Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Děkuji všem za reakce. Rybka je jinak čilá a nejeví žádné známky nemoci. Ale ještě jeden takový postřeh, s touto samičkou jsem si v téže akvaristice kupovala i samečka pavího očka. Ocásek měl bez trhlinky, ale až tak za dva, tři dny se mu roztřepil ocásek. Může se to stát při změně prostředí (jiné parametry vody)? Jsem si nejdříve myslela, že ho prohnal beťák ale druhý sameček pavího očka je bez trhlinky.
Já tipuji že ano, prsní ploutvička vypadá na bakterkový rozpad, mohla by dorůst potom i ocasní

Akorát nebude tak barevná.
Nedoroste. Je ulomeny i s kostici. Ocas sam od sebe neupadne. Zda se mi, ze je odstrihnuty nuzkama. Treba si ho nejak poranila pri prelovovani a tak ji ho v akvaristice "amputovali".

Zdravím, zajímalo by mě, jestli pavímu očku doroste takto ulomený ocásek? Asi o něj přišla při vylovování v akvaristice, všimla jsem si toho až doma

Starší reakce
0 22.07.2009 13:06 kolcun2 – mazzy23
super tak držim palce

0 22.07.2009 12:56 Mazzy23 – Re: filipsi
tak jsem zjistila proč jsou rybky divné měřila jsem NO2 a je vysoké
Vymenuj pravidelne (klidne denne) cast vody. Problemy rybek tim dnem nebudou, ty budou prostym zabehem akvaria, jak bylo psano v tech odkazech (nitrifikace) ale vymenit bys ho casem mela, rostliny by ti nerostly dobre.
0 22.07.2009 08:05 kolcun2 – mazzy23
Skus ich prelovit do inej nadoby na čas liečenia a vymeň dno.

0 21.07.2009 17:36 Mazzy23 – Re: Miras
no oni už to právě dělají déle
0 21.07.2009 17:22 Mazzy23 – Re: pavliina
díky za rady zkusím koupit ten test a uvidím
To, že šumí, znamená, že obsahuje vápenec. To není dobré hlavně pro rostlinky a ani moc dobré pro rybky. Dno vyměň nejlépe za říční písek cca 4 mm.
Já bych to tipla na vysoké NO2 ale bez testu je to jen dohadování. Ale ať poradí jiní co s léčbou a případným vysokým NO2 dohromady. Když se bude měnit voda kvůli snížení NO2, tak se bude asi snižovat léčebná dávka na krupičku

... teď fakt nevím, co s tím.
0 21.07.2009 17:13 Mazzy23 – Re: Mazzy23
tak ten písek maličko šumí co to znamená?
0 21.07.2009 17:10 Mazzy23 – Re: pavliina
krupičku léčím ode dneška dneska jsem jim kapala poprvé, jinak rybky když jsem je přinesla ze zverimexu tak byly živé myslím, že plavaly po celém akvárku až po pár dnech se začaly chovat divně.
Jj, zkus dát trošku toho písku do octa

Rybičky se divně začaly chovat až teď nebo jak dlouho? A s tou výměnou nevím, když zrovna léčíš krupičku...

s kombinací léčby a zvýšeným NO2 zkušenost nemám. Čím a jak dlouho léčíš krupičku? A ten test by bylo asi dobré koupit

0 21.07.2009 17:01 Mazzy23 – Re: pavliina
Já vím, že ti budu připadat jak úplný blbec ale mám vzít ten písek a dát ho do octa? A bohužel to měření nemám

Zkus přeměřit hodnoty NO2, pokud bys naměřila vysoké NO2, nejlepší je výměna části až poloviny vody denně nebo obden až do doby, kdy bude NO2 neměřitelné. A to dno se mi také nelíbí, zkus jestli nešumí v octě, pokud ano, vyměň ho.
0 21.07.2009 16:50 Mazzy23 – Re: pavliina
Rybičky jsou v akvárku od 11.7 takže běží od 3.7 Vzduchování jsem neměla mám filtr ale ten moc bublinek neudělal,ale vzduchování jsem koupila dneska a běží a co se dělá při té otravě NO2?
Taková zásadní otázka... jak dlouho je nádrž založená? Pokud krátce může se jednat o otravu NO2.
může toho být vícero, koukám pokud se jedná o nádrž v prezentaci, že nemáš vzduchování, zkus tam dát motorek a šutr a uvidíš.
0 21.07.2009 16:03 Mazzy23 – Paví očka

Ahoj chtěla bych se zeptat co se děje s mími pavími očky. Teď teda léčím krupičku ale i předtím byly často u hladiny v rohu jen někdy si plavaly celým akvárkem čím to může být? prosím o rady

přikládám fotku
Starší reakce
Tak přez internet se mi to nechce kupovat ... myslela jsem jestli nemá třeba někdo z okolí ...
to je zajímavé, no ale každopádně bych řekl že ji nějaká nemoc postihla, možná by bylo lepší se jí zbavit dřív něž nakazí ostatní
Kupovala jsem ji tak 2 měsíce zpět...stará by být neměla, ještě ani jednou nerodila a není ani tak velká jako zbylé dvě samičky
to už bude mít asi spočítané podle toho co píšeš, jak je stará?
Menší problém. Samička pavího očka se mi nějk nadnáší. Je u hladiny, ocáskem nahoru a nejde ji plavat dolů. Nafouklé bříško nemá, ani na šupinách nic není...mám ji s ostatními třemi pavími očky (+3 pancéřníčci) ve 30l. Zbytku zatím nic není...co sní?
0 09.07.2009 01:06 0 – Re: bolek

Jednoduše zadat vyhledávání Xiphophorus nebo Poecilia , je tam toho na mnoho hodin studování a prakticky se dá zjistit vše. Kde přesně jsou nejlepší informace je zbytečné psát , každého zajímá něco jiného a nejlépe je si to vše sám "projít".
Stačil by standard?

Starší reakce
jj, az teraz som si to uvedomila ze ho mam tak dlho, skoda no,
dakujem za rady
Když si vezmeš že se nyní málokterý sameček dožívá roku a půl tak to to stáří opravdu může být...
Jak je starý? Třeba má odslouženo...
Starší reakce
Jak je už v té druhé diskusi, je to ok. V literatuře se myslím píše, že problém je potřeba řešit, když se narodí víc jak polovina mláďat mrtvých. A to v tvém případě naštěstí není

0 11.06.2009 13:29 evikeva – gupka
jinak já jsem samičku před porodem nikam nepřemistovala, zůstala s ostatními rybkami po celou dobu.
0 11.06.2009 13:28 evikeva – paví očko
naše mamča mi porodila za den 3 už mrtvé malé. Byl to hnusnej pohled, hrozně dlouho ji trvalo než to vyrodila. Byli už takový bílý, bezvláčný. Jedno mímo dokonce mělo v bříšku nějakou vzduchovou bublinku takže nemohlo plavat a jen tak hopsalo po bříšku po kameni..nevím co se s ním stalo jestli uhynulo nebo ta boule splaskla...Jak je to možné? Před tím rodila kolem 26 malých jeden den a hned jak vykoukli ze zadečku hned vypluli sami a prozkoumávali čile akvárko. . Dneska jsem napočítala 11 malejch, zdravejch a mamča je konečně po dlouhé době zas hubenoučká!!!!!Huráááá
Hm to ne... pokud už začla rodit. Mylela jsem přemísťování nějaký čas před porodem do jiné nádrže. U tebe má stejnou vodu, na kterou je zvyklá
no přemístuji ji,když začne rodit..nevím teda zda to není špatně,ale nechávám jí ve stejném akvu ,akorát teda v porodničce

Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 57 58
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 35976x