Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
mohu posoudit!!dostal jsem od vaclava několik desitek JEHO ZDRAVÝCH z jezirka gupek a jsou ve skvělé formě
a jinak sám mám několik (20-30)gupek a nemám s nima problém,jakmile vidim že se něco děje,okamžitě je odlovim a nakrmim štikovce,ale to se zrovna nestává často,ale děje se to
pokud člověk nekoupi ''mrzáky'' ve zverimexu,tak má velkou šanci že mu půjdou velice dobře,proto doporučuji čist inzerce,občas burzu naštivit a bude to ono
1 18.10.2007 21:27 zaciatocnik no ale tie deti tam boli s otcom este
1 18.10.2007 21:26 zaciatocnik Ano, uz to dlouho rikam, ze je zacatecnikum moc nedoporucuju (krome ceny). Mel by se k tomu vyjadrit nejaky velkomnozitel, cim to je. Jestli jsou chovy jine nez driv, nebo preslechtenosti, nebo co ja vim.
0 18.10.2007 19:52 Radka – .
Tuhle nemoc měly taky moje paví oka.V akvaristikách jsou hodně k vidění už nemocné ,vyhublé paví oka.Upřímně,ještě jsem zdravě vypadající snad ani neviděla.
0 18.10.2007 19:28 :-) 0 18.10.2007 18:42 Láďa – Slepený ocas a náhlá vyhublost pavích oček
Jak vyléčit paví očka.Najednou mají slepený ocas,začínají hubnout až uhynou.Drží se stále při hladině a vlivem slepeného ocasu divně plavou. V akváriu je stálá filtrace,krmím pravidelně 1x denně. Poraďte prosím jaká lečiva mám na toto onemecnění použít Díky Láďa
1 18.10.2007 17:07 zaciatocnik rybku som premiestnil do 10l akva kde mam slimaky a velmi sa o nich nestaram hodim im tam pohnitiy list a take ale rybu riadne krmim a dal som jej tam paru bubliniek s filtrom a ona sa ako keby narovnala
1 16.10.2007 21:29 zaciatocnik ahaaa
ale mne tak umrelo vyze 5samic ale to napriklad zomrie jedna a po mesiaci sa to ukaze na dlasej a tak to ide vzdy dookola iba samice
preco nebudem ved to sa moze stat hocikou ta mi pls poradte
1 14.10.2007 23:22 redmaus Ty nebudeš nikdy akvarista začni raději sbírat známky.
Starší reakce
BOli tam aj minuly rok. Ziju pri vyusteni z cisticky, cize teplucko maju
A ci su divoke ci nie, vyzeraju tak.
Podla mna divoke, nakolko maju dlhsie prsne plutvy ako bezne gupky co sa predavaju, iny styl plavania, uplne ine spravanie. Vobec nemaju take velke chvosty, maju pretiahnutejsie tela,samcekovia su znacne teritorialny, ked sa chcu tutu mutu tak samicku neprenasleduju po celej nadrzi jak besny ale sa jej dvoria (roztahuju plutvy z mensej vzdialenosti atd). A maju aj uplne ine sfarbenie.
ale to uz som sa mierne rozpisal
opravdu divoke.. pri BA ziju vo velkom dunaji.. Som si bol zaciatkom leta cca 10 kuskov nachytat a doteraz ziju a mnozia sa jak besne.. A nezeru i svoje mlade, cize sa fakt premnozuju.
0 03.10.2007 17:24 All001 A ty je máš opravdu divoké?Z in portu nebo co?
Co som si vsimol, skrizenim samcek divoky a samicka slachtena vzniklo par albinov (zoal, aj skoro umreli) a potom vela nadhernych samcekov.
Momentalne planujem dat parik len divokych, nech sa navzajom nekrizia.
A vyzeraju ako na fotke
Cize, co to znamena "divoke"? Ze nejsou tak slechtene a vybarvene?
Co vznikne krizenim, tezko dopredu rict, i v jednom vrhu budou ruzni jedinci. Cize, divoke i klasicke.
Ano, pokud budou chovane a krizene spolu s klasickymi, postupne potomstvo tak nejak rozruzni, ale rodice se menit nebudou, zustanou pekne divoky.
Cize, mam doma divoke gupky.. cca 40 kusov.. Potom aj dajake klasicke..
Co myslite, ake vzniknu skrizenim klasickej gupky a divokej?
Alebo jak som dakde cita, ze divoke gupky sa po case zmenia na tie bezne chovane v akvariach.
Ma stymto dakto skusenosti?
Starší reakce
.. a mozna ted i 2/3. Zkus, co na tu tretinu ryby, a kdyztak zopakuj zitra.
0 19.09.2007 16:22 Štěpán častěji
Chyba, precti si clanky o zakladani akva, ryby se davaji az po nekolika tydnech behu akvarka. Tak ted hned si nech odstat vodu, aby mela podobnou teplotu jako ta v akvarku, a 1/3 vymen. A to opakuj kazdy tyden, ted zatim mozna i casteji, tak za 5 dni
Jak dlouho to akvarko jelo, nez jsi tam dal ryby? Jak dlouho jede celkem? Menis pravidelne cast vody?
0 19.09.2007 16:05 athaya nemas tam moc ryb?
0 19.09.2007 15:59 honza9 trochu jsem zvíšil vzduchování
snad to bude dobré
jinak vzduchuji každý den
0 19.09.2007 15:09 honza9 – Paví očka neustále tlamičkamy na hladině
prosím o radu jestli je toto normální:3 paví očka jsou neustále tlamičkamy na hladině
, mám je týden a začlo to v pondělí
.Nejdříve jedno paví očko a druhé tam bylo jen někdy a včera večer třetí
,mám je se 7 neonkami a neonky jsou v klidu, prosím poradte co to je.Předem děkuji.
Starší reakce
Gupky nejsou dlouhovekke, proste je treba stara )
tak touhle radou bych se vážně neřidil
0 19.08.2007 12:52 zacitocnik – gupky
cawte chcel yb som sa vas spytat ze preco ked mam uz taku starsiu samicku gupiek tak kazda jedna ktoru mam taku staru a velku zacne chudnut a vobec nepriperat kusok zozerie ale nepriberie a mu uplne chude brusko a po case zdochne lebo je chuda nemozete mim poradit co s tym a co to je?
Starší reakce
0 12.06.2007 20:45 Peta Tak jsem vyzkousela dat filtr niz (prckove plavou totiz vetsinou spolu na hladine, jen v noci spi dole) a ono to funguje, ale stejne jsem jednu nasla mrtvou. Tak uvidim, prutok je na nejmensim, hodne nizko v akva... Tak snad to bude v cajku, diky!
filter ma bezat nonstop, nech sa deje cokolvek.. Podla mna, je ten filter prisilny. moc zenie vodu, ryby stale plavaju a ked spia ich nevedomky vcucne.. alebo pricucne a nevedia sa odtrhnut..
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... [50] ...... 57 58
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 35913x