Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Pancéřníček - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Pancéřníček - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2017 21:47 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Mám je taky a řekl bych, že trochu hrubší štěrk než ty a jsou v pohodě. V předchozím akváriu jsem ale kvůli nim měnil dno, ale to byly vyloženě oblázky. Zalezli do škvír a nemohli ven. U tebe nebudou problémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2017 17:03 Muž muťa [554] - RostlinyRe: muťa
...a tak si odpovím sám ;-)

Nakonec jsem pořídil Corydoras habrosus (panceřníček třískvrný). Moje obavy z kombinace dna Profisoil a těchto malých pancíků, byly zbytečné, jsou velice drobní a tak je tato kombinace úplně v klidu. A nemyslím si, že až trochu porostou, že se to zásadně změní. Děkuji za konzultaci uživatelce ivaha :-).

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2017 12:14 Muž muťa [554] - Rostliny – Pancéřníček malý
Ahoj.
Máte někdo někdo tyto pancíky na Profi Soilu, nebo Liaporu? Jak to jde dohromady? Jsou dost malí, tak si myslím, že by v tom zase neměli tak moc vrtat.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2016 02:07 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: scorpiogirl
Ja je odchovaval v akva s neonkama a tetrama a dalsima rybama. Mel jsem spoustu mechem porostlych kamenu a Blyxu. A pochopitelne plne zarostle akva. Obcas je i nasal filtr a pak jsem je odtamtud vylovil po par mesicich, kdyz jsem cistil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.12.2016 23:57 JoKa Re: scorpiogirl
Už je dost velký, teda měl by být. Hodinu před zhasnutím světel nakrm o trošku víc, než obvykle a hodinu potom, co světla zhasnou, ho vypusť...
On si přes noc schovku najde... Ale buď připravena, že další dva měsíce ho neuvidíš ani ty. Ale někde bude, pevně věřím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2016 22:53 Žena scorpiogirl [5] – Pancernicek presun
Prosim o radu 23.rijna se mi vykulil pancernicek panda, mám ho v síťku v akváriu. Kdy jej můžu dát mezi ostatní? Mám v akváriu kromě panciku taky 8 teter krvavých... Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   12.12.2016 11:52 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidy
- trochu to upřesním a i částečně rozvinu

- obecně v genetice
- pokud se v celkovém kontextu budeme bavit o ino genu (albino,lutino) jako takovém, tak ten skutečně může být aktivován různými způsoby tzv. Modifikátory, které mohou tedy vznikat spontálně nebo hybridizací, proto je ino mutace jak recesivní, tak i neúplně dominantní vázaná na pohlaví.

-zpět k rybám
- Albino
- pokud se bavíme o albinisnu u panceříčků, tak zde u ohoto druhu, je tento ino gen recesivní

- Lutino
- označujeme LL, mutace s ino genem je recesivní a především známá v chovu guppek,
- jedná se o mutaci která svým vzhledem se od albinotické formy odlišuje poněkud tmavším zabarvením , spíše do žlutého spektra barvy.
- jedním z markantních znaků pro tuto mutaci je tmavá vínověčervená barva očí, v důsledku většího výskytu melanoforů. Při náhledu z profilu, se proto oko jeví jako tmavé.
- Lutino jsou po stránce genetiky ke šlechtění velice vhodné zvláště pro příjem (vlohu) červené barvy,

- výše uvedené, je pouze takovým obecným náhledem, ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2016 02:42 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: rudolf
Netusim, jestli vsechny ryby maji albinismus zpusobeny stejnou mutaci (vsadil bych se, ze ne) a jestli je to ve stejnem genu (nevim, ale dost o tom pochybuju). Ja jen napsal, ze albinismus nemusi byt recesivni. Je spousta negativne dominantnich alel a dovedu si prestavit, jak nefunkci produkce, trasport ci ukladani pigmentu je ovlivnem mutaci, ktera bude dominantni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 20:57 JoKa Re: rudolf
Tak když už jsme zabředli do téma genetika (zamyšlení pro redaktory - vytvořit téma genetika a tam tohle všechno napřesouvat, v každém druhém vlákně se řeší něco, co patří spíš tam), tak se ještě zeptám, kdyz se tato debata poměrně slušně rozjela...

Jak je to s Gold ama? Myslím variaci Gold, která vypadá jako albín, ale nemá oči červené, nýbrž černé, nebo modré, nebo ... no prostě tmavé, nikoli červené jako albín...? Načetl jsem, že je to způsobeno ztrátou pigmentu, teda kromě jedné barvy, té, co dělá ty oči... To je tedy také "nemoc"? A platí pro taková křížení stejná pravidla, jako pro albíny??

Předem díky za odpovědi...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 20:06 Muž rudolf [4681] Re: Barakainus
Když on se tady nediskutuje Waardenbergův syndrom nebo něco podobného, ale albinismus u ryb vyvolaný nefunkční tyrozinázou (na což ten Mendel stačí ;-) ). Máte po ruce nějakou citaci práce, která by u ryb naznačovala něco jiného? Zajímalo by mě to...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 19:10 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: rudolf
Albinismus nemusi byt recesivni. Zalezi co ten konkretni albinismus zpusobuje.
A mimochodem, Mendelovska genetika je jen mala cast genetiky; Mendel mel docela kliku, ze si vybral hrach.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.12.2016 19:09 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidy – obecně
-Albinismus je neschopnost syntézy pigmentu melaninu. Jedná se o recesivně dědičné onemocnění.
-Nejde tedy o barevnou mutaci.
-Při spojení albino x albino ,tak u tohoto odchovu, poměrně dost často dochází k různým vývojovým vadám některých jedinců.
-Nejde přímo o úmrtnost, ale je třeba menší vzrůst, páteřní defekty,snížená imunita atd......
-V případě chovu a odchovu je proto výhodnější spojení
Normální/Albino x Albino
-případně
Normální/Albino x Normální/Albino

;-)
-Přírodně zbarvený jedinec ,nesoucí albino gen, je značen Normální/Albino, hovorově se používá výraz štěpitelný
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 14:56 Muž rudolf [4681] Re: Urtman
Ano, dva albíni mohou dávat pouze albíny. Skoro bych tipoval, že takové věci bych si býval u ancistrusů všimnul, samozřejmě je to nesmysl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 13:45 JoKa Re: rudolf
Tak díky za objasnění. Je to více jak rok, co mi tady někdo vysvětloval, v souvislosti s ancákama, že jak se do toho přimotá albín, tak už to budou jen albíni... Až budu mít trochu času, tak to pohledám...

A úplně poslední: když to budou dva albíni, tak se budou sypat jen albíni, že? Nehrozí, že by se objevil normálně zbarvený kříženec?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 13:36 Muž rudolf [4681] Re: Urtman
No to je to, co je v bodě b/: Jeden rodič albín a druhý rodič normálně zbarvený, ale geneticky "kříženec". Půlka potomstva normálně zbarvení kříženci, půlka potomstva albíni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 12:55 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: rudolf
Díky za informaci. To, co jsem vyplodil, byly základy pochycené na škole, leč nikdy jsem je neuváděl v praxi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 12:15 JoKa Re: rudolf
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Ještě mám doplňující:
Když se potká normálně zbarvený jedinec, ale už kříženec (z bodu B) s albínem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 11:16 Muž rudolf [4681] Re: Pepan
Ten poměr, co uvádíte, platí pro křížení dvou přírodně zbarvených jedinců, kteří jsou oba heterozygoti, tj. "štěpitelní na bílou", nikoli pro křížení albína s normálně zbarveným jedincem.
Výsledek tření albína s jedincem "štěpitelným na bílou" je popsán v bodě b/ mé odpovědi Urtmanovi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 14   11.12.2016 11:13 Muž rudolf [4681] Re: Urtman
Takže ještě jednou starý dobrý Gregor Mendel.
Albinismus je vlastnost recesivní, divoké (normální) zbarvení je dominantní. Albín má pro zbarvení (pro jednoduchost tomu tak říkejme, ve skutečnosti jde o gen pro enzym tyrozinázu) dvě recesivní albinotické alely. Normálně zbarvený jedinec je buď a/ "čistokrevný", tj. dominantně homozygotní se dvěma alelami pro normální zbarvení, nebo b/ "kříženec" (ve smyslu zbarvení), který má jednu alelu pro normální zbarvení a jednu albinotickou.
Při křížení albína s normálním jedincem mohou nastat dva případy:
a/ Normálně zbarvený jedinec je "čistokrevný": Veškeré potomstvo (1. generace) bude normálně zbarvené, geneticky půjde o "křížence". Při vzájemném množení těchto potomků 1. generace pak v jejich potomstvu (2. generace) bude 1/4 albínů a 3/4 normálně zbarvených, přičemž z těchto normálně zbarvených budou geneticky 2/3 "kříženci" (polovina celkového počtu mláďat) a 1/3 "čistokrevní" (čtvrtina celkového počtu mláďat).
b/ Normálně zbarvený jedinec je "kříženec": Polovina mláďat bude normálně zbarvená (geneticky budou všichni "kříženci"), polovina budou albíni.
Uvedené poměry platí pro velká čísla, u jednoho výtěru s pár desítkami mláďat mohou být matematicky trochu posunuté, ale princip se změnit nemůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2016 22:11 JoKa Re: Pepan
Takže když vezmu v potaz dnešní generace, tak mám vlastně pravdu, protože Doccian zřejmě nemá ty první albiny, to by byla sakra náhoda...
Chjoo, nechci studovat ještě genetiku, to už by mi prasklo... smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.12.2016 21:39 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Urtman
Já si pamatuji z genetiky chatrné základy, navíc jsem chodil do školy v minulém století, ale pokud si pamatuji, tak to je tak že přírodní zbarvení je jev dominantní a albinismus je recesivní, neboli je přírodním zbarvením potlačovan. Pokud se vytře albín s přírodně zbarveným jedincem, potomstvo se dělí tak že
25% jsou přírodně zbarvení jedninci
50 přírodně zbarvení štěpitelní na bílé
25% albíni.
Pokud pak dáš vytřít albína s štěpitelným na bílou, myslím že vyjdou samí albíni, což by asi byl Tvůj případ. Ale můžu se mýlit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2016 21:29 JoKa Re: rudolf
Tak to už jsem z toho fakt magor... Není to tak dávno, co mi tady někdo vysvětloval, že jak se tam albín promíchá, tak je to navždy albín... Nepřemýšlel jsem o tom, neb se mi to potvrdilo na skalárách: jak se třel, ať už samec, nebo samice albín, vždycky mi vysypali samé albíny, bez výjimky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   10.12.2016 21:12 Muž rudolf [4681] Re: Urtman
Albíni se "z toho budou sypat" jenom v případě, že oba rodiče budou albíni. Když bude jeden rodič albín a druhý normálně zbarvený, bude veškeré potomstvo z takového tření normálně zbarvené, nikoli albinotické, a albíni se objeví až při případném tření těchto mláďat mezi sebou, tedy ve druhé generaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2016 18:21 JoKa Re: Doccian
Jednoznačně se budou chovat jako jedno hejno... O tom žádná, tu barvu 2x neřeší...

Jenom bacha na případné odchovy, budou se z toho sypat pouze a jen albíni, žádné půl napůl...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.12.2016 16:11 miromigo Re: Doccian
Kamarádka měla snad tři druhy Pancéřníčků a chovaly se u ní jako hejno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2016 16:09 Žena Doccian [1] - Neocaridiny
Zdravim, zajímalo by mne, pokud budu mít pancernicky skvrnité s albiny, budou se chovat jako jedno hejno? Uvědomují si svoji barvu, když jsou vlastně stejný druh, nebo musí být albíni s albiny a normálně šedí s šedými? Ptám se pouze teoreticky, zajímala by mne odpověď.:-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2016 12:43 Muž Faire42 [37] - Z donucení miníčkaRe: powery
Tak zrovna tenhle druh je docela přizpůsobivej. Pokud ta změna bude nebude moc velká, řekněme jeden stupeň u PH, dva stupně u tvrdosti, tak zvládají v pohodě. Pokud by měl být ten rozdíl vyšší, bylo by lepší je pomalu přizpůsobovat postupnou změnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2016 10:48 Muž powery [250] Re: Faire42
Třeba změna pH, tvrdosti.
Edit-a druh třeba pancéřníček malý
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2016 10:37 Muž Faire42 [37] - Z donucení miníčkaRe: powery
To je docela neurčitý dotaz. Záleží jaký druh a taky jak velkou změnu a jakých parametrů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2016 10:34 Muž powery [250] – změna parametrů vody
Jak jsou pancéřníčci citliví na změnu parametrů vody?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2016 16:14 kocmim – Diky
Ok, diky vsem... zkusim postavit pristresek :) Hlavne, ze se jsou spokojeni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2016 09:39 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: kocmim
Fotka k příspěvku Zkus jim udelat nejaky ukryt ať to má "střechu". Ja davam bridlicovou tabulku pres 2 kameny.

Pancernicci jsou plaší, stačí klepnout hrnkem o stul a vsichni najednou ustrnou a nebo fofrem prchnou. Pokud si ovsem sednu, nikde se nic nehybe, tak cca do 5 minut zacina cvrkot. Ne vzdy, ne vsichni najednou, ale proste porad se hemzi a je je videt. Mam tady jedny F1 relativne nedavno objeveneho druhu a ti teda jsou extremne lekavi. Ale pokud je klid, taky se pekne prohaneji. Jedinou vyjimkou u me jsou pandy, ty se neboji snad nikdy.

Stav, kdy jsou vsichni zalezli a nevylezou a nevylezou, jsem taky zazil, ano, nic jim nechybelo, ale byla to nuda. Muze to byt zabavnejsi a ja si myslim,ze to je o jejich pocitu bezpeci. Muzou jim vadit i jine faktory, hodne svetla, zdroj nejakych vibraci (napr.televize) atd, snad i teplota. Mozna ti to stoji za pokus s tim neco udelat, asi neni co zkazit.

Edit: takovy jeden ukryt. Zvlastni je, ze ten tunel vubec nevyuzivaji, nelezou do neho. Rovnez horni patro je nevyuzito,dam ho casem jinde. Filtrik je tam pouze na zabeh.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2016 00:51 JoKa Re: kocmim
Normální chování, netřeba se znepokojovat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 20:26 R Muž romant [27987] Re: kocmim
Ano, myslím si že ve tvém akváriu spokojeni jsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 20:11 kocmim Re: romant
Kdyz krmin, tak vylezou... rekneme ze 30-60 minut smejdi po dnu a hledaji a pak se zase zacnou stahovat do pozadi... a tam spokojene lezi, aspon doufam ze spokojene
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 18:22 R Muž romant [27987] Re: kocmim
Jak se chovají při krmení, nezájem a nebo je to tzv. vytáhne z úkrytů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 18:17 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: kocmim
A nebo kup pandy, ti se snad neschovavaji vubec nikdy :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 18:01 kocmim Re: DavFM
Hopla, upsal jsem se, mam 80x35... ale podle toho co rikas to tak vypada.... no zkusim to nejak zahustit a treba je vylakam ven :) Dekuju za nazor a zkusenosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.11.2016 17:23 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: kocmim
No, ja tady mam akvarko 90x25 (kolega laKatos ví), no a dal jsem tam 11 panciku. Pak jsem je mesic nevidel,proste zalezli. Vyndal jsem je, dal do jineho, vetsiho akvarka,kde uz bylo 8 jinych. Hned s nima zacali plavat. No a pak jsem z nedostatku mista dal do toho dlouheho uzkeho akva 6 C.julii, dospelych. Okamzite taky zalezli, vyplavali jenom v noci, sezrali co bylo na dne a zase se schovali. Po navratu zpet jsou normalni, neschovavaji se.
Procitanim anglicky psanyh fór jsem se dopidil toho, ze oni proste musi za sebou citit dostatek prostoru pro unik do bezpeci. Mimochodem, švarcaky mam taky a jsou to jedni z nejcilejsich pancernicku. Tech 30cm by mohlo byt na ne malo, asi bych hledal zradu tam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 16:34 kocmim Re: DavFM
dno je 80x30cm. Dve tretiny zarosle kytkama, cca jedna tretina v predni casti je volna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 16:01 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: kocmim
Jak je akva siroke? Oni se totiz boji, kdyz za sebou nemaji prostor pro unik.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 15:40 kocmim – Pancéřníček Schwartzův
Ahoj, mam 10ks Pancéřníček Schwartzův, a skoro porad jsem schovani mezi kytkama a nejak vubec nejsou aktivni, vetsinou tam jen tak polehavaji... je to normalni chovani? Protoze co jsem koukal na video, tak mi prislo ze jsou to celkem aktivni rybky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2016 23:58 Maq Re: dudak, DavFM
Tak nějak jsem si myslel to co jste mi napsali.
Nemám ambice a vybavení pro efektivní odchov, ale když mají cichlid(k)y mládež, je to perfektní zábava. A ti pancéřníčci by je i mě svým šmejděním asi otravovali. Nebudu to míchat. Nejlepší je beztak nechat ryby dělat co jim vyhovuje, a ne je rušit. :-)
Díky za odpovědi, už si to umím živě představit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2016 22:55 Muž dudak [1885] Re: Maq
1.mám pancíky na liaporu a nevadí jim to, ale jemnej písek je určitě vhodnější, to pak můžeš vidět jak ho "prosívají" přes skřele, když budeš mít na dně bordel, tak ho vířit budou, ale už vzhledem k tomu, že chceš Apistogramy, bys tam bordel mít neměl, rostlinky někdy omylem vyryjí čerstvě zasazené, na zakořeněné nemají moc šanci
2. odkalovat je nezbytnost, jsou to hodně žravé ryby a vzniká tak i hodně "bordýlku"
3. ve velkém mám pancéřníčky dohromady s cichlidkami, a vypadá to že spolu nemají problém, když se ale ryby třely, tak je pancíci dost otravovali, jsou takoví neodbytní, samička je zažene z jedný strany a během chvilky se z druhý vrátěj, obývají stejné prostředí na dně akvárka a proto si myslím, že nejsou úplně nejvhodnější, budou si konkurovat, pokud to myslíš s odchovy vážně, tak bych volil asi jiné společníky. I když nějaké rybky určitě ubrání i s pancéřníčky. Pronásledování pancéřníčků se bát nemusíš, cichlidka je vždy jen odežene z třecího místa ( případně svého teritoria, od potěru ...) a pak je nechá a oni to jsou takoví flegmouši, že se otočí obeplavou to a vrátí se tam. Když se mi třely ve velkém agasky, tak dokázaly zahnat všechny ryby, včetně velkých Mesonaut na druhou stranu nádrže, jen s pancíky nepohli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2016 16:52 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Maq
1. Mám v relativně malém akváriu 160l aquaclay a cca 15 c.napoensis. Když hledají potravu, ryjou a dost víří bordel. To dno jim asi vyhovuje, fousky mají výstavní. Rostliny nevyryjou.
2. Odkalovat ale musím,nefunguje mi to tak,ze by to z vody pobral filtr, rychlé to padá dolů
3. V jiném akva mám apistogramma cacatuoides a 7 c.panda a 11 c.weitzmani. I ty malé samičky,kdyz měly mladé,zvladaly panciky odhanet, ale úplný pořádek si s nima udělat neumí. Pancici sice utečou,ale za 2 seč jsou tam zas. Pokud bych chtěl ty mladé odchovat,dal bych apistky jinam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2016 16:32 Maq
Mám otázky týkající se pancéřníčků Corydoras. Nikdy jsem je nechoval, ale líbí se mi.
1) Jak se budou "snášet" se substráten z páleného jílu (Rataj Aquaclay)? Nebudou ho vířit, nevyplavou mi rostlinky?
2) Jak se má jejich šmejdění po dně vzhledem ke kvalitě vody? Mám představu, že co bych normálně odkaloval, to pancéřníčci (částečně) zvíří a odsaje filtr. Funguje to tak? Nezhoršují tím vířením kvalitu (čistotu) vody?
3) Mým hlavním zájmem jsou momentálně JA malé cichlidy (snad Apistogramma, půjdou-li věci dobře). Co mi poradíte ke kombinaci těchto ryb? Nebudou pancéřničci cichlidky rušit, žrát jim jikry při tření, apod.? A naopak nebudou cichlidky pancéřníčky pronásledovat?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2016 00:19 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Maq
Tihle delaji hnizdo na hladine, to by si snad vsimla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 21:24 Maq Re: sarah
Není možné, že se ti pancéřníčci vytřeli?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 20:05 R Muž romant [27987] Re: sarah
Jak je "staré" to akvo v němž ten týden jsou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 20:01 sarah – Agresívní sameček pancéřníčka kropenatého.
Ahoj všem, moc prosím o rychlou radu. Mám ve 130l dospělého samce ancistra, jednoho mladého, deset neonek a dva dvouleté pancéřníčky kropenaté, samce a ten druhý je podle mě samička. Nikdy spolu neměli problém, spíš se k sobě chovali velmi něžně. Nyní jsou týden v novém, větším akva. První dny se k sobě měli velmi hezky, ale poslední tři dny je to hrůza. Sameček neustále útočí na samičku, ta už je z toho hotová. Všimla jsem si, že má roztřepený, možná potrhaný ocásek. V nádrži jsou úkryty i rostlinky, ona se však před ním do úkrytu neschovává. Sameček ji honí a dost agresivně do ní obličejem naráží. Napadá vás, proč se jejich soužití tak změnilo? A proč prakticky ze dne na den? Jsem z toho smutná. sad Mám samičku odlovit a přidat ji k živorodkám a pancéřníčkům zeleným do 60l nádrže? Děkuji moc za rady.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 40

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 39389x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4309-pancernicek-chov?od=501