Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
0 02.03.2008 18:04 Kacisek – Re: DonJuanKarlos
No já teď neměla moc času a dlouho jsem sse nedostala k čištění akva, a tohle mi rybky dělaly taky. Dočetla jsem se že je to nemoc špinavý vody.... Rybka se ohne skoro do pravýho úplu, nejí, rychle dýchá, a palve buď u hladiny nebo pořád u dna...
V pátek asi 20 litrů, detritu moc nemám tak jsem neodkaloval.
0 02.03.2008 17:49 Kacisek – Re: sifik
Kdy jsi naposledy čistil akva a měnil vodu??
zatím umřelo jedno

0 02.03.2008 14:05
sifik [6] pochcípali všechny paví oka ???
zkus třeba koupit Costa med F od sery nakapad a zhasnout

a uvidíš
Ahoj,
neodolal jsem a nakrmil rybky žívím krmením z potoka (blešivcem sladkovodním). Bohužel po několika dnech začalo 1 paví očko nekoordinovaně a šikmo až kolmo plavat u hladiny. Zrychleně dýchalo a bylo lehce ohnuté. Dnes bohužel zemřelo

Z celého akva to postihuje jenom paví očka(podle mě kvůli tomu, že jsou oslabené z porodu).
V jednom letáku od Sery jsem našel, že by to mohli být žaberní červy ( dactylogyridea ). Nejsem si jistý. Jde se toho zbavit i bez léčiv ? (zvýšil jsem teplotu na 28C)
díky za odpovědi
jinak NO2 bude hodně nízký, protože mi už neroste ani okřehek
Starší reakce
0 27.02.2008 11:12 happy85 Mě se to stává tak jednou za tři měsíce.. Ohne se jí páteř (jako tobě) kvůli tomu začne hůř plavat, zdržuje se na klidných místech a časem přestává žrát (nebo žere jen malinko) a umře.. A většinou se mi to stává se samečkama..
Starší reakce
0 07.02.2008 19:18 jirkacichlid Myslím samozdřejmě střevličky východní.To je invazní druh, velmi odolný a rychle se množící. Jsem rybář a na výlovech některých větších rybníků jsou jich tisíce.Vytlačují dokonce hrouzky a oukleje. Těhlech potvůrek určítě není škoda

Samozdřejmě střevle potoční je chráněná a rybám bych ji nedal.
a kdepak ty střevle berete? těch by mi bylo líto víc, když to je ohrožený a státem chráněný druh..

0 06.02.2008 20:36 wocko
0 04.02.2008 21:42 holka1975 – suchysvatonovice
zatím dík za radu
0 04.02.2008 18:02 mary-kockomil ja wm nehoděj se k sobě ale co mám dělat,když mi závojnatku dala segra k Vánocům,skaláru a paví 2 paví očka její kluk,4 pancíky zelený sem sis koupila já šneka taky a další 2 paví očka mám za vízo?takže zato může ta skalára?
0 04.02.2008 17:45 2david – Re: mary-kockomil
Skalára, paví očka a závojnatka? Zkusil bych si nejdřív něco o rybách přečíst a pak si je teprve koupit! Ani jedno se k sobě nehodí závojnatka je studenovodní ryba, skalára má radši vyšší teplotu a paví očka jsou živorodky které mají zase své požadavky. Zajdi se podívat sem do atlasu nebo pokud je to takový problém tak si klikni:
aquaworld.cz/… pak na:
aquaworld.cz/… a pak ještě na
aquaworld.cz/… Asi to udelala skalara. Ta nema v 32l akvarku co delat, stejne jako zavojnatka.
0 04.02.2008 17:29 mary-kockomil – paví očka umřely na okousnutí ploutve
nwm jatko.ale byly to sameček a samička ze stejnýho zweráku a byly nejmenší z aqárka.byly ještě mláďátka.mám 32 litrů.mám v nich jednu skaláru,která skoro nežere(aspoň sem ji newiděla žrát),závojnatku(nejdominantnější z aqa),4 pancéřníčky,2 paví očka(tenkrát byly 4,2 samičky a 2 samečkové)a šneka.je to dobrá kombinace rybiček?kdž ta skalára nežere je možný že by se na ně vrhla?nebo závojnatka (nebo skalára)žarlyly na paví očka?ploším pomozte,protože bych nerada přišla o další rybičky.už teď mi to pekelně zkazilo náladu.vlastně se divim že nebrečim.VŮBEC MI NEJDE O CENU RYBIČEK,ALE O JEJICH ŽIVOTY.dík moc
0 03.02.2008 14:13 suchysvatonovice Už se tu ocásky u gupek řešily asi stokrát,chce to úzkostlivě dbát na čistotu,nepřekrmovat,u potěru nejlépe denní odkalování a výměna asi 1/4 vody za odstátou,do odchovničky dát bublifuk.Odchovnička by měla být samozřejmě zajetá a použít vodu z akva odkud gupky přelovuješ.
jak často je u tebe pravidelně?

0 03.02.2008 13:18 holka1975 – petak
menim pravidelne
0 02.02.2008 15:03 petak – holka1975
nu to může být špatná kvalita vody měníš pravidelně vodu,
Starší reakce
0 27.01.2008 18:22 athaya – Re: katkus
katkus ci je rybka tehotna spoznas podla malych ciernych bodiek v bruchu, ak mas v akva rastliny dekoraciu a ... tak je sanca ze preziju, ale gupky ti potom vyrastu a budu sa mnozit dalej az budes mat armadu. a gupky sa velmi tazko predavaju.
0 27.01.2008 17:57 Stanki mlady samec dokaze nabuchat aj mladu samicu :P a gupky su dospele (teda dostatocne stare an rozmnozovanie) v 1 a pol mesiaci ich zivota ...
0 27.01.2008 17:13 amazonstar – Re: honza
me se deje to same a jedny lecim multimedicalem a druhy Neomicinem....zda se mi ze to trosku pomaha,ale jeste napisu....zatim mi kazdopadne umrela jenom jedna z 50 ti...
0 27.01.2008 13:03 kastanek – Re: sekavec
SAMIC MAS MALO!!!
je to tu porad dokola :(
0 27.01.2008 12:59 hhh – Re: XMartin
hele to se mi stava taky a menim vodu obden do te doby nez neprestanou

0 27.01.2008 01:30 amazonstar – Re: Alofok
ja mam pocit ze to tim mrazenym spis bude..

)asi spatny patentky...
...vyplavala samci ji zacli honit...
Kolik máte samců a kolik samic? Není to tím, že je na ni samců tolik, že je to k zešílení?
0 26.01.2008 12:55 sekavec papka ted sem krmil patentkama vyplavala samci ji zacli honit takze si vzala jen jednu patentku plavala dolu lehla si asi na 5sekund a vstala plavala dal a tak to dela furt chvili lezi potom asi 12minut plave.......a nemuze byt mlada ze bude rodit treba poprve a bude jich malo proro neni tlusta:?????
0 26.01.2008 12:50 amazonstar – Re: sekavec
a zobaj do ni ostatni??ja sem tu co mi zustavala na dne odlovil ,tak pak napisu jestli chcipla...zere vam??
0 26.01.2008 12:18 amazonstar – Re: sysa
Chtel sem se zeptat jestli tahle ztrata vapniku by mohla vyvolavat i odpadavani supin z bricha??jake jine priznaky pri nedostatku vapniku krome ty krivice jsou?? diky...
0 26.01.2008 11:53 amazonstar – Re: sekavec
tak byla v ty porodnici v poho a nebo litala??

)ja sem pouzil pro porod 3 litrove akvarium s narezanou na uzounke vlakna umelou hmotou a necham ji tam klidne vic dni kdyz neporodi hned...muzes to pouzit i na tridenni karantenu kdyz si nejsi jistej..
0 26.01.2008 11:49 Alofok – ----
Nevím jak to s tím souvisí,ale mé Blackmollce taky odpadávaly šupinky a po krmení mraženým se to spravilo,ale asi je to náhoda...
0 26.01.2008 11:49 sekavec ona v te porodnici uz litala jako diva tak sem ji dal zpet a zase tohle jinak v porodnici byla v poho
0 26.01.2008 11:47 amazonstar – Re: sekavec
no je fakt ze ja sem ji taky nechal radsi zvlast....spatnou rybu zpatky nehazej....
0 26.01.2008 11:44 amazonstar – Re: chicko
hele supiny najezeny nejsou...spis to probiha tak ze ryba je apaticka a ty ostatni do ni najedou a kdyz ji trefej moc tak ji odpadne supina,..,ale neodstavaj...ani oci vypoukli nic...vsak se podivej na forku...no a zatim to nelecim .....to by bylo zbytecny kdyz ani netusim co to je..:((a hlavne s nima mam moji najmilejsi samicku Bety takze doufam ze to od nich chytne..
PS: vsimli jste si nekdy ze jsou ryby agresivnejsi cim vic znecistenou vodu maj??delaj vam to vsechny druhy nebo jenom nejaky??
0 26.01.2008 11:42 rolandmynar – Re: sekavec
V prvé řadě bych chtěl upozornit, že když jsi ji vylovil, měls ji v té porodničce nebo karanténě nechat. Jaký to má smysl dát ji do původního AQ mezi zdravé rybky a pak se ptát, co jí je? Když jí něco je má být mimo, zvlášť když už byla, a pak ji pozorovat. Co když něčím nakazí i ostatní?!
0 26.01.2008 11:36 amazonstar – Re: sekavec
koukam ze tenhle problem ma hodne lidi....jak dlouho ta tvoje samicka nerodila??zere??otre se ocas o neco??
0 26.01.2008 11:29 sekavec prosím co mam delat kdyz mi samice paviho oka lezi na dne?neni tlusta a rodit nebude byla v porodniici a nic sem ji vylovil ji atd a obcas se proplave ....dik
No s tou tuberou nevim, to by byla asi pohublá(propadlé břicho) a měla by po těle fleky. Jinak, třeba někdo poradí-může to být i nějaký zánět, při krerém v důsledku tlaku dojde k naježení šupin..... Léčíš to nějak preventivně nebo jenom pozoruješ?

Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... [46] ...... 57 58
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 35976x