Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
0 09.02.2009 08:29 Cvrnc – úhyn pavích oček
Zdravím všechny a prosím o radu, už půl roku chovám paví očka,ale před měsícem mi začaly postupně hynout, má to pozvolný průběh. prvním příznakem je, že ocasní ploutev začne být jako by vykousaná. V 2 fázi začne rybička zmateně plavat a být lehce zezorientová. 3fáze prsní plotve jsem jako by plesnivé. 4fáze je smrt. postihu je to jak samičky tak i samce, začal jsem používat dezinfekci Preventin, ale bez nějakých větších úspěchů, prosím poradte mi co a jak dál dělat, děkuji...
Jsou buď vitaminy pro rybičky (nejznámější asi FishTamin od Sery), které nakapeš třeba na patentky. Většina krmení ve formě vloček už vitaminy obsahuje.
Tak ho přidávej pokud víš jak. Ale křivice se ti vyskytne v chovu v poměru 1:100 (odhadem)
Jasně nic proti.. tam plave,ale me se to proste nepáčí.. aby tam plavala nějaká zkroucenina

No, kdybych vzal Tvuj prispevek do dusledku.. Uz tu byli a jsou i taci, kterym se nelibi tmava barva pleti ci opovrhovali postizenymi lidmi.. ty jsi akvarasista

Neber to prosim jako urazku (nic takoveho si o Tobe nemyslim, spis je to žert) - jen mne to tak v souvislosti s "postizenou" rybkou napadlo. Ryby jsou ryby a lidi jsou lidi.. ale kdo vi..
Dal bych jí pryč, vypadá to hnusně

Rachitida (krivice) neni nakazliva choroba. Je to v podstate avitaminoza. Rybce chybel vitamin D. Presneji vitamin D3 - kalcitriol. Deformovanou muzes nechat v akvariu s ostatnimi.
0 06.02.2009 13:37 Boreček a muže nakzit aji ty ostatní jaká je to pravdě podobnost??
0 06.02.2009 12:45 picnic – Páteř
Nejspíš to bude křivice.U pavích oček docela běžná. ryba může pojít druhý den ale taky s ní může žít další dva roky...
http://rybicky.net/forum/1439?r=30
0 06.02.2009 12:25 Boreček čím to je když se mě zničeho nic skroutila rybka??děkuji předem za opověd
Nakažlivé to není ,ale už jí neviléčíš.
No tak to nevím svého času to se u mě taky vyskytovalo ale pak to zmizelo. Netuším co by to mohlo být. Možná jim nepasuje voda
Nene, oboje byly samci...
A nebyla ta samice nějak nápadně tlustá? Toho pavího očka? Protože jak jsou těhotný tak se válejí po dně.
Zdravím. Mám problém s gupkou. Něco jí jakoby táhne dolů a nemůže plout na hladinu. Už to jedna gupka měla, ale ta na tom byla tak bídně, že už jen ležela na dně, tak jsem ji utratila. Nevíte čím to může být? Akvárko čistím pravidelně, je zaběhlé už nějakou dobu. A ještě dotaz na neonku. To, že se neonky červená mezi sebou občas porvou mi bylo řečeno, že je to normální. Ale na jedné z nich, se objevil jakoby sametový odlesk. Nevypadá to jako plísen, ani nic, co je popisováno v sekci nemoci. Má trochu větší bříško, ale opravdu nepatrně, jako by to spíše byla vytřená samice. Nevíte, jestli je to nemoc nebo ne?
Právě jsem dokončila léčbu Bactopurem a žádná změna...
Ano ať se ptá ale taky by měl dotyčný projít internet, najít co možná nejvíce "materiálů" a z nich se ptát na věci, kterým třeba nerozumí nebo je případně nenašel. Vždyt jenom tu na webu je toho spousty a spousty.
Táááák xD Ale tak se někdo ptá ne určitou věc...

Tak proč by mu zkušení neodpověděli... Tak to vidim já..
Moje řeč a navíc je toho hodně na internetu.

už mě přestává bavit tu něco přád řešit, když je to 100krát řešeno.
A podle čeho tomu tak soudíš?
Třeba mám paví očko šedé až černé barvy jak může mít stříbrný břicho, když je hodně tmavá?
Gupky jsou těhotný 3 až 4 týdny (udává se že cca 30 dní).Pak záleží na vodě. Když dáte čerstvou vodu porodí dříve.
A živorodky jsou těhotný pořád pokud mají samce (a pak 3 až 4 další vrhy bez samečka).
Starší reakce
Nu před tím aktivním uhlí je v tom filtru ještě nějaká silonová střiž. Ale koupím tedy zítra ještě obyč. molitanový filtr a přidám ho do akva, to už by mohlo stačit co???

Bingo, tak to je odhalenie ten najvacsej chyby v Tvojom akve. Prestuduj tento odkaz
www.akvarijni.cz/… a hlavne daj do toho akvárka filter s molitanom, napr. ten bublifuk dvojramenný pohánaný vzduchovacím motorcekom. Aktívne uhlie vo filtri tam más na co? To sa pouzíva iba krátkodobo na odstránenie napr. liecív z akva.

Takze co najskor sprav nieco s tou filtráciou, daj tam molitan, aby sa mali kde usídlovat nitrifikacné baktérie

Aktívne uhlie daj prec

Ak sa to este objaví na iných rybkách, tak rozhodne bude treba preliecit celé akva tým bactopurom. Tá filtrácia, no neviem, a más v tom aj molitan? Inác nic moc filter to nie je. To radsej dvojramenný bublifuk

Netušim, ale snad nee

Netušim, ale snad nee

Tak to e omlouváme.Tohle všecko děláme.Dali jsme ji do samostatného akva.Velké akva je pravydelně odkalované s dolitím odstáté vody,filtrace je taky dobrá.může nakazit i jiné rybky?
Vsade to tu písem, ale vy asi moc necítate, liecit a hned Sera bactopur direct, castejsie menit vodu za odstátu, odkalovat pravidelne dno, zlepsit filtráciu, vela zdaru

Ahoj, jedno moje paví očko má jedno svoje oko hrozně vypouklé, jakoby nafouklé, co to může být? Může mi nakazit i ostatní ryby? Má se ho zbavit, nebo zkusit léčit?
Dík za rady...
Starší reakce
0 19.01.2009 19:13
Geri [29] - Skaláry to amirinda : timhle se nakazit ani nedá

bývá to dost často když se prostě samička "vyrodí z podoby" zkroutí se, zdeformuje se a má vystaráno. U samců se to může zase stát když maj krásné dlouhé ploutve, ale jejich tělo to časem neunese a začne se deformovat taky...
to terča : pohlaý u živorodek poznáš podle gonopodia samce, neboli pinďoura

prostě prodloužená řitní ploutev. a stou samičkou ochrnutou... asi by to chtělo vozík

0 19.01.2009 18:28 terča – nemoc
prosím mám akvárko,paví očka,ancistrusy,tetry,panceřníčky a gol molly,vše po páru,ale samička pavího očka mi začala plavat tak nějak našikmo a zdržuje se spíš u dna pohublá mi nepřijde ale zdá se jako kdyby byla ochrnuta od ocasu a postupuje to dále,nevíte někdo co s tím?
0 19.01.2009 18:24 terča – nemoc
0 19.01.2009 18:22 terča – Re: stanovsky
Mám golden molly,myslím že samečka a samičku jak to je s tou změnou pohlaví?dá se to nějak poznat když se změní?
Co vím tak paví očka nemění pohlaví jako třeba black molla ze samice na samce.
0 19.01.2009 17:26
Eff [417] - Rostliny
0 19.01.2009 17:22 Míší – já vím je to zvláštní
ahojky. asi před měsícem sem si založila akvárko. a pořídila si i paví očka dva samce a 4 samičky. a asi po čtrnáct dnech se mi ze dvou samiček začínaly dělat samečci je to močné? začali jim růst pod ocasní ploutve tak nevím.
Ps.:chci se zeptat mam samičku paví očko a jak dlouho muže být těhotná?a kolik může mít mladat?

A já bych jen ke všem dřívějším odpovědím dodal, že spousta lidí, včetně vás, se dívá na chov ryb jako na morče, křečka nebo něco podobného. I morče a křeček potřebují péči, akvaristika je však svou podstatnou mnohem mnohem složitější. Mít fungující akvárium není vůbec lehké a je nutné toho hodně nastudovat. Pokud nepochopíte základní chemické procesy v nádrži, nikdy vám akvárium fungovat nebude.
Proto v první řadě přečtěte co nejvíce z odkazů od Filipsi, následně dle těchto informací dokupte, co vám vlastně chybí (nám jste toho moc neřekla) a provozujte akvárium tak, jak to dělá akvarista.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... [38] ...... 57 58
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 35976x