Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 62 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 21:16 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: Semtex
Tak to nevim nevim. Spíš bych jim dal tolik kolik zežerou do 2 minut.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 20:55 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Carla
Krm je tak, aby neměli moc nafouklí bříška. Pak jsou překrmeny. Ale hlavně jim davej pestřejší stravu. Kup jim mraženou patentku, artemku, cyclops.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 20:29 Carla
Mám v akvárku 3 bojovnice (2 samičky a samečka), krmím je dvakrát denně, vždycky tam trošku nasypu a oni se na to tak vrhnou a okamžitě to slupnou, že si říkám jestli to není málo. Tady ale zase čtu, že by se neměli překrmovat. Kolik by jim tak mělo stačit? Krmím je jakýmsima rezavýma plovoučíma drobečkama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2009 12:46 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: hf
Ve společenském AQ se často netřou, ale stavá se to. Lepší je mít pro ně samostatné akvárko o velikosti 10-30 litrů.

Ostatní odpovědi na vaše otázky najdete buď přímo tu v tom vláknu, nebo na www.splendespower.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2009 12:32 Muž hf [54]
Nevíte jak často se bojovnice vytírají? Jak se pozná dospělý sameček/samička?

Ti naši akorát žerou na co přijdou a k ničemu se nemají. Dokonce si na sebe už asi zvykli protože se už ani nestraší. Ze začátku to bylo samé bububu (víc jedna ze samiček na samečka, ale i on občas strašil) a teď nic. Občas samička chvilku plave za samečkem a lehce do něj šťouchá a on ji ostentativně ignoruje a snaží se zmizet v kytkách a to je celý...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2009 19:32 callito Re: iblik
To je takové, jedna paní povídala... Na to bych nedala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2009 19:07 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: Joecz
Nazdar všem chovatelům bojovnic. V Japonsku dělali zajímavý pokus.Do rybníka vypustily 2 samce bojovníků každého na opačném břehu(předem jim byl aplikován miničip polohy)Do dvou dnů se prý zabili a tak nezáleží na velikosti oni se prostě rádi nemaj Zatím sem našel tohle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2009 18:58 Joecz Re: iblik
Pokud můžeš, tak to prosím najdi. Protože není možné, aby 5 cm velká ryba hájila teritorium velikost rybníka. Navíc se mi nezdá, že by v tak velkém prostoru bojovali tak dlouho. V přírodě se nezabíjejí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2009 18:52 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: Joecz
Ale na powersplendens neco takovího bylo. Dali betty do rybníka s vysílačem a nevím za jak dlouho ale zabili se. Bylo to nekde v Japonsku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2009 18:24 Joecz Re: Semtex
S tím rybníkem to zas tak horký nebude, tak velká teritoria si samci nehájí, ale do 200l bych je nedával.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2009 13:05 Mrakoplash Re: Imii
Souhlasím se Semtexem, že je lepší to nezkoušet, zvlášť pokud nemáš druhého kam odlovit.
Doporučovat něco jen že se to nestalo u tebe, je dost zavádějící. Je tu myslím dost případů kdy si navzájem otrhaly ploutve ať už samec/samec nebo samec / samice případne samice /samec a nebo kdy otrhaly jiné ryby. Jsou to prostě bojovnice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2009 11:13 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: Semtex
To je kvůli tomu, že jsou od narození spolu. A jsou na sebe zvyklí. Ale když se odelaj, tak pak na sebe začnou utočit hlava nehlava.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2009 09:51 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Imii
Na burze jsem viděl 5 samců pohromadě a taky si nic neudělali. Byli ve tmě. Bs je jiná kus od kusu, ale nemůžeme dávat někomu naději, že se nic nestane, ať to vyzkouší apod. Když tady kolega má jen jedno akvárko pár dní a jistě by neměl radost z toho, že by jednu rybku musel mít bokum v PETce.
Ja bych to neriskoval. Pokud bych pro něj neměl náhradní bydlení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2009 09:34 Žena Imii [46] Re: Semtex
Nemusí. Já měla PK (jsou prý agresivnější) s VT v 80litrech. Nic si neudělali. Jen na sebe občas udělali bububu. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2009 06:04 Mrakoplash Re: Semtex
Tak horký to zase nebude, dost záleží na povaze. Každopádně bych k sobě dva samce nedával.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2009 06:00 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: hf
I když by jste dal dva samce do rybníka, tak věřte, že se vám dorvou k smrti. Ve 200 litrech to bude do 2 minut a v rybníku 2 dní rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2009 00:52 Muž hf [54] Re: Semtex
Nj, jenže už mám samečka a dvě samičky. Nemůžu ho jen tak vyměnit. :O No dám mu tak 2 měsíce čas a potom mu koupím "kamaráda". Nebo je to do 200l (dost zarostlého) akvárka hovadina?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2009 06:46 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: hf
Možný to, ale Bojovnice jsou jako lidé, každá je chováním jiná. Minulí týden jsem nechal třít jednu mojí samičku s novým samečkem, ale z ploutví mu nadělala třásně. I když je ten sameček velikostí jako ona, zdá se mi mladší a to může být důvod neúspěchu. Tak jsem samečky vyměnil a na prvního máje se dotyčná vytřela ochotně. Teď už se šťastný tatík pečlivě stará o vykulený potěr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2009 00:32 Muž hf [54] Re: Nigerin
Asi jak která. Malých Cherry / Orange si víceméně nevšímají, zato větší, (asi čím barevnější tím lepší) mi Bettyny občas přeštípnou vejpůl... :O

Mám jiný problém, a sice jedna samička začíná tloustnout a straší a fest prohání samečka. Ten dycky uteče... Je možný že by byl sám ještě nezralej?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2009 00:27 Žena Nigerin [19] – betta a krevetky
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli betta nechá na pokoji krevetky. Budu si pořizovat krevetkárium a chtěla bych do něj dát i bettu kterou mám teď ve společným. :-)
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2009 13:56 Muž deathfoe [58] Re: hf
Asi to chce krmit na více místech najednou, bettu si nějak odlákáš stranou a tam ji nakrmíš a očkám hodíš žrádlo na druhou stranu třeba a když očka porodí, tak se betta určitě nadlábne, jak píše Sid. Je s tím krmením fakt problém ve společenské nádrži, protože většina bett je líná, proto se mi už moc jako rybky nelíbí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2009 13:52 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: hf
Dobrý beťák se nacpe těmi pavími oky. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2009 13:51 Muž hf [54] – jak na krmení
Ahoj,

Jak prosím krmíte bojovnice ve společenském akva? Schválně si počkám až jsou bojovnice někde poblíž u hladiny, nadrobím žrádlo, přilítne horda gupek, po žrádlu se zapráší a bojovnice se rozhlížejí a koukají kam to zmizelo.... Takhle tedy ne, nacpu jen gupky a můžu měnit vodu pořád dokola... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2009 09:21 kreten Re: CatKiller
Je to novic, uvidíte za pár dnů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2009 09:08 CatKiller
Chtěl bych se zeptat jestli je normální že samec bety se schovává do temneho kouta za filtr? Mám ho zatím jeden den tak si možna ještě nezvyknul. Samička totž krásně plave po celém akva a vypadá spokojeně ale samec si jí moc nevšímá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2009 11:53 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Lenka
Tak jestli myslíš nějakou samičku tak to raději ne. Asi by ti dlouho jedna z ryb nevydržela naživu.
Ono by to pro ně bylo jako podnět ke tření. A to jsou pak bojovnice hodny svého jména.
Já osobně bych tam z živých tvorů dal jen potravu X-)
A to jestli je spokojená, pokud bude dobře žrát, nebude působit sklesle, tak bude asi spokojená.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2009 11:42 Lenka
Ahoj, mám dotaz.
V sobotu jsem si pořídila samce bety a zdá se mi, že je relativně spokojenej. Ale chtěla byh vědět, jestli mu mám pořídit nějakou společnost. Zatím je sám s rostlinou a domečkem v asi 8 l akvárku. Jak se na rybě pozná, že jí něco chybí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.04.2009 19:27 Muž Yirka [9196] Re: petra
Zrzátko se betám přikládá jen v krátkých intervalech, aby "potrénovaly imponování" a posílily. Při dlouhodobém přiložení se ryby vyčerpávají a také jim asi může "otrnout".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2009 19:11 Petra Dušková
Ahoj nevíte zda je dobře dávat naší rybičce zrcátko pryč, když už na něj nereguje? sad Mám ho tam pořád. A už ani témšř neplave.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2009 13:06 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Piky
Okružáky nemám, mám Piskořky. Ty se moje bojovnice naučili taky lovit. Vypadá to legračně když se do něj zakousne. Je to jako Bojovnice nosorožec
smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2009 11:21 Piky Re: Kamča
Jo přidávám se k Imii, moje betty se taky naučily na šneky, teď se můžou umlátit když jim nějakýho rozmáčknu, nebo se snaží sami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2009 08:05 Žena Imii [46] Re: Kamča
Moje betty žerou šneky ... okružák cca 1cm ulita jim nedělá problémy ... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 22:08 Žena datura [104] Re: Kamča
Jen kousla? Když ho nechala žít, bude to v pohodě. :-D Moje betty vysávaly malé okružáky z ulit. Ale že by si rozporcovaly nějaký větší kousek, na to jejich síly nestačí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 21:11 marsz Re: Kamča
Můžu jen přidat zkušenost s rájovci, co jsou docela drsné rybky, a ty nechaly ampulárii nakonec žít. Různě velké okružáky vyhubily. Teda rájovci je vyhubili.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2009 21:03 Kamča
Ahoj dneska sem koupila betě šneka.Je docela velkej tak sem si myslela že to bude v pohodě, ale ryba do něj kousla myslíte že spolu budou vycházet??

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2009 12:07 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: lukaspd
To si je dal k sobě proto, že chceš je množit?
Pokud samec nemá postavené hnízdo tak o samičku můžeš přijít.
Je lepší je nechat oděleně pomocí komínu. 2 litrová PET lahev odříznuté hrdlo i dno.
Až bude hnízdo hotové, můžeš samičku zkusit pustit. Pokud půjde za ním a nebude se jej bát, tak můžeš jen doufat, že jí nedotluče.
Jinak si raději prijdi www.splendenspower.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2009 11:54 lukaspd
Ahojte. Prave som dal do jedneho akvarka samicu zo samcom. A pravdu povediac, mi to pripada skor, ako keby ju ten samec chcel napadnut. Ked dojde za nou, napuchori sa, vztyci ziabre a ide do nej. Samica sa vzdy zlakne, zacne zbesilo plavat, niekedy pomaly az nad vodu "vyskoci". Je mozne ze ju len tak vabi? Alebo ju skor napada?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2009 19:37 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Ch.
Samci jak jsou v mensim akvarku, tak vetsinou zacnou stavet penove hnizdo. I ti moji. Ale kdyz jim dam samicku, tak ne vzdy se budou trit. Jde o to, jak se ti dva k sobe hodi a jak se chce samicce trit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2009 19:34 Žena jufo [4] - MiniakváriaRe: ch.
Je to normální. Ten můj to několikrát vyráběl taky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2009 19:30 Ch. Re: Míší
S tou pěnou by mě to taky zajímalo. Mám jen samce v 9L akva. A byl jsem 2 dny pryč a on zatím postavil pěnové hnízdo. Znamená to něco, nebo to dělají běžně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2009 17:28 Metz Re: Míša
Ano.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2009 17:23 Míší – Betta splenders- samec
Pořídila jsem si Bettu s. samce všimla jsem si že je na hladině taková pěna. Je možné aby nebyl se samičkou a přitom stavěl pěnové hnízdo? coze

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2009 19:05 Joecz Re: datura
datura napsala: Pěkný pastelový HM
:) HM? a pastelový? To myslíš vážně? To je jasný cognac eVT nebo slabší delta.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2009 18:15 Leon Re: Rybous
Ja to resil kusem PET flasky jak je hnuta tak to "zveda" proud k hladine a je to ok.
palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2009 17:15 Rybous Re: V
Uz to mam. Dam tam ten molitan. Ale pouziji molitan ktery se pouziva do naplni do filtru. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2009 06:47 V Re: Rybous
Molitan před filtr asi není to pravý. Raději nějaké improvizované škrtítko, nebo rozstřikovací rampa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2009 21:44 Rybous Re: V
S tim proudem filtru mam podobobny problem jak tu nekdo rikal pridelat pred nej kus molitanu myslite ze je to dobry napad ? bojim se aby se z nej neco nyvylucovalo do vody ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2009 19:04 Muž Jurasek [137] Re: tobias
U takhle malého akvárka bych se rostlinek nebál a dal jich tam víc než těch pár, které máš a které plánuješ. U malých akvárek toho rostlinky udělají hodně. Navíc to bude i pro rybky lepší, takhle je jak v prázdné garsonce s třema květináčema.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2009 18:59 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: tobias
Zkus to vyfotit obycejnym cvakatkem, je to 100x lepsi nez nejlepsi mobil s 12MPIXlama.

Jinak je to moc pekny samecek (zrejme VT) s peknou barvou, kde je koupeny?

Bojovnicim se nejvic libi plovouci rostlinky, porid si uscite nejaky. Bojovnice v nich casto odpocivaji a rady se v nich protahuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2009 18:50 tobias Re: V
Fotka k příspěvku Filtr už jsem snížil na minimum, ale pořád proudí hodně. Je to sice akorát do toho akvárka, ale stejně to proudí hodně. Nasměroval jsem ho i na šířku, aby se vír tvořil méně, ale porád je to moc. Zkusím před něj nějak přidělat kus molitanu, aby ho to zpomalilo.

Fotil sem to při špatnym světlě a ještě mobilem, takže děs a běs.

S těma ploutvema nevím, budu se to snažit vyfotit dnes až príjdu domů a třeba zjistíte, že to je nějaká moje chyba.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [62] ...... 79 80

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68133x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221?od=3051