich betty, takže by se jedna ztratila... Co myslíte? Vzali byste si ho? V dobré péči by se mu myslíte zahojili ty ploutvičky? Krupičku bych vyléčila exitem a měl by dobrý domov... Těžko si takovýho "oškliváka" za 89 kč tam někdo koupí... :-( Budu ráda za každou radu :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   13.01.2014 16:53 R Muž romant [27982] Re: Adriannko22
Pokud to akvo ještě nemáš, tak se zamysli nad tou velikostí, ono když se přidá několik čísel na každý straně, je z toho rázem i dvojnásobnej objem a už to začne bejt zajímavý a o nějakým tom složení jak zamýšlíš by se dalo pouvažovat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.01.2014 16:50 Žena Turbínka [2558] Re: Adriannko22
Souhlasím, 20 l je max pro jednoho samce. Betty jsou teritoriální ryby a potřebují postor pro život jinak bude docházet k soubojům a to třeba i mezi samicemi, i dvě samice se dokážou ve 20 pozabíjet. Ideálně se doporučuje pro samce dvě samice a alespoň 54 l, do té dvacítky bych je nedávala. Ale pokud chceš betty jen chovat nikoliv odchovávat se soužitím samců a samic si zaděláváš na problémy, hlavně v takhle malé nádrži. Pokud však chceš mít ve 20 l více rybek bylo by vhodné opustit do betty, ale zamyslet se nad nějakou razborkou (thajská, mikro) nebo třeba moc elegantní jsou novoheterandrie sličné a jsou vhodné i do tak malého obejmu, sama ty sličenky mám, jsou to veselé rybky. A kdyby ses rozhodl pro tu bettu, nedávala bych k ní už žádného jiného tvora, rozhodně ne rybu, je to hodně o povaze ryb, některé betty se snesou s krevetkami, ale většina v nich vidí baštu a to drahou. Třeba můj beťák je blázen co se nesnese s ničím živým :-( Má sám 20 l byteček a sám králem v malém království. Co se týká rostlinek, nejspíš s akvaristikou začínáš, chtělo by to nějaké rychle rostoucí a nenáročné a pro bettu nezapomeň na plovoucí. Mohu podoručit př. Egeria densa, Ceratophyllum demersum, Ceratopteris pteridoides, Hygrophila polysperma, Limnophila sessiliflora, Pistia stratiotes nebo třeba nějaký mech (jávský) připevněný na dekoraci a řasokoule.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 16:47 DREDRA Re: Adriannko22
Jak už tady bylo napsáno..do 20L pouze jednoho samce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 16:26 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Adriannko22
Ahoj, já bych do 20 litrů dal jen jednoho samečka betty a tím by to asi skončilo. Je to příliš málo prostoru na cokoliv jiného (možná má někdo jiný názor).

Problém je v tom, že se doporučuje, aby na jednoho samce byly alespoň dvě samice (které rozptýlí samcovu pozornost). Jenže samice taky někdy mezi sebou bojují a 20 litrů je málo na to, aby mohly plavat tak, aby na sebe neviděly a neiritovaly se navzájem. Totéž platí o samci a samici. Kromě toho, na tři ryby je 20 litrů dost málo a je tam vyšší riziko, že ta nádrž bude biologicky nestabilní (nestihneš včas odkalit, jedna rybka náhodou onemocní a už to pojede). Jiné druhy ryb, které se hodí k bettě, jsou zase většinou hejnové a celé hejno se tam nacpat nepovede. Jestli uvažuješ o víc než jedné rybce, uvažoval bych minimálně o 40 litrovém akváriu (které zase rozměrově není o tolik větší než to 25 litrové). Čím větší, tím to bude jednodušší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 16:00 Adriannko22 – 20L akva bojovnica
Ahojte,

rád by som sa s vami poradil. Chcel by som si kúpiť párik bojovníc do 20L akvária. Otázka znie, aké rastlinky by som im tam mohol dať? Mohli by sa k nim časom pridať nejaké iné rybky? Ak áno, aké?Resp. čo by ste mi poradili? Viem že 20L neni veľa a veľa rýb tam nenatrepem(to ani nechcem), takže prosím rozumné odpovede.

Ďakujem :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 12:41 R Muž romant [27982] Re: michalt
Naprostej souhlas s Yirkou, jenom dodám, ryba není pitomá, ona si to svoje vhodný místečko najde a to i kdyby to mělo zůstat, jak to máš.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 12:35 Muž Yirka [9118] Re: michalt
Rampa je nepochybně dobrý nápad a asi nejlepší řešení odchodu vody z filtrace. Míru proudění a pohybu hladiny z rampy či stávajícího vývody je nejlépe pořešit v momentě, kdy už tam rybky a rostliny máš a vidíš jak se chovají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 11:48 Muž michalt [737] - Miniakvária – Betta a čerpací hlava
Ahoj, ani nevím, jestli je to rozumný dotaz, přesto se zeptám. Po zaběhnutí nově založeného akvária budu stěhovat našeho samečka betty z miniakvária do nového akvária (128 litrů).

V akváriu, kde je teď, je malý vodopádový filtr, který hladinou trochu houpe, ale nedělá na ní téměř žádný systematický proud (slepou hladinu navzdory tomu téměř nemám). Beťák pod hladinou rád spí kolem pistie a nikam ho to neunáší. Dočetl jsem se, že betta se nejlíp cítí ve stojatých vodách.

V novém větším akváriu je přiškrcena čerpací hlava Atman AT-201. Vývod je nasměřovaný k hladině a vytváří na ní pomalý pohyb. Žádné tsunami, ale myslím, že to rybičku bude stejně v noci unášet tak nějak na okruční plavbu kolem nádrže. Když průtok ještě snížím, přestane se hladina hýbat zcela a ztratí se i ten oblouček. Tak nevím, kde je ta vhodná míra. Ptám se hlavně proto, že plánuji rozstřikovací rampu, která to proudění udělá trochu rovnoměrnějším, ale nevím, jestli je to zcela dobrý nápad a jestli bych to neměl navrhnout třeba tak, aby byla část hladiny opravdu jen s minimálním pohybem. Budu vděčný za každou radu nebo zkušenost. Přeji hezký den.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2014 01:21 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: JoKa
Ano, může to být v pohodě. Třeba je nádrž dobře zarostlá a rybičky se ani moc často nepotkají.

Jen mi napadá, jestli ta jejich "krotkost" nemůže být způsobena jistou únavou z přežráni. Nevíme o nádrži, kondici ryb a množství potravy žádné podrobnosti, takže je to, samozřejmě, jen spekulace. Ale tazatelka píše, že krmí 2x denně a naznačuje, že nějaké krmivo spadne taky na dno, kde jej pak betty "dorážejí." To by naznačovalo nějakou formu překrmování a pak by rybky byly zcela zaměstnané trávením a na nějakou plachost a vzájemnou rivalitu by už nezůstala energie. Ale to je jen úvaha.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2014 20:55 JoKa Re: grunda
Pokud jsou v akva sami, tedy jeden kluk a čtyři holky, tak je to hrana, ale dá se to rozdýchat. Pokud se tedy nezanedbává údržba...

V první fázi jsem se ale polekal stejně jako ty. Domníval jsem se, že tam má nacpáno 6 kluků, což by byla katastrofa. Po dopřesnění pohlaví už to tak černě nevidím, i když souhlasím, hitparáda to není...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2014 20:51 Žena Jaffi [91] Re: klaudiee
Tvoje betty určitě žádného parazita nemají. Neboj. Nejsou to zkrátka lekavé rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2014 18:51 Žena klaudiee [0] - LabyrintkyRe: grunda
No teď je jich tam vlastně 5, protože se mi z jedné samičky stal sameček tak jsem mu dokoupila 20l akva. Teď je tam 1 samec a 4samičky a všichni jsou v pohodě ani se neokusují. Mě nepřijde přerybněný, když je do 30l samec se 2 samičkama...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2014 18:44 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: klaudiee
Řekl bych, že jediný kdo má parazita jsi ty (mozkožrout). 6 bojovnic do 54 litrů hrubého, no potěš. Ale třeba jsem zbytečně zlý, ostatní ti napoví ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2014 18:41 Žena klaudiee [0] - Labyrintky – Divné chování?
Dobrý den,
v 54 akvárku mám 6 bojovnic a oni žerou už skoro od začátku co jsem je koupila (asi půl roku) jak živorodky...Prostě cokoliv strčím do akvárka musí hned ochutnat. Občas prostě jezdí pusinkou po dně a žerou tam zbytky žrádla. Přitom je krmím 2x denně. A jsou strašně "krotký". Prstem si je můžu normálně pohladit a vždycky ke mně připlavou. Já nevím přijdou mi úplně nemožný hmm. Nemůžou mít nějakýho parazita?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 23:00 R Muž romant [27982] Re: Kuba
Všechno a teplotu měj nastavenou na min. 25 stupňů, mají rádi teplíčko.
Edit: Ryby ne dříve než za tři týdny od založení, tzv. zaběhnutí akvária. rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 22:59 Kuba Re: grunda
Moc dík tak se do toho akvária tento týden už pustím. Jak je te s filtrací okysličováním a ůpravou teploty vody - vše mám. Mám to vše použít nebo jen něco?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 22:56 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Kuba
Máš, ideálně plovoucí, popřípadě stonkovky a nechat je položit na hladinu. A hlavně nezapomeň na zakryté akva, ať si nenachladí labyrint.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 22:54 JoKa Re: Kuba
Čím víc rostlin, tím víc adidas... V podstatě jedno jaké, ale plovoučky milují...
Bojováci se strašně rádi proplétají džunglí... Skoro to občas vypadá, že se tam přes ty listy ani neprotáhnou a přesně to je to pravé ořechové pro ně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 22:49 Kuba Re: JoKa, Turbinka
Ještě prosím co rosliny? Mám je tam dát nebo ne? A pokud ano jaké?
Kuba
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 22:42 JoKa Re: Turbínka
Tak tak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.12.2013 22:38 Žena Turbínka [2558] Re: Kuba
35 l zarostlá nádrž je hraniční pro samce a 2 samice, raději 54 l. Určitě bych k nim nikoho nepřidávala, krevetky poslouží jako drahé krmivo. A je možné, že se prát budou. Dvě samice mohou uhnat samce nebo i samec je, jde hodně o povahu konkrétních ryb a o podmínky v akváriu, ale obecně betty jsou agresivní a teritoriální ryby. Třeba můj beťák nesnese v nádrži žadnou jinou rybu, krevetku a ochutnává i plže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.12.2013 22:37 JoKa Re: Kuba
Trovhu mám obavy z toho slova většinou
Narážím na situace, například, kdy se samec "nepovede" a určitá samička je hodně "nahoře" a stane se dominantnější než on... Prostě je chlap pod pantoflem a věř mi, není to pěkný pohled...
Nebo se ti může také stát, že jedna ze samic bude ultra dominantní a boje mezi holkama budou krutější, než tam dát dva kluky...
Obě situace jsem už viděl a zažil, proto o nich hovořím a proto také to mé většinou... Nicméně jsou to vyjímky a kombinace 2 holek a kluka bych se nebál. Možná, pokud chceš více ryb, tak bych přidal ještě jednu samici, tím by se mohli eliminovat mnou uvedené vyjímky. Pozornost kluka se rozloží a holky také budou mít navzájem více práce...
Ale sorry, další rybu k nim ti už nedoporučím. 35l není žádná hitparáda...
A co se týče krevetek, také ne, bojovák jednou ochutná a máš po krevetkách (zase existují vyjímky, není to pravidlo)...
Listonohy jsem nikdy neměl, nemám s nimi zkušenost, tak s nimi ti neporadím...
Ať se daří...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 22:05 Kuba Re: JoKa
Akvárium má kolem 35L. Trovhu mám obavy z toho slova většinou je možné že se budou prát nebo co? No s těma ostatníma rybka ještě nevím to jsem chtěl dořešit na místě nemáš nejaké návrhy? Bylo by možné s betkami chovat i listonohy nebo krevety? Je zde možné mít i okrasné prvky rostliny atd?
Moc dík Kuba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 21:51 JoKa Re: Kuba
Jeden kluk a dvě holky neznamená problém, většinou... Otázka je, čemu říkáš jiné druhy rybiček a v jak velkém akva jsou....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 21:46 Kuba
Zdravím potřeboval bych se zeptat jestli je možné chovat několik betek v jednom akváriu například 1 samce a 2 samičky spolu s dalšímy druhy rybiček.
Moc děkuji za odpověd.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 17:20 JoKa Re: michalt
Oni si tam něco určitě najdou, neboj... Hlady rozhodně nepojdou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   18.12.2013 11:35 Žena Turbínka [2558] Re: michalt
Určitě můžeš na týden nechat akvárko bez dozoru, neměl by v tom být žádný problém. Výměna 1/3 vody stačí, je to vlastně běžná udržba, je zbytečné přidávat do vody nějaké regulátory, zdravá ryba i v tomhle objemu týden vydrží. Jenom až přijedeš krm menší dávky, aby se hladový beťák nepřecpal po týdenním půstu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 11:00 Muž michalt [737] - Miniakvária – Odjezd na Vánoce
Ahoj, chtěl bych se poradit (spíš ujistit), že můžu odejít na několik dní od akvária, nekrmit a neudržovat.

Akvárium (z prezentace) má hrubý objem 25 l a jediným rybím obyvatelem je sameček Betty. Plánuji být mimo bytu sedm dní. Podle toho, co mi bylo obecně řečeno a co jsem se tady dočetl, by měl sedm dní vydržet bez krmení. Je tomu tak, prosím? I v tak malé nádrži? Filtrace je v pořádku, rostliny rostou, šneků je tam taky dost, beťák je zdravý jak rybička :-). Jinak jej krmíme střídmě.

Plánuji vyměnit 1/3 objemu vody den před odchodem. Je ještě něco dalšího, co bych měl před odjezdem udělat, aby byl v pořádku? Děkuji za názory a přeji všem hezký den.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2013 15:44 Tina Re: JoKa
Né jen jsem si myslela jestli to není krupička, ale když není, jen dobře. :) Děkuju. Tady to je nej. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2013 19:53 JoKa Re: Tina
Souhlas s Romanem. Jestli je to to samé, tak kde je problém??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2013 19:05 R Muž romant [27982] Re: Tina
Že by pigmentová záležitost? Tedy nic jinýho mě podle té fotky nenapadá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2013 19:03 Tina Re: JoKa
No svoji dát nemohu, ale tady je odkaz na podobnou tečku, akorát na jiné části těla. rybicky.net/k/forum/495315.jpg

PS: tohle NENÍ moje ryba, jen jsem to našla na internetu. Prosím pomozte mi, to mladé má moc krásné zbarvení a nechci o ně přijít. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2013 18:51 JoKa Re: Tina
Byla by fotečka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2013 18:47 Tina – Copak to tu mám???
Ahoj, v akvárku mám malilinkou bettu, asi 2 - 3 měsíce no a na těch tenkejch ploutvičkách hned za tlamičkou má na každý bílou tečku, až bouličku. Prosím co to je? :) DĚKUJÍÍÍ.

Tína z Rýna. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 22:08 JoKa Re: Anička
To je tvoje fotka? Nebo odněkud stažená? Já tam vidím nějakou web adresu, tak mě to mate...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 21:58 Anička Re: JosefVavra
Doufám že to bude Váš případ, nic ve zlém, ale chtěla jsem samečka. I když...... Jestli to bude fakt samička tak ji připustím s modrým. :) Pár vrhů se už povedlo. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 21:56 Anička Re: JoKa
OK, ale n tam měl ten modrej sameček hnízdo a já se bojím aby se mu to nerozfoukalo. Navíc tam je mladá betta, asi 2 měsíce, nezabije ji to? :-O Děkuju za odpovědi, ale když mám takový exemplář, akorát malinko menší, myslíte že by to mohla stejně být samička?

www.wallsave.com/…

Jinak ty čáry už celkem mizí, možná to byl jen šok z převozu ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 20:47 JoKa Re: Anička
Hodinu denně = chyba...
Nech ho běžet pořád..

Taky nemá na spodní straně bříška tu jikřičku
Jestli myslíme oba to samé, tak je to bradavka a tu mívají holky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 20:46 JosefVavra Re: Anička
Nedávno jsem tohle řešil s imbelliskama , krásnej samec vypadal po ránu jak 100% samička a odpoledne zase ok
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 20:45 Muž koikapor [163] - divoké živorodkyRe: Anička
Filter by mal ísť nonstop, aby v ňom mohli baktérie žiť, hodinové zabublanie nemá význam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 20:38 Anička Re: JoKa
Kluk je t stoprocentně. Vodu měním 2x týdně a filtr pouštím tak hodinu denně. :-O
Všimla jsem si že když připluje modrý sameček ke sklu, naparuje se, ale rudý ani tolik ne. Sameček to ale je určitě. Má dlouhé ploutve, na mláďe samičky yvytahuje takový to pod žábrama. Taky nemá na spodní straně bříška tu jikřičku nebo co to je, ale myslím že chovám betty pět let, tak poznám co je sameček. :-D Ale s tímlhe problémem jsem se ještě nesetkala. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 19:45 JoKa Re: Anička
Celiny míří správným směrem...

Jsi si jistá, že to je kluk?

A druhý dotaz, co podmínky v akva? Jak často měníš vodu? Máš filtraci??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 19:34 Anička Re: Celiny
Myslíš? A nestane se mu nic? Slyšela jsem že ty pruhy můžou být od stresu. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 19:32 Anička Re: JoKa
Ne, barva e super, ale děsí mě ty pruhy. Druhej sameček pořád plave u toho skla a naparuje se. Bojím se neexistujen nějaká "smrt z naparování? :-D Jen mi prosím poraďte co s těma proužkama u červenýho beťáka? Slyšela jsem že to je od stresu... :-( Děkuji Anička :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 19:09 Muž Celiny [293] - RostlinyRe: Anička
Pravdepodobne je to posera a maskuje se jako samice:)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [27] ...... 79

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 67622x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221?od=1301