Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (gupka) - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 55 Přejít na další stránku   1  
Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MAREK – úhyn pavích ok a mečovek
Díky za rady, už nám nic nehyne, vyměnili jsme vodu a přidali ještě1 molitanový filtr.Počet ryb se snížil sám. Zatím to vypadá dobře.Do zveráče už nejdeme-jsou to podvodníci, jenom na burzu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sidonius – To Marek
Mám obavu, že v každém "zveráči" vás uvidí při nákupu nových rybek nejraději denně ...
Proč by vám tedy v zájmu tohoto "neradili"?! :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MAREK – úhyn pavých ok a mečovek
Díky za reakce, asi to bude tím, že jsme tam dali hned více ryb. Ale i když jsme se na to ptali ve 2 zveráčích, tak řekli, že to je dobrý. Omezili jsme žrádlo a uvidíme. Už jsme z toho všichni na nervy, jen sledujeme, kdo zase pojde.Zítra vyměníme část vody, snad to pomůže. Díky za další nápady. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jardik.cardik – jazzi
a pokud mas zajem tak ti dam zadara plno krasnych oček mam nadherne samečky zrovna ve zbarvovani červenočerne dřžim palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wampi – akva
to co Vám řeknou ve zveráku je většinou na prd. Jen jeden dotaz...nevpustili jste tam náhodou ty ryby hned po založení akva?Chtělo by to foto akva . :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash – Marek
A nebyl vam divny ten okousany Ocas ? to totiz ukazuje na Bettaka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MAREK – úhyn pavích ok a mečovek
Akvárko máme 14 dní a postupovali jsme, jak řekli ve zverimexu.Sera aqutan a nitrivec, před vpuštěním ryb, PH máme 7,5. Kořen jsme koupili v obchodě. Nejprve jsme dali 4 paví oka a 1 Betu-samec, 1 oko umřelo s okousaným ocasem druhý den. Asi 4 dny nato jsme přikoupili další p.oka a mečovky ,mřenky a ancistruse. Vše bylo dobré, jen ta oka denně 1 hynula a asi po třech dnech odchází denně 1-2 mečovky + 1-2 oka. Už jsme zrušili krmení mraženými patentkami, jestli to není tím. Jsme v koncích. Díky předem za rady
 Reagovat na tento příspěvek 0  - – mrtvolky
A nelouhuješ třeba taky novej kořen přímo v aqa?
:-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wampi – ...
jo a jak dlouho máš založený akva?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marek – úhyn pavích ok a mečovek
Potřeboval bych poradit,ale rychle prosím.
Umírají mi paví oka a mečovky,každý den
1-3ks. Jinak mám Betu,ancistruse, 3 mřenky a neonky a ty jsou zatím ok.Dnes umřeli i 2 Black moly.včera jsem je koupil. Voda je 25-26st., PH 7.5 Díky za pomoc
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ... – paví oka-slepený ocas
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat po delší době jsem si opět založil akvarium a stalo se mi že mé paví oka (v akvariu mám pouze paví oka a pancerníčky)májí slepené ocasy prosím co mám dělat?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucík – pavi ocka
No jedi vlocky ,tablety,granule ,mrazene krmivo vsechno ,spareny salat ,proste co jim nabidnes
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Andrea – matylda
mě by zajímalo co jedí paví očka.tak mi prosím poradte dík! ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hanka – gupkáček
nevím, zda je to normální, ale v poslední době (2-3 dny) bývá muj sameček gupky jakoby unaven, lehá si na dno, nebo na molitan filtru, včera jsem pozorovala i jakési plaváni bokem, ohlo sa mu telíčko do strany...muže to být nejaká choroba? jinak nepozoruji žádné zmeny kuže nebo tak...Dík :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sidonius – To Paolo
Možná vám pomohou tyto stránky - najdete zde m.j. standard pro "guppy". :-)
http://www.irisplzen.cz/main.htm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paolo – paví očka
Chovam pavi ocka cerne kobry. Jake jsou prosim jine formy pavich ocek??

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - – očka
Dost často se v chovech p.oček vyskytuje vodnatelnost.Naježí se šupiny(někdy není vidět),nafouknou se a při plavání se kolébají.Nic na to nepomůže.jedíné oč se můžete pokusi´t,je v brzké době od koupě odchovat mladé a separovat je v jiné nádrži.Pokud rodiče uhynou,je možnost že další a další generace budou na tom lépe.Ale na druhou stranu k nim potom nedoporučuji dokupovat nové kusy z jiných chovů,aby se případná věc neopakovala.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - – rada
Skuste si kupit kvapky do akvaria PREVENTIN.Je to ucinny pripravok na nicenie parazitnych a plestnovych ochoreni.Je vhodny aj pri krmeny
zivou potravov.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Standa M – lečení pavích oček
Já mám zkušenosti, že paví očka jsou velice náchzlná na bičíkovce zhoubného, který se velmi často do akvária dostane s živou potravou (nitěnky, blechy....). Ve společném akváriu onemocní nejdříve právě paví očka. Nemocné rybky jsem často už koupil v prodejně akvaristiky. K vyléčení je nutné zvýšit teplotu v akváriu na 30-32°C a přidat Malachitovou zeleň. Důležité je vydatně vzduchovat, v důsledku vyší teploty je pro ryby ve vodě méně kyslíku. Velmi často se toto onemocnění vrací i po delší době, proto při každém prvním příznaku je nutno opakovat léčbu. Přeji mnoho úspěchů v léčení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marek – mlade
Jak se starat o male paví očka? :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jardik.cardik – niky
nikola to myslis male nebo uz dospele sezrali
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jardik.cardik – marcela a rybky
Fotka k příspěvku marcela: pavi ocka nemaji jikry mlade se rodi uz zive a tlusta mohla byt a oplodnit se nomusela byla v dobe treni ale samecek ji neoplodnil vubec nevadi znovu se nafoukne mladych je dost sam sem je nepocital to nevim a ancitrus ma na tlamce takove vousy

Reagovat na tento příspěvek 0  - nikola – rybičky
prosím poraďte:sameček mečovky papouškovité mi sežral molly,mačovku,paví očko a když jsem ho dala ke kamarádce k mečovkám papouškovitým,tak pro změnu začali žrat oni jeho.nevíte čím to je?je to nějaká vada?Všechno má v pořádku ale vážně nevím ve zverimexu nebyl ani trochu takový.poraďte co mám dělat?Mám stach ho dát zpět do akvária ale do zvarimexu je mi ho líto dát je u mě už měsíc a zvykla jsem si na něj.dík
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marcela – ryby
pardon.všechno se týká pavích oček v té předchozí zprávě.Samička pavího očka byla tlustá teď je zase štíhlá takže si vůbec nevím rady.prosím poraďte mi nevím co mám dělat a zdalipak vyvrhla malé,protože tlustá byla asi 4 týdny a teďuž není.ocením jakoukoliv radu díky. :-) :-( ahoj palec ano :-D :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marcela – ryby
chtěla bych se jen zeptat kolik má samička malých když se narodí a jak poznám jikry a kde je nakladla?děkuji
p.s.jak se pozná pohlaví ancitruse? :) :-( X-) :-D palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jardik.cardik – andrea
andrea:ne je to normalni řika se tomu tancovani pred samici niceho se neboj a bud rada mozna budou male ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - andrea. – oddělit?
jeden samec se pořád kroutí před samicí a když se přiblíží tak jí honí těsně zaní nevím jestli to není problém!prosím poraďte :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Vodník – .
U mě vždy 3 samci chtěj znásilnit samici. Asi jim pořád nechce dát, zatím žádný malý. A to mám asi 5 samic.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jolaos – ohnuta chrbtica
ten ohnuty chrbat maju s toho ze vkuse rodia.Samicky potrebuju oddych.Moj nazor ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vodník – PH
Při ph 8 už může být problém s NO2 nebo čpavkem.
Nebo nemaj dost vzduchu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sidonius – To siana
To siana:
Hlavně nad druhou částí mého předchozího komentáře byste měla popřemýšlet. Když se daří neonkám a pavím okům ne, proč se snažit o paví oka?...
(Víte, kolik druhů rybek se mi líbí a nikdy je chovat nebudu?!) ;-)
Jestli jsou prostředky typu Serra Aquatan a Nitrivec vůbec k čemu, netuším, protože neznám a nepoužívám. Obecně ale platí, že chemie jen v odůvodněných případech.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sidonius – tvrdost
To martix6:
Nezpochybňuji vaše dedukce příčin potíží s pavími oky i doporučení k řešení, (soda, vápenec), jenomže jak to asi bude v takových podmínkách vyhovovat neonkám?!
Není lépe pro řadového akvaristu chovat rybky a pěstovat rostlinky, kterým vyhovuje vstupní voda bez složitých úprav?
Ještě poznámka: při hodnocení údaje "tvrdost 1,12" si nejprve zjistěte, v jakých jednotkách je tato hodnota uvedena! Jistě zjistíte, je nejde o tvrdost do 4 st.N...
A hovoříte-li o pufraci, pak musíte vycházet z hodnoty alkality. Tu ale zatím neznáte. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Martix6 – gupky
S tim vapencem jsem to zkousel.dokonce jsem ho nadrtil aby se rychlejc rozpustil,ted jsem měřil Ph a je 6.Ale to už jsem dolil 1/3 vody Ph 6,9 .A vedle v akva se skalarkou a cichlidkama bylo PH 5,6.už jsem ho zvednul na 6,8 ale za pár dní zase klesne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matko – gupky
ak pH spravne upravi vapnik, mozno by nebolo zle dat do akvarka kamienky vapence :) a radsej aj merat pH :-) hmm
Když prohraju tak budu celou zimu chodit v pantoflích. smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matko – gupky
ahoj, mozem sa aj ja zapojit? :-) Myslim, ze je to uz vyriesene, ale... drzim palce :-)
Jestli se klátí na místě ze strany na stranu tak to bude ono.S tou tvrdostí mam také problémy.Třeba nám někdo poradí jak jí nejlépe zvednout.zkoušel jsem drcený mušle a vápenec,ale dlouho to nevydrželo.Četl jsem tu ve foru o nějakých vápníkových tabletách Je to bezpečné(jako jestli v nich nejsou nějaké přísady a tak) neZa případné rady předem děkuji. palec Cau!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - siana – *
A co když je prohraješ??? hmm
Ale vážně: dám vědět, jakmile zjistím co a jak. A díky ještě jednou...
Tak na to PH vsadím boty. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - siana – to martix6
jj, udávaná tvrdost je 1,12......
Zítra snad seženu nějaké testy, pak poměřím a vyrazím nakoupit patřičné přípravky... Celou sobotu procestuju, ale gupky bych zachránit chtěla. V týdnu mi odešel sameček, dneska samička, další samec se mi klátí, poslední 3 samičky se zatím tváří normálně. Večer jsem měnila vodu, snad to do rána přežijou. Je mi jich, chudáků, líto... :-(
Jen se ještě zeptám .Ta tvrdost jak píšeš je 1,12?to je hodně měkká voda .Do 4sN. Ma malou pufrační schopnost .Za působení bakterii v akva se rychle snižuje Ph právě až na těch 5!!!Chtělo by to přitvrdit. ;-)
OK, zakoupím testovací proužky. Ph z Želivky a z 3.10. je na internetu uvedené 8.0... Tak uvidíme. A díky... ;-)
Tak v první řadě je důležité vyloučit kyselost vody.Stačí koupit PH testy třeba od AQUARU Rychnov n Kn.Protože jestli jsou neonky vpohodě,tak by to mohlo být příliš kyselou vodou.Neonky snesou i PH 4.5 ale gupky zabijí.Už při PH 6 mají problémy.PH vody z vodovodu se v akváriu během několika dnů může snížit až na PH 5.Já také nestíhám ve svém akváriu s gupkami zvedat PH,diky měkké vodě kterou u nás máme.prvni pomocí může být jedlá soda a pak sežeň v prodejně PH+ nebo pH BASIC od DAJANY.40,-Kc Od sery mi nabízeli nějaký prevít za 480,- ???Jestli budeš mít PH vyšší než 6,5 tak bude problém jinde, ano
Krmim většinou 2x denně a málo ( o víkendu 3xd), 1x týdně půst, krmivo vločkové TetraMin, 1x týdně asi čtvrt kostky mražených patentek, 2x jsem zkusila zelené tablety. Rybky kupuju různě, asi 2x v Hornbachu, taky v PetShopu i v normální akvaristice, co mám za rohem.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov – ..
no taky možná záleži kde je kupuješ! :-) ,já taky dovezl gupky co měl kamarád a on tam blil různý chemie a po týdnu mi v normálni vodě uhynuli :-( a zase opačně!a ted mám všechny svoje a sou v poho(až moc) a taky třeba krmenim!!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - siana – Hynou mi gupky
Ahojte, potřebuji radu vás, zkušených. Mám akvárko 37 litrů, v něm 4 měsíce 6 neonek, ale paví očka (vždy pořídím 2 samce + 4 samice) se mi tam už vystřídala x-krát. Většinou mi do 14 dnů umírají. Začnou být takové skleslé, samice umřou jakoby náhle, samci se prohýbají (klesá jim ocas) a pak umřou. Źádná krupička, vypouklé oči, nafouklé břicho, třepení ploutví, nic takového. Píše se, že je to ideální ryba pro začínající akvaristy. Teplota vody je 24°C, filtruju, svítím, vyměňuju vodu, kytek mám dost. Nemám měřák na tvrdost vody ani pH, ale dle internetových stránek PVK je tvrdost v naší lokalitě 1,12, pH 8.0, dusičnany 39.3... Používám Serra Aquatan a Nitrivec dle návodu. Tak kde dělám chybu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - x_Tom – Jak nakrmit mladé
Ahoj, tak před měsícem mi Gupka porodila asi 20 mladejch, ani to nejde spočítat ano jsou zvlášť v akvárku společně s mladejma od Špicplaty a můžou se utlouct tone po SAK 55 velikost 00, mám toho kelímek za 14 korun ... vydrží hodně dlouho smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eva – to gloryman
Já sem za celý rok měla v akvárku akorát dvě miminka mečovek, nedávno jsem si tam přidala víc rostlinek a teď mi tam zůstali 4 malé black molly a asi 1 plata skvrnitá. Jsou ještě malinký tak týden a 14 dní starý. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gloryman – fuuuuuuuuuuuuuuha
nela:ty sa mas ja sa snazim a nic...iba mecunka dala vela,zle myslim,ze su...no newiem akosi ich uz newidim
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [55] ...... 58 59

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 36885x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11471?od=2701