Pancéřníček - chov
Doporučuji zkusit mražené patentky, které jistě propadnou až na dno a panceřníčci se po nich mohou utlouct. Můj panceřníček kropenatý mi většinou dokonce žere patentky u hladiny z ruky. Z tablet doporučuji JBL NovoTab.
Starší reakce
ja rybky krmim 2x denne a vzdy vecer rozlomim 1 tabletku a hodim tie polovicky do rohov. panciernicky si na to po case zvykli a uz tam vecer cakaju. tak isto su na to naucene aj ostatne rybky, ale to nevadi. vsimni si, ze prud vody z filtra z tej tabletky unasa male ciastocky a tie sa dostavaju medzi strk. no a tam ich potom tie male medvede hladaju = ) tak neboj, oni sa k tomu jedlu dostanu. napr. tie moje sa na zaciatku bali vyliezt za svetla, ale ked som zhasol, tak som pocul ako sa hrabu strkom. este nieco: daj pozor, aby strk nebol prilis hruby. lebo potom panciernicky nevladzu obracat skalky a krmivo hnije. ja mam 2-4 mm a je to ok. vela stastia.
ja rybky krmim 2x denne a vzdy vecer rozlomim 1 tabletku a hodim tie polovicky do rohov. panciernicky si na to po case zvykli a uz tam vecer cakaju. tak isto su na to naucene aj ostatne rybky, ale to nevadi. vsimni si, ze prud vody z filtra z tej tabletky unasa male ciastocky a tie sa dostavaju medzi strk. no a tam ich potom tie male medvede hladaju = ) tak neboj, oni sa k tomu jedlu dostanu. napr. tie moje sa na zaciatku bali vyliezt za svetla, ale ked som zhasol, tak som pocul ako sa hrabu strkom. este nieco: daj pozor, aby strk nebol prilis hruby. lebo potom panciernicky nevladzu obracat skalky a krmivo hnije. ja mam 2-4 mm a je to ok. vela stastia.
Pokud rostou a neumiraj, tak se nebojte. Je to priroda, tak jsi duverujte

. Josef
To je právě ono,taky ke každýmu krmení dám aspon část tablety.Jenomže než se pancéřníčci rozkoukaj a jestli vůbec o tom maj zájem tak všechno sežerou živorodky...Víc nemůžu dávat,protože bych už překrmoval.Krmín 3x denně a to jen trochu(všechno je pryč do 3 min.). Prostě mi přijde,že nežerou...Občas nějakej "luxuje" dno,ale poslední dobou méně:(Může to bejt tim že jsem začal přidávat sůl jako prevenci?
přesně jako Hanka přidávám tablety (já tedy deně), a mám sumečky tak naučený, že už to čekají na určitém místě. Ostatní rybky mají na hladině
Ahoj já krmím tabletama na dno,dávám je zároveň a krmivem pro ostatní ryby.Tabletama jim přilepšuju tak jednou za týden.
...Neboj

!! Ono to tak mozna vypada. Jednak se brzy nauci ze na hladine je jidlo a az trochu povyrostou pak budes mit strach o ostatni rybky, a taky pancernicek se spis zivi zbytky na dne, coz taky cisti akvarium. Krm jen tolik co ryby sporadaji behem 1-2 min a klidne 3 x denne . ( jinak cetnost krmeni prizpusob zajmu ryb o jidlo, pokud napr.v poledne se k jidlu moc nemaji, vynech tento cas krmeni). Hlavne nedelej to, ze jim doprejes, aby zbylo i na ne, nebo si zabijes vsechny rybky!! Mej se. Josef
Jak krmíte pancéřníčky?Krmim všim možnym,ale než se rozkoukaj tak je všechno sežraný ostatními rybkami a když dám víc tak to stejně sežerou,ale jsou překrmený...Na sumečky nic nezbyde...Strachuju se zbytečně?Přece jenom si něco najdou?Jo a může pancéřníčkům vadit sůl jako prevence?Díky za reakce
Přidat reakci
1 ...... 40 ...... [41]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 40241x