Přihlásit se RYBICKY.NET »

Pancéřníček - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 32 Přejít na další stránku   1  
Pancéřníček - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jess
Tak jsem koupila přeživšímu klukovi kamarádku a uvidíme. Vyměnila jsem zárovň 40% vody, tak snad přežijí. Jde o "malé" AQ k počítači (cca 40l), kde úspěšně rostou malé paví očka a platy z většího AQ, než půjdou do světa. Takže "zelení" se mi tam už nevejdou, jsou docela velcí. Mám tam 4x Corydoras habrosus, takže je toho tak akorát.:-)) Dnes jsem ale na Nuselské viděla zlatopásé a byli úžasní (ale v karanténě...)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vojta93
ja muzu doporucit pancernicky zelene.mam je uz 3 a pul roku a v poho.ani jeden nechcip...a to se akvarko i stehovalo....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lorsson – Re: jess
Nejsi prvni a asi ani posledni komu pancernicek umrel bez priciny. Me se stalo to same co Rebbie. Ted uz dva mesice mam dva panciky zelene, kteri "drzi". Tak doufam ze se udrzi. Jen bych dodal, ze dle me se nejedna o problem zvysene teploty, protoze me takto odesli na jare kdy meli 25 stupnu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jess – Re: Rebbie
Až se stalo.... odešel do věčných lovišť.. :-( Mně se to zatím nikdy nestala a doufám, že se to nebude opakovat. Kdyby aspoň člověk věděl, co dělá špatně? J.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rebbie
Nechcu strašit, ale mě pancíci odcházeli dycky takhle bez viditelný příčiny.... dycky jeden polehával a zrychleně dejchal a to bylo jediný co na něm bylo vidět a po pár dnech už nebyl :-( Odešli mi takhle dva venezueláčci a už asi pět pandů a taky ty maličkatý habrosus :-( řikam tomu pancéřníčková záhada sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - oldkiwinka – Re: jess
Za POMALÉ snížení teploty nic nedáš... Pokud by se začal zhoršovat i poté, bylo by to horší a už by nebylo zřejmě něco v pohodě
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jess – Re: oldkiwinka
Ale fakt vypadá úplně jako jeho zdravý "brácha". Opravdu žádné viditelné poškození či změna. Právě proto se ptám, co se děje, neb nevím, co s tím...
Není zač, od toho tady to forum je. Kdyby jsi ho vyfotila, možná by se vědělo více, ale jestli jen chce kyslík, tak ho prostě chce:-D
OKo, zkusím snížit teplotu. Díky za radu.
Pokud je vyšší teplota, má střevní dýchání, takže by to měl udýchat, ovšem jsou klidnější v teplotě 23-25°C. Sama mám 4 kousky, a jsou bezproblémoví.
Vyzkoušejte
Ne, nevidím je. Ale nejsem žádný zkušený akvarista... :-)) Je-li to teplotou, tak to by to měl přežít v karanténě, tam je nižší. já se spíš obávám o nějakou nemoc.... :-(
Máš tam zřejmě moc velké teplo, tak se zdržuje v místech, kde je kyslíku nejvíce, aby měl jeho dostatečný přísun. Pokus se snížit teplotu vody.
Teoreticky by se dalo říci: "Ale ten druhý je v pořádku". Může to být jako s lidmi, může mít prostě jen jinou potřebu příjmu kyslíku oproti druhému.
Žádné jiné příčiny nemá?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jess – Re: Anče
Nemyslím si, druhý pancéřníček je zcela v poho bez jakýchkoliv problémů. Teplota během dne se mi pohybuje od ranních 25 do večerních 28. Je to špatně? J.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Anče – Re: jess
nemáš v nádrží náhodou moc teplo? Něco podobného se mi stalo a zjistila jsem, že při vyšší teplotě je ve vodě míň vzduchu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jess – Pancéřníček Black venezuela - pomoc
Prosím o radu. Už pár měsíců se mi v menším AQ (40l) prohánějí dva pěkné kousky. Ale jeden z nich mi začal najednou (dle mě bez zjevné příčiny) lapat po dechu a jeho nejoblíbenější poloha je u hladiny na vnitřním filtru, kde má část těla "na suchu". Dala jsem ho do karantény, kde se jeví v poho, zůstává na dně, občas, standardně vyrazí nahoru k nádechu, občas standardně rejdí. Někdy se ale převrací na bok a párkrát se otočil kolem své osy s bříškem nahoru. Vždy to však "zatím" ustál a zpět se vrátí do standardní polohy. Nevíte někdo, co s ním je a co bych měla udělat? Jeho barva je standardní, normálně dýchá, vše vypadá jako vždy. Ale není... Děkuji moc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: vhisky
Zkus ho tam vypustit na noc. Určitě by si na sebe měli zvyknout.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bucliik
tos měl nějakýho draka, mě se navzájem ani mezi druhově nezlobili. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky
musel jsem ho výtahnout dělal hodně zle, nezvykli by si na sebe
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky
mám ho dát zase pryč?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xx – Re: vhisky
Sežere jim všechno krmení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky – pancéřníček skvrnitý sám mezi drobnými, jde to?
dnes jsme koupili jednoho pancíka skvrnitýho, ostatní pancíky drobný prohání a naráží do nich z boku a chytá je za ploutve, zvyknou si na sebe? neudělá jim nic? prosím odepište
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr_Janousek – Re: ***
Jestli jsou jikry celé bílé, tak jsou neoplodněné. Můžeš je ještě 2 dny pozorovat, ale vytvoří se na nich taková štětičková plíseň. Nic z toho nebude. Jak dlouho už ty jikry máš? Předpokládám tak 2-3 dny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ***
Chci se zeptat jestli všechny bílé jikry jsou neoplodněné?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gigimasters
Přesně pancéřníček zelonopásý jako ociciální název asi neexistuje. Bud zelený nebo zlatopásý
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 12Mattiew12
dorasta sa do 8cm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - forepa
Neprodává nekdo PANCÉŘNÍČEK ZELeny?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - oldkiwinka – Re: kamila
Kolik mají teček? Jestli dvě, tak to jsou očka, šedé s "očkama" jsou dobré, dej jim prostě čas
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kamila
ahojky mám takový dotaz mám jikry panceřníčka skvrnitého a mám je už 4dny a pořád nic
ale už nejsou bíle ale takové šedé tečkované co s tím ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wampi – Re: Vari
Dík. Nakonec to tak udělám, jen mě napadlo , kdyby bylo něco blíž.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vari
to je pravda, nedávno jsem je kupoval přímo u chovatele, který se specializuje na Corydorasy a má je krásné a zdravé, a Šterbáky opravdu za padesát. Nechejte si je poslat balíkem... ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wampi – Corydoras sterbai
nevíte někdo kde v okolí Prahy , nebo Kolína sehnat štěrbáky za přijatelnou cenu? Zde v obchodech je mají okolo 130 kč, z Ostravy se dají sehant za 50.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alofok – Re: PaDa
Uf,dík za odpověd
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa – Re: Alofok
myslím že ne...
Nemůžou se tím nakazit ryby????Raděj jsem to vyndala ,ale bylo to tam tak den
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa – Re: Alofok
No když ti jikry plavou a bělaj, tak to dobrý není... pokud vzduchuješ a máš čistou vodu, tak s tím už nic moc nenaděláš... to se stává...
A ampulárii plesnivé vadit nebudou ;-)
Chudáček ampuška :)
tAKŽE JSOU PLESNIVÝÝÝÝÝÝ???????????? coze coze coze

Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa
Nech nažrat tu ampulárii, z toho nic nebude... :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alofok – Re: Alofok
Prosím,co s tím????? coze
Ty jikry bělajííííí
Pls
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucicek
Rebbie: jj ja viem je mu smutno chystam sa mu buduci tyzden prikupit kamaratov ;-)
A ze dna začaly stoupat k hladině, coze coze je to normal coze coze ???
Co s nimi je???Ony zprůhledněly.... coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Lukasolar
Přísavka je hyperaktivní ryba, takže svým pohybem a proháněním kolegyně určitě způsobila v AQ malou revoluci. Chce to podle mně trochu času, aby si na sebe zvykly. Mám již odrostlé přísavky (kolem 10cm) a pancéřníčky a tyto ryby proti sobě určitě nejdou. Tak jen trpělivost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukasolar
děkuji za rady ale nemam jednoho ale tři do 100litroveho akvaria jsem vic nedaval :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rebbie – Re: Lucicek
Jeden panda? to je moc smutný pro něj, je to hejnová rybka, přikup nejmíň tři eště a uvidíš jak se bude radovat a rejdit po akvárku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - benny
Ja mam akva s 5 pancikama a 1 ancikem. Ten je obcas taky pekne prohani, hlavne kdyz se krmi, ale oni se ho moc neboji. Podle me je 3 malo, je to hejnova rybka a citi se dobre v hejnu. Ja bych taky prikoupil dalsi nemit tak mrnavy akva. A treba to chce jenom cas aby si zvykli. Hodne zdaru ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucicek
ja mam tiez panciernicka a ten je stale skoro pri zemi a pod rastlinkami ja sa tomu velmi necudujem lebo potravu hlada na dne, niekedy mi vsak pride ze sa tesi vtedy plava kade tade vacsinou pri niektrej stene akvarka hore a dole, minule sa zase nechal vynasat prudom s filtra v kuse asi takych 10min, tiez mam aj prisavku thajsku ale vychadzaju spolu dobre aspon som nepozorovala ze by boli nejak agresivne voci sebe, tak neviem,.... skus ich pozorovat trosku dlhsie a zistit preco je to tak, mozno sa potrebuju vsetci spolu len zabyvat....vela zdaru ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukasolar
sad sad

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [32] ...... 40

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 39906x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4309-pancernicek-chov?od=1551