Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (gupka) - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 26 Přejít na další stránku   1  
Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: roper
Většinou se jedná o moc jedinců v jedné nádrži ( ocásky do špičky ) kdysi dávno jsem to měl v celým akvárečku s okama, nějaký kusy to nepřežily - ale jak jich ubylo, tak zbytek se zpravil ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - voko
Mému strýci chcípal sameček tak dlouho až zhnědl. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: roper
spatnou vodou. ale ani po zlepseni vody se to nespravi. u starsich pavich ok to uz ani neni vodou, je to stadium pred koncem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - roper
Ahojc
čím to prosím je, když se pavích oček rozpadá, nebo ztenčuje ocasní ploutev? Ostatní ryby jsou ok
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: vlasolis
je to urcite pravda, jen mi prijde, ze ani tak se ty generace rapidne nezlepsi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlasolis – degenerace
myslím, že na to má taky vliv.když má někdo 50 pavích oček z 5 nakoupených po pár generacích jsou náchylné na choroby.Chce to občas koupit samečka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - voko – krmení
Když nedáš 2 dny žrát pavímu očku spíš mu to prospějě - očistí se ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Pablo2
kolik je tam těch rybek?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pablo2 – Paví očka u hladiny
Paví očka se mi začala shromažďovat v rohu akvárka u hladiny a vypadá to, že dýchají vzduch. Občas proplují po akvárka ale zase se vrací do rohu. Ostaní rybky (neonky) se chovají normálně. Voda je OK test na NO2, NO3 a pH v normálu. Ani vzduchování nepomáhá. Filtr dostečně výkonný (Fluval 105) pro akvárko 40 l. Co s tím ? Mohlo by to být, že mají strach ze sumečků ? Původně jsem měl 2 sumečky (panda) a 2 ancíky, nyní jsem přidal 6 sumečků. Sumečci nyní "ovládájí" akvárko.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: roper
řekl bych co je snad nejčastější, špatná výměna vody, filtrace...
Vyzkoušejte
Ahoj
Omlouvám se za skok do debaty, ale u některých oček se mi rozpadá zadní ploutev a některé jsou úplně v pohodě. Nevíte co s tím ?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Yirka – Re: Janush
bubo, BUBO, GERRY, Gery, gery, Janush - nedělej za sebe .....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Janush – Živorodky
Potrebujem poradit..mam oddelit moju gupku ked uz ma velke brusko? Alebo ju mam nechat pri ostatnych rybkach.. :) :) :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Kuba
na tu plíseň, nevím, hlavní je čistota a čistota a čistota.
kluci, co se dává na rozpad ploutví?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: invalida
není lepší říct Gupka :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kuba – Re: Linduš
Co bych si měl proti tomu pořídit za roztok a alespon se pokusit léčit?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš
Kuba napsal: Měl bych prosbu. Zacal jsme s akvariem. Mám v něm několik pavích oček a mezi nimi dva samci. Nějaký cas se mezi sebou a hlavně před samickami předváděli. Teď jsou nejací skleslí a na ocasních ploutvích se jim objevila jakoby plísen která mizí ale zaloven s ni jim odumírá cast plotvicky... Zároven se mi mírně zakalila voda. Nevíte někdo čím to je?

kuba řeší plíseň
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DavidDizzer
tak zvaná křivice... pokud ji rybka už jednou má, nikdy se jí nezbaví a bude se křivit dále a dále... taky to mívám často.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kuba – Re: Linduš
Filtruju nonstop ... akvárko mám 45 l. vodu měním málo... nikdy nebyl problém. Až teď
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kuba – Re: gaume
Hmmm děkuju sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xenotoca – prohnutá páteř
Tato deformace může mít mnoho příčin zdegenerovaný chov,značně přešlechtěný, nebo i ta tuberkulóza. Doporučuji takové rybky okamžitě odlovit a utratit ,nebo je dát do karantény,zlepšit prostředí častěji odkalovat,krmit živou potravou atd. S tou hygienou bych to tak zle neviděl,neboť paví oka chovám přes léto od června do srpna venku v sudech a zahradních jezírkách,kde se voda nevyměňuje a rybky jsou zdravé. Přítel Roman Slaboch lovil paví oka v přírodě ve Venezuele ve značně špinavé vodě.
jak máš velké akvárko, kolik a jaké ryby, filtruješ nonstop, měníš často-kolik?
máš bordel na dně, samečci v tom leží a jak psala gaume, mají delší ocasy...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: Kuba
samecci jsou nachylnejsi kvuli dlouhym ocasum.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: Linduš
rozdeluju zivorodku duhovou a gupku edlerovu :-) jen to nazyvam pavi ocko a gupka :-)
Ještě bych měl otázku... jakto že to napadá jen samečky? Ani ostatní rybky netrpí nebo na nich nepozoruji zmenu. spis naopak? A mám tam i mladé Paví očka a Ty se také všechny drží vcelku dobře :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: gaume
tak to nechápu, neb živorodka duhová, paví očko a gupka jedno jsou...aspoň, co se mi doneslo hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: Linduš
no ti moji maji delsi barevnou ploutev a jinak telo gupky - klasicky "strikany" :-) a mam je pres rok a drzi se skvele.
bakteriální rozpad ploutví
no nevim, jestli se ti vubec povede je vylecit, dost o tom pochybuju...jen bych je nenechala moc dlouho trapit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: gaume
jak vypadá kříženec očka a gupky?
Zatím neléčím... trvá to jen dva dny tak zitrá zajdu pro nějaký roztok ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume
je fakt, ze jestli je nejaka ryba nachylna, tak pavi ocko, jejich umrtnost je neuveritelna. jeste krizenci pavich ok a gupek mi prijdou relativne v pohode (teda dle situace u me v akva), jinak je to tragedie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miso21
utratit sad
Moja MVDr mi řekla, že je to genetika v řiti.
pokud bys pridal do dobre zajeteho, pravidelne udrzovaneho akvarka par kamenu, tak to problem neudela. zrejme nebyla dost casto menena voda a tim, jak jsi tam jeste neco pridal, jsi situaci zhorsil. lecis ryby na plisen nebo bakterialni rozpad ploutvi?
No jsou to větší říční kameny... našel jsme je v přírodě... Asi chyba co? Ale ten jeden sameček už na sobě žádnou plíseň nemá ... má sice poškozenou ploutvičku ale jinak je dál čilý a hbitý
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: Kuba
taky bych v první řadě začal pravidelně měnit vodu
co to je za kameny? zkousel jsi je polit octem? jinak problem muze byt uz jen samotny zasah do akvaria. ale tu vodu vymen stejne.
není možné že by to bylo kvůli novým kamenům, které jsem tam dal? ale ty kameny jsem dvakrát spařil vařící vodou a solí... poté opet sparil...
spatna kvalita vody, vymenuj cast pravidelne kazdy tyden, ted muzes i casteji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kuba – Paví oka
Měl bych prosbu. Zacal jsme s akvariem. Mám v něm několik pavích oček a mezi nimi dva samci. Nějaký cas se mezi sebou a hlavně před samickami předváděli. Teď jsou nejací skleslí a na ocasních ploutvích se jim objevila jakoby plísen která mizí ale zaloven s ni jim odumírá cast plotvicky... Zároven se mi mírně zakalila voda. Nevíte někdo čím to je?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 720Martin720
Aha tk to jo :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: 720Martin720
no tak možná bych ještě vyčkal, každopádně to není tak jednoznačné, jak jsi psal v prvním příspěvku, že jen samice, obecně já mám také větší procento samic.
No jako jo ale ty co jsou větší tak cca 10 samic a jen 2 samečci :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: 720Martin720
jen samice, jsi si jist, nejsou ještě malé, že není poznat rozdíl?
Mám dotaz už mě asi tak 5X a víc krát porodila samička pavího očka ale rodí se jen smaice nevíte proč?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - defisa
Haimdol napsal: <a href="http://rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova" target="_blank" rel="nofollow">http://rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova</a>
To jsem četla asi pětkrát...ráda bych zkušenosti z praxe.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: defisa
 Reagovat na tento příspěvek 0  - defisa – paví očko
Ráda bych si koupila paví očka jaké mají nároky a co je důležité pro jejich chov atd. něco jsem už našla ale ráda bych bych postřehy chovatelů pavích oček
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [26] ...... 58 59

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 36899x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11471?od=1251