Betta splendens - chov
Má, ale to pruhy jsou u samic normální, ne?
Tak to bych ji podrobně prohlédl a hledal nemoc. A nebo je možné, že se ostatních bojí. Nemá na sobě světlé podélné pruhy?
Aha, ona to vydrží dělat dlouhé minuty a to kdekoliv - na hladině i na dně. A sameček hnízdo nepostavil.
To by byla u hnízda a poblíž ní by plaval samec a sbíral jikry. Navíc tohle trvá 3 - 5 vteřin po vypuštění jiker. Tření to není.
Čistě teoreticky může, začala to dělat až po několika hodinách v tom akvárku. Uvidíme, jestli se tedy něco stane. Díky
Tohle betky delavaji po treni (a mezi trenim, po "objeti", od slova obejmout). Nemuze to byt tento pripad?
Kamrád si pořídil novou samičku betty do akvára k jednomusamečkovi a jedné samičce. Nová rybka ale pravděpodobně hraje mrtvou. Pasivně se nechá unášet vodou a pouze dýchá. Jen když ví, že si jí ostatní dvě rybky nevšímají, rozplave se a třeba si jde pro krmení. Je to možné, nebo má rybka nějaký problém?
Starší reakce
To víš, že mu bude bohatě jedna stačit. Ale víc se jich kupuje, aby jednu samou láskou neuhnal k smrti.
Keď budú mař tak půjdem kúpiť. A jedna nestačí? Nie že by som až tak šetril, ale nechcem mať preplnené akvárium. A keď niekto vie tak nech opraví nadpis lebo som ho zle napísal. Malo tam byť Hniezdo a nie Hiezdo. Díky
Minimálně 2
Takže je všetko OK, keď hovoríte že je to normálne. Ja som chcel aj samičku, ale v obchode majú len samcov. Keď bude samička určite že mu jednu kúpim.
Ako hovori Amy, kup mu samicku. Mozes aj dve.
Kúp mu samičku, nech sa nenudí.
Jj je to v pohode... Obcas vidis i na soutezich nebo vystavach, ze si i v tech malejch kadinkach stavi z nudy hnizdo.
0 14.01.2009 16:21 palo – HIEZDO BOJOVNICE
Zdravím. Pred 3 dňami som kúpil modrého samčeka bojovnice a dal som ho do 84 litrového akvária a už v rohu stavia hniezdo. Je to podľa Vás normálne keď tam nieje ani samička? ďakujem
Starší reakce
Kup si krmítko. Stojí kolem 20ky. Nasypeš to tam a oni si to vysbíraj
www.akva-exo.cz/… Mě teda taky beťák najde spadlé patentky na dně. Ale patentky chvilku plavou na hladině, když je šikovně a opatrně necháš vyplavat ze sítka.
Patentky bych nedávala. Je to v mražené formě kaše.
Jak který, mě je berou i ze dna. Nebo krm pomalu, aby to posbírali, než to spadne na dno.
Mě si nezvykla na vločky
, takže krmím jen těmi sušenými červy, mraženýma patentkama a když jí dlouho trápím hladem, tak se nechá přemluvit i na sušené dafnie
Vydrž, a krmivo střídej. Časem si zvykne.
0 23.12.2008 11:28 bojovnice – bojovnice
Co mám dělat s bojovnicí, která nechce žrát vločkové krmivo a žere jenom sušené červy? PS: Mám ji teprve dva dny. Děkuji.
To určitě. Jen jsem chtěl říct, že na prostoru až tak moc nezáleží jako na kvalitní péči. A čím menší prostor, tím větší a častější péče.
Ludia, klud.
To nieje moje "akvárko", naštastie. Našla som túto fotku tu na rybicky.net ako fotky k rybe bojovnica pestrá. Ja mám gulu, 8-10 litrovú. Tak ked som videla toto, chcela som sa spýtať,či betta môže žiť v takomto type akvárka. V akvárku by bola IBA betta, normálny jemný piesok, okolo 10 rastlín, topenie už mám (aquael 50W - menšiu watáž nemám a s tým filtrom uvidím. Ked hovoríte že by mal veľký prietok. Asi sa inšpirujem a spravím "pidifuk". Pre informáciu, tento des čo je na fotke patrí užívatelovy/užívatelke anulais.
Ale
profesionální chovatelé a chovatelé bez zkušeností, tady je trochu rozdíl.
Profesionální chovatelé z thajska chovají ryby v lahvích od whisky (3 dcl) a jsou to ryby o kterých se Vám, běžným smrtelníkům, ani nezdálo.
Tím jsem nechtěl říct, že chov v pidinádržích doporučuju.
A ten aquael mini je pěkná blbost. Co udělá filtr s průokem 200 l/hod v 8 litrech? (to na fotce 8l ale ani náhodou nemá) Vodní vír...
Ježiš, to je děsný. Co je to tam pod tím beťákem za rybu? anciček?
V tomhle žít nemůžou. Ta sklenka má tak max. 0,5 litru. To není ani na pivko dost velký, bože.
Svetlo je stolová lampa 36 W. Filtrácia by možno bola aquael mini.
Nedával bych ho tam. Jednak je to dost nízká teplota, měl by se chovat přibližně na 25°C. Bez filtru se bude hůř udržovat kvalita vody. Aby ty rostlinky byly něco platné, muselo by se jim svítit a osvětlení to asi taky nemá.
0 19.12.2008 19:59 lulk [5] - Cichlidy Môže samec betty žiť v tomto (trvalo):
rybicky.net/fotogalerie.php… . Našla som doma gulaté akvárko, cirka 6-8 litrov. Bola by výbava: topenie-nie, filtrácia-nie, krmenie-od vipan, cca 10-15 rastlín + koberček hemianthus callitrichoides. Mohol by samček takto žiť? Teplota vody bez topenia by bola cca 20-23°C. Vopred Ď.
Starší reakce
Asi casem zacnou, az prijde chut na treni a pohlavni dospelost. Take to je hodne o novaccich a teritoriu, takhle spolu vyrustaji, znaji se a zatim se v malem prostoru respektuji.
Ja nedavno pridal do 300l druheho betaka. Do rana byli oba potrhani az hruza. Ted, po dvou tydnech, si sebe uz moc nevsimaji, pokud se dostanou k sobe, jen "zahrozi", a ploutve dorustaji.
O tomhle jsem už někde četl, někdy to funguje. Když jsou spolu od narození a není jich tam moc, tak se spolu celkem snesou. Jak jsou staré?
Jak píšeš. Jsou to sourozenci a nemusí se prát.. Časem ale třeba začnou.
Mám v 50litrovém akvárku asi 10 bojovnic (sourozence), z toho sou tři samci, už jsou velcí ale samci se neperou, jak je to možné?
Tyhle krásné ryby jsem si také pořídil.Tady na webu jsem se dočetl,že je ideální chovat jednoho semce a dvě samice,aby je prý "neuhonil".Samec byl nádhernej,ale do týdne ho samice ůplně oškubali.Skončil ůplně bez ploutví a do rána nepřežil.Odlovil jsem nejagresivnější samici,koupil nového samce,no a teď nestíhá samice.Nedá jí na chvílku pokoj.
Uživatelka si totiž naivně myslela, že se ani samičky neperou a tak jich měla plno pohromadě ... to se nevyplácí, že jo?
Ono neznanemá, že když všude píšou, že spolu nesmí být 2 samci, že totéž neplatí i o samicích.
Přečtěte si mé komentáře stran chovu bet na kterémkoli webu - můj názor je setrvalý, konzistentní, neměnný...
Pokud jste svůj příspěvek myslela jako odstrašující příklad, pak snad...
Jen byste mohla pro své bety něco udělat.
0 14.12.2008 21:57 mirielll – mrchy bojovný
Mazu to... Nebavi me tyhle potycky o nicem.
Míšo
nic si z toho nedělej,ale pouč se z toho,je pravda, že i když v akvaristikách vidíš betty v maličkých nádobách tak je to pro tu rybu hrozné, ani ty úžasný betta kit akvárka nejsou na nic, jen to tu rybu stresuje. Taky jsem je měla v malém akvárku, a nechtěj slyšet jak se do mě tady pustili,byla jsem na tom, že jak ti to prodají v obchodě je to pro ně O.K. a pak jsem si něco přečetla a už vím, že obvykle se počítá 1l vody na 1cm dospělé ryby, to znamená že by měl mít alespoň 7 litrovku(POZOR tohle je podle nepsaného pravidla ale neznamená to že se bude mít fajn), ale kdybys chtěla aby si aspoň trošku zaplaval a měl se dobře tak 20 litrů pro jednoho, 30 litrů, kdybys k němu chtěla holky.
Zkus kdyžtak tenhle odkaz:
rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra
a pak jsou výborné stránky:
www.splendespower.cz a
www.betta.wz.cz 0 13.12.2008 19:16 míša – kolik l????
Ahoj. Poradí mi někdo? Mám bettu, samečka a mám ho ve 3 litrech. A Jeden ****** na mě řval, že je to málo. Tak kolik litrů?
Starší reakce
Já jsem měla samce bojovnice s mollama, jedné vykousl oko a druhou kousla na těle, ted je na samotce ve 25 l akvarku, má tam rostlinky, filtr a topítko, v akvarku je klid a mu tam občas dám pro společnost zrcátko
Souhlasím s Joem. Příčinu hledej tady. Vono to neni vzdycky lehky určit samici, vid joe.
Paví očko otrhat bettu? Spíš bych to viděl na ty samice betty případně nerozpoznaného PK samce.
No to ti pěkně děkuju. To je mám jako dát na samotku za trest?
To by malo byt prave ze opacne
Betak utoci na samcov pavich ok, lebo vnich vidi konkurenciu. ale toto pocujem po prvykrat, asi vzbura.
0 02.12.2008 19:32 Rampepurda Ahoj,
já jsem sám začátečník v létě jsem si na internetu přečetl,že bojovnice se s pavíma očkama snese,takže jsem si pořídil nejdřív kluka a po dlouhém shánění přidal 2 holky.Dlouho se nic nedělo sem tam nějaká ta ploutvička byla natržená,ale všechny rybičky vypadaly v pohodě tak já taky až do tohohle týdne
!V pondělí jsem našel beťáka(chudáka)celého okousaného ty bestie na něm nenechaly kus jeho nádherný chlouby i šupinka byla sem tam pryč.Nevím jestli je to jejich pářící taktika,protože si postavil pěnové hnízdo,ale na každej pád vypadá dost zuboženě a i bych řekl,že se od té i dost bojí.Úkrytů mají hodně,akva je krásně zarostlé(80l)tak nevím kde se stala chyba,ale jestli to někdo víte tak mi poraďte-prosím.Matěj
Nedávat tam bettu.
Diky a dá se tomu nějak předejít?
Ano je to možný a skoro jistý.
Přidat reakci
1 ...... [65] ...... 79 80
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68133x