Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Paví očko (gupka) - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 17 Přejít na další stránku   1  
Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 19:46 Muž Jurdas [37] Re: romant
od té do by cos mi dobře poradil je po problémech.Ještě jednou Ti za to patří díky. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 19:24 R Muž romant [28001] Re: Jurdas
Velmi správně, je vidět, že jsis něco zapamatoval. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.10.2012 19:22 Muž Jurdas [37] Re: Jirka
romant Ti dobř radí s tím čištěním toho filtru taky jsem měl kdysi stejné problémy jako Ty.Akorát když budeš čistit za dlouho ten filtr tak současně neodkaluj dno.Jak budeš čistit filtr tak v ten samý den nechej dno v klidu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 17:54 Jirka – Re: romant
potlesk palec

ok už jsem moudřejší:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 17:50 R Muž romant [28001] Re: Jirka
Až bude ten molitan pěkně hnědej, tak to je dobře zaběhnutej, ale to má tak měsíc čas a potom další měsíc(e), než bude nutný lehce promáčknout v akva vodě, nikdy ne dočista dočista, jenom obnovit kolonie nitrifikačních bakterií, pod heslem "mládí vpřed".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 17:42 Jirka Re: romant
dobře dobře nebudu si ho tedy všímat každej tejden:-)
zkusím ho nechat běžet dokud bude filtrovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 17:32 R Muž romant [28001] Re: Jirka
Takže to bude ještě trošku jinak. Ten Tvůj filtr je podle toho jak jsem ho našel v podstatě to samý co Ti doporučuji, neznal jsem tento výrobek, takže by to mohlo fungovat, je to stejný princip, jako jsem doporučoval.
Edit: Ta údržba bude platit, jak jsem již popsal, nechat dělat svoji práci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 17:29 Jirka Re: romant
ok kouknu na to. vypadá to že to nejjednodušší řešení je někdy i to nejlepší co?:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 17:19 R Muž romant [28001] Re: Jirka
Tak pokud Ti nevadí vnitřní filtr, tak tohle je velmi dobrý řešení. www.akva-exo.cz/…
www.akva-exo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 17:14 Jirka Re: romant
no člověče žádná extra značka to nebude:-(
Turbo N 550
Uvažuji o koupi nového s tímhle jsou od začátku nějaké problémy...
Jen nevím jakej?
fluval?? mám v akva ještě obyčejnej bublifuk na vzduch s molitanem..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 16:33 R Muž romant [28001] Re: jalha
Přitlač na výměnu vody, klidně obden, či denně a krm několikrát denně mini dávkama a pravidelně odkaluj dno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 16:32 R Muž romant [28001] Re: Jirka
A to je právě špatně, že ten filtr tak často čistíš. Nech ho v klidu dělat svojí práci do tý doby, než z něho bude voda viditeně pomaleji vytékat a nehleď na to, jak je špinavej, to je dobrá špína, jsou to kolonie nitrifikačních bakterií. Když jsme u toho, co je to zač, ten filtr?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 16:22 jalha – úhyn mimin
Mám 54 l akva pěkně zarostlé a cca 50 mimin pavích ok a moll (jsou různě strakaté). Poslední 4 dny jsem začala sbírat mrtvá tělíčka a nevím proč. Poradí mi někdo? Každý týden měním 1/3 vody, i když to není snadné. Děkuji. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 15:14 Jirka – samice pavího očka
Samozřejmě o čistotu se starám důkladně.
filtr pravidelně čistím sotva vidím že tam je bordel v něm.
a zrovna mi dneska jedna starší samice gupky porodila nějakých 15 malých a už jsem je oddělil a plavou si hezky v bezpečí ve svojí nádržce:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 14:07 R Muž romant [28001] Re: Jirka
Zaměř se na podmínky v akváriu. Pravidelná týdenní výměna alespoň 1/3 vody, mít výkonnou a účinnou filtraci, rybky moc nepřekrmovat a odkalovat dno dle potřeby, to jsou takový nezbytnosti, tak aby se těmto rybkám s pověstí špindírů v akváriu dařilo. Neříkám, že to tak nečiníš, jenom připomínám, co té rybě bylo to už se nedozvníme, jsou to velmi plodný rybky a jistě bude záhy nahrazena.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 14:02 Jirka – samice pavího očka
tak už bohužel umřela:-(
Strašně jí zčernala celá část od hlavičky ke konci a měla fakt místo ocásku bodec..
Když jsem jí před týdnem kupoval byla naprosto normální...
No co stane se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 09:15 Muž Yirka [9257] Re: Jirka
Podle tvého popisu těžko odpovědět jak to přesně myslíš. Lepší by to bylo s fotkou. Ale gupky mohou mít ploutvičky velmi různývh tvarů i patvarů. Můžeš porovnat: images.google.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 08:31 Jirka – samice pavího očka
Dobrý den mám 112l akva.
Vše prosperuje jak rybky tak rostlinky ale jedna samička pavího očka má místo ocásku s ploutvičkou takový bodec špičatý..
Je to nějaká nemoc? rybka ale plave řekl bych naprosto normálně
Díky za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 20:46 Petik5 Re: romant
Dík moc.. Kdyby jich bylo až příliš, tak poslouží jako krmivo pro bojovnici.. uvidíme ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 20:43 R Muž romant [28001] Re: Petik5
Klidně pětilitrová sklenice od okurek. Dej tam vzduchování, denně měň část vody a budeš odchovávat. Krm je několikrát denně v malých dávkách, bordel ze dna pravidelně stahuj a půjde to. Pro větší efektivitu si pořiď porodničku a budeš mít za dva, tři měsíce pavích ok haba kuk, jenom co s nima. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2012 20:31 Petik5 – Odchov
Ahoj. Potřebovala bych poradit. Mám 4 malá paví očka a chtěla bych je odchovat, aniž by je něco sežralo. mám ale pouze 1 akvárko, jak velká by měla být nádoba, ve které budou? Dík

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 21:56 Muž LiborSprysl [9016] Re: lopuchojd
Nestává se mi, že pokud tahle hydra je v nádrži, tak že by to bylo nakažlivé. Je pravda, že dokud je živá, tak ji zkrmím... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 21:44 Muž lopuchojd [10] Re: romant
Jak to tak tady ctu tak rybu uz asi nezachranim co?V pripade ze by to byli strevni paraziti- muzou to mit i ostatni ryby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 21:30 R Muž romant [28001] Re: LiborSprysl
O.K. Teď si může tazatel vybrat, on je u akvária, on tu rybu vidí, jak se chová. Jak jsem napsal, ten příjem potravy mě na tom neseděl od začátku, ale už jsem se setkal s tím, že v počátečních stádiích střevních parazitů ještě ryby futrovaly a potom se to zlomilo a šlo to rychle s kopce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 21:25 Muž LiborSprysl [9016] Re: romant
Jo žerou normálně, ale mladých se už nedočkáš. Nezabřeznou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 21:21 R Muž romant [28001] Re: LiborSprysl
Může být, mě tam nesedí ten příjem potravy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 21:20 Muž LiborSprysl [9016] Re: romant
Starší vynesené šlechtěné živorodky to tak mají. Mně to připadá jako "devastace" organizmu. Stává se to i mečovkám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 20:13 R Muž romant [28001] Re: lopuchojd
Tak upřímně, kvůli jedný rybě bych nějaký léčení neřešil. Jsou to velmi plodný rybky a nahradit jí nebude problém. Ovšem v tom svém odhadu se mohu mýlit. Pokud to jsou ty vnitřní paraziti, tak jejich výskyt je velmi často podpořen zhoršenejma podmínkama v akváriu, proto jsem i poukazoval na tu filtraci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 20:02 Muž lopuchojd [10] Re: romant
Cerpaci hlavu s biomolitanem mam.Da se neco delat s tou rybou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 19:14 R Muž romant [28001] Re: lopuchojd
Podle popisu to vypadá na nějaký střevní parazity. Zlepšil bych hygienu nádrže, hlavně bych se zaměřil na tu filtraci, k živorodkám nic moc řešení. Klasika v podobě čerpací hlavy a kostky biomolitanu by to mohla spolehlivě řešit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 19:08 Muž lopuchojd [10] – Hubnutí
Ahoj.Jedna moje samice paviho oka je hubena jako kdyby mela anorexii.Uz jednou sem mel v akva hodne hubenou rybu a jeden den sem ji uz v akva nenasel.Ryba se jinak chova normalne(plave, zere)Nevite nekdo co ji muze byt? Diky za info

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2012 21:40 Muž Konstant [13]
Tak prešlo niekoľko dní a tá gupka sa správa stále rovnako. Zdá sa mi, že jej začína blednúť chrbtová plutva a väčšinu času už vylihuje niekde na dne alebo na listoch. Tak rozmýšľam - nebude to starobou? Možno by som ju mal utratiť..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2012 21:42 Muž Konstant [13] – lenivá gupka
Fotka k příspěvku Zdravím, vedeli by ste mi prosím povedať, čo môže byť gupke na tejto fotke? trochu jej po bokoch bledne pás šupín a dosť často sa povaľuje po zemi (ale nevyvracia ju do bokov), potom si trochu zapláva, nakrmí sa, a potom zas polyháva.. Čakal som, že do troch dní je kaput, ale už prešlo 10 dní a stále žije a chová sa rovnako divne. Len sa mi zdá, že stále viac leží než pláva. Ostatné ryby sú v pohode. Díky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 15:25 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: MegaNeala
Já bych je do toho 100-litrovýho dala všechny, 6 l je strašlivě málo.
OT prosím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 15:13 MegaNeala – Tlustá nebo březí?
Prosím vás nevíte jak poznám že je moje samička pavího očka březí?A jaká šance na rozmnožení je když chovám jednoho samce a dvě samičky v kulatém akváriu o objemu nějakých 6L.Doufám že březí je,chtěla bych totiž nějaké dát do velkého akvária o objemu 100L.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 12:05 R Muž romant [28001] Re: Pavlína
To co trápí Tvoje akvárium se jmenuje syndrom nového akvária, nebo-li nebyla dodržena minimální doba na tzv. zaběhnutí akvária, dostatečné namnožení nitrifikačních bakterií, které rozkládjí škodlivé dusitany na méně škodlivé dusičnany a ty posléze spotřebovávají rostliny, tolik velmi zjednodušeně. Jako účinné opatření bych akváriu ordinoval vodoléčbu(denní výměnu 1/3 vody), krmil velmi, velmi málo, obden, nechal všechno v klidu a nepřidával žádný další rybky. Určitě se hodí si něco přečíst. www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2012 11:42 Pavlína – Paví očka umírají
Ahoj,
Mám problém s pavími očky. S akvaristikou teprve začínám a mám ho teprve 3 týdny(54l). Na začátku jsem měla 6 pavích oček (3 samičky a 3 samce) a všechny postupně umírají. Většinou ráno přijdu a najdu je na dně akvária s ukousaným ocáskem. Je to nějaká bakteriální nemoc??! V akvárku mám ještě dvě parmičky nádherné a mechové,beta samičku a neonku, ale zdají se být v pohodě. Ikdyž teď pozoruje bílou krupici u parmiček. Filtraci,osvětlení i vyhřejvání funguje jak má. Teplota vody je okolo 23 stupňů. Vodu jsem vyměnila z 1/4 a dál nevím co. Prosím Vás poraďte mi co mám dělat, teprve začínám a štve mě to. :/ Máte s tím někdo zkušenosti? Je to nemoc? Co je špatně?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2012 11:14 R Muž romant [28001] Re: Andy
Na Tvůj dotaz nebude existovat jednoznačná odpověď, ostatně ono je to s diagnostikováním té, či oné choroby u ryb někdy velká loterie. Já vždycky na podobný dotazy reaguji, zaměřit se na podmínky v předmětný nádrži, což u živorodek vyžaduje dbát o čistotu dna, mít výkonnou a hlavně účinnou filtraci, nepřekrmovat(platí obecněji) a pravidelně týdně měnit alespoň 1/3 vody(taktéž platí obecně). Pokud se v akváriu nevyskytuje nějaký moribundus, který by napadal i ostatní rybky a ten úhyn byl ojedinělým, tak bych to neřešil, takový věci se prostě stávají. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2012 09:35 Andy – Krev na rybě
Dobrý den,
nevíte co to znamená když má ryba na sobě krvavý flek z boku
včera mi právě odešla do rybího nebe sad byla mrtvá za filtrem sad
Tak nevíte čím to může být že má krvavý flek z boku vyfotit ji nemohu protože již nežije
děkuji za odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 07:34 yenya Re: tosomja
tosomja napsal: Poznas to tak, ze u ritni casti sa jej velmi scerneje brucho, omoc vyrastie jej brucho, ale hlavne omoc u ritnej casti scerneje
To je rada k nějaké nemoci?ne :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 07:01 tosomja – Takto
Poznas to tak, ze u ritni casti sa jej velmi scerneje brucho, omoc vyrastie jej brucho, ale hlavne omoc u ritnej casti scerneje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 06:54 R Muž romant [28001] Re: kacka
Pokud jí ho nikdo neukousnul, tak to bude nejspíš podmínkama v daným akváriu, takže na první dobrou bych měnil vodu, to je asi to minimum, co se dá teď poradit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2012 22:49 yenya Re: kacka
Možná ano, ale neznám podmínky v tvém akvariu. Příčin může být víc ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2012 21:57 kacka – gubka bez ocasku
prosim vas mam gubku malinkou a prisla o ocasek ma pulku pryc naroste ji este?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 05:25 Muž Hanzy [31] Re: romant
Jeste mi zaujala ta veta s tim cistenim filtru dle potreby. Aby to nebylo z otravy NO3 z nezabehnuteho filtru. Voda se v takhle malem mnozstvi rychle a snadno rozhoupe a pak to jde samo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 21:55 R Muž romant [28001] Re: erika
Jo, stresík, to je prevít. Někdy to prostě nějak začít musí, tak proč ne ze dne na den právě u toho pavího oka, tím jak se chová. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 21:18 erika Re: romant
já to právě četla už když jsem šla kupovat rybky, ale prodavačka ve zverimexu mě ujišťovala,že tetra je ideální v tomhle počtu, do tohohle akvárka a že s gupkama se prý snáší..zkusím to nějak napravit. ale předpokládám,že nikdo neví co mohlo způsobit to plavání hlavou dolů u pavího oka. myslím,že ze dne na den to nemohlo způsobit špatný soužití a velikost akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.07.2012 20:58 R Muž romant [28001] Re: erika
Ty tetry tam nepatří, je to pěkný stresárium, zkus něco nastudovat rybicky.net/atlasryb/tetra_kralovska . Takhle to dlouhodobě nemůže fungovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 20:54 erika Re: romant
v akvárku jsou ještě 4 tetry královské (jen samci) jinak žádné další rybky. mám tam 5 rostlin (doporučených z akvarist. obchodu). Filtr s přepadem. jednou za týden měním cca 40% vody (vždy odstátou). krmím každý den klasickým suchým krmivem. dno i filtr čistím podle potřeby. zářivku sice nemám, ale akvárko ja na hodně osvětleném místě (ale na na místě kde by svítilo slunce. teplota je klasická pokojová. 22-27 stupňů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2012 20:13 R Muž romant [28001] Re: erika
Tipnul bych si na nedostatečnou péči v tom menším akváriu. Nezmiňuješ se o případných dalších rybkách v tom akváriu ani o vybavení téhož.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [17] ...... 57 58

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 35976x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11471?od=801